Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני קורא כאן בפורום כבר די הרבה זמן, אני מתעסק במקצועי בתחום האודיו הביתי ואני צריך קצת עצות מבעלי ניסיון בתחום הרכב ששם האקוסטיקה וכל הפרמטרים בכלל הם שונים לגמרי. ממש תחום שונה.

אני עומד לעשות התקנה צנועה אצלי ברכב, הרכב הוא גולף 2001 2.0.

אני לא אדם שאוהב לעשות הרבה רעש וצלצולים עם צבעים ופיברגלס וכל מיני שטויות אז אני מתכנן לעשות משהו צנוע שישמע כמה שיותר טוב.

הרכיבים שאמורים להיות מותקנים:

Head Unit (אחד משני הדגמים, ראה פירוט בסעיף 1):

Clarion DXZ766

http://www.clarion.com/sg/en/products/2006/audio/source_units/cd/DXZ766MP/sg-en-product-pf_1135794080270.html

Clarion DXZ768

http://www.clarion-eu.com/uk/CD_DVD_MP3.560+M5af2275cc88.0.html

רמקולים בדלתות קדמיות: Polk Audio MMC6500

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/mmc6500/

רמקולים בדלתות אחוריות (יוגברו ע"י הרדיו דיסק): Polk Audio db6500

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/db6500/

סאב, שתי אופציות, עדיין לא החלטתי אם ללכת על 10" או 8":

8": Polk Audio MM2084

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/mm2084/

10": Polk Audio MM2104

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/mm2104/

מגבר 4 ערוצים (יגביר את הרמקולים הקדמיים והסאב בגישור), שוב שתי אופציות:

Phase Evolution Opus 150.4

http://www.phase-evolution.de/produkte.asp?p=verstaerker&view=detail&grp=5&ser=54&nr=1340415&lang=EN

Polk Audio C400.4

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/c400_4/

כבלים לרמקולים: Monster Cable 302 XLN Speaker Cable

http://www.monstercable.com/mpc/productPageMPC.asp?pin=3105

עכשיו אחרי שאתם יודעים מה הולך להיות מותקן, להלן השאלות:

1. בעניין הHU, אני לא ממש יודע מה ההבדלים בינהם אם יש כאלו בכלל, אבל איזה מהם שמביאים לארץ, הוא האחד שארכוש. אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי האם יש הבדלים בינהם ומהם.

2. בעניין הסאב, שוב, אני לא מחפש לעשות רעש, אני לא אדם רועש, אני לא שומע מוזיקה אלקטרונית לרוב. אני מחפש משהו שיתן צליל יפה, איכותי ומספיק דינאמי. שלא יחסר באס, אבל אני גם לא צריך שיהיה דומיננטי במיוחד שישמעו אותו למרחקים. האם כדאי לך ללכת על 8" או 10"? מה דעתכם בנושא?

3. בענין המגבר, מצד אחד אני חושב שהPhase יהיה קצת גדול מדי על הרמקולים וקצת מעבר למה שאני צריך, בנוסף, מבחינה עיצובית אהבתי את הPolk הרבה יותר, הPhase לטעמי מאוד משעמם בעיצוב. מצד שני אף על פי ששני המגברים הם מאוד איכותיים, הן מבחינת בניה והן מבחינת סאונד נראה לי שהPhase הוא איכותי יותר. מה דעתכם בנושא, מה מומלץ ובמה כדאי לבחור?

4. בעניין הרמקולים הקומפוננטים בדלתות האחוריות, האם זה רעיון טוב להגביר אותם בעזרת הרדיו דיסק? האם לא יהיו הפרשי עוצמות או הפרשי איכותיות מהותיים שיפריעו לשומעים בינהם לבין הרמקולים הקדמיים? איך מסדרים את ההפרשים?

