Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני קורא בפורום כמה ימים (למרות שמסתבר שנרשמתי אליו בעבר מתישהו).

בשבוע האחרון חיפשתי רכב (אחרי כמעט עשור על דו"ג) והיום בשעה טובה מצאתי את הרכב שלי.

התחדשתי בגולף סימן 4 2000סמ"ק והיא תהיה בבעלותי וברשותי מחר.

יש לי מס' שאלות למומחי האודיו שביניכם.

יש ברשותי מערכת סטריאו איכותית למדי ששימשה אותי עוד בימי הרכב העליזים שבעברי ואני אתקין אותה בגולף. אני לא זוכר מספרי דגמים אבל מדובר ברדיו-טייפ אלפיין (ללא מגבר פנימי), צ'יינג'ר אלפיין, קרוס אובר של סוני, סאב 12" של פיוניר עם מגבר סוני ועוד מגבר 4 ערוצים של אלפיין 12V ליתר הרמקולים באוטו. אני צריך לרכוש רמקולים לפנים האוטו.

כרגע המדף האחורי של האוטו אינו מכיל רמקולים והייתי מעדיף שלא לחתוך בו חורים ולשמור על מקוריות הרכב באם העניין אינו משמעותי מאוד לאיכות הסאונד.

• האם איכות הסאונד מסאב בתא המטען + קומפוננט מקדימה תהיה איכותית בהנחה שהקומפוננט איכותי?
    מה שמטריד אותי בעיקר הוא המיקום של המיד-בס בתחתית הדלת באיזור הקרסוליים ואני חושש שהסאונד ייבלם ויתעוות בגלל רגלי הנוסעים/מושבים/ריפודים/חפצים על הרצפה וכו'.
  • האם התקנה של קומפוננט הן בדלתות הקדמיות והן באחוריות תהווה שיפור משמעותי לאיכות הסאונד או רק לעוצמתו?
  • האם הנוסעים מאחור "יסבלו" מסאונד עמוס בבס אם לא יותקנו מאחור (בדלת ו/או במדף) רמקולים?
  • מה גודל ההכנות בדלתות של הגולף? 5.25? 6.5? אחר?

תודה מראש על כל התשובות ואני מקווה למערכת יחסים ארוכה, פורה והדדית עם יושבי הפורום.

ברוכים הנמצאים,

רפי.

נ.ב. - האם יש כאן מישהו שמתקין מערכות למחייתו ו/או כתחביב (אבל שיהיה מקצוען)? אם כן, יש לי מעט עבודה בשבילך, צור קשר בה"פ ונדסקס פרטים.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

אני קורא בפורום כמה ימים (למרות שמסתבר שנרשמתי אליו בעבר מתישהו).

בשבוע האחרון חיפשתי רכב (אחרי כמעט עשור על דו"ג) והיום בשעה טובה מצאתי את הרכב שלי.

התחדשתי בגולף סימן 4 2000סמ"ק והיא תהיה בבעלותי וברשותי מחר.

מזל טוב תתחדש

יש לי מס' שאלות למומחי האודיו שביניכם.

יש ברשותי מערכת סטריאו איכותית למדי ששימשה אותי עוד בימי הרכב העליזים שבעברי ואני אתקין אותה בגולף. אני לא זוכר מספרי דגמים אבל מדובר ברדיו-טייפ אלפיין (ללא מגבר פנימי), צ'יינג'ר אלפיין, קרוס אובר של סוני, סאב 12" של פיוניר תחליף את הסאב דחוף עם מגבר סוני ועוד מגבר 4 ערוצים של אלפיין 12V ליתר הרמקולים באוטו. אני צריך לרכוש רמקולים לפנים האוטו.

כרגע המדף האחורי של האוטו אינו מכיל רמקולים והייתי מעדיף שלא לחתוך בו חורים ולשמור על מקוריות הרכב באם העניין אינו משמעותי מאוד לאיכות הסאונד.

