Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוזה תיווןך לדירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי חוזה מול חברת תיווך,האם יש התיישנות על החוזה שחותמים כשרואים דירה דרכם?

אם ראיתי דירה לדוג' לפני כחצי שנה ורק עכשיו מסתדר לי לקנות אותה האם אני חייב לעבור דרך החברת תיווך?

יש לציין שהמוכרת היא לא חתומה בילעדית מול המתווך.

תודה רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רן, אל תתפוס אותי במילה כי אני לא לגמרי בטוח אבל נדמה לי שהחתימה תקפה לשלושה חודשים.

עשה טובה, חכה לחוו"ד של מישהו שבטוח יותר ממני.

בהצלחה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

החתימה לא תקפה לשלושה חודשים בלבד.

אלא שהחתימה אינה הכל. המתווך צריך להיות גם הגורם היעיל שהביא לקשירת העסקה. וזה מה שאומר החוק:

דמי תיווך (תיקון התשס"ד)

14. (א) מתווך במקרקעין יהיה זכאי לדמי תיווך מאת לקוח אם נתקיימו כל אלה:

(1) הוא היה בעל רשיון לפי חוק זה בעת שעסק בתיווך או שחל עליו, באותה עת, פטור זמני בהתאם לאמור בסעיף 20;

(2) הוא מילא אחר הוראות סעיף 9;

(3) הוא היה הגורם היעיל שהביא להתקשרות הצדדים בהסכם מחייב.

(ב) מתווך במקרקעין שביצע בתקופת הבלעדיות את פעולות השיווק שנקבעו לפי סעיף 9(ד) - חזקה שהיה הגורם היעיל כאמור בסעיף קטן (א)(3) לגבי עסקה שנכרתה בתקופת הבלעדיות.

הוראות סעיף 9 דנות בחובה להחתים את רוכש שירותי התיווך על התחייבות בכתב לשלם דמי תיווך.

אין שום חשיבות לשאלה אם המוכרת חתמה חתמה על בלעדיות ככל שזה נוגע לתשלום דמי תיווך על ידך.

אתה צריך לתת למתווך הזדמנות לקשור את העסקה ולהיות הגורם היעיל בהתקשרות. אם אתה חותם את העסקה מאחורי גבו, אתה בעצם מונע ממנו את הזכות לקשור את העסקה ואז אתה תצטרך לשלם לו דמי תיווך אם הוא יגלה על כך.

אין התיישנות לחתימה על הסכם תיווך.

• תוכן חדש...