Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה קליאו ספורט 172?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה באמת יום כיף אדיר.

נהנתי מכל רגע,ובייחוד מהנהיגה של און שהקפיד לא לקרוע למכוניות את הנשמה,אלא לנהוג בהם חזק אך שפוי,וזמני ההקפות ממש לא היו האישיו פה.

נהנתי להכיר ח'ברה נחמדים באמת,לראות מקרוב את הלאון של ליאור שנראית ונוסעת נהדר,את המיאטה וזוג הקליאואים.

תודה און על יום נהדר!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם לא צריכים אותי בשביל לדעת שהקליאו לא יכולה לצאת גרוע במבחן הזה...

למרות שאופן אישי לא בטוח שאני הייתי רוכש לי אחת כזו (אבל לא בגלל הסיבות "הנכונות")

אל תדאג, בסה"כ אנשים מכינים את השטח ליום שאחרי למקרה שהרכב שלהם לא יצא שם טוב :lol:.

(טיפ: מספיק שהקליאו תצא טוב וכבר יש לך חצי מהכותבים פה בכיס :wink:)

נשמע טוב ומסקרן. מחכה לקרוא את הכתבה המלאה.

ניר

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
בנוגע ל"אני לא מבין משמעות של תוצאה טובה במסלול": לא ממש הבנתי לאן אתה חותר. אם מכונית X תוציא תוצאה ככה וככה במסלול זה לא אומר כלום על איך שהיא תתנהג בכביש רגיל? והאם בכביש רגיל (במיוחד בישראל, שאינה מציעה שפע של אנדרנלין) מישהו בכלל יחפש לקבל "תוצאות טובות" כאשר הוא נוסע באיילון (עם מצלמות מהירות) או ברחובות תל-אביב (כאשר פקחי התנועה שורצים)? בגדול, מהתגובה שלך אני מסיק שמה שמשנה לך בעצם, זה עד כמה ה-HOT HATCH שלך משמעותית בנסיעה בכבישים וביום-יום. תקן אותי אם אני טועה.

בוודאי שזמני מסלול לא קובעים כיצד מכונית תתנהג על הכביש. יש הבדל אדיר בין מסלול לבין כביש, ותן לי לחדש לך - יש גם הבדלים גדולים בין כבישים שונים, ומכונית יכולה להיות מהנה מאוד על כביש מסוים ומהנה הרבה פחות על כביש אחר (אפילו מכוניות כמו פורשה בוקסטר).

אף אחד לא חושב שתוצאה טובה או לא טובה על המסלול אומרת משהו חד משמעי על הרכב שלו. היא רק עוד מאפיין אחד של הרכב, כמו זמני 0-100 או מרחקי בלימה, למשל. נהגתי על מכוניות לא מעטות שהיו מצוינות על המסלול והרבה פחות טובות על הכביש. ואני לא מדבר רק על הוט האצ'ים אלא גם על ב.מ.וו סדרה 3, למשל.

מה אני מנסה לומר? אם ההוט האצ' שלי (או הוט האצ' כלשהי לצורך העניין) עושה זמנים טובים על המסלול - מה טוב. אבל הנתון הזה לא יכול ללמד אותי כמה מהנה היא על הכביש. יכול להיות, למשל, שהלאון הציגה זמנים טובים יותר על המסלול, אבל הקליאו הייתה מהנה הרבה יותר.

בנוגע לשאלה האחרונה שלך - בוודאי שמה שמשנה לי זה עד כמה ההוט האצ' שלי טובה על הכביש - שם אני הרי נוסע ביום-יום. העובדה שאני מצליח להוציא איתה זמנים טובים בג'ימקאנות זה כפי שאמרתי - רק בונוס.

און, ד"א, שמעתי שלא ניטרלתם את ה-ABS ב-MK1. חבל, הייתם מקבלים מכונית אחרת :twisted:

נ.ב - הופתעתי שלא מצאת שם איזו CTR, מהיכרות איתך :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סחטיין יבאבא!

שתי הודעות אם "תוכן" באותו השירשור ועוד באותו הדף??? :lol:

אני עדיין לא מבין על איזה שאלה אתם מנסים לענות?

לכל אדם דרישות שונות מריכבו.

זה בכלל לא קשה לארגן כזה מבחן, אם הייתם עושים את זה לפני שנה ברשד לבד יכל לספק 30% מהמכוניות.. :roflmao:

תום

סדובסקי, אתה זבל עופות מטוגן :shock:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

און, ד"א, שמעתי שלא ניטרלתם את ה-ABS ב-MK1. חבל, הייתם מקבלים מכונית אחרת :twisted:

נ.ב - הופתעתי שלא מצאת שם איזו CTR, מהיכרות איתך :wink:

רוני

אין ספק כי ה-ABS בקליאו חייב להכלל במסגרת עשרת המכות של עולם הרכב. פשוט מדהים. אותה נקודת בלימה כמו במכוניות האחרות ופשוט אי אפשר להגיע לאייפקס. זוועה. אני מעריך שהבלמים עלו לקליאו בכמה עשיריות שניה, אם לא שניה לפחות בזמני ההקפה. עלה הרעיון לנתק את המערכת, אבל מאחר שהרעיון לא היה זמן הקפה אולטימטיבי, אלא כחלק ממכלול, אז וויתרתי (עזרה העובדה שפעם האחרונה שניתקתי ברנו את ה-ABS, המכונית חזרה הבייתה על גרר, אחרי כשל מערכות כללי באלקטרוניקה של המכונית שהשביתה את המכונית...).

