Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת הרכבים ל-120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מותר למהר, מסוכן למהר על הכביש

אז לך מתאים לנסוע רק 120 קמ"ש, גם כשאתה ממהר

יש כאלה שחושבים ש130 או 140 או כל מהירות אחרת מתאימה, אז למה דווקא 120?

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עמית, ברגע שאתה עובר על החוק - אתה עובר על החוק.

120 זה לא חוקי בדיוק כמו 130. וכמו 140. וגם כמו 150.

מישהו רק החליט לתת מעל מהירות מסויימת יותר קנס.

אבל בכל מקרה - אתה עובר על החוק.

החוק במדינת ישראל נגמר ב 110, כל מהירות מעליו (אלא אם צויין אחרת) - הינה עבירה.

רוצה לשמור על החוק?

אל תיסע 140, אל תיסע 130, ואל תיסע 120.

אח"כ תדבר על שמירת החוק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הראש היהודי ממציא לנו המון פטנטים ! כל מיני רעיונות מדבקות שידווחו \או מכשירים שידווחו על עבירות תנועה שמבצעים נהגים בזמן חי, מצלמות, חיישנים,הגבלת מהירות ועוד (בטח שכחתי עוד רעיונות) עושים הכל חוץ מלאכוף את חוקי התנועה.

אם הממשלה לא מסוגלת לאכוף חוקים ולמשול באזרחיה שתפנה את מקומה!

ועוד לא דיברתי על פגיעה בחופש הפרט

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
עמית, ברגע שאתה עובר על החוק - אתה עובר על החוק.

אל תיסע 140, אל תיסע 130, ואל תיסע 120.

אח"כ תדבר על שמירת החוק.

אני מצטער אם גרמתי לכם להבין שמעולם לא עברתי על החוק(אני לא חושב שמישהו שרושם כאן יכול להעיד את זה על עצמו), אתה מסכים איתי שיש הבדל בין 140 לבין פחות מ 120 מבחינת סיכון על הכביש לא?

תתעלם מהעובדה ששתי המהיריות לא חוקיות, אני יודע את זה.

מותר למהר, מסוכן למהר על הכביש

אז לך מתאים לנסוע רק 120 קמ"ש, גם כשאתה ממהר

יש כאלה שחושבים ש130 או 140 או כל מהירות אחרת מתאימה, אז למה דווקא 120?

למה 120? כי לא בא לי למות או להיפצע, וידעתי להגביל את עצמי באותו היום וזה אפילו לא היה 120, לא כולם יודעים להגביל את עצמם, לכן בדיוק במקרים כאלה מכשיר שכזה זה דבר חיובי, אני בטוח שתסכים איתי.

ולא , לא נסעתי בפיז'ו העגלה שלי שאני לא מעביר אותה מעל ה 100 קמ"ש, זה היה רכב עם מנוע 3 ליטר .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא, אני לא מסכים איתך.

בשבילי 120 וגם 140 זו עבירה על החוק, מבחינתי שתיהן הן לא מהירות שהייתי מתגאה בה.

ומה קשור מנוע 3 ליטר?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני מצטער אם גרמתי לכם להבין שמעולם לא עברתי על החוק(אני לא חושב שמישהו שרושם כאן יכול להעיד את זה על עצמו), אתה מסכים איתי שיש הבדל בין 140 לבין פחות מ 120 מבחינת סיכון על הכביש לא?

תתעלם מהעובדה ששתי המהיריות לא חוקיות, אני יודע את זה.

וגם על 100 יש פחות סיכון מ120, ועל 80 פחות מ100, ועל 60 פחות מ80.... להמשיך?

למה 120? כי לא בא לי למות או להיפצע, וידעתי להגביל את עצמי באותו היום וזה אפילו לא היה 120, לא כולם יודעים להגביל את עצמם, לכן בדיוק במקרים כאלה מכשיר שכזה זה דבר חיובי, אני בטוח שתסכים איתי.

ולא , לא נסעתי בפיז'ו העגלה שלי שאני לא מעביר אותה מעל ה 100 קמ"ש, זה היה רכב עם מנוע 3 ליטר .

כל אחד והגבול שלו, אתה חושב ש120 זה הגבול, יש כאלה שחושבים ש140 זה הגבול

ומה קשור מנוע 3 ליטר?

על בלימת מנוע שמעת? כשבלימת הטמבון לא עובדת משתמשים בה

פורסם

ויש כאלו שלא חושבים (בגלל זה הגבול שלהם הוא 280) :lol:

בלימת המנוע הזו זכתה בפרס דארווין לניצול מנוע עד סוף תקופת השימוש ברכב לשנת 2007, לא?

פורסם

יש דבר שאלה שבעד החוק לא מבינים.

הנהגים המהירים הם לא המסוכנים, אלא הנהגים הממהרים הם המסוכנים.