5. בעניין ההתקנה, כולם כאן מכירים את הגולף, חשבתי לבנות פלטה אחת של עץ, לפי אורך תא המטען, בחלק הימני שלה לעשות כוך למגבר ובחלק השמאלי תיבה לסאב. את הפלטה הזו חשבתי להצמיד למושבים האחוריים באלכסון כלפי מעלה כדי שישאר מקום בתא המטען. הבעיה היא שבגלל שאני רוצה לעשות את הפלטה באלכסון אני מתחיל להסתבך עם גודל התיבה המומלצת לסאב בגלל שכל התיבות שמוצעות ע"י היצרן הן מרובעות (http://www.polkaudio.com/caraudio/subbox/) ואין לי זמן ואיזה רצון כלשהו להתחיל ללמוד את החישוב המסובך של התיבות כדי להגיע לגודל אופטימלי. האם מישהו יכול לתת חוות דעת בנושא? האם ברכב זה קריטי עד כדי כך?

6. בעניין התיבה לסאב, Sealed או Ported, לא צריך להיות מהנדס אלקטרוניקה כדי לדעת שתיבה שהיא Ported תוציא יותר באס ועוצמה. למרות זאת, מידע וניסיון אישי לא נראית לי כל כך הטענה שסאב בתיבה אטומה יהיה מדוייק יותר. בתחום האודיו הביתי כל הסאבים ללא יוצא מן הכלל הם Ported וישנם הרבה מאוד סאבים שהם מאוד מדוייקים ועם זאת גם דומיננטים ומפזרים את הבאס בחדר. נראה לי מאוד שאני אחליט לעשות תיבה שהיא Ported. האם למישהו יש דעה בנושא? אולי לתת פרטים מבחינה טכנית?

7. ראיתי בתמונות של כל מיני התקנות שסוגרים מגברים עם פלטה של פרספקס ואהבתי את הרעיון, זה נראה יפה ויוקרתי. השאלה שלי כאן היא, המגבר הרי מתחמם, וחימום יתר למגבר זה דבר לא חיובי בכלל, לא ראיתי בתמונות שמוסיפים מאווררים. איך בכל זאת עושים את זה בהתקנות? איך הם לוקחים סיכון שהמגבר לא יתחמם יתר על המידה? אולי המגברים לרכב לא מתחממים כל כך כמו שאני חושב?

מצטער על ההודעה המעייפת, אבל אני יודע שאתם כאן תמיד יודעים ושמחים לעזור.

תודה רבה מראש על כל העזרה.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם
שלום לכולם,

אני קורא כאן בפורום כבר די הרבה זמן, אני מתעסק במקצועי בתחום האודיו הביתי ואני צריך קצת עצות מבעלי ניסיון בתחום הרכב ששם האקוסטיקה וכל הפרמטרים בכלל הם שונים לגמרי. ממש תחום שונה.

רמקולים בדלתות אחוריות (יוגברו ע"י הרדיו דיסק): Polk Audio db6500

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/db6500/

למה ? ממתי אתה שומע בבית מאחורה ? שומעים מקדימה , אז מספיק סט טוב והתקנה טובה מקדימה , עדיף בכסף שנחסך או לשדרג את הסט מקדימה או לאטום את הרכב

מגבר 4 ערוצים (יגביר את הרמקולים הקדמיים והסאב בגישור), שוב שתי אופציות:

Phase Evolution Opus 150.4

http://www.phase-evolution.de/produkte.asp?p=verstaerker&view=detail&grp=5&ser=54&nr=1340415&lang=EN

Polk Audio C400.4

http://www.polkaudio.com/caraudio/products/c400_4/

הסתכלת על הנתונים ?!!! הראשון הוא 170 ואט והשני 75 , ועוד הראשון ב14.4 והשני ב13.8 ?