CTR?! אתה תופס אותי לא מוכן, או שאתה רוצה ללמד אותי משהו. הסבר נמק ופרט

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

Civic type R

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
אין ספק כי ה-ABS בקליאו חייב להכלל במסגרת עשרת המכות של עולם הרכב. פשוט מדהים. אותה נקודת בלימה כמו במכוניות האחרות ופשוט אי אפשר להגיע לאייפקס. זוועה. אני מעריך שהבלמים עלו לקליאו בכמה עשיריות שניה, אם לא שניה לפחות בזמני ההקפה. עלה הרעיון לנתק את המערכת, אבל מאחר שהרעיון לא היה זמן הקפה אולטימטיבי, אלא כחלק ממכלול, אז וויתרתי (עזרה העובדה שפעם האחרונה שניתקתי ברנו את ה-ABS, המכונית חזרה הבייתה על גרר, אחרי כשל מערכות כללי באלקטרוניקה של המכונית שהשביתה את המכונית...).

ה-ABS בקליאו נכנס לפעולה מיידית ברגע שמנסים לבלום ולפנות באותו זמן. ניתוק שלו זה 20 שניות (הוצאת פיוז) ומעולם לא נתקלתי בבעיות עם זה (עשיתי את זה כבר עשרות פעמים בג'ימקאנות). עם ABS מנותק האוטו בולם נפלא.

CTR - אני פשוט יודע שאתה ממש אוהב את האוטו :-D

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

CTR... לקחת את השם הכי סקסי בעסק ולהפוך אותו לשם של מחלה...

אכן המכונית המועדפת עלי, אבל מפאת נדירותה, לא רלוונטית.

הפעם האחרונה שנסעתי על סיוויק הייתה באירוע של מועדון STI, על המסלול בכוכב יאיר (ז"ל). אפילו מול מפלצות הטורבו כפולות ההנעה שכיכבו שם, היה למכונית הזו קסם. צליל של מנוע מרוץ בסל"ד הנכון. מנוע הקליאו בסל"ד הנכון קצת מזכיר (ומזקיר...) את המנוע של הסיוויק.

הבלמים של הקליאו, של שתיהן, גם לא ממש עצרו שה-ABS עבד רק בקו ישר. את מחלת ה-או-או שלה (או לפנות-או לבלום) אני מכיר. המפתיע היה שהבלמים באמת חזקים כל עוד ה-ABS לא מתערב ומרגישים שהמשקל הקל של המכונית מסייע כאן

ה-ABS בקליאו נכנס לפעולה מיידית ברגע שמנסים לבלום ולפנות באותו זמן. ניתוק שלו זה 20 שניות (הוצאת פיוז) ומעולם לא נתקלתי בבעיות עם זה (עשיתי את זה כבר עשרות פעמים בג'ימקאנות). עם ABS מנותק האוטו בולם נפלא.

CTR - אני פשוט יודע שאתה ממש אוהב את האוטו :-D

רוני

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יש לי שאלה - האם קליאו ספורט מגיעה עם סאנרוף?

מוטי

מפגש מבורך, מחכה לחוות דעת של און, בתור אחד שהיה עם ליאון טורבו ועבר לקליאו מעניין אותי לדעת מה תהיה חוות הדעת.

מוטי לשאלתך, לMK2 שלנו יש סאנרוף מקורי:

p3100018uf6.jpg

פורסם
הבלמים של הקליאו, של שתיהן, גם לא ממש עצרו שה-ABS עבד רק בקו ישר. את מחלת ה-או-או שלה (או לפנות-או לבלום) אני מכיר. המפתיע היה שהבלמים באמת חזקים כל עוד ה-ABS לא מתערב ומרגישים שהמשקל הקל של המכונית מסייע כאן

נתקלת בהפרעה של ה-abs במהלך נהיגה אגרסיבית גם ב-mk2 ? אצלי לפחות (בניגוד אולי לגישה הרווחת) הוא מתערב מאוד מאוחר ולגמרי לא מפריע לי בנהיגה אגרסיבית. השלב היחיד בו הוא מורגש זה בסוף בלימה (כשמתקרבים למהירות עצירה) על משטחים בעייתיים. לדעתי הוא באמת לא כל-כך עושה את העבודה שלו טוב (תרגולי בלימה והתחמקות קלאסיים עם abs לא ממש עובדים יפה כמו ברכבים אחרים) אבל מאחר וההתערבות מאוד מאוחרת הוא לא הפריע לי (חוץ מזה שבגי'מקאנות אני מבטל esp ואני אפילו לא בטוח אם זה כולל את ה-abs מרוב שהוא לא מתערב). יש לציין שבלי ה-abs הבלמים של הקליאו מעולים.

