Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק 95 לרכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדון סאאב, למה לי למלא 95?

הרי אתה אומר שהחיסרון ב96 היא העופרת שבסוף מזיקה ,אבל מצד שני אתה טוען שאין כבר עופרת 3 שנים,אז לאיזה נזק יכול דלק 96 לגרום?

הרי סה"כ האוקטן יותר גבוה,למה פשוט לא להמשיך ולמלא 96?

ומה דעתכם על מילוי דלק 98 ברכב כמו שלי? הרכב קרבורטור עם טורבו,אני מגיע איתו די הרבה לסל"ד גבוה,כדאי? או סתם נזק לכיס?

פורסם

:shock: זהו עכשיו אני מבולבל לגמרי :shock:

אז אני יכול לתדלק 95 במקום 96?

נ.ב

החיפושית שנת 73' 1200 דגם ג'ינס

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
השאר באוקטן 96, בלי קשר לשנת היצור של החיפושית. [התגובה מכוונת לחיפושית גינס].

בברכה

צביקה

מה לא ברור כאן?

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ישנם מספר רכבים בעלי קרבורטור וללא ממיר קטליטי שנוסעים עם אוקטן 95 , מהוראות היצרן.

דוגמא אחת לכך היא סקודה פבוריט\פורמן\פיקאפ בעלות קרבורטור(אגב זהה לגולף דור2) וללא ממיר קטליטי ,אך באות מהיצרן עם הוראה למילוי 95 אוקטן (נטול עופרת).

אגב, חיפושית מגיע מהיצרן עם הוראה למילוי של אוקטן לא פחות מ86-87, כנראה ש95 עומד בקטגוריה הזו.

אגב, כמעט כל חברי בעלי החיפושיות חלק משנתונים נמוכים יותר וחלק פחות, רובם ממלאים 95 אוקטן, רק בגלל שזה פשוט זול יותר:)

under construction..

פורסם

אגב, חיפושית מגיע מהיצרן עם הוראה למילוי של אוקטן לא פחות מ86-87, כנראה ש95 עומד בקטגוריה הזו.

אגב, כמעט כל חברי בעלי החיפושיות חלק משנתונים נמוכים יותר וחלק פחות, רובם ממלאים 95 אוקטן, רק בגלל שזה פשוט זול יותר:)

לא נכון. אוקטן95 לא עומד בקטגוריה זאת ולו בשל העובדה , שאוקטן זה נטול עופרת!

לגבי העובדות לגבי הנזק אם בכלל יש, לשימוש באוקטן 95 , ברכבים משנות השמונים ומטה, לא אתיחס,

לגבי העובדה שציינת, שרוב בעלי החיפושיות, רובם ממלאים 95, הייתי מעוניין לדעת על סמך מה אתה קובע זאת?

מהיכרות מקצועית וטיפול בכמה מחברי מועדון החיפושיות, סטסיטית, אני לא מכיר אפילו אחד שמשמש באוקטן 95, ולא הייתי ממליץ לו לעשות זאת, ובוודאי לא בגלל "חיסכון כספי" כביכול.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לא נכון. אוקטן95 לא עומד בקטגוריה זאת ולו בשל העובדה , שאוקטן זה נטול עופרת!

לגבי העובדות לגבי הנזק אם בכלל יש, לשימוש באוקטן 95 , ברכבים משנות השמונים ומטה, לא אתיחס,

לגבי העובדה שציינת, שרוב בעלי החיפושיות, רובם ממלאים 95, הייתי מעוניין לדעת על סמך מה אתה קובע זאת?

מהיכרות מקצועית וטיפול בכמה מחברי מועדון החיפושיות, סטסיטית, אני לא מכיר אפילו אחד שמשמש באוקטן 95, ולא הייתי ממליץ לו לעשות זאת, ובוודאי לא בגלל "חיסכון כספי" כביכול.

בברכה

צביקה

לא קבעתי שרוב בעלי החיפושיות ממלאים 95, ציינתי שרוב החברים שלי בעלי חיפושיות עושים זאת.

אגב, אני אישית לא רואה שום סיבה שכל עוד יש בשוק אוקטן 96 לעבור למלא 95...

גם בעבר כאשר היו רכבים שמונעים ע"י 91 אוקטן, שהרי הוצא משימוש ונשאר רק ה"סופר" או יותר נכון 96.

כל עוד יש דלק בעל עופרת והרכב אמור להיות מהיצרן כך, להמשיך למלא בצורה רגילה.

under construction..

פורסם

שמר מנוע מצלצל זה לא דטונציה תכניס טוב טוב לקופסא [מוח בעברית צחה].

צילצול יכול להגרם מכמה סיבות כגון דלק לא מתאים או פיח בראש או כיוון לא נכון של המנוע [הצתה מוקדמת].

דטונציה היא התנגשות של שתי גלי חום בחלל השריפה וזה חבוב כסח אמתי למנוע כי זה מזיין את האמא של המנוע.

סיבות לדטונציה: הרבה פיח בראש הגורם לתערובת להדלק לבד ואז מגיע הניצוץ ויש חגיגה אמיתית בחלל השריפה, מנוע שהראש הושחז יתר על המידה מעבר להוראות היצרן הגורם ליחס דחיסה גבוה מידי [לתשומת הלב לכול החברה שעושים פורטינג לא הכול מותר].

עשית סלט , דטונציה גורמת לצילצולים במנוע כמו גם הצתה עצמית.

הסיבות שנתת לדטונציה שייכות דווקא יותר להצתה עצמית(PRE-IGNITION) אבל גם לדטונצייה. ההבדל העיקרי בין שתי התופעות הם שהצתה עצמית מתחילה עוד לפני שהניצוץ מתחיל, ודטונצייה מתחילה לאחר פריצת הניצוץ.

לכן אדון שמר צדק וגם קצת התבלבל, צילצולים הם אכן דטונצייה.

הצתה עצמית זה מושג אחר, שגם גורם לצילצולים, והרבה מתבלבלים בין שתי התופעות.

• תוכן חדש...