עכשיו אם תשים לב גם היחס בין RMS ב2 אום ל4 אום בפולק זה 1.33 ובפייס זה 1.4 , אז אף אחד אינו משהו לכתוב עליו , אבל זה אומר הרבה על עוצמה אמיתית של המגבר . אותו הדבר בברידג' דהיינו בחיבור הפולק 2.66 הפייז 2.94 , שוב פעם לא הרבה ולא היי אנד אבל עדיין הרבה יותר טוב

בקיצר לפולק יש קרוס אלקטרוני בשביל קומפוננטים אבל מחוץ לזה הוא חלש

כבלים לרמקולים: Monster Cable 302 XLN Speaker Cable

http://www.monstercable.com/mpc/productPageMPC.asp?pin=3105

עכשיו אחרי שאתם יודעים מה הולך להיות מותקן, להלן השאלות:

2. בעניין הסאב, שוב, אני לא מחפש לעשות רעש, אני לא אדם רועש, אני לא שומע מוזיקה אלקטרונית לרוב. אני מחפש משהו שיתן צליל יפה, איכותי ומספיק דינאמי. שלא יחסר באס, אבל אני גם לא צריך שיהיה דומיננטי במיוחד שישמעו אותו למרחקים. האם כדאי לך ללכת על 8" או 10"? מה דעתכם בנושא?

לא מכיר את הפולק ואין להם שם כזה גדול ברכב אבל באוטו צריך או שתי שמיניות(מינימום) או 10 ועדיף 12 אינץ'

3. בענין המגבר, מצד אחד אני חושב שהPhase יהיה קצת גדול מדי על הרמקולים וקצת מעבר למה שאני צריך, בנוסף, מבחינה עיצובית אהבתי את הPolk הרבה יותר, הPhase לטעמי מאוד משעמם בעיצוב. מצד שני אף על פי ששני המגברים הם מאוד איכותיים, הן מבחינת בניה והן מבחינת סאונד נראה לי שהPhase הוא איכותי יותר. מה דעתכם בנושא, מה מומלץ ובמה כדאי לבחור? עניתי לך למעלה מה דעתי

5. בעניין ההתקנה, כולם כאן מכירים את הגולף, חשבתי לבנות פלטה אחת של עץ, לפי אורך תא המטען, בחלק הימני שלה לעשות כוך למגבר ובחלק השמאלי תיבה לסאב. את הפלטה הזו חשבתי להצמיד למושבים האחוריים באלכסון כלפי מעלה כדי שישאר מקום בתא המטען. הבעיה היא שבגלל שאני רוצה לעשות את הפלטה באלכסון אני מתחיל להסתבך עם גודל התיבה המומלצת לסאב בגלל שכל התיבות שמוצעות ע"י היצרן הן מרובעות (http://www.polkaudio.com/caraudio/subbox/) ואין לי זמן ואיזה רצון כלשהו להתחיל ללמוד את החישוב המסובך של התיבות כדי להגיע לגודל אופטימלי. האם מישהו יכול לתת חוות דעת בנושא? האם ברכב זה קריטי עד כדי כך?

תיבה אטומה (לסאב מדוייק) היא תכולה בליטר את יכול לבנות אותה באיזה צורה שרק תרצה, עד כמה שאני יודע

6. בעניין התיבה לסאב, Sealed או Ported, לא צריך להיות מהנדס אלקטרוניקה כדי לדעת שתיבה שהיא Ported תוציא יותר באס ועוצמה. למרות זאת, מידע וניסיון אישי לא נראית לי כל כך הטענה שסאב בתיבה אטומה יהיה מדוייק יותר כן והפרש ניכר. בתחום האודיו הביתי כל הסאבים ללא יוצא מן הכלל הם Ported וישנם הרבה מאוד סאבים שהם מאוד מדוייקים ועם זאת גם דומיננטים ומפזרים את הבאס בחדר. נראה לי מאוד שאני אחליט לעשות תיבה שהיא Ported. האם למישהו יש דעה בנושא? אולי לתת פרטים מבחינה טכנית? בביתי יש בעיה שהסאב ישלוט על הסאונד ולא תקבל גרף ישר , ואתה לא כל כך יכול להגביר את גודל הממברנה כי זה אמור להיות פוינט סורס , ולכן המהירות של הסאב מאוד חשובה , ובגלל זה מקריבים מעט דיוק ע"מ שיהיה ממברנה פחות גדולה אבל שתיתן מספיק כוח והרחבה של התדר לתדרים נמוכים מספיק , ברכב הסאב יושב מאחורה ואת הדילי מסדרים כנראה אלקטרונית ולכן עדיף אטומה

מצטער על ההודעה המעייפת, אבל אני יודע שאתם כאן תמיד יודעים ושמחים לעזור.