• האם איכות הסאונד מסאב בתא המטען + קומפוננט מקדימה תהיה איכותית בהנחה שהקומפוננט איכותי? כן , הכי איכותי
    מה שמטריד אותי בעיקר הוא המיקום של המיד-בס בתחתית הדלת באיזור הקרסוליים ואני חושש שהסאונד ייבלם ויתעוות בגלל רגלי הנוסעים/מושבים/ריפודים/חפצים על הרצפה וכו'.
  • האם התקנה של קומפוננט הן בדלתות הקדמיות והן באחוריות תהווה שיפור משמעותי לאיכות הסאונד או רק לעוצמתו? עדיף לא להתקין קומפוננט בדלתות האחוריות
  • האם הנוסעים מאחור "יסבלו" מסאונד עמוס בבס אם לא יותקנו מאחור (בדלת ו/או במדף) רמקולים? לא נראה לי , אבל גם הם וגם אתה תסבלו מכך שהסאונד מגיע מאחורה
  • מה גודל ההכנות בדלתות של הגולף? 5.25? 6.5? אחר?

תודה מראש על כל התשובות ואני מקווה למערכת יחסים ארוכה, פורה והדדית עם יושבי הפורום.

ברוכים הנמצאים,

רפי.

נ.ב. - האם יש כאן מישהו שמתקין מערכות למחייתו ו/או כתחביב (אבל שיהיה מקצוען)? אם כן, יש לי מעט עבודה בשבילך, צור קשר בה"פ ונדסקס פרטים.

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה יהודה.

מעניין, למה אתה חושב שכדאי להחליף את הסאב דחוף?

מהתקנות קודמות שהיו לי עם הסאב הזה הייתי מאוד מרוצה ממנו, הן מהעוצה ובעיקר מאיכות הסאונד.

פורסם

האוטו אקוסטי מאוד.

קומפוננט מקדימה חובה שיהיה איכותי. ליתר דיוק, רצוי.

קומפוננט מאחור בדלתות במקומות המקוריים , מיותר ,אלא אם אתה בעד סאונד שיקיף אותך, גם אז, יש לוודא כיוונים ראויים שהסט הזה יהיה כ"נלווה" וממש לא שולט , אף לא "מאוזן".

הסאב , לא אפסול על הסף, יש לבדוק איזה מגבר ,האם הנתונים תואמים, והאם ניתן בכיוונים להגיע לתוצאה ראויה, ואם התיבה מתאימה לכיוון התוצאה שרוצים להשיג, אז יש מצב שיספק אותך הסאב הזה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם אתה בכיוון של איכות סאונד ולא עוצמה , אזי אם תשמע סאב טוב תבין עד כמה הסאב שלך לא טוב . הסאבים של פיוניר נותנים אות מרוח ויותר בומים מאשר סאונד שמשתלב במערכת .

דרך אגב אם אתה מחפש מתקין טוב באיזור חיפה אתה יכול לגשת בראש שקט לחבר לפני דהיינו לדני זומרשטיין . הוא חשמלאי רכב בחיפה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני לא הייתי ממהר להספיד את הסאב. המערכת היא בת 10 שנים + ויכול להיות שיש באמתחתו סאב מוצלח של פיוניר (שאגב גם היום יש להם מוצרים טובים ולא רק סדרות פשוטות וזולות).

סה"כ המערכת נשמעת מבטיחה למדי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי, אז עושה רושם שהקונצנזוס הוא על קומפוננט איכותי מקדימה.

אין חשש להערכתכם שהנוסעים מאחור יסבלו מעודף באסים הן בגלל הקרבה הפיזית לסאב והן בגלל הריחוק והעצמים שבינם לבין הקומפוננט?

לגבי הסאב, אני חייב לומר שהוא יותר ממספק לאזניי, אין לי כוונות להחליפו (אלא אם הוא ניזוק במהלך שנותיו באחסון במחסן של הורי, אז אתייעץ לגבי חלופות).

