Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה באמת כמו סימפטומים לבעיה בחיישן כמות האוויר (MAF).

ממליץ לך לקרוא את המדריך, למרות שהרכב הזה שונה משלך וכך גם המנוע, אבל בכל זאת העיקרון זהה:

פירוק וניקוי בית מצערת וחיישני זרימת אוויר וטמפ' אוויר

בדיוק לרכבך.

בדקתי אצלי ברכב ואני לא מצליח להבין איך אני ניגש לחיישנים... במאמר שלך יש תמונה של קופסת החישנים מבחוץ ומבפנים. אני רואה את הקופסה אצלי ברכב אבל איך אני מנקה שם עם הספריי? האם כדי לנקות אני צריך לפרק את צינור יניקת האויר?

אודה אם נוכל לדבר אחד על אחד כך בסקייפ או בטלפון או בצ'ט כלשהו כדי שאני אבין את העניין לעומק...

אלכס.

פורסם

אלכס תראה,

כל הנושאים שהעלו פה נכונים ובהחלט יכולים להיות הגורם לבעיה.

מאחר והרכב שלך הוא רכב בעל מחשב ניהול מנוע דיי חדיש לעניות דעתי המקום הטוב ביותר להתחיל בו הוא חיבור סורק תקלות במוסך שמבין משהו מהחיים שלו בנושא זה וצפיה בקודי התקלה שקיימים בזיכרון. רשום אותם ובקש שיאפסו אותם. כך תמנע מצב שאתה מתייחס לתקלות חד פעמיות ישנות ולא רלוונטיות.

אח"כ סע עוד קצת עם האוטו עד שהעניין יחזור על עצמו עוד כמה פעמים ואז תיגש שוב לדיאגנוסטיקה.

התקלות שתראה בבדיקה זו יהיו לבטח רלוונטיות ואז תתיחס למה שכתוב שם ותנסה בעזרת מוסכניק מיומן לעלות על הרכיב הדפוק.

מאינטואיציה בלבד נשמע שזה באמת משהו מכיוון המצערת כיוון שהיא אחראית על הטורים בסרק.

כך בחשבון שהפתרון הנ"ל איננו מתייחס לנושא העלות של דיאגנוסטיקה ולכן מומלץ שתמצא מוסך שיתחשב באופי הבעיה ולא יקח לך כסף על דיאגנוסטיקה כפולה. אני בטוח שהחברים כאן יוכלו להמליץ על בעל מקצוע ראוי.

פורסם

אלכס, אם אתה מתקשה להבין את התהליך שנתתי בקישור, אני אשמח לעזור בכל דבר, תוכל למצוא אותי ב-ICQ או במועדון.

המלצה שלי; אם אין לך רקע טכנאי או רקע בחשמל ואתה רק מתחיל להכיר את רכבך, הכי בטוח שתגיע למוסך מורשה במטרה להתחבר למחשב דיאגנוסטיקה לאבחון ומחיקת תקלות קודמות.

את קודי התקלות לרכבך תוכל למצוא בפורום המועדון.

פורסם

שלום.

הבעייה שאתה מתאר היא בדיוק אותה בעייה שהייתה לי ברכב (לנטיס 1800 95') - אני מכיר את התיסכול של לנסוע עם הרכב במצב כזה.

אני ממליץ לך בחום לפנות לבחור בשם ג'קי מ"אלי את אלי דושי הזרקות" שנמצא מול אצטדיון בלומפילד.

אני ניגשתי אליו אחרי מס' חודשים שסחבתי את הבעייה הזו והחלפתי המון חלקים לשווא (מפלג,חוטי הצתה,פלאגים...) והוא פתר לי את העייה בפחות מ 15 דק' ע"י החלפת מנוע הצעדים.

גש אליו ואני בטוח שלא תתאכזב הוא איש דיאגנוסטיקה מצויין.הטלפון 03-6820841.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
תעדכן אותנו מה קורה.

קודם כל, תודה רבה על כל התגובות וההמלצות...

היום ניקיתי את החיישנים עם ספריי קרבורטורים ו.... לא עזר!

הבעיה עם הגמגום ברגע הלחיצה על הגז עדיין קיימת... הבעיה עם נפילות הסל"ד בזמן עמידה במקום אמנם לא חזרה על עצמה בחצי השעה שנסעתי, אך כפי שכתבתי קודם - זה משהו שיכול לחזור על עצמו 5 פעמים בנסיעה של חצי שעה ומצד שני אף לא פעם אחת בנסיעה של שעה.

בנוגע להמלצות על מוסכים: הייתי הולך בכיף לבחור שליד בלומפילד, אך אני ירושלמי ונסיעה כזו לת"א (ועוד בהנחה שזה יכול לא להיפתר בפעם אחת) לא באה בחשבון - בעיקר מבחינת זמן אך גם מבחינת עלות...

