Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

חבר בעל תקציב של 20 אלף ש"ח, לא כולל ביטוחים וישור קו, מחפש רכב שיהיה קצת בטיחותי, ושיכלול אביזרי בטיחות מינימליים כמו 2 כריות אוויר וABS, שזה חובה.

הוא מחפש רכב משנת 94 ומעלה, אוט' ועם הדרישות בטיחות הנ"ל.

אין הרבה רכבים עם אבזור בטיחות כזה בשנים הנ"ל, אבל מצאנו כמה דברים בתקציב:

קרייזלר נאון ורובר 214.

אני ממליץ לו להתרחק מהרובר בגלל הגיר, ובגלל חוסר האמינות.

הבחור דווקא די מתעניין בקרייזלר נאון, שהמחיר שלה הוא ברצפה, ושמעתי שהרכב די אמין ולא עושה בעיות מכמה אנשים שמחזיקים ברכב.

הרכב ניראה די נחמד, הוא גם אוט' וגם בעל 2 כ"א וABS.

אשמח לקבל עוד הצעות :)

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אם הוא קונה את הקרייזלר נאון תבהיר לו טוב טוב שאם הוא ירצה למכור אותה יקח לו לפחות כמה שנים טובות.

בעיות מחשב, גיר, קילופי צבע, מזגן, ואין ספור בעיות כרוניות אחרות. צריכת דלק גבוהה בהתאם לנפח והסל"ד במנוע.

ואוטומט זה לא כזה פלוס, חבל שהנהג הישראלי לא מבין את זה.

לסיכום: הדבר היחיד שאני יכול לזקוף לזכות הנאון הוא הבטיחות שלה והמחיר הנמוך.

פורסם

יש חשיבות לגודל הרכב?

אם אין, ואפשר למתוח את התקציב בכמה אלפים נוספים, פולקסווגן פולו 1600 שנת 97 כוללת את האיבזור הבטיחותי הנדרש. למייטב ידיעתי , לפני שנת 97 לא שווקה פולו אוטומטית. תשקיע 40 ש"ח ותקנה מחירון. אני די בטוח שתמצא שם מכוניות נוספות העונות לדרישות שלך. תתמקד בדגמים שנחשבים "ללא שוק" .

פורסם

בד"כ אני לא סובל את יונדאי אבל אני ממליץ על יונדאי לנטרה 96-97.

בן דוד שלי קנה בהמלצתי אחת שמורה, יד שנייה, 97 ב- 19K. (תבדוק שאתה קונה את הדגם עם ה-ABS).

עריכה: עכשיו שמתי לב שמדובר על אוטומט, אני המלצתי ודיברתי על הידני. שמועות אומרות שלאוטומט יש בעיות בגיר.

פורסם

תודה לכם

הקרייזלר בעלת בעיות אמינות? אני מכיר כמה אנשים, שחוץ מכמה טיפולים בדירים במוסך, הקרייזלר שלהם לא נכנסה למוסך בחיים.

היונדאי אחלה אופציה, גם הפולו.

יש עוד הצעות?

תודה

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

במחירים הללו ובדרישות הללו - רק "מציאות" עם "שוק" בקרשים ואיכויות דינאמיות נמוכות מאוד יענו על הקריטריון.

בטיחות אקטיבית לא נחשבת ?

בתקציב הזה נכללות הרבה אמריקאיות (קורסיקה, קוואליר וכד') וקוריאניות (יונדאי, קאיה וכד') שהחסירות שלהן נמוכה מאוד. קח בחשבון שמרבית ממערכות ה ABS המותקנות בהן שייכות לדורות יחסית מוקדמים של ה ABS, כך שמבחינת יעילות הן "בסדר", אבל כלל לא מבריקות. בנוסף, הבטיחות האקטיבית של הנ"ל דיי נמוכה וכריות האויר, בד"כ, חיות בסביבות 10 שנים - כך שלא בטח שתוכל להשיג רכב "צעיר" בתקציב הזה.

אופציה שאולי שווה לשקול היא הפונטו (HSD) או כמו שכבר אמרו, פולו.

