Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RS 4 של פייז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקרא לו JLAUDIO RS4 ותראה כמה טוב פתאום הוא יהיה. אני לא חושב שאתה צודק בזה

אני עובר הרבה בפורומים בחו"ל (ולפני שתפציצו תקראו) ואני מתעניין מאוד בפורומים של מתחרי SQ , ראיתי בכמה פורומים שעשו משאל על מגברים של סאבים , בכמעט כולם הם השתמשו במגברי קלאס A/B , והסיבה שלהם הייתה בגלל דאמפינג פאקטור .

קראתי את המאמר שאליקו הביא , ואני מקבל גם את מה שאומרים שם , במיוחד כי אין לי את הידע להתווכח עם אף אחת מהדיעות .

אבל יש כאן בעיה . מאידך אנשים שמתחרים בתחרויות כול הזמן , ואני מניח שאי אפשר שכולם ירמו את עצמם כול הזמן , במיוחד כי כול הזמן הם בבחינה של הציוד שלהם על ידים ועל ידי אחרים . ומאידך מאמר מושקע ומוסבר היטב שאומר אחרת.

יש גם את העובדה שחברות מסויימות נותנות נתונים על דאמפינג פאקטור , ואלו בד"כ חברות רציניות . אני מניח שכולם מסכימים שמגברי סידרת הסלאש של JL הם מגברים מעולים , כנ"ל גם המגברים של זד אודיו , ועוד חברות די מכובדות ששכחתי .

ומאידך חברות עם פחות מוניטין של מצויינות (ועם כול הכבוד פייז עדיין לא במוניטין של JL ו/או זד אודיו לא לטעמי וגם לא לטעמם של המון ברשת ) לא מפרסמות נתונים כאלו . למרות שלכאורה גם אם יש להן רק ערך שיווקי הן היו אמורות לתת אותן אם היה להם משהו לתת.

ולכן אני חושב שהתמונה היא די מורכבת , והיא אומרת שחברות שעובדות על ליין גבוה של מגברים ו/או איכות גבוהה , עובדות על פרמטרים של יציאה (למשל יציאה בVOLT די גדולה למגברי זד לדוגמה וגם לגנסיס ) כאלו שגם מביאים לדאמפינג פאקטור רציני , האם הדאמפינג פאקטור הוא זה שמרכיב את האיכות הסונית או המצויינות הכוללת ? לא יודע . אבל לבטח הנתון הזה אומר משהו .

מה עוד שאם תשימו לב גם גנסיס וגם זד אודיו אומרות במפורש שבתנאים רגילים המגבר יוציא יותר מהWRMS המוצהר . בזד אודיו נותנים גם את הנתונים בVOLT (להכפיל ב2.83 יתן תמונה לגבי ההספק האמיתי ב89 DB במרחק של מטר ).

וJL בסדרות הפשוטות שלה לא נותנת נתונים כאלו

אז אולי זה אינו משנה , אבל יש בכך לומר האם הדגם איכותי או לא

אלו היו השני סנט שלי בנושא

בברכה יהודה

פורסם
אני עובר הרבה בפורומים בחו"ל (ולפני שתפציצו תקראו) ואני מתעניין מאוד בפורומים של מתחרי SQ , ראיתי בכמה פורומים שעשו משאל על מגברים של סאבים , בכמעט כולם הם השתמשו במגברי קלאס A/B , והסיבה שלהם הייתה בגלל דאמפינג פאקטור .

על "guerilla marketing" שמעת?

...

יש גם את העובדה שחברות מסויימות נותנות נתונים על דאמפינג פאקטור , ואלו בד"כ חברות רציניות . אני מניח שכולם מסכימים שמגברי סידרת הסלאש של JL הם מגברים מעולים , כנ"ל גם המגברים של זד אודיו , ועוד חברות די מכובדות ששכחתי .

ומאידך חברות עם פחות מוניטין של מצויינות (ועם כול הכבוד פייז עדיין לא במוניטין של JL ו/או זד אודיו לא לטעמי וגם לא לטעמם של המון ברשת ) לא מפרסמות נתונים כאלו . למרות שלכאורה גם אם יש להן רק ערך שיווקי הן היו אמורות לתת אותן אם היה להם משהו לתת.

... אבל לבטח הנתון הזה אומר משהו . השאלה היא מה הוא ה"משהו" הזה - ואם הנתון הזה הזה אומר שלום או מקשקש בזנב זה עדיין לא מהווה סיבה להוציא יותר כסף

וJL בסדרות הפשוטות שלה לא נותנת נתונים כאלו

אז אולי זה אינו משנה , אבל יש בכך לומר האם הדגם איכותי או לא - אין לכך בהכרח משמעות בשטח. זו בסך הכל טקטיקה שיווקית להרחיב את הבידול בין הסדרות כדי לקחת ממך יותר כסף (ראה ערך לקסוס-טויוטה / ניסאן-אינפיניטי / אקורה-הונדה)

אלו היו השני סנט שלי בנושא

כמו שחברות יח"צ מעסיקות טוקבקיסטים כך גם הם מחזיקות מגיבי פורומים. חברות אודיו תלויות ביח"צ כדי למכור כי אחרת אין להם דרך לבנות ערך מותג (Brand Equity) שיצדיק תשלום בפרמיה על המוצרים שלהם.

