Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BSA

haimy12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי BSA M21 עם סירה , ויש לי מנוע אווברהד 500 סמ"ק

אם אפשר להחליף בין המנועים

אם יהיה הבדל בנסיעה מבחינת סחיבה בעליות

מה ההבדל בכח בין מנוע של M21 למנוע של B33

אם ישהבדל בין יחסי העברה של גיר של M21 ושל B33

פורסם

יש כמובן הבדלים משמעותיים בין המנועים: ה-M21 הוא Side-valve שמבוסס על תכנון מלפני מלחמת העולם השניה, בנפח 600 סמ"ק. ה-B33 חדש באיזה עשר שנים, והמנוע - כמו שאמרת בעצמך - הוא OHV, דהיינו שסתומים עיליים. יש הבדל בסיסי במימדי הבוכנה - ל-M21 מהלך מאד ארוך יחסית לקוטר, כי האופנוע יועד לפעול בסל"ד נמוך עם מספיק מומנט כדי לסחוב סירת-צד. ההספק הנומינלי שלו היה 15 כ"ס. ה-B33 עם מהלך הרבה יותר קצר, כמעט זהה לקדח, ולכן יעיל בסל"ד גבוה יותר וזה מתבטא בהספק - 23 כ"ס במקור.

לגבי החלפה ישירה ביניהם - לא יודע לומר לך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

חיים,

ניתן להחליף בין המנועים ולשתול את זה עם השסתומים העיליים ב- 21 הישן יותר. אבל:

1. מס' המנוע צריך להתחלף באופן חוקי בניירת וזאת יוכל לעשות לך כול מוסך אופנועים מורשה שמבין לליבך. אל תזלזל בזאת כי שום ביטוח שתעשה לא יכסה לאחר מכן אסון, חס וחלילה והם הרי בודקים בציציות (מכיר סיפור כזה מקרוב).

2. יתכנו שינויים מינוריים בפלטות שמחזיקות את המנוע, למרות שמדובר במנוע זהה לחלוטין בחלקו התחתון. הסיבה היא 2 סוגי שלדות אשר שימשו את סידרות ה- M וה- B.

3. גם ב- 21 ובוודאי במנוע ה"חדש" (בכול אופנוע בעצם) תצטרך להחליף את גלגל השיניים הראשי לפי הוראות BSA על מנת להתאים יחס ההעברה לטובת סחיבת סירה.

4. בניגוד למה שאמר קודמי, מנוע ה- B זהה לחלוטין למנוע ה- M כולל גלגל התנופה והוא בעצם פיתוח של ה- M. ההבדל הוא בעצם הרמת השסתומים לראש. ה- B וה- M השתמשו ב- 3 סוגי טלטל שונים: עד סוף 1952 המרחק בין המרכזים היה "3/8 7. "7/8 6 היה המרחק לאחר מכן עבור סדרת ה- B (350 סמ"ק ו- 500), כאשר ה- M היה עם "1/4 8. כך ששוב, בניגוד לנאמר מקודם, ההבדל לא היה כזה קריטי אולם הוא צריך להתאים!

באופנועים האלה היו 3 סוגי גיר, אשר חיצונית היו די דומים עד זהים, אבל היו ביניהם הבדלים.

שים לב לעוד דבר: אני חושב שיש הבדל בין המוטות שתומכים את הראש במנועים אלה, הם לא זהים.

בעיקרון, ה- B יועד גם הוא לסחיבת סירות ולא רק ה- M. סירות צד היו מחזה מאד נפוץ באנגליה שלאחר המלחמה, עד שנות ה- 60 והרבה יצרנים בנו כך את הכלים שלהם.

פורסם

ירחמאל שלום

אם אתה יכול להרכיב על נושא מרחק בין המרכזיים במנוע

הM21 שלי הוא שנת 61

אם אני ירכיב את מנוע האוברהד אם הוא יסחוב יותר טוב מהM21

פורסם

אני מוצא כמאד משעשע שבשני שרשורים נפרדים אודות כלי רכב שונים לגמרי מגיעים לדיון על אותה סוגיה בדיוק... אמור לי בבקשה, ירחמיאל, איך אתה יכול לומר ש"מנוע ה-B זהה לחלוטין למנוע ה-M" כאשר:

1. מהלך הבוכנה שונה (מה שאומר גל ארכובה שונה).

2. קוטר הבוכנה שונה.

3. מערכת הפעלת השסתומים שונה.

4. גידול בהספק של כ-50%.

האם כל אלו אינם מצדיקים לדעתך את האמירה שלי ש"יש הבדלים משמעותיים בין המנועים"?

כל זה, כמובן, לא קשור להיות המנוע מתאים או לא מתאים להחלפה - בענין זה כבר אמרתי שאין לי מושג.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
האם כל אלו אינם מצדיקים לדעתך את האמירה שלי ש"יש הבדלים משמעותיים בין המנועים"?

טל

תלוי איך מסתכלים על זה.