לגבי ה-"או-או" - יש סיבה אמיתית להגיע לבלימה מספיק חזקה שתפעיל את ה-abs בזמן פניה ? אני מדבר מבחינת נהיגה ספורטיבית שגם ככה אתה אמור לתת את מירב הבלימה בקו ישר אז אני לא יודע למה זה משנה. שוב, אני עם ניסיון על mk2 ואולי אתם מדברים על תגובות מאוד רגישות של המערכת ב-mk1.

מוטי לשאלתך, לMK2 שלנו יש סאנרוף מקורי

התמונה לא הופכת את זה למקורי. קליאו (mk1 או mk2) לא הגיעה עם סאנרוף (למה יש אצלך זאת עניין אחר).

ניר

פורסם

הוצאת הפיוז לא מנתקת גם את ה-EBD?

ואם כן, האם יש לו גיבוי מכני?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי ה-"או-או" - יש סיבה אמיתית להגיע לבלימה מספיק חזקה שתפעיל את ה-abs בזמן פניה ? אני מדבר מבחינת נהיגה ספורטיבית שגם ככה אתה אמור לתת את מירב הבלימה בקו ישר אז אני לא יודע למה זה משנה. שוב, אני עם ניסיון על mk2 ואולי אתם מדברים על תגובות מאוד רגישות של המערכת ב-mk1.

זה בדיוק העניין, מה שגיליתי במפגש שלנו בערד הוא שגם במהירות גבוהה ה-ABS נכנס לפעולה בקלות יחסית כשההגה מופנה. עד כה ידעתי שבמהירות איטית אם אתה מנסה לפנות הוא נעשה היסטרי והאוטו לא עוצר, עכשיו אני יודע שזה קורה גם במהירות גבוהה ואפילו בלי לחץ חזק מדי על הבלמים. זה בהחלט גורם לי לחשוב היטב על אם לבטל אותו גם ביום-יום.

הוצאת הפיוז לא מנתקת גם את ה-EBD?

ואם כן, האם יש לו גיבוי מכני?

אני לא יכול לקבוע את זה בוודאות אבל אני חושב שהיא מנתקת אותו. מהתחושות בבלימה על המסלול הגיבוי היחידי ל-EBD הוא הנהג...

ובכל זאת - האוטו עוצר היטב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין טענות לבלימה (בקו ישר) בנהיגה ספורטיבית על הכביש. ההפך. התחושה היא נהדרת והפחתת המהירות היא מיידית. תזכורת מעניינת עד כמה שאר המכוניות היו כבדות. יש טענות על בלימה חזקה על המסלול. שם יש צורך למקסם את כל מערכות המכונית, בכללן מערכת הבלימה. הפתרון הוא למצוא את נקודת כניסת המערכת לפעולה ולא להגיע אלייה, או לנתק את המערכת. אני נגד האופציה השניה (בכביש ציבורי, בכל אופן). במצב חירום אמיתי ABS עשוי להיות מציל חיים. מצד שני, כמו שהוא עובד בקליאו...

בכל הקשור לבלימה בכלל: כמובן שהבלימה המהותית נעשת בקו ישר בכל מכונית ובכל מצב, אולם בפניות חדות יש צורך להתחיל לפנות עם רגל על דוושת הבלם (בצורה עדינה) בכדי להעמיס את הגלגלים הקדמיים ולשפר את יכולת הפניה של המכונית. זו לא ממש בלימה, אלא האטה קלה המשמשת יותר כהעברת משקל. בקליאו, התרגיל הזה לא עובד כל כך טוב.

הבעיה הזו, אגב, הייתה משותפת לשתי הגרסאות של הקליאו. ניתוק ESP לא משפיע על הבלמים.

נתקלת בהפרעה של ה-abs במהלך נהיגה אגרסיבית גם ב-mk2 ? אצלי לפחות (בניגוד אולי לגישה הרווחת) הוא מתערב מאוד מאוחר ולגמרי לא מפריע לי בנהיגה אגרסיבית. השלב היחיד בו הוא מורגש זה בסוף בלימה (כשמתקרבים למהירות עצירה) על משטחים בעייתיים. לדעתי הוא באמת לא כל-כך עושה את העבודה שלו טוב (תרגולי בלימה והתחמקות קלאסיים עם abs לא ממש עובדים יפה כמו ברכבים אחרים) אבל מאחר וההתערבות מאוד מאוחרת הוא לא הפריע לי (חוץ מזה שבגי'מקאנות אני מבטל esp ואני אפילו לא בטוח אם זה כולל את ה-abs מרוב שהוא לא מתערב). יש לציין שבלי ה-abs הבלמים של הקליאו מעולים.

התמונה לא הופכת את זה למקורי. קליאו (mk1 או mk2) לא הגיעה עם סאנרוף (למה יש אצלך זאת עניין אחר).

ניר

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

טוב, מוזר.

לי בכל אופן בכביש המערכת לא הפריעה ובמסלול אני תמיד מנתק את ה-esp ולא זכור לי שה-abs מציק לי (אני לא חושב שאני עדין עם הברקס אבל אולי באופן לא מודע אני מכוון לנקודה הזאת).

ניר

• תוכן חדש...