לחברה שמוכרת במקרה הטוב 1,000 מגברים (ב 5,000$ ליחידה) אין תקציב לעשות פרסום נרחב ולכן ב"ישראלית" הן "נותנות במתנה" מגברים לכתבים - בעברית תקנית קוראים לזה שוחד (חלק גדול מהמגברים האלה מגיעים לEBAY). טקטיקה נוספת היא סקרית פורומים ופרסום תגובות ות'רדים על נפלאות המוצרים שלהם שנטבלו בשמן נחשים, אוכסנו על גבי מצע חצצ מכוכב קריפטון, ועברו הרצה של 10 שעות על ידי השמעת קונצ'רטו מסורתי לחלילית צד אפגאנית.

לכתוב נתון DAMPING FACTOR על מגבר זה כמו לכתוב "ללא כולסטרול" על מרגרינה. במרגרינה לא יכול להיות כולסטרול כי היא מוצר צמחי אבל בגלל שהלקוח "דביל" אז המוצר נראה לו טוב יותר/בריא יותר/שווה לשלם יותר כי כתוב שאין בו כולסטרול.

עכשיו ברצינות.

היתרון של מגברי הSLASH של JL לא מגיע מדמפינג פקטור או מעיצוב אסטטי שובר מוסכמות. היתרון של מגברי הSLASH הוא היכולת לתת הספק אחיד על טווח רחב של התנגדויות ובטווח רחב של מתחי עבודה. למי שאין צורך ביכולות הללו עדיף שיפנה את כספו למגברים אחרים וזולים יותר. הRS4 הוא מגבר מעולה ולהשוות אותו מו הJL על בסיס דמפינג פקטור זה כמו להשוות בין לקסוס LS לאודי A8 על בסיס גובה החצאית של אשת המכירות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין..

האם יהיה נכון להגביר עם המגבר הנ"ל את הCFS165.25 של פייז (100 RMS)

וסאב THRILLER PRO12 250 rms?

האם כשאני יחבר את הסאב בגישור ויגביר רק קצת את הגיין זה יזיק לסאב?

הוא נותן בגישור כמעט פי 2 RMS מההספק של הסאב.

פורסם

לא תהיה בעיה עם הסט ולא עם הסאב.

מה שעכן תצטרך לשים לב לחיתוכים נכונים ולא להתפרע עם הגיין.

הסאב הוא בסביבות ה 250 וואט RMS , הRS4 מוציא כ 325 RMS במקסימום . כלומר אלא אם תגיע לווליום מקסימום חוץ מבפיקים שבהם הסאב יחזיק לא תהיה לך בעיה.

ה RS4 נוצר בעיקרון למי שמכיר את הסדרות הקודמות של פייז כמחליף ל סדרת ה PB שהייתה מאוד מאוד איכותית אך חסרת כח , המגברים היו חלשים אך בנויים מעולה ומרכיבי SMD כמעט לגמריי.

הרעיון הוא שסדרת ה RS תתן פתרון לכלל המוצרים של פייז כאשר אתה לא רוצה מגבר "פשוט" כמו סדרת ה CC או יקר כמו האופוס.

כמגבר ביניים הוא בחירה מעולה לכל משתמש.

פורסם
מעניין לעניין באותו עניין..

האם יהיה נכון להגביר עם המגבר הנ"ל את הCFS165.25 של פייז (100 RMS)

וסאב THRILLER PRO12 250 rms?

האם כשאני יחבר את הסאב בגישור ויגביר רק קצת את הגיין זה יזיק לסאב?

הוא נותן בגישור כמעט פי 2 RMS מההספק של הסאב.

ומה לגביי הOPUS 150.4 ?

האם גם יתאים? לדעתי עדיף מהRS מהסיבה של שדרוג עתידי..

האם הוא לא יזיק לסאב כאשר זה יחובר אליו בגישור?

פורסם
הרגישות של ה RS וגם של האופוס זה

0,25 – 5 V

זה אומר למי שיש 4-5 VRMS פראאוט יצתרך לפתוח את הגיין כמעט עד הסוף? ומה עם התאוריית העיוות הגובר ככל שהגיין מתקרב למקסימום שלו? אוי מישהו אמר פה מאגנאט ?:idea: לא מספיק שהההצהרות לפי תקן DIN משהו ב13.8Vאז גם הגיין "עיוור"? בקיצור לא מאמין בגרמנים וזהו. נקודה.

• תוכן חדש...