Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה לאנטיס 2001 מנוע 1.6 אוט'.

כאשר הרכב עומד (בהילוך D - לא בסרק) לעיתים הסל"ד צונח ומיד חוזר למצבו הרגיל. מאחר והירידה והחזרה בסל"ד מהירה מאוד, אין הרגשה שהמנוע הולך לדמום, אלא פשוט זה מציק לי.

כמו כן, התופעה הנ"ל חוזרת על עצמה בצורה בלתי צפויה - אני לא יודע לאפיין מתי זה בדיוק קורה...

יש עוד משהו שאני לא יודע האם שני הדברים קשורים: בתחילת נסיעה, אם אני לוחץ על הגז בצורה חדה (בעיקר אם זה בעליה) המנוע לא מגיב מיידית, אלא לאחר חלקיק השניה... בזמן הזה שהמנוע לא מגיב - הוא לא באמת לא מגיב אלא פשוט "מגמגם" - ההרגשה היא כמו ההרגשה כאשר לוחצים חזק על הגז בתחילת נסיעה על כביש רטוב והגלגלים מסתובבים לרגע במקום.

בקשר לבעיה הראשונה הייתי במוסך שאני סומך עליו ולאחר נסיעה של 20 דקות (שבה כמובן התופעה חזרה על עצמה פעם אחת בלבד ובקושי הרגישו משהו) ובדיקה שטחית של מערכת ההצתה (החוטים אינם פגומים והפלאגים בסדר) המוסכניק אמר שהכל נראה תקין וצריך לחכות שהדבר יחזור על עצמו לעיתים קרובות יותר ע"מ שיהיה ניתן לבדוק את העניין... אבל אני לא רוצה לחכות - זה מציק לי!!!

בבקשה עזרה ממישהו...

אלכס.

פורסם

לפי התיאור שלך יתכן והבעיה היא בבית מצערת ויתכן שניקויי יעזור וכך לא תרגיש את נפילות הסלד שיש לך

לגבי הגמגום וההאצה יתכן וחיישן הMAF מלוכלך וניקויי ישפר את תגוהת ההאצה .

עדכן מה עזר לך ..

בברכה !

KamiTech

פורסם

יכול להיות כי צריך לעשות ניקוי לסעפת היניקה + ניקוי אינגקטורים בתוסף יעודי או עם אינפוזיה.

פילטר דלק מתי החלפת פעם אחרונה? בכל אופן כדאי אולי לחבר את הרכב לסורק תקלות.

בברכה

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
לפי התיאור שלך יתכן והבעיה היא בבית מצערת ויתכן שניקויי יעזור וכך לא תרגיש את נפילות הסלד שיש לך

לגבי הגמגום וההאצה יתכן וחיישן הMAF מלוכלך וניקויי ישפר את תגוהת ההאצה .

עדכן מה עזר לך ..

תודה על התגובה המהירה...

כשהייתי במוסך עשיתי ניקוי של החלק שמוביל אוויר למנוע (סליחה על הבורות) עם חומר מיוחד שהמליץ המוסכניק - אך זה לא עזר... אני מניח שזהו לא בית המצערת...?

אנא הסבר אם אתה יכול יותר בפרטים (וגם במונחים שאני אבין יותר טוב) למה התכוונת כשכתבת MAF.

תודה,

אלכס.

פורסם
יכול להיות כי צריך לעשות ניקוי לסעפת היניקה + ניקוי אינגקטורים בתוסף יעודי או עם אינפוזיה.

בברכה

תודה גם לך על התגובה,

כמו שכתבתי ל KamiTech - אני לא מבין יותר מדי בחלקים (אני מאד רוצה ללמוד) אז תסביר לי בבקשה מהי סעפת היניקה (דלק או אוויר) ומהם אינגקטורים (וגם מהו ניקוי באינפוזיה).

פילטר הדלק חדש - הוחלף לפני חודש.

בנוגע לסורק התקלות - האם כדאי ללכת למוסך שמתמחה במאזדה או שזה אותו הסיפור בכל הרכבים? וכמה תעלה לי בדיקה כזו?