תודה רבה מראש על כל העזרה.

מקווה שעזרתי

מכול מקום אני לא יודע מדוע נדלקת על פולק , הם מעוצבים יפה זה נכון , אבל אישית אני לא רואה בהם גליק גדול

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה שלום,

תודה על התגובה.

1. לגבי הרמקולים מאחורה, אני סוג של פרפקציוניסט, אם יש חורים אני לא עומד להשאיר אותם ריקים ולפעמים גם נוסעים ברכב מאחורה. אז אני עדיין צריך תשובה לשאלה 4.

2. בנוגע למגבר, הבנתי שהוא הרבה יותר איכותי ובכל זאת אני שואל האם הוא לא גדול מדי על הרמקולים?

3. שתי שמיניות או 12 זה יותר מדי גדול בשבילי, כבר אמרתי שאני לא רוצה אובר באס, מספיק לי וופר טוב שיתן באס מדוייק, דינאמי וטוב, לא צריך יותר מדי. בגלל זה אני רוצה לדעת האם 8" בגולף זה מספיק לצרכים שלי או שאני חייב ללכת על 10".

4. פולק מעוצבים יפה וגם נשמעים טוב, אם אתה לא מכיר אותם אתה מוזמן לשמוע ולאחר מכן להביע דעה. בתחום הביתי בכל אופן הם מאוד נחשבים ונשמעים. אני מחזיק רמקולים מאוד יקרים שלהם אצלי בבית.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם

מי שפרפקציוניסט להיפך דווקא לא ישים רמקולים מאחורה.

8" בגולף גם מוגבר טוב לא יבלוט כל כך בסאונד...

כלל חשוב: לא כל מה שמוצלח בתחום הביתי מוצלח גם בתחום הרכב...

פורסם
יהודה שלום,

תודה על התגובה.

1. לגבי הרמקולים מאחורה, אני סוג של פרפקציוניסט, אם יש חורים אני לא עומד להשאיר אותם ריקים ולפעמים גם נוסעים ברכב מאחורה. אז אני עדיין צריך תשובה לשאלה 4. ניתן להגביר אותם באמצעות הר"ד , אבל לפני שאתה מבזבז כסף טוב אני רוצה שתקרא את התרד' הזה , ובמיוחד את התגובה של שליו (באדום) בתגובה מס'21

2. בנוגע למגבר, הבנתי שהוא הרבה יותר איכותי ובכל זאת אני שואל האם הוא לא גדול מדי על הרמקולים? אין דבר כזה גדול על הרמקולים , מכוונים גיין או לא מגדילים את העוצמה עד שהשכנים ישמעו , מה התועלת במגבר חזק , שתוכל לחבר אליו סאב , לפייז יש 500 ואט בגישור וזה מספיק להרבה סאבים , ה200 לא

3. שתי שמיניות או 12 זה יותר מדי גדול בשבילי, כבר אמרתי שאני לא רוצה אובר באס, מספיק לי וופר טוב שיתן באס מדוייק, דינאמי וטוב, לא צריך יותר מדי. בגלל זה אני רוצה לדעת האם 8" בגולף זה מספיק לצרכים שלי או שאני חייב ללכת על 10". אין דבר כזה אובר באס ברכב מכוונים את הגיין . 8 אינטש יהיה מידי קטן , רכב הוא סביבה רועשת והסאב צריך להיות חזק מספיק ע"מ להשמע ולהטמע עם הרמקולים מקדימה

4. פולק מעוצבים יפה וגם נשמעים טוב, אם אתה לא מכיר אותם אתה מוזמן לשמוע ולאחר מכן להביע דעה. בתחום הביתי בכל אופן הם מאוד נחשבים ונשמעים. אני מחזיק רמקולים מאוד יקרים שלהם אצלי בבית.לא אומר לך מה יש לי בבית , אבל את הביתיים שמעתי (כמה דגמים) , אני אפילו לא זוכר למה הם לא מצאו חן בעני (ואני זוכר את ה"טעם" של רמקול/מערכת בדרך כלל) מכול מקום תחליט אתה רק שאני חושב שאתה תעשה טעות , וכשתבוא למפגשים תבין עד כמה

אם תגיד מה הטעם שלך בסאונד ומה התקציב אולי אוכל להמליץ לך על משהו שתגש לשמוע לפני שתחליט. בנוסף לכך תבדוק בפורום יש הרבה המלצות.