אם נגיד שמנוע הM21 הוא לא אותו מנוע של הM20 אז גם המנוע של הB33 הוא לא אותו המנוע.

סה"כ מדובר באותו בלוק מנוע עם צלינדר שונה,מערכת הפעלת השסתומים היא אותה אחת עם תוספת של מוטות נדנדים.

חיים תצטרך לבדוק את מיכלי הדלק,יתכן ומדובר במיכלים עם תחתית שונה עקב ראש המנוע הגבוה יותר.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

מנוע של B33 ייכנס ללא בעיות לכל שלדה של BSA סינגל (rigid, plunger, swinging arm). הגובה לא מוגבל ע"י מיכל הדלק אלא על ידי השילדה אולם כאמור, יש מספיק מקום.

במנוע ה B33 אין ברגי בסיס לצילינדר. למעשה 4 (בלבד) ברגי הראש הם אלה שמהדקים את כל העסק לבלוק. בנוסף, הראש הגבוה יחסית - כל אלה מצריכים תמיכה נוספת של ראש המנוע לשילדה. כלומר, צריך לארגן "פלאח" בין הראש לבין השילדה העליונה. במקור קיים "פלאח" אורגינלי, כמובן.

חוצמזה, צינור האגזוז אינו זהה. הדוד יכול להשאר...

ואחרון- ל B33 אין בכלל במקור אטם ראש. שמים פשוט ברזל על ברזל...

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם
אני מוצא כמאד משעשע שבשני שרשורים נפרדים אודות כלי רכב שונים לגמרי מגיעים לדיון על אותה סוגיה בדיוק... אמור לי בבקשה, ירחמיאל, איך אתה יכול לומר ש"מנוע ה-B זהה לחלוטין למנוע ה-M" כאשר: ואותי מאד משעשעות התגובות המתנשאות שלך. תמיד אהבתי לשעשע אנשים ואני מרוצה שגם כאן. ולהלן תשובותי (המשעשעות):

1. מהלך הבוכנה שונה (מה שאומר גל ארכובה שונה). מהלך הבוכנה לא חייב להשפיע על גל הארכובה. גל הארכובה הוא זהה בדגמי ה- B33 וה- M (20+21). ולא יעזרו פה ויכוחים כי ככה זה. זאת עובדה. (למעט כמובן בדגם ה- Gold Star ירום הודו).

2. קוטר הבוכנה שונה. לא נכון. בשניהם הקוטר הוא 85 מ"מ (משנתונים 1937 ומעלה בדגמי ה- 21). מה שכן: מיקום הגוז'ון פין בבוכנה משתנה ושינוי המיקום שלו יכול להוביל לשינוי המהלך ו/או הנפח.

3. מערכת הפעלת השסתומים שונה. נכון. אמרתי זאת.

4. גידול בהספק של כ-50%. לא קשור.

האם כל אלו אינם מצדיקים לדעתך את האמירה שלי ש"יש הבדלים משמעותיים בין המנועים"? לא.

כל זה, כמובן, לא קשור להיות המנוע מתאים או לא מתאים להחלפה - בענין זה כבר אמרתי שאין לי מושג.

טל

יש מה שניקרא 'הבנת הניקרא' ואני אמרתי בפירוש, שהמנועים זהים למטה. ל מ ט ה . טענתי שהם זהים לחלוטין ומושתתים על אותו בסיס שפיתח וואל פייג'. כמובן שלמעלה והכוונה לצילינדר ומעלה, המנועים שונים וזאת בגלל (שוב) העלאת השסתומים לראש. את זאת ציינתי והסברתי. לא קשור לעינינו של חיים (גרירת סירה) הספק המנוע. ברור שהוא גדול יותר מזה עם השסתומים הצידיים. תאורתית (ואולי גם מעשית. צריך לבדוק) חיים ידידנו יכול להשאיר את מנוע ה- 21 בשלדה ורק להחליף את הצילינדר עם הראש של זה עם השסתומים העיליים. אין הבדל בחלק התחתון.

פורסם
ירחמאל שלום

אם אתה יכול להרכיב על נושא מרחק בין המרכזיים במנוע

הM21 שלי הוא שנת 61

אם אני ירכיב את מנוע האוברהד אם הוא יסחוב יותר טוב מהM21

חיים, לגבי מהלכי המנועים השונים - קבל ביטול, כי לפי מה שכותב T, העברת הצילינדר + ראש בלבד אינה אפשרית, בגלל ענין הברגים המהדקים לבלוק. גם ה"פלאח" ש- T מציין חשוב מאד והוא אמור להיות קיים גם ב- 21 שלך. המק"ט בדגם ה- B הוא 65-1153. אבל אתה כמובן יכול ליצר אחד די בקלות. אין לי ספק שהמנוע "יסחוב" טוב יותר מהישן בגלל עדיפות ההספק, הוא פשוט יצטרך קצת לעלות לטורים גבוהים יותר. זניח.

