Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי חבר קיבוץ (בקיבוץ שעבר הפרטה)בעל מוסך מורשה בקיבוץ, למכונאות כללית לכל סוגי המכוניות, התחיל לקבל גם לקוחות מחוץ לקיבוץ. צילצל אלי ושאל לדעתי בקשר למחיר עבודה על מנוע שקיבל לשיפוץ, המנוע רולרויס, פרקינס 8 צילינדר 32 שסתומים דגם 3000 דיזל . עבודה לא כולל החלקים.

המחיר שסגר עם הלקוח 12K ש"ח כולל מע"מ. הוא חושש שהמחיר שנתן נמוך מידי, מה דעתכם ?.

מאחר שהחבר שלי ניהל את מוסך הקיבוץ במשך 40 שנה, בהפרטה קיבל את המוסך עם כל הציוד. נראה לי שיש לו בעיה עם גביית כסף,. אתן דוגמה למחיר שהוא גובה, עבור החלפת גומיה אונברסלית בצירייה, 100 ש"ח כולל מע"מ. שיפוץ ראש כולל חלקים ושמן, טיימינג מותחן, מחזירי שמן, 2000 ש"ח כולל מע"מ. לא בכדי אינני כותב כתובת וטלפון. הכוונה היא לא כדי לפרסם,

לא חסר לו עבודה. מי אם כן יכול לתת הערכת מחיר העבודה למנוע הנ"ל ?. רפי לין, דיברתי איתו שיפנה אליך בקשר לפרסום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
דוד אני מבין מהודעתך שהמחיר לא כולל פירוק\הרכבה מהרכב?

אין פירוק/והרכבה.

דוד.

פורסם

רק לצורך השוואה:

12,000 ש"ח רק על עבודה, זה מחיר כפול ממחיר של אוברול למשאית עם מנוע בגודל דומה, כולל פ"ה המנוע מהמשאית על בסיס 200 ש"ח ש"ע.

האם המחיר כולל עבודות חוץ (משפץ מנועים)?

פורסם

המחיר לא כולל עבודת חוץ , עבודת החוץ תחוייב יחד עם החלקים. סוכם על 12K ש"ח כולל מע"מ, רק על עבודת המוסך.

דניאל, אם זה נכון מה שאמרת (ואני עדיין מברר לו את זה), הוא עוד עלול להחזיר ללקוח כסף, למרות שכבר סיכמו. אני מכיר את היושר והתמימות של הקיבוצניקים.

דוד.

פורסם

הערכת עלות העבודה או התמחיר זה לא דבר מסובך

1

בעקרון בעל המוסך צריך לדעת:

א. מה ההוצאה/תשלום חדשי לקיבוץ עבור חשמל מיים שכירות ארנונה ביטוח ניהול וכו...

ב. כמה הוא משלם שכר לטובדים- אם יש

ג. מה לדעתו שכר ברוטו הוגן עבור עצמו

2. הסכום הכםפי של ההוצאה בסעיף 1 מחולק ב170 שעות עבודה חדשיות ממוצעות

יתן לו את התעריף לשעת עבודה.

3. לאחר שנקבע התעריף הדבר היחיד שבעל המוסך צריך לעשות זה לאמוד את שעות העבודה שתבוצענה.

4. הכפלת אומדן שעות העבודה בתעריף לשעה- זו הערכת המחיר.

. 3

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

זה לא פשוט כמו שאתה מציין, מוסך חייב, יותר נכון רצוי, שיתיישר עם שעת העבודה המקובלת היום בענף 170-200 ש"ח לשעה.

פורסם

יתכן שהמנוע חלוד ועמד המון זמן ובעל המוסך לקח בחשבון עלויות חילוץ ברגים או גוז'ונים אשר אורכם כאורך הגלות במנועים האנגליים

אכן מצטרף לדעתו של דניאל המחיר עבור עבודה בלבד (על בסיס שעות ללא עבודות חוץ וחלפים)אכן מעט יקר

אך שוב ישנו את גורם ההפתעה המנוע אשר אינך מכירו והעבודה מתבצעת ללא סיפרות טכנית

מנסיון העבר במנועי יגואר הוצאת ראש המנוע ממנוע חלוד דרך הגוז'וזנים היא סיוט

לדעתי ישנה כאן אי הבנה בין המוסך ללקוח או בין דוד לחברו

יגאל

פורסם

אני חושב שחבר שלך מאוד נחמד, אבל אם סגר מחיר - לסגת מההצעה שלו ייראה מאוד לא טוב.

אני, בתור לקוח, אחרי שסוגר משהו עם נותן שירות או בעל מקצוע מבחינתי הענין סגור.

זו המשמעות של לסגור מחיר עם מישהו.

לפעם הבאה שייתעץ איתך קודם.

אני - אם בעל מקצוע מתחיל לשחק איתי משחקים - אומר לו יפה תודה והולך למקום אחר.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

yigaljet, נמק בבקשה מדוע כתבת "לדעתי ישנה כאן אי הבנה בין המוסך ללקוח או בין דוד לחברו".

זה פשוט מעניין. :-P

דוד.

פורסם

לדוד

במחיר כזה מה בדיוק העניין כולל ?

שיפוץ מגדשים ?

משאבת סולר מזרקים ?

משאבת PTO אם מותקנת על גבי גל הארכובה ?

מחממים?

כאשר מדברים על שיפוץ מנוע , התפיסה לגבי המינוח משתנה בין הלקוח למכונאי ,מה בדיוק כוללת העבודה מכיון שמדובר במנוע תעשייתי ישנם מכלולים אשר ציינתי למעלה, האם פרוק ובדיקה שלהם בתחשיב ?

או הכוונה היא לבלוק מנוע ערום מקרטר ועד מכסה השסתומים?

כל החלקים הנל יקרים מאוד להחלפה ,מנועים כאלה מגיעם לעלויות שיפוץ של 25K עד 40K כולל עבודה וחלפים

יגאל

• תוכן חדש...