למתקין על : התגובה שלך לגבי הצלחה בביתי לרכב היא לטעמי מאוד חוצפנית , אם אין לך מה להוסיף , ולהעשיר את הידע רצוי שתשתוק . הבנאדם שאל הסביר את עצמו וקיבל תשובה . זהו.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תשמע.

להגיד לך עכשיו 8 אחד. או שניים או אחד של 10. וכו זה לא רציני. (ולגבי חובה שניים של 8 קשקוש. הכול תלוי בתיבה. באלמנט ובהגברה. יש הרבה אנשים שיסתדרו יפה עם סאב אחד. וזה יהיה מעל ומעבר להם. ויש כאלה שרוצים שניים/שלושה /ארבעה של 15". ועוד חסר להם בס. )

ולכן אני מציע לך לקחת בחשבון שאצה צריך לפחות! 300W RMS בגישור לסאב. ואחרי שתסיים להתקין את הרמקולים. (לפני הבניה בבג'ז) ללכת לכוון את המערכת. ולהתחיל לחבר סאבים. ולשמוע. ואז אתה (האוזן שלך) תחליט מה אתה מעדיף. (אבל תזכור! רוב המגברים לא תומכים גישור של 2 אום)

לגבי הרכב. שמעתי כל מיני התקנות. ולדעתי אחד הדברים שנותן המון לבמה הקדמית. זה איטום טוב של הדלתות.

וזה מחליש את הרעש מבחוץ. שזה תמיד טוב.

יהודה.

פולק אודיו דווקה נחשבים דברים טובים לרכב! לא היי אנד אבל ברמות הגבוהות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יהודה.

פולק אודיו דווקה נחשבים דברים טובים לרכב! לא היי אנד אבל ברמות הגבוהות אתה רוצה לשמוע משהו? , כשראיתי את הנתונים שלהמגבר, היה נדמה לי שאני רואה את הגיביאל המפורסם , בתוספת קרוס ועיצוב , וכשנזכרתי שהם של אותה קבוצה ואוגי אמר שבהרמן קרדון גיביאל בונים את המגברים והקומפוננטים , נפל לי האסימון .

אז איך אומרים לא בטוח אבל לא נראה לי טובים ובוודאי לא מצדיקים רמת מחירים כזו (לדעתי) .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בגלל שאני עוסק בתחום, הכל די זמין ונגיש, אז לא ניתן להגיד שזה ממש "נקנה" אבל חלק גדול מהרכיבים נמצא ברשותי, נקרא לזה ככה.

יהודה: שמעתי את המורל, איני זוכר בדיוק איזה דגם אבל זה היה דוטק או הייבריד (שכולם מדברים עליהם כאן בלי סוף כאילו זו איזה סנסציה מוזיקלית), ברכב של איזה שני בחורים מפ"ת שעובדים בחצר, הייתי אצלהם לפני שנה בערך כשחבר ביקש שאבוא איתו לשמוע רמקולים - לא אהבתי אותם בכלל היו ממש לא לטעמי. מה שכן אהבתי באותו יום היו דווקא רמקולים של Rockford Fosgate מדגם FNX שנשמעו מאוד מאוד מאוזנים וטובים.

אני יודע שברכב אצלי ישמעו הרבה פחות טוב מבבית, בכל מקרה אני מאמין בפולק שהם לא יאכזבו אותי גם בתחום הזה. דרך אגב אתה מוזמן כן להגיד לי מה יש לך בבית.