התיבה נבנתה על ידי המתקין שלי דאז שהתאים את נפח התיבה להמלצות היצרן (תיבה די גדולה ו"מעיקה" על נפח תא המטען) והסאונד לטעמי... מצויין!

יהודה, אני מבין לגמרי למה אתה מתכוון ב"בומים" וסאונד מרוח.

יצא לי לשמוע מערכות בתקופה ש"הייתי בעניינים" שנדמה היה שהבעלים שלהם רק מחפשים תשומת לב מהסביבה (סאבים וטוויטרים למכביר אבל באמצע... יוק).

לשמחתי, עם קומפוננט מוצלח וכוונון נכון של התדרים בקרוס וחלוקת העוצמות לרמקולים, איכות השמע עם הרכיבים שלי היתה מצויינת!

אז עכשיו נותר לבחור קומפוננט איכותי...

ראיתי כאן המלצות על קומפוננט של מורל (פולס?), שמעתי גם באחת מתערוכות הרכב איזשהו קומפוננט שהרשים אותי מבית MBquart אם יש המלצות נוספות אשמח לשמוע.

אגב, מישהו יודע איזה מידת רמקול מתאימה לגולף שנת 2000?

ממראה עיניים בלבד נדמה לי ש-6.5".

תודה לכולם,

רפי.

פורסם

אין חשש להערכתכם שהנוסעים מאחור יסבלו מעודף באסים הן בגלל הקרבה הפיזית לסאב והן בגלל הריחוק והעצמים שבינם לבין הקומפוננט?

ניתן למזער את האי-נוחות ע"י כיוון נכון של הפאזה בסאב.

כאשר הזאב ינגן בפאזה עם הוופרים של הקומפוננט - גם לישבים מאחור ישמע שהבאס מגיע מקידמת הרכב.

בתור בונוס הם יקבלו גם מסאג' - אבל זה כבר תלוי במוזיקה שהינך שומע :-D

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

אולי תוכל לצרף תמונה של הסאב או לחילופין דגם, אולי מדובר כאן בפריט היסטורי בעל ערך רב :)

כנ"ל, אם אפשר לגבי המגבר שמגביר אותו.

בשיפוצים

פורסם
אולי תוכל לצרף תמונה של הסאב או לחילופין דגם, אולי מדובר כאן בפריט היסטורי בעל ערך רב :)

כנ"ל, אם אפשר לגבי המגבר שמגביר אותו.

בשמחה, זה יקרה לקראת סוף השבוע. אני צריך לנסוע להורי ולקחת אותו מהמחסן שבו הוא ישן כבר כמה שנים טובות.

פורסם

היום עברתי אצל "א.ד.י. מערכות" (מתקין באיזור מגוריי).

קיבלתי הצעת מחיר להתקנה ולקומפוננט קדמי... מה דעתכם?:

התקנה (בגולף MK4)

• התקנת HU + קרוסאובר.
  • התקנת קומפוננט קדמי (עדיין לא רכשתי).
  • העברת הרמקולים הנוכחיים בדלתות הקדמיות אל האחוריות.
  • התקנת סאב בתא המטען.
  • התקנת צ'יינגר בתא המטען.
  • התקנת 2 מגברים (אחד לסאב ואחד לכל היתר) ע"ג פאנל עץ שיוצמד לגב המושב האחורי ובו "חלונות" למגברים וכל החיווט מוסתר מאחורי הפאנל (הפאנל יותקן באופן שעדיין יתאפשר לקפל את המושבים במידת הצורך).
  • כל החיווט הנדרש

מחיר מקסימום = 900 ש"ח כולל הכל.

מאחר ואת מרבית הכבלים כבר יש ברשותי, המחיר הסופי יהיה כנראה נמוך מזה.

האם המחיר סביר?

קניית קומפוננט

בעת קבלת הצעת המחיר להתקנה התעניינתי גם בקומפוננטים.

הבחור הציע לי שם 2 סוגים שאני לא מכיר ואשמח לקבל חוו"ד מכם עליהם.

