Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שאלה טכנית קטנה שמעניינת אותי.

כביש מהיר,2 רכבים זהים לