Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום כל פעם שהחלפתי שמן, השתמשתי בשמן חצי סינטטי 10w40.

למנוע אין שום בעיות מיוחדות, הוא עבר 180 אלף ק"מ,

אבל חשבתי לעבור להשתמש ב 5w40 סינטטי מלא.

(יש המלצה של פולקסווגן לעבור לסוג שמן כזה)

האם לדעתכם המעבר לסוג שמן כזה, הוא חיובי או מיותר ?

פורסם

גם אני טחנתי את הסוגיה הזו. קודם כל ישנו גם 10W40 סינטטי מלא (למשל רויאל פרפל). כך שנושא הצמיגות עומד בזכות עצמו.

לגבי סינטטי או חצי זה תלוי בתדירות ההחלפות שאתה מוכן לבצע. אם אתה מוכן להחליף כל חצי שנה אין סיבה שתשתמש בסינטטי מלא בגלל המחיר- הייתרון שלו הוא אורך חיים ארוך יותר. כנראה שלמנוע עדיף להחליף שמן חצי סינטטי כל חצי שנה מאשר להחליף כל תקופת זמן ארוכה יותר סינטטי מלא. בשיחה ארוכה שניהלתי על כל עם יוסי (yosi05) הבנתי שבהחלפה הבאה אני אנסה סינטטי מלא ואחזיק אותו שנה במקום חצי שנה כמו שאני עושה בדר"כ.

בקיצור לדעתי אין הרבה הבדל.

פורסם

אני משתמש בשמן סינטטי בכל הרכבים של המשפחה (כולל המכסת דשא...)

לשמן סינטטי יש חסרון אחד והוא המחיר.

לאדם פרטי הפרש העלויות השנתי זניח בין סינטטי/חצי סינטטי/מינרלי.

שמן סינטטי שומר על תכונותיו לאורך זמן ,אין משקעים כתוצאה מאידוי השמן (שמן מינרלי מתאדה ומשאיר את המשקעים במנוע) אין התחמצנות .

יבואן VW עבר לשימוש בסיננטי מלא בגלל משקעים משימוש בשמן מינרלי/חצי סינטטי.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

מצטרף לאורן. שמן סינטטי מלא הוא בעל כל התכונות העולות על שמן מינרלי או חצי-סינטטי וזמן החלפתו ממש לא חיב להיות יותר ערוך. אני משתמש בסינטטי מלא ומבצע החלפת שמן כל 9-10 אלף ק''מ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לשמן סינטטי יש חסרון אחד והוא המחיר.

אורן, מחירי השמנים של היום מאוד נמוכים. אפילו את ה LM המדובר ניתן לקנות במחיר 100 שקלים באיזור דרום ת"א (105 לפני חודשיים). שמן חצי סינטטי איכותי עולה סכום דומה, מכאן אני לא רואה סיבה למה לא להשקיע עוד קצת ולקנות את ה LM המומלץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמן LM הסינטטי הוא שמן טוב אבל יש טובים הרבה יותר : MOBIL1,Shell,Castrol .

לא כל השמנים הסינטטים הם באותה רמה, קיים פער בידע הטכנולוגי של החברות השונות.

לי יש נסיון מצוין עם MOBIL1 בצמיגויות השונות.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...