סט אחד של יצרן בשם Orion (נדמה לי שמדובר בסדרה C).

סט שני של יצרן בשם PPI.

שניהם במחיר של בערך 1200-1300 ש"ח.

בנוסף לעיל, ראיתי במערכות מסויימות שמתקינים גם קבל כלשהו.

מה תפקידו של הקבל הזה?

מה סדרי גודל המחירים שלהם?

האם זה משהו שכדאי לי לבדוק ואולי להתקין גם?

תודה,

רפי.

פורסם

חבר פורום פנה אלי בהצעה לרכוש קומפוננט חדש בקופסא של מורל (דוטק אוביישן) עם טוויטרים MT-22 ב-1300 ש"ח.

אשמח לשמוע חוות דעתכם גם על המורל האלו ועל מחירם.

פורסם

המורל הוא אחלה קומפננט. יש לי בדיוק את אותו הסט ואני מבסוט עד הגג. 1300 מחיר מצויין(קניתי ב1350 ואחי ב1200 לא מזמן)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הן האוריון והן הPPI הן חברות שידועות יותר במגברים שלהם, בד"כ לא כ"כ רואים קומפוננטים שלהם , אז פשוט תשמע ותנסה להשוות למשהו ידוע

הדוטק עם הטוויטרים האלו הוא קומפוננט מעולה מאוד

יש גם אפשרות להוסיף קצת וללכת על האטון RS

תבדוק ותחליט לפי הטעם .

לא בטוח שכדאי לשים את המקולים הקדמיים מאחורה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
הן האוריון והן הPPI הן חברות שידועות יותר במגברים שלהם, בד"כ לא כ"כ רואים קומפוננטים שלהם , אז פשוט תשמע ותנסה להשוות למשהו ידוע

הדוטק עם הטוויטרים האלו הוא קומפוננט מעולה מאוד

יש גם אפשרות להוסיף קצת וללכת על האטון RS

תבדוק ותחליט לפי הטעם .

לא בטוח שכדאי לשים את המקולים הקדמיים מאחורה

בברכה יהודה

תודה על המידע יהודה.

שמעתי אותם באולם התצוגה של המתקין אבל האמת... שמעתי רק כי הוא התעקש להשמיע.

אני לא מאמין בלהתרשם מאיכות סאונד בצורה כזאת, הרי בסופו של דבר, הם יעבדו אצלי ברכב באקוסטיקה שונה לחלוטין, עם רכיבים שונים לחלוטין ומוסיקה אחרת.

זאת גם היתה הבעיה כשהרכבתי את המערכת הנוכחית שיש לי שהורכבה ברכב הקודם.

החלפתי 3 או 4 זוגות רמקולים עד שמצאתי את אלה שנשמעים הכי טוב בתנאי האקוסטיקה ועם הרכיבים שלי. עם זאת, "מיליארד סינים לא טועים" :-)

אם כולם מדברים רק טובות על הקומפוננט של מורל, כנראה שהוא לא רע.

אני כנראה ארכוש אותם ויקווה לקלוע בול מכה ראשונה.

אני מסכים איתך לגבי העברת הרמקולים הנוכחיים אחורה.

זאת בדיוק השאלה שהתחבטתי בה יחד עם המתקין שנתן לי הצעת מחיר.

ההחלטה שלנו היתה להעביר אותם אחורה אבל "לסרס" את עוצמתם באופן שיהיו למעשה לא אפקטיבים כאשר יושבים מקדימה. לעומת זאת, ליושבים מאחורה הם יהיו אפקטיביים מעט יותר ובכך נפצה על העובדה שחלק מהסאונד מקדימה לא יגיע כמו שצריך אחורה בגלל הסתרה של עצמים בין הקומפוננט הקדמי לאוזן במושב האחורי (כמו המושב, נהג, נוסע וכו').

בכל מקרה, אם הם לא יעמדו במשימה, הם ינותקו לאחר כבוד!

• תוכן חדש...