Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנוך ניסני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שכולכם יודעים מי זה חנוך ניסני , ולכל מי שאולי בטעות לא שמע עליו מדובר על אחד שהצליח להגשים את מה שכולנו חולמים עליו בלילה (חלומות מהסוג הזה אני מתכוון) .

ובכן חנוך ניסני החליט לפני מספר שנים שהוא הולך לנהוג במכונית פורמולה-1 ויהי מה .

לפני שבוע , בטרם טס חזרה לאיטליה לעוד סדרת מבחנים נפגשתי איתו לקפה בכדי לנסות ולהבין מה עומד מאחורי הסיפור הזה .

אודה ולא אבוש , כאשר פורסם לראשונה סיפורו של חנוך ניסני והחתימה שלו בקבוצת מינרדי או המבחן שערך בג'ורדן , טענתי שאפשר לקנות הכל בכסף וזו לא חוכמה גדולה .

אז נכון , טעיתי .

לא , לא טעיתי שאפשר לקנות הכל בכסף אלא בזה שאת כוח הרצון של חנוך כנראה שאי אפשר לקנות או לעשות כנגדו משהו .

אתה יושב מולו ומבין שבעצם הוא מכוון למטרה אחת - נהיגה בפורמולה-1 ואם לא שם כרגע אז הכי גבוה והכי קרוב שאפשר .

הוא החל את קריירת הנהיגה הספורטיבית בגיל מאוחר יחסית , אבל כמו שכולנו יודעים "אם תרצו אין זו אגדה " אמר איזה חוזה מדינה אחד ומי יודע מה לקח בזמן שאמר את זה אבל בכל זאת חנוך ניסני נסע לפני מספר שנים למזרח-אירופה, הונגריה בכדי לנסות ולהצליח איפה שהרבה אחרים נכשלו .

החברים שם הסתכלו עליו ושאלו מאיפה נפל ...מדינה שאין בה אפילו ספורט מוטורי והציעו לו שבפגרת החורף ימצא איזו מדינה חמה בכדי לצבור קילומטרז' על מסלול מרוצים .

את הקילומטרז' הזה עשה ניסני , כך הוא אומר ומודה , אצל דוד מנשה בנחשונים , על קארט.

מדי יום הוא שרף עוד ועוד צמיגים וכאשר הגיע הזמן טס חזרה להונגריה לנסות שוב .

השיבה לא היתה קלה והוא ישב בהמתנה כנהג רזרבי בקבוצת המרוצים ההונגרית .

מזלו התעורר לקראת סוף העונה כאשר קיבל את הצ'אנס לנהוג במקום נהג אחר ושם , לאחר שהוכיח את עצמו זכה לחוזה לעונה שלאחר מכן .

מכאן הכל היה כבר יותר קל . טוב , לא בדיוק קל , עדיין צריך לנהוג ולנצח וצריך בשביל זה קודם כל כושר גופני .

חנוך מתאמן 6 פעמים בשבוע , מספר שעות בכל יום וכל זה רק בכדי להיות בשיא הכושר האפשרי, כל הזמן .

כשפול סטוארד חיפש נהגי מבחן למינרדי לחנוך היה את ההנהלה הנכונה והסוכן הנכון שיסדרו לו את המבחנים בקבוצה האיטלקית הקטנה , האנדר-דוג בפורמולה-1 .

המבחן עבר בהצלחה ועכשיו נותר רק דבר קטן - סופר-הרישיון בכדי לנהוג בפורמולה-1 .

סודר לו מבחן נוסף בחסות ה-FIA במסלול ווללונגה ליד רומא וממש לפני שהכל החל המכונית סבלה מתקלה .

עכשיו אני עוצר רגע את השיחה ומנסה להבין מה זו בעצם נהיגה במכונית פורמולה-1 וחנוך , בעיקר באמצעות תנועות ידיים וראש (כל האנשים בקפה מסתכלים על שני המוזרים שמדברים יפנית...)

נחזור למבחן . המכונית תוקנה ממש בשנייה האחרונה והוא יוצא לדרך .

המבחן כולל נסיעה של כ-300 ק"מ כשהזמנים חייבים להיות בקצב די אחיד . מהיר מאד ואחיד ולא..לך תנהג במשהו אחר . לקינוח גם צריך להדגים יציאה מהירה מהרכב והרכבת ההגה מקום.

חנוך מספר בחיוך שהרגע שקיבל את החותמת ברישיון היה אחד המאושרים בחייו .

כמובן שאחרי מסיבת העיתונאים ונסיעות המבחן עקבנו כולם בעיתונות היומית ובאינטרנט .

אני מפנה את השיחה למישור המקומי וחנוך אומר שהיה שמח לתרום מניסיונו באם היו נמצאים ילדים בגיל הנכון שיהיו מוכנים למחוייבות ברמה הגבוהה ביותר - הן מבחינת לימודים והן מבחינת אימוני כושר ונהיגה כמובן .

ולגבי המשך הדרך שלו ? כרגע הכל פתוח .

וממש בסיום השיחה הוא נותן לי מספר טיפים ברמה האישית . אז אולי...?

עכשיו , כל מי שרוצה לדעת איך הכל התחיל -

http://www.formula-1.co.il/forum3/viewtopic.php?t=902&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=11d213f6190eb61e9e3d7efb2c4168f2

ואז לדלג לכאן -

http://www.formula-1.co.il/forum/viewtopic.php?t=43

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אין ספק שחנוך משקיע בדור העתיד שלו ועל זה התכוונתי לכתוב בנפרד .

הבן שלו , בן-12 , כבר נמצא בכיוון הנכון ועם תמיכה נכונה .

הוא חי כאשר הוא מכוון למעלה ולכן הכל מסביב לזה מבחינת אימוני כושר והקפדה על אורח-חיים מסודר .

כמובן שהוא מתאמן גם באופן סדיר בנהיגה והכי חשוב יש לו את הגב הנכון עם הניסיון .

הלוואי והיו עוד הרבה אבות ומשפחות שיכולים היו לתמוך בבנים או בנות שלהם בכדי להביא אותם למקום הנכון .

במהלך השיחה שלי עם חנוך ניסני הוא חזר מספר פעמים על כך שלנו , כישראלים , יש את הפוטנציאל והיכולת והגיעה הזמן להשלים את הפערים מול שאר העולם , והבסיס מתחיל בקרטינג .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

המסלולים אומרים בד"כ גיל 11/12 או 1.40 גובה.

אם יש לך ילד קטן שמכוון לזה אתה יכול לקנות לו קארטינג קטן ולתת לו ליסוע במסלול פתוח.

to finish first first you have to finish

• תוכן חדש...