Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

האם מישהו מכם יכול להסביר לי היכן נמצא צו'ק אוטומטי בויטרה (אשמח לתמונה)

כמו כן להסביר לי את עיקרון הפעולה שלו.

מדובר בויטרה 96 אוטומט קצר דגם מנוע G16B.

איתי

פורסם

תודה

אם הבנתי נכון בגלל שהאוטו מוזרק מחשב הרכב מעשיר את התערובת בהתנעה קרה

ולכן אין צוק?

איתי

פורסם

שי, יש בחלק מהרכבים המוזרקים צו'ק אוטומטי. שוב למרות שהם מוזרקים ישנה מיצערת נוספת מאחורי המצערת הראשית והיא נשלטת חשמלית ע'י מחשב הרכב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צ'וק= choke שהמשמעות שלו באנגלית זה לחנוק , כלומר לסגור חלקית את כניסת האויר למנוע ובכך להעשיר את התערובת דלק אויר ולאפשר למנוע קר לעבוד בלי לגמגם

הפעולה של החניקה מתבצעת ע"י פרפר , שפותח וסוגר את מעבר האויר ונשלט ידנית ברכבים ישנים או אוטומטית (חשמל ,ואקום וכל מיני שיטות אחרות)

גם ברכבי בנזין מוזרקים ישנו פרפר ששולט על כניסת האויר , מה שמשתכלל עם הזמן זה הבקרות ששולטות על הפרפר(ים)

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

פורסם

אתה נכנס כאן לסמנטיקה כי כמעט לכל מנוע יש פרפרית מצערת שאתה יכול לכנות צ'וק. כוונת השואל בצ'וק היתה לצ'וק כמו פעם ששימש להעשרת התערובת וזה נעשה כיום ע"י מחשב הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה נכנס כאן לסמנטיקה כי כמעט לכל מנוע יש פרפרית מצערת שאתה יכול לכנות צ'וק. כוונת השואל בצ'וק היתה לצ'וק כמו פעם ששימש להעשרת התערובת וזה נעשה כיום ע"י מחשב הרכב.

צודק , כבר לא קוראים לפעולה הזאת "צ'וק" ואין ידית או פעולה שצריך הנהג לעשות כשהוא מתניע מנוע קר , מה שניסיתי להסביר שהעקרונות הבסיסיים נשארו אותם עקרונות

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

פורסם

ברכבי הזרקה זה יכול להיעשות ב 3 דרכים:

1. שיש פרפר נוסף שנשלט חשמלית ע'י המחשב

2.כאשר יש מצערת אחת חשמלית אז למעשה המחשב פוקד עלי ה להיפתח פחות

3.במקרה של מצערת מכאנית ושאין פרפר נוסף פשוט המחשב נותן יותר דלק מהמזרקים.

בכל אופן אחד מהם ישנו בויטרה.

השלישי זה שמנם לא ממש צוק אבל זו פעולה מקבילה שקוראת במנוע.

פורסם

התשובה הנכונה היא שזמן ההזרקה משתנה (מתארך) כך תערובת הדלק "עשירה" יותר כפיצוי על הפסדים שנוצרים עת הנעת מנוע קר לרבות התעבות דלק בדפנות הקרות של סעפת היניקה ולא רק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
ברכבי הזרקה זה יכול להיעשות ב 3 דרכים:

1. שיש פרפר נוסף שנשלט חשמלית ע'י המחשב

.....

באיזה רכב יש סידור כזה, ולמה לעזאזל צריך את זה להתנעת בוקר ברכב מוזרק? (נראה לי שאתה מתבלבל קצת עם קרבורטור...?)

פורסם

דוגמא הכי טובה

היה לי באופל אסטרה GSI , יש אתזה גפ בקליברה , גם בגירסת טורבו, ביכלל יש את זה בהמון מכוניות UMI ממה ששמעתי דיבורים במוסכים עם כל השנים שהיה לי את הרכב

פורסם

אין שום צורך במצערת נוספת להעשרה דלק, בקרבורטור היה צורך במצערת כדי לייצר וואקום גדול יותר מתחת למצערת שמגדיל את יניקת הדלק מהדיזה הראשית, וזה גורם להעשרת דלק.

ברכבים מוזרקים ההזרקה היא בלחץ לאין צורך בתגבור וואקום כדי להוסיף דלק, לכן מצערת נוספת למנוע מוזרק נשמע מופרך.

• תוכן חדש...