Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני די חדש בתחום האדיו לרכב,למרות שאני מבין לא רע באלקטרוניקה (הנדסאי).

לא מזמן קניתי רכב,ועכשיו הגיע הזמן לבנות לו מערכת.אני לא מעוניין במערכת Hi-End אלא במשהו

בינוני.

אני גם לא יכול להרשות לעצמי לבנות את כל המערכת בבת אחת, אז לבנתיים אני מחפש קומפוננט וHU.

אז לגבי הHUים,אינ די נעול על שתי החברות הללו:ALPINE ו CLARION ואני מתלבט בים CLARION 946 ולבין ALPINE 9855.

לגבי הקופנוננט,אני די אוהב מוזיק היפהופ על כל גווניה,אבל גם לא פוסל סוגי מוזיקה אחרים.

אני מתעניין בקומפוננט די בינוני הFOCAL 165 V2 ,המגנט של V1 גדול מידי ולא נירא לי שיכנס לי בדפנות הדלת(יש לי סוזוקי בלנו).

כמובן שאולי עדיף לי לחסוך עוד קצת ולקנות קומפוננט יותר טוב,לכן אני פתוח לעצות שלכם.

נ.ב.

ראיתי בפורום בחור שמוכר קומפוננט של256 RAINBOW PROFI VANADIUM,למרות שהוא משומש הבנתי שהחברה מאוד מקצועית ורוב מוצרייה הם עבודת יד,מה דעתכם בנושא ?

פורסם

מהיכרות עם הבלאנו... הייתי מנסה לעשות איזה קומבינה ובונה פוד או הגבהה רצינית על הדלת, כי הדלת שמה זה כמו צעצוע, הכל עשוי בצורה חאפרית.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לגבי גודל מגנט כמו שהציעו לך טבעת עץ שתשמש כהגבהה יושבת מתחת לפלסטיק כך שלא תבחין בה.

לגבי רמקולים בכלל- לכל רמקול יש את הצד החזק יותר והצד החלש יותר ככה שכדאי לך לקבוע את הקומפוננט לפי סוגי המוזיקה שאתה שומע לרוב- ושיתנו בכל זאת סאונד טוב גם בסגנון שהם בנויים לו פחות.

אני לא יכול להמליץ לך על כלום חוץ מללכת ולשמוע!

אני חושב שלהיפ הופ צריך מיד חזק לכיוון כללי-גש לחנות שמתמחה בזה בקש ממנה לשמוע מספר דגמים וחברות ותראה מה נראה לך טוב יותר.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

אלי כדאי לשקול לקנות קומפוננט יותר קטן דוגמת ה5 ורבע בשביל להימנע מהגבה?

אפשר גם התייחסות לגבי הHU?

תודה רבה לכולכם.

פורסם

דווקא להיפ הופ מומלץ כמה שיותר באס (ככה לפחות אני אוהב לשמוע) וככל שהקוטר גדול יותר - יש לרמקול אפשרות לרדת לתדרים יותר נמוכים.

הגבהה זה לא מפחיד וקשה לעשות כמו שזה נשמע. סה"כ לנסר עץ.

אלעד

פורסם
דווקא להיפ הופ מומלץ כמה שיותר באס (ככה לפחות אני אוהב לשמוע) וככל שהקוטר גדול יותר - יש לרמקול אפשרות לרדת לתדרים יותר נמוכים.

הגבהה זה לא מפחיד וקשה לעשות כמו שזה נשמע. סה"כ לנסר עץ.

אלעד

מסכים מסכים ושוב מסכים! אני באמצע תהליכי בנייה מפיבר והעיניין לא כזה קשה. צריך רק ידיים קצת טובות ולא שמאליות+התמדה והכל יוצא טוב. במקרה שלך המקרה יותר פשוט מבניות רציניות כמו אצלי (רק הגבהה).

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

עקב הכרות עם האקטסטיקה הנוראית של הבלנו , אני חושב שהשקעה במערכת איכותית ברכב הזה היא בדיחה.

זו דעתי.

CD טוב מדיי , רמקולים טובים מדיי , פשוט לא ינוצלו ואפילו אלף איטומים לא יעזרו. שלא נדבר על להתחיל בבניות.

