Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה.

citromanbx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנסה.

את התופעה אני מכיר שנים .

דריפנציל מבפנים אני יודע בערך איך בנוי ולכן נראה לי שהתשובה היא ככה:

תפקיד הדרפנציל הוא להתמודד עם ההבדל בקוטר הסיבוב בין שני הגלגלים בעת פניה.

כשפונים מופעל כוח שונה על הגלגלים ,על הגלגל הפנימי מופעלת יותר התנגדות מהכביש ולכן הכוח מהמנוע עובר לחיצוני .

במילים אחרות הכביש מנסה לעצור את הגלגל ,או לגרום לפחות תנועה בכיוון הנסיעה,ולכן הגלגל השני מקבל יותר כוח בכיוון הנסיעה,כי יש לו פחות היתנגדות.

מה שקורה כשמסובבים גלגל ביד זה שמופעל כוח על הדרפניצל בכיוון אחד מה שגורם לגלגל השני לקבל כוח בכיוון אחר.

מה בדיוק קורה שם בדיוק בגלגלי שיניים אני לא יודע ואאל"ט יש לא מעט סוגי דרפנציילי

הסתבכתי קצת עם הניסוח ,אני מקווה שהרעיון ברור .

אגב במצב של הצלבה משתמשים ברעיון דומה .

הרי שני גלגלים נגדיים עומדים באוויר ומסתובבים ,ושניים על הקרקע עומדים ,אם לוחצים על הברקס הגלגלים שבאוויר מקבלים התנגדות וחלק מהכוח עובר לאלה שעל הקרקע.

אזהרה! השיטה מסוכנת לרכב ואם לא עושים אותה נכון וברגש המתאים לא מעט חלקים עלולים להשבר.(בצבא הלכו הרבה גלי הניע של האמרים ככה).

תוספת ערוכה:

ברכב 4X4 בלי מחשבים ושטויות ,לדעתי שני הגלגלים הקידמיים יסתובבו בניגוד לסיבוב הגלגל הידני.

מכיון שהכוח יעבור לגל ההניע ,יגיע לדרפנציל אורכי ,יעשה פעולה דומה למה שקרה מול הגלגל הנגדי בדרפנציל הרוחבי , גל הניע קידמי יסתובב הפוך ושני הגלגלים על הסרן השני מקבלים כבר את אותו כוח מגל ההניע דרך הדרפנציל .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומי5...ענית כמעט במדוייק על החידה.קודם כל,כל הכבוד על ההסבר זה נכון.

רק פרט אחד היה חסר.האוטו היה על ליפט,מה שגרם לפלנטר העליון להיות חופשי ממגע עם הפלנטרים הצידיים ,מה שגרם לעסק להיות כמו שלושה גלגלי שיניים בלבד בצורה הבאה: I_I (צורת חתך צידי)ברגע שאסובב את הI השמאלי ימינה ה _ יזוז בכיוון השעון וכך ה I הימני ינוע בכיוון הנגדי.

סה"כ מדובר בדיפרנציאל פשוט...

וחבר'ה,תחזרו קצת על החומר.:lol:8)

בברכה,

דודו.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

גאון אתה , שאלת חמיצר אמיתית

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

רק פרט אחד היה חסר.האוטו היה על ליפט,מה שגרם לפלנטר העליון להיות חופשי ממגע עם הפלנטרים הצידיים ,מה שגרם לעסק להיות כמו שלושה גלגלי שיניים בלבד בצורה הבאה: I_I (צורת חתך צידי)ברגע שאסובב את הI השמאלי ימינה ה _ יזוז בכיוון השעון וכך ה I הימני ינוע בכיוון הנגדי.

בברכה,

דודו.

פלנטר זה גלגל שיניים?

או הגלגל שיניים כמו בדרפנציל?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

1. להזכירך, ביקשת ממי שיודע בודאות את התשובה לא לענות...