הטעות שרוב האנשים עושים, היא חוסר התייחסות לשינוי יחס ההעברה כאשר מושכים סירה. המהדרין גם ישנו את הקפיצים בתוך המזלג (בדגמים בהם יש, כמובן) לפי הוראות ומקט"ים של BSA.

פורסם

מצטער אם ראית התנשאות כלשהי בדברי - קרא שוב ואולי תגיע למסקנה אחרת. ההתיחסות שלי לגבי ה"משעשע" היתה אך ורק לעובדה שבדיון על BSA ישן ובדיון על פורשה 924 הגענו לאותה סוגיה בדיוק. משהו פסול בזה?

עכשיו לעצם הענין. טיעונים בסגנון "ככה זה" אף פעם לא הספיקו לי. אם יש לך תשובה איך שני גלי ארכובה שמייצרים מהלכי-בוכנה שונים יכולים להיות זהים - קדימה. אשמח לשמוע.

לגבי הבנת הנקרא - ציטוט: "בניגוד למה שאמר קודמי, מנוע ה- B זהה לחלוטין למנוע ה- M כולל גלגל התנופה והוא בעצם פיתוח של ה- M. ההבדל הוא בעצם הרמת השסתומים לראש". הייתי אומר שזה משפט די חד-משמעי, לא? מנועים זהים למעט הרמת השסתומים לראש. עובדתית, זה לא כך.

לגבי קוטר הבוכנה: המידע שלי אומר בדיוק הפוך. בהתחלה היה 85 מ"מ, מ-1938 הפך ל-82 מ"מ. בדיוק כמו במנוע ה-M20, מה שאיפשר שימוש בחלקים משותפים. אם יש לך איזה מסמך או תימוכין שמוכיח אחרת, אשמח להודות בטעותי. אני תמה אם גם אתה מסוגל (להודות בטעות, אני מתכוון).

טל

פורסם

שוב דיון אקדמי - ואני כאן.

בדקתי כרגע את הקטלוג של BSA שברשותי - והקדח במנוע M21 הוא 82 מ"מ ולא 85 מ"מ

מעבר לכך - איך משנים STROKE (משמע מהלך בוכנה) עם אותו גל הארכובה?

עריכה - כתבתי לאט מידי - וטל הקדים אותי....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

גם אני מתנצל אם תשובתי הייתה מתלהמת מדי.

לעובדות: כאשר התחיל הייצור, בשנת 1938 היה ה- 21 בעל מנוע 85x105 ונתן נפח של 595 סמ"ק. לאחר שנה אחת המנוע השתנה ל- 82x112 ונתן נפח של 591 סמ"ק (מכאן שהוא תואם ל- 20 בקוטר). מנוע ה- 33 זהה לחלוטין למנועי ה- M21 בחלק התחתון, למעט שינוי אחד: רישתית נוספת כמסנן לעוקת השמן בקארטר... אבל גלגל התנופה/קראנק זהים. שימו לב: זהים ל- 21 ולא ל- 20. מה שמשחק במהלך של מנוע הוא הטלטל או מיקום הגוז'ון פין בבוכנה. הקראנק, מצטער, נישאר אותו הדבר. ה- B33 היה בעל מנוע 85x88.

סימוכין:

BSA Super Profile

Owen Wright

Foulis/Haynes

בזאת אני רואה הענין סגור ולחיים אני מאחל בהצלחה ושלא ישים לב לויכוח שלנו... שיצליח להרכיב המנוע ויסע בשלום :wink::wink: ...

פורסם

לידיעתך,מה שקובע את מהלך הבוכנה הוא המרחק בין מרכז גל הארכובה לבין מרכז פין הטלטל[הפין הגדול למטה עם הרולים]אין קשר לאורך הטלטל או לפין הבוכנה.

פורסם

כפי שאמר הבחור מעלי, אכן הדבר היחיד שקובע מהלך בוכנה הוא המרחק בין ציר גל-הארכובה לציר הטלטל (Big end). ואתה עצמך אישרת את מה שטענתי לקבי קוטר הבוכנה: של ה-M21 הוא 82 מ"מ, דהיינו שונה מזה של ה-B33 שהוא 85 מ"מ.

מה שמשאיר אותנו עם שני מנועים שלהם ראשים שונים, בוכנות שונות, גלי-ארכובה שונים (הבדל במיקום פין הטלטל), שלא לדבר על תכונות כוח שונות - מה שבהחלט תואם להגדרה "יש הבדלים משמעותיים". כל זה לא סותר את העובדה שיתכן בהחלט שבלוק המנוע זהה מבחינת היציקות החיצוניות ומיקומי ברגי העיגון לשילדה (על זה שהם לא זהים לגמרי כבר הוסכם - למשל העדר קדחים לברגי-צילינדר נפרדים ב-B33).

טל

פורסם

לאחר בדיקה מעמיקה יותר (וכפי שטענתי במהלך שירשור זה) - גל הארכובה/קראנק במנוע 500 סמ"ק שונה מאשר במנוע 600 סמ"ק שבו יש מהלך בוכנה שונה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...