פורסם

כמו שזה וזה וזה וזה וזה וזה וזה וזה וזה רשם.:)

הבנלו היא בעלת אקוסטיקה נוראית, הדלת אטומה עם יריעת ניילון רופפת וסיליקון!, כולה מלאה בחורים החלון יורדעל המגנט ברוב המקרים!

באוטו של חבר שלי, חיברתי מאגנט 5.25 קואקסיאלי עם הגבהה בעבי 19 מ"מ והחלון עדיין פגע ברמקול!

ככה שאם אתה רוצה לשים שמה משהו נורמלי, כדאי שתתחיל לחשוב על בנייה ואטימה בדלת.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
כמו שזה וזה וזה וזה וזה וזה וזה וזה וזה רשם.:)

הבנלו היא בעלת אקוסטיקה נוראית, הדלת אטומה עם יריעת ניילון רופפת וסיליקון!, כולה מלאה בחורים החלון יורדעל המגנט ברוב המקרים!

באוטו של חבר שלי, חיברתי מאגנט 5.25 קואקסיאלי עם הגבהה בעבי 19 מ"מ והחלון עדיין פגע ברמקול!

ככה שאם אתה רוצה לשים שמה משהו נורמלי, כדאי שתתחיל לחשוב על בנייה ואטימה בדלת.

אמיר

סליחה שאני קטנוני אבל אי אטימות הדלת ברכב אינו מעיד על האקוסטיקה בסלון הרכב.

כבעל בלנו אני חייב לציין שהאקוסטיקה שלה יחסית טובה בשביל יפנית מפח שיותר מזכיר קרטון. ואני שמעתי כבר כמה וכמה מערכות בחיים שלי.

פורסם

הבאלנו והסובארו DL הם הרכבים הכי רועשים שיצא לי לנסוע בהם בחיים שלי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז לכל הסקפטים שבינינו.

יצא לי לקרוא היום קצת על האנטומיה של האוזן האנשוית.

וממה שהתחוור לי לדעת זה שבעצם יש בנו "פאק" גנטי מסויימם (בגלל מיקומה של חצוצרת השמע) שלא מאפשר

לנו להבין מאיפה מגיעים צלילים נמוכים להלן "הבומים" שמפיק הסאב,או צלילים עמומים כגון תופים מסויימים.

ככה שלהגיד בשביל היפהופ "אתה צריך קומפוננט שיודע לרדת נמוך" לא לגמרי נכון.

לדעתי עדיף שהיענות התדר של קומפוננט תיהיה יותר גבוהה מנמוכה.כמובן שיש קומפוננטים שטווח ההיענות שלהם הן בתחום התדרים הנמוכים והן בתדרים הגבוהים הוא גבוהה.

לדעתי עדיף קומפוננט שיודע להעביר צלילים בינוניים גבוהיים,שאפשר לסנן אותם עם HI-PASS רגיל של נגד קבל או סליל נגד.מה שכן חשוב זה למקם טוויטרים נכון כי יש משמעות רבה למקום ממנו "בוקעה" הצליל הגבוהה,ועדיף לסנן את הצלילים האלה ולהעבירם ישירות לטוויטרים איכותיים שממוקמים קרוב לאזור הראש.

לגבי הצלילים הנמוכים,אפשר לחלק אותם בין 6X9 אחוריים (2way) לבין הסאב,ככה שהסאב יקבל על עצמו את התדרים המאוד נמוכים וה6X9 שאגב יתרונם על הקומפוננט 6.5 זה הגודל וכמות האוויר שהממברנות שלהם מסוגלות לדחוף.

מה שחשוב לזכור זה "לקול" יש מהירות מסויימת ולכן הצליל שמגיע לאחור,המרחק שהוא צריך לעבור עד שהוא מגיע לאזון רחוק יותר לכן צריך לדאוג שהרמקול האחורי "יקבל" את הצליל "ראשון",ובסאב אפשר להפוך פאזה.

פורסם

עדיין, סט קומפוננט שלא יורד נמוך ויש צורך לחתוך אותו בתדר גבוהה, לא יוכל ל"השתלב" בבאס

אם תרצה אשמח להדגים לך ברכב שלי בחיתוכים שונים ותיווכח

• תוכן חדש...