2. השאלה שלך לא היתה מדוייקת, כפי שכבר הסברתי.

3. התשובה שנתן Razmel נכונה במלואה. היא פשוט לא מפורטת.

4. ההסבר שלך לא מדוייק. זה שהאוטו על ליפט לא משנה שום דבר מבחינת הדיפרנציאל - כל גלגלי השיניים נשארים במגע זה עם זה. זה שהגלגלים באוויר פשוט מאפשר להם להסתובב חופשי.

5. התופעה שתיארת לא חייבת להתרחש. אם הגיר בהילוך-סרק, יתכן שחלק מתנועת הגלגל שאתה מסובב (או כל התנועה!) יעבור לגל המניע (או האלמנט המקביל לו בהנעה קדמית) ולא לגלגל השני. התופעה המדוברת תתרחש בטוח רק אם התיבה משולבת להילוך. במצב כזה הקורונה-פיניון ("גל עטרה" בעברית צחה) נעול ולא יכול להסתובב, ולכן שני גלגלי השיניים שמחוברים אליו לא יכולים לזוז אלא רק להסתובב סביב צירם. זה גורם לתנועה שאתה מייצר בגלגל אחד לעבור לגלגל השני בכיוון הפוך.

6. אם כבר להיות פיינשמקר, אותם שני גלגלי שיניים, שאת אחד מהם סימנת ב"_", לא נקראים 'פלנטריים' - המונח הזה שייך לסיפור אחר (תיבה אוטומטית, למשל) - אלא Spider Gears, ויש שקוראים להם בעברית "סטליטים".

אז אולי זה דיפרנציאל פשוט, אבל צריך לדייק לפני שאומרים לאחרים שהם צריכים לחזור על החומר, לא?

חג שמח.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
הגלגל הרזרבי.

ואם כבר עוסקים בפיזיקה...

מוטוקרוס [אופנוע, כן?] קופץ באוויר במהלך מירוץ.

כשהרוכב נותן גז- הפרונט מתרומם.

כשהרוכב לוחץ על ברקס- הפרונט צולל.

איך זה קורה?

dirty old man

need love too

פורסם

אני מניח שזה קשור למשהו עם התנגדות של האוויר..?

אם כן, אני אפרט..

אם לא, חבל על הביטים שזה יתפוס על השרת :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא, בכלל לא קשור להתנגדות האוויר. כן קשור (וזה רמז עבה מאד) לשימור התנע הזויתי...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

כן קשור לשימור התנע הזויתי...

טל

אממ.. לפי ההגדרה של תנע זויתי אני יכול משאר שזה קשור לזה שהמנוע משמש בתור "כוח מרכזי" וגורם להסתובבות שאר האופנוע סביבו? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הסיבוב של הגלגל משפיע על הזווית של האופנוע.

עם הגלגל מאיץ ,ז"א אומרת שהוא מסתובב קדימה ביחס לאופנוע ,פשוט אם נותנים מספיק גז חלק מהכוח גום לגלג להסתובב ביחס לאופנוע,וחלק לאופנוע להסתובב ביחס לגלגל.

מכיוון שהאופנוע יותר כבד הגלגל מסתובב יותר בקלות.

כשזה קורה על הקרקע קוראים לזה ווילי.

כשלוחצים על הברקס הרפידות נצמדות לגלגל המסתובב והגלגל פשוט מסובב איתו את האופנוע .

פורסם

1)תגדיר "רכב שלי"...והאם בהילוך משולב?

2)בעיקרון מערכת ההיגוי מתוכננת כך שהגלגל הפנימי לסיבוב ינוע יותר לאט ובזוית שונה מהגלגל החיצוני לסיבוב.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

תגיד, citroenbx... באת להרצות וקיבלת שיעור

נפלא מטל שביט שנותר ללא תגובה. המינימום שהייתי מצפה ממך הוא

תגובת תודה לטל על השיעור חינם שקיבלת....

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

• תוכן חדש...