Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק 95 לרכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דיאטצו אפלאוז מודל 92, הדלק שתדלקתי בו עד עכשיו היה 96 רציתי לדעת האם ניתן גם לתדלק 95, והאם ההחלפה תזיק לרכב? אם ניתן להחליף האם צריך לחכות עד לריקון המיכל ואז להחליף את הדלק

:roll: :roll:

פורסם

לא תמיד מומלץ להוריד את האוקטן מ - 96 ל - 95 כי העופרת שב - 96 נועדה לשמן את השסתומים שברכבך. בנוסף לכך יש מצב שהשסתומים יתחילו לצלצל בגלל אוקטן נמוך יותר.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אם תקרא קצת בפורום , תלמד שאין בעייה לתדלק ברכב הנ"ל גם 95. תושבות השסתומים מותאמות לעבודה ללא עופרת.

אין ממש הבדל בין 95 ל-96 מבחינת צלצולים.

אגב - הצלצולים אינם מהשסתומים , אלא תוצאה של הצתה עצמית (דטונציה) של התערובת בתא השריפה.

פורסם

אני יכול לשים גם דלק 95 במקום 96 בחיפושית שלי?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אני יכול לשים גם דלק 95 במקום 96 בחיפושית שלי?
השאר באוקטן 96' date=' בלי קשר לשנת היצור של החיפושית. [התגובה מכוונת לחיפושית גינס'].

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סליחה שאני גם מתעלק על השירשור

אבל מה בנוגע לאיביזה משנת 92 1500 סמ'ק

האם ניתן לעבור לאוקטן 95?

והאם יהיה הבדל בפעילות המנוע(צריכת דלק,שקט וכד')?

תודה..

פלויד.

למכירה ומסירה חלקים במצב חדש לאיביזה משנת 85-91

גם אני הגדלתי!

פורסם

שלום.

כול המכוניות המונעות בעזרת קרבורטור ואין להם ממיר אסור לתדלק בדלק 95 או נטול עופרת.

הרכבים האלה חייבים לתדלק בדלק 96 אוקטן ביגלל העופרת.

הנזק הניגרם למנועים אלו הוא לא בטבעות השסטומים אלה בשסטומים ומובלי השסטומים.

רכב המתוכנן ע"י היצרן לשימוש אם דלק המכיל עופרת חייב להשתמש בדלק המתאים או שיפתח תוכנית חיסכון ושמה יהיה כך "אוי איזה אהבל היתי"

שמר מנוע מצלצל זה לא דטונציה תכניס טוב טוב לקופסא [מוח בעברית צחה].

צילצול יכול להגרם מכמה סיבות כגון דלק לא מתאים או פיח בראש או כיוון לא נכון של המנוע [הצתה מוקדמת].

דטונציה היא התנגשות של שתי גלי חום בחלל השריפה וזה חבוב כסח אמתי למנוע כי זה מזיין את האמא של המנוע.

סיבות לדטונציה: הרבה פיח בראש הגורם לתערובת להדלק לבד ואז מגיע הניצוץ ויש חגיגה אמיתית בחלל השריפה, מנוע שהראש הושחז יתר על המידה מעבר להוראות היצרן הגורם ליחס דחיסה גבוה מידי [לתשומת הלב לכול החברה שעושים פורטינג לא הכול מותר].

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
סליחה שאני גם מתעלק על השירשור

אבל מה בנוגע לאיביזה משנת 92 1500 סמ'ק

האם ניתן לעבור לאוקטן 95?

והאם יהיה הבדל בפעילות המנוע(צריכת דלק,שקט וכד')?

תודה..

פלויד.

לא יהיה שום שינוי, בפעילות המנוע, צריכת דלק סחיבה שקט וכדומה.

השאר באוקטן 96.( קרא בעיון את תגובתו של חברי בני ל.)

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום.

כול המכוניות המונעות בעזרת קרבורטור ואין להם ממיר אסור לתדלק בדלק 95 או נטול עופרת.

הנזק הניגרם למנועים אלו הוא לא בטבעות השסטומים אלה בשסטומים ומובלי השסטומים.

רכב המתוכנן ע"י היצרן לשימוש אם דלק המכיל עופרת חייב להשתמש בדלק המתאים או שיפתח תוכנית חיסכון ושמה יהיה כך "אוי איזה אהבל היתי"

בני, לא כל המכוניות שאין להם ממיר ויש קרבורטור תוכננו לדלק המכיר עופרת

האפלאוז זאת דוגמא אחת

פורסם

ה-244 שלי וגם ה-164 שותות 95 בלי בעיית מיוחדת. ה-244 עושה זאת כבר כמה עשרות אלפי ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התשובה הפשוטה היא, חברים: מה הוראות יצרן הרכב.

רוב יצרני הרכב שינו את תכנון המנוע כבר בשנות השמונים להתאמה לשוק הארופאי והאמריקאי.

רוב הרכב היפני מותאם לדלק נטול כבר משנות השמונים.

בדוק היטב בספרות רשמית- בדרך כלל היבואן לא מדייק- האונו שלי ,93, היא קרבורטור, ואונו מותאמת לדלק נטול עופרת כבר מ 89.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
שלום.

בברכה בני ל.

בני,

אתה טועה מאוד.

השיעור בכימיה בקישור הבא ומתייחס לצד הטכני של המנוע וגם לנושא שנתוני הייצור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=996109#post996109

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...