אשמח אם יהיו המלצות על איש מקצוע אמין באזור ירושלים...

yosi2u2 - איזו מן הבעיות שיש לי הייתה לך? הגמגום או נפילת הסל"ד?

אלכס.

פורסם
קודם כל, תודה רבה על כל התגובות וההמלצות...

היום ניקיתי את החיישנים עם ספריי קרבורטורים ו.... לא עזר!

הבעיה עם הגמגום ברגע הלחיצה על הגז עדיין קיימת... הבעיה עם נפילות הסל"ד בזמן עמידה במקום אמנם לא חזרה על עצמה בחצי השעה שנסעתי, אך כפי שכתבתי קודם - זה משהו שיכול לחזור על עצמו 5 פעמים בנסיעה של חצי שעה ומצד שני אף לא פעם אחת בנסיעה של שעה.

בנוגע להמלצות על מוסכים: הייתי הולך בכיף לבחור שליד בלומפילד, אך אני ירושלמי ונסיעה כזו לת"א (ועוד בהנחה שזה יכול לא להיפתר בפעם אחת) לא באה בחשבון - בעיקר מבחינת זמן אך גם מבחינת עלות...

אשמח אם יהיו המלצות על איש מקצוע אמין באזור ירושלים...

yosi2u2 - איזו מן הבעיות שיש לי הייתה לך? הגמגום או נפילת הסל"ד?

אלכס.

גם וגם - היו לי המון נפילות סל"ד לעיתים עד כיבוי הרכב ובנוסף הייתה את תחושת החניקה/גימגום בעת לחיצה על דוושת התאוצה.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לכל הפורום שלום!

יש לי מאזדה לאנטיס שנת ייצור 98 ואובחנה אותה בעייה המוזכרת פה. מדובר בחיישן MAF לויסות אוויר .

יש לי מספר שאלות:

כמה עולה חיישן חדש? האם יש הבדל רציני במחירי חיישן חדש לחלק משומש?

אם כן איפה ניתן להשיג חיישן משומש?

קראתי בפורום שניתן לנקות את החיישן? מה אתם מציעים לגבי זה?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הי אודי

נתקלתי בבעיה דומה במאזדה 97 1600,

מוסכניק חאפר שכונתי (אבל תותח !!!) עלה על הבעיה !!!!

ככה"נ יש לך חור בצינור גומי שמוביל אוויר מהפילטר אוויר לסעפת היניקה המתכתית (מצטער אני לא מוסכניק ולא מכיר את השמות האמיתיים ) עכשיו, בגלל שהחיישן אוויר (שככה"נ מדווח למחשב כמה אוויר רוצה המנוע ) ממוקם ליד הפילטר אוויר (בעצם לפני החור בצינור) הוא לא מעביר נתונים נכונים על כניסת אוויר למנוע ולכן המנוע משתגע , הוא חבש לי את זה עם אזולירבנד עד שאני אמצא צינור חדש והבעיה הסתדרה פיקס!!!

לא האמנתי אבל התופעות שאתה תיארת בדיוק נעלמו, גם ב-D וגם בתחילת נסיעה (התחלה חלשה יחסית כאילו מנוע הולך להיכבות)

נראה לי בעיה ידועה של מזדה (ככל הנראה קשור לתושבת מנוע יבשות שגורמות לרעידות מיותרות של המנוע וכך לקריעה של הצינור הנ"ל אגב, זוהי בעיה ידועה של מזדה לנטיס התושבות היבשות )

מקווה שעזרתי

ערן

פורסם
לכל הפורום שלום!

יש לי מאזדה לאנטיס שנת ייצור 98 ואובחנה אותה בעייה המוזכרת פה. מדובר בחיישן MAF לויסות אוויר .

יש לי מספר שאלות:

כמה עולה חיישן חדש? האם יש הבדל רציני במחירי חיישן חדש לחלק משומש?

אם כן איפה ניתן להשיג חיישן משומש?

קראתי בפורום שניתן לנקות את החיישן? מה אתם מציעים לגבי זה?

חדש מהחברה עולה 800 ש"ח (+-200$). ככה הבנתי ממכר מוסכניק.

אפשר לנקות את החיישן. אבל לא בטוח שזה מה שייפתור את הבעיה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

איזה דגם מנוע?

בעם זה המנוע עם המפלג - בדוק\החלף רוטור

הרוטור נסדק בדגם זה ומקצר לגוף עקב החום הרב שהוא סופג דרך ציר המפלג מראש המנוע.

זוהי תקלה נפוצה בדגם זה.

• תוכן חדש...