זה שיסע 140-150 בנינוחתא בכביש המהיר יסכן פחות משמעותית זה שיסע 100 בכביש מלא למחצה, ויעשה הכל כדי להגיע ליעדו מוקדם יותר.

יחי ההבדל "הקטן".

אביחי

פורסם

זהו החלטתי 120 זה מסוכן.

אני מחר הולך לטכניחנון שיבקשו לשנות את המכשיר ל30 קמ"ש מוכן להתחייב שלא יהרגו יותר מ10 אנשים השנה אחרי זה.

מי בעד?

עמית אתה החלטת ש120 זאת המהירות הבטוחה בשבילך? אני מחליט אחרת, זכותי? אתה אומר שיש הבדל גדול בין 120 ל140- אני לא ממש מסכים, ההבדל הוא לא כזה גדול, במהירות כזאת, אם תיכנס בקיר, אז תיכנס בקיר ו..באסה.

אני חושב שבמקום להשקיע חצי מיליארד שקל במכשיר הזה כדאי שישקיעו חצי מיליארד בהקלות מס לאביזרי בטיחות, והנחות על רכבים חדשים, אם כל מדינת ישראל הייתה נוסעת ברנו מגאן ופורד פוקוס במקום על DL וסופר לאנסר אז היו פחות הרוגים לא?

בקיצור, במקום לחנך רוצים להגביל והמוח היהודי לא מפסיק להמציא.

שיאמצו את כל התקנות האירופיות, כולל לימודי הנהיגה, ואולי נראה פה ירידה בתאונות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במקום ההגבלה הזו פשוט שמי שרוצה הגבלה יעשה רישיון לקורקינט

אני רוצה לנסוע מהר איך שבאלי

עוד שניה גם יבחרו לי את השירים באוטו

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אם כל גדר, או מעקה בטיחות, או פס סימון על הכביש (שמהווה משטח החלקה),

היו עומדים באיזשהו תקן שנועד ומתוכנן שהם יספגו את האנרגייה במקום כלי הרכב - אז היו הרבה פחות הרוגים.

פורסם

הרעיון של החבר'ה מהטכניון היה להגביל את המהירות בכבישים ל-120, שזה כבר מצחיק כי הם מצד אחד טוענים שמהירות היא סיבה לתאונות ומצד שני מציעים להעלות את המהירות המותרת מ-90-100-110 לנתון גבוה יותר.

מעבר לכך, יש עשרות סיבות מדוע העניין הזה לא ישים, ואני משוכנע שניתן יהיה למצוא שימוש הרבה יותר טוב לכסף מאשר התקנת המגבילים הללו במכוניות.

אותי פשוט שיגע העניין הזה של "נהגים יסעו רגועים יותר" - פשש, באמת נשמע כמו מחקר רציני שנמשך 3 שנים. מה הם עשו, הזמינו סקר אצל מינה צמח?

נהגים לא יהיו רגועים יותר ולא בטיח. אם המהירות החוקית תהיה 120 כולם יסעו 120, על המגביל, אי אפשר יהיה לעקוף אף אחד וכולם יהיו עצבניים. בכבישים עם נתיב אחד לכל כיוון בכלל לא תהיה אפשרות עקיפה ועשרות נהגים יזדחלו אחרי משאיות או סבתות.

יש המון דברים שאפשר לעשות כדי לחסוך כמה הרוגים בודדים בשנה. לא צריך לבחור את האפשרות שתעצבן הכי הרבה נהגים ותגרום להכי הרבה בעיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש דבר שאלה שבעד החוק לא מבינים.

הנהגים המהירים הם לא המסוכנים, אלא הנהגים הממהרים הם המסוכנים.

90 אחוז מהנהגים בארץ לא יודעים לנהוג כלל מעבר לידיעה טכנית של תפעול הרכב (וגם זה לא תמיד).

הם מסוכנים בין אם ממהרים ובין אם לא. הם הרוצחים, לא אלה שנוסעים מהר ויודעים לנהוג. אין קשר למהירות.

פורסם

ומה קשור מנוע 3 ליטר?

לא רציתי שתתרץ את זה שלא עברתי את ה 120 בכך שנסעתי בפיז'ו זקנה, סליחה אם לא הייתי ברור, זה היה ע"מ להסביר שהרכב שבו נהגתי יכול לנסוע במהירות גבוהה.

בכל מקרה אנחנו סתם מתווכחים, יש תאונות שנגרמות כתוצאה ממהירות גבוהה? המכשיר הזה אמור למנוע אותן? זהו.

אם שוב מישהו ירשום שכמות ההרוגים והפצועים(גם פאסיביים!) ממהירות גבוהה היא לא רצינית, אז אני כבר לא יכול להתווכח עם בן אדם כזה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אתה עדיין מתחמק מהשאלה - למה דווקא 120? למה לא 110? או 90? או 50? או 30?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...