קח בחשבון שלמרות נוכחות מערכת כריות האויר ברכב - אין שום ערובה לכך שהוא בטוח יותר מרכבים אחרים ללא כריות אויר במודלים הללו (רכבים מעט יותר מודרניים וקצת גדולים יותר - בעלי איזורי ספיגה עדיפים ותכנון טוב).

בקיצור - מכונית מודרנית (במונחים של היום) בעלת בטיחות טובה (במונחים של היום) קשה להשיג בשקל תשעים. תמסור לחבר שלך שיתעורר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה איציק, אבל חבר שלי חייב את האבזור המינימלי הזה ....לפחות.

הוא מנסה להוציא את הרכב הכי בטיחותי שהוא יכול עד 20 אלף ש"ח.

עם אפשר לקבל מידע נוסף על הנאון, תודה.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
תודה רבה איציק, אבל חבר שלי חייב את האבזור המינימלי הזה ....לפחות.

הוא מנסה להוציא את הרכב הכי בטיחותי שהוא יכול עד 20 אלף ש"ח.

עם אפשר לקבל מידע נוסף על הנאון, תודה.

תרשה לי לחדד את דבריך, לדייק ולהתייחס למשפט האחרון שלך - שקצת לא מתחבר היטב עם המשפט הראשון (פעם אתה מדבר על איבזור בטיחותי - ובפעם אחרת על רכב הכי בטיחותי בתקציב זה):

החבר שלך מחפש איבזור בטיחותי, לא רכב בטיחותי... שכן, אם הוא מתעסק עם המיץ של הזבל של תעשיית הרכב, רק בשביל ABS וכריות אויר, כדאי גם שיקח את זה בחשבון (ולא ילך לספר סיפורים לחבר'ה שהוא קנה רכב "בטיחותי עאלק" ב 20K שח - כי אין ממש משהו ראוי ב-א-מ-ת בתקציב הזה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפרופו שתי כריות אוויר, ישנה אסכולה הגורסת שכרית האוויר לנוסע הופיעה מנימוקים של פוליטיקלי-קורקט, והחשיבות העיקרית היא לכרית האוויר של הנהג, כי שם הסיכון לפגיעת הראש בהגה היא אמיתית ומוחשית.

הסיכוי שראש הנוסע יצליח להגיע עד הדש-בורד קטן הרבה יותר.

אין לי את הכלים לאשר או להפריך את הטיעון הזה, אך אם הוא סביר בעיני חברך, פיג'ו 306 1.8 ל' מודל 96 מצויידת בכרית אוויר, ABS, קדם-מותחנים לחגורות הבטיחות ושלדה משובחת. שלושה כוכבים במבחן ריסוק של EuroNcap עם הגנה טובה על הנוסע לצד הנהג למרות העדרה של כרית אוויר לנוסע. (מבחן הריסוק נערך לדגם שהוצג בשנת 97 אמנם, אך ככל שידיעתי משגת, מדובר בשינוי קוסמטי בעיקרו, שאין לו השפעה בטיחותית).

פורסם

וכאן אני מתכבד להוסיף את מציאת העשור - סיטרואן קסרה!! גם מכונית מצוינת, גם תיבה אוטומטית אם צריך, גם בטיחות סבירה בהחלט וגם שוק בקנטים - מה שאומר ששנת 98-97 יש במחיר הזה, ואולי אפילו 99. בהצלחה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוי. נו באמת!!!

מחפש מכונית שמסתובבת כבר עשר שנים על הכבישים, ועדיין מאמין שתפגין אמינות מופלאה בגלל מוצאה ולא בשל רמת הטיפולים שקיבלה (או לא) לאורך חייה ?

אווילים כמוך קונים דייהטסו (בשם האמינות), סובלים מגימור ספרטני, נוחות נסיעה עגומה, ובסוף, לתדהמתם, צריכים לשפץ ראש מנוע.

העיקר שקנית מכונית "אמינה" בת 10. :roll:

נ.ב. ואם כבר פתחת את הדיון המטופש הזה...

אז וואלה. קרייזלר נאון. מופת לאמינות.

פורסם

כל מילה חקוקה

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

מונדאו 97-98 תעמוד בדרישות.

*כריות אוויר

*הגה כוח

*אוטומט

*די אמינה

*ABS

*גדולה ומרווחת

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תוכן חדש...