תודה רבה,

אלכס.

פורסם

בברכה

הרגע קלטתי ש "אינגקטורים" זה "אינג'קטורים" ושיצאתי קצת אהבל מקודם - אבל בכל אופן הייתי שמח לקבל הערכת "נזק" (לכיס) לכל הפעולות שציינת בהודעה..

אלכס.

פורסם

בדיוק אותה בעיה קיימת אצלי באותו מאזדה אותו דגם בדיוק.

היתי במוסך מרושה ואמרו לי שהם לא מרגיישם שום דבר ושהאוטו בסדר גמור.

חיברתי תאוטו לסורק וזה מצא 2 תקלות שקשורות לחיישן MAF והמוסכניק מחק לי אותם ואמר שזה תקלות שהיו שמורות פשוט בזיכרון.

החיישן MAF הוחלף לפני חודשיים אבל הוא לא מקורי תחליפי.

נירא לי שניקוי סעפת יניקה והחלפת החיישן למורי תיפתור תבעיה.

פורסם

חיברתי תאוטו לסורק וזה מצא 2 תקלות שקשורות לחיישן MAF והמוסכניק מחק לי אותם ואמר שזה תקלות שהיו שמורות פשוט בזיכרון.

תודה על ההתייחסות,

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה חיישן MAF? מה זה חיישן מורי?

אלכס.

פורסם

התכוונת לחיישן מקורי? אמרת שלא החלפת למקורי? לא יספיק רק לנקות סעפת יניקה?

אלכס.

פורסם
בתחילת נסיעה, אם אני לוחץ על הגז בצורה חדה (בעיקר אם זה בעליה) המנוע לא מגיב מיידית, אלא לאחר חלקיק השניה... בזמן הזה שהמנוע לא מגיב - הוא לא באמת לא מגיב אלא פשוט "מגמגם"
נראה באמת כמו סימפטומים לבעיה בחיישן כמות האוויר (MAF).

ממליץ לך לקרוא את המדריך, למרות שהרכב הזה שונה משלך וכך גם המנוע, אבל בכל זאת העיקרון זהה:

פירוק וניקוי בית מצערת וחיישני זרימת אוויר וטמפ' אוויר

אני מאד רוצה ללמוד
אם אתה יודע אנגלית טכנית וכיוון שאתה רוצה ללמוד, אני אשמח לכוון אותך לספרות אחזקה מלאה ברשת בדיוק לרכבך.
פורסם
נראה באמת כמו סימפטומים לבעיה בחיישן כמות האוויר (MAF).

ממליץ לך לקרוא את המדריך, למרות שהרכב הזה שונה משלך וכך גם המנוע, אבל בכל זאת העיקרון זהה:

פירוק וניקוי בית מצערת וחיישני זרימת אוויר וטמפ' אוויר

אם אתה יודע אנגלית טכנית וכיוון שאתה רוצה ללמוד, אני אשמח לכוון אותך לספרות אחזקה מלאה ברשת בדיוק לרכבך.

אשמח לקרוא מאמרים לגבי אחזקת הרכב...

הלינק שנתת לא עובד.

אלכס.

פורסם
הקישור תוקן.

בפורום המועדון תעשה חיפוש ל-"ספרות טכנית".

תודה רבה,

קראתי את המאמר והבנתי מה אני צריך לעשות...

את פרפרית המצערת ניקיתי עוד אז במוסך וזה לא עזר... אבל את החיישנים לא ניקינו... מה שאני צריך לעשות זה לקחת את הספריי קרבורטורים ופשוט לרסס שם כמו שכתבת וזה אמור לפתור לי את שתי הבעיות? יש ספריי איכותי יותר או פחות? יש משהו נוסף שאני צריך לדעת?

אלכס.

פורסם

האם הרכב עובר טיפולים בזמן? האם מותקנים חלקים מקוריים /או בתקן היצרן?

בדוק חוטי הצתה ומצתים מעבר לבדיקות שנרשמו כאן.

מומלץ לפנות למקצוען.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...