הבעיה המרכזית בתחום הזה (בארץ לפחות) היא שלא ניתן להאזין לרכיבים ואין חנויות מקצועיות שישמיעו לי רכיבים בהשוואה כמו שאני משמיע ללקוחות. אז זה משאיר אותך פחות או יותר באפלה בקטע של תנסה לשמוע ברכבים של אנשים ותנסה לנחש מה נראה לך רכיב טוב.

מבחינה מוזיקלית חוץ מהיפ הופ שאני לא סובל ולא שומע בכלל ומוזיקה אלקטרונית שאני שומע לעיתים נדירות, הכל הולך, בעיקר מוזיקה שקטה, רוק וישראלי - מינסטרים.

במידה ואני לא אשים את הרמקולים האחוריים, כיצד מכוונים את המערכת שכל הסאונד יתנגן אך ורק מקדימה?

עם כל האהבה שלי והרצון להשקיע, אני לא הולך לעשות איטום, לא עומד להתעסק עם זה, זה וואי אובר בשבילי.

בענין הסאב, אני שוב חוזר ואומר, לא מחפש הרבה באס, מחפש באס מדוייק ודינאמי שיהיה כמה שיותר קרוב למה ששומעים בבית בסטריאו, שלא ישמע חיצוני ומוגזם ומשתלט על הצליל. נצמצם את השאלה, האם ללכת על ה8 או שאני חייב ללכת על ה10 כמינימום הכרחי?

פורסם
בענין הסאב, אני שוב חוזר ואומר, לא מחפש הרבה באס, מחפש באס מדוייק ודינאמי שיהיה כמה שיותר קרוב למה ששומעים בבית בסטריאו, שלא ישמע חיצוני ומוגזם ומשתלט על הצליל. נצמצם את השאלה, האם ללכת על ה8 או שאני חייב ללכת על ה10 כמינימום הכרחי?

עניתי לך.

תחכה לסוף ההתקנה. לך תחבר סאב של 8". תקשיב. מספיק סבבה.

לא מספיק, תחבר 10". מספיק סבבה.

לא מספיק מחבר שניים של 8" מספיק סבבה.

לא מספיק, תחבר 12" מספיק סבבה.

לא מספיק תחבר שניים של 10" וכו וכו וכו

וכמובן תלוי כמה נותן המגבר שלך!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יהודה, אין קשר היום בין פולק לקבוצת הרמן וגם לא היה כזה בשנים האחרונות.

פולק היום קשורה לדירקטד, בספטמבר נרכשה פולק על ידי קבוצת דירקטד (קוד DEIX בבורסה) שבבעלותה גם המותגים PPI, ORION A/D/S, קליפורד ועוד.

http://news.moneycentral.msn.com/ticker/article.aspx?Symbol=US:DEIX&Feed=BW&Date=20060926&ID=6055130

לפי דעתי אין מה להשוות בין הOPUS לבין המגבר ה"עיצובי" של פולק. אם המחיר שלהם דומה אין שום סיבה לרכוש את הפולק.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
יהודה: שמעתי את המורל, איני זוכר בדיוק איזה דגם אבל זה היה דוטק או הייבריד (שכולם מדברים עליהם כאן בלי סוף כאילו זו איזה סנסציה מוזיקלית), ברכב של איזה שני בחורים מפ"ת שעובדים בחצר, הייתי אצלהם לפני שנה בערך כשחבר ביקש שאבוא איתו לשמוע רמקולים - לא אהבתי אותם בכלל היו ממש לא לטעמי. מה שכן אהבתי באותו יום היו דווקא רמקולים של Rockford Fosgate מדגם FNX שנשמעו מאוד מאוד מאוזנים וטובים.

אני יודע שברכב אצלי ישמעו הרבה פחות טוב מבבית, בכל מקרה אני מאמין בפולק שהם לא יאכזבו אותי גם בתחום הזה. דרך אגב אתה מוזמן כן להגיד לי מה יש לך בבית.

הבעיה המרכזית בתחום הזה (בארץ לפחות) היא שלא ניתן להאזין לרכיבים ואין חנויות מקצועיות שישמיעו לי רכיבים בהשוואה כמו שאני משמיע ללקוחות. אז זה משאיר אותך פחות או יותר באפלה בקטע של תנסה לשמוע ברכבים של אנשים ותנסה לנחש מה נראה לך רכיב טוב.

