Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי ג'אסטי 1200 סמ"ק מודל 1994.

ישנה בעיה באוטו שהוא לא מתחמם בנסיעה , חום המנוע עולה ממש ממש מעט ונשאר כל הנסיעה

במינימום...הטרמוסטט נבדק ונמצא תקין - למרות זאת הוחלף לחדש ליתר בטחון.

ההחלפה של הטרמוסטט לא פתרה את הבעיה.

אציין שכאשר האוטו בפקק הוא כן מתחמם לחום המומלץ (עד החצי במכוון טמפ').

מישהו יכול להציע אולי פתרון אחר לבעיה?

מה יכול לגרום לכך, חוץ מהטרמוסטט?

פורסם

לחבר שלום

בדוק שהמאורר החשמלי ,מפסיק את פעולתו,ותקינות שעון החום על ידי בדיקה בעזרת שעון חיצוני

את כל שאר הבעיות הטרמוסטט אמור לפתור

האם החימום עובד ברכב גם כאשר המחוג מציין רבע סקאלה?

יגאל

פורסם

מאוורר, לא מאוורר, פקק, לא פקק. בכל מקרה של קירור יתר התרמוסטט היה אמור לבצע את תפקידו כך שלדעתי עדיין זה משאיר אותנו עם שתי אפשרויות:

1. בכל זאת בעיה בתרמוססס או במשהו מסביב שגורם לו להתקע פתוח.

2. מד-חום שקרן.

ממליץ כמו שיגאל אמר להתחיל בבדיקה עם תרמומטר חיצוני.

פורסם

האם יש זמן מסוים שצריך לעבור על מנת שהרכב יתחמם או שהוא אמור להתחמם מיידית?

כי גם לי יש בעיה די דומה..רק לאחר נסיעה של רבע שעה עד עשרים דקות חום המנוע מתחיל לטפס וגם אז הטיפוס איטי ביותר..

גם החימום לא בדיוק מחמם גם כשהמד-חום נמצא על האמצע..

פורסם

בהנחה שטרמוסטט אכן תקין, יש לזכור כי חלק חדש לא אומר בהכרח תקין, גם כל מיני קומבינות (מעקפים למיניהם) עם צנרת החימום יכולה לגרום לתופעה.

פורסם
האם יש זמן מסוים שצריך לעבור על מנת שהרכב יתחמם או שהוא אמור להתחמם מיידית?

כי גם לי יש בעיה די דומה..רק לאחר נסיעה של רבע שעה עד עשרים דקות חום המנוע מתחיל לטפס וגם אז הטיפוס איטי ביותר..

גם החימום לא בדיוק מחמם גם כשהמד-חום נמצא על האמצע..

וכי איך אתה רוצה שהרכב יתחמם מייד? מה חום המנוע יעלה מייד בהדלקה. ברור שלוקח זמן מסויים, במיוחד בחורף. כמה זמן זה תלוי באוטו ובמערכת הקירור. 20 דקות זה נראה לי מוגזם בשביל שהוא יתחיל בכלל לטפס. יכול להיות שאין לך תרמוסטט או שהחליפו לך אותו לאחד שנפתח בטמפ' נמוכה יותר, או לאחד לא מקורי ומאיכות סוג ז' (וכבר ראיתי אחד כזה שגורם בדיוק לבעיה שיש לך).

פורסם

הבדיקה הכי טובה היא לבדוק אם המזגן שלך מחמם ממש טוב ומוציא חום טוב גם כאשר השעון מראה מינימום!!! אם זה כך אז זאת אומרת שמשהו לא בסדר עם השעון כי המזגן על חום לוקח את החום מהמים של קירור המנוע ואם המים האלה ממש חמים אז גם המנוע ממש חם ואז גם המזגן שלך יהיה ממש חם. אם זה לא כך תיגש שוב פעם לעניין הטרמוסטט כי כמו שאמרו לפני זה שהוא חדש לא אומר שהוא טוב!!!

פורסם

חבר'ה תודה על התגובות

המזגן אכן לא מחמם כ"כ טוב כאשר המחוג למטה , לאומת זאת בפקק כאשר החום עולה..גם המזגן

מחמם הרבה יותר טוב - מה שכנראה שולל את האפשרות שהשעון תקול , אם אני מבין נכון.

מבחינת תקינות התרמוסטט - בקערת מים חמים , לפחות הקודם עבד טוב..אבל כאשר הותקן המנוע נשאר קר.

פורסם

Mega-car, מהתגובה האחרונה שלך נראה לי שהבעיה בכל זאת בטרמוסטט. בדוק אם הטרמו' שלך פותח ב-86 מעלות ולא פחות,או לפחות כתוב עליו כך.כמו כן לבדוק אם הוא יושב במקום ואין זרימת מים מסביבו.(כלומר אוטם טוב מסביבו.)

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מבחינת תקינות התרמוסטט - בקערת מים חמים , לפחות הקודם עבד טוב..אבל כאשר הותקן המנוע נשאר קר.

כבר נתקלנו בזה, גם בפורום וגם אני אישית. אין זה אומר שהתרמוסטט תקין ומבצע את תפקידו כמו שהוא אמור לבצע, בנוסף נושא האטימות כמו שהסביר דוד.

פורסם

עד כמה שזכור לי, מ 2 ג'אסטי שהיו במשפחה (לפני כמה שנים טובות, אז הן היו חדשות) מד הטמפ' תמיד הראה טמפ' נמוכה יחסית, שווה לבדוק מול בעלי ג'אסטי אחרים.

• תוכן חדש...