מבחינה מוזיקלית חוץ מהיפ הופ שאני לא סובל ולא שומע בכלל ומוזיקה אלקטרונית שאני שומע לעיתים נדירות, הכל הולך, בעיקר מוזיקה שקטה, רוק וישראלי - מינסטרים.

במידה ואני לא אשים את הרמקולים האחוריים, כיצד מכוונים את המערכת שכל הסאונד יתנגן אך ורק מקדימה?

עם כל האהבה שלי והרצון להשקיע, אני לא הולך לעשות איטום, לא עומד להתעסק עם זה, זה וואי אובר בשבילי.

ידידי היקר,

הדבר היחידי שאני יכול להציע לך הוא פשוט לבוא לאחד המפגשים שלנו(הקרוב מתקיים השבת בר"ג) ותוכל להאזין למגוון רחב מאוד של מערכות ולהתרשם.

מבלי לזלזל, אינני יודע מה יש לך או אין לך בבית, אבל זה לא אומר דבר על תחום האודיו ברכב.

אל תתן למוניטין כזה או אחר שאתה מכיר על חברה מסויימת להשפיע על בחירת מוצרים לרכב כי מדובר על מהות שונה לחלוטין.

לגבי מה שכתבת על סאבים, החסרון של סאב בקוטר 8 אינטש הוא פשוט אי יכולת עבודה בתדרים נמוכים, מה לעשות, שטח ממברה הוא חלק חשוב בעניין, כן יש סאבים גם של 6.5 וגם 7 אינטש שמכסים תחום גם מאודש נמוך אבל הם נדירים ובלתי ניתנים להשגה בארצנו הקטנטונת, אני מניח שסאב של 10 אינטש סטנדרטי יספק לך את הדרישה המינימלית להשלמת התחום הנמוך.

אגב, ברכב אכן תיבה אטומה תספק לך יכולת עבודה מדוייקת יותר מתיבה שהיא פתוחה מכל סוג שהוא, וגם לבית סאבים מאוד טובים מגיעים בתיבות אטומות.

לגבי מה שכתבת על איטום, אז כן, פה אתה טועה ובגדול, איטום הוא אחד הדברים היותר משמעותיים בתחום האודיו לרכב וישפר פלאים כל סט וסט גם אם יהיה מדובר על הסט הכי יוקרתי בעולם.

מכיוון שאני חוזר לאותה נקודה שוב ושוב, תבוא לאחד המפגשים שלנו שמתקיים לפחות פעם בחודש והקרוב הוא ביום שבת בשעה 12:00 מאחורי איצטדיון ר"ג .

אם תצתרך עזרה בלהכיר את האנשים ולקבל הכוונה מה ואיפה לשמוע אתה מוזמן לדבר איתי בשמחה.

ניר,

under construction..

פורסם

הייתי שמח לבוא לאחד המפגשים בר"ג אך מאחר שאני שומר תורה ומצוות אני יותר שמח להישאר בבית בשבת.

אם היה מפגש באחד מימות החול אני בטוח שהייתי מגיע אבל זה לא משהו שקרה מאז שאני מכיר את הפורום הזה.

בנוגע לאיטום, אני מתאר לעצמי וגם יכול להבין למה זה כל כך משמעותי, פשוט נראה לי יותר מדי. אשמח אם תוכל להגיד לי ניר, בקצרה, מה כולל האיטום ואיך זה בדיוק עובד, את מה אוטמים, איך, ובאיזה חומרים?

פורסם
ערוך חיפוש לגבי האיטום, דיברו על כך רבות והסבירו. גם איתמר (Starlet16v) תירגם מאמר מצויין בנושא איטום.
הבעיה עם המאמר הנ"ל שכשנפל השרת המאמר נעלם וכנראה , איתמר לא הצליח להוציא אותו מהקש של גוגל (לא שאני מבין איך ומה אבל זה ההסבר ). עקב כך ההסבר האדיר הזה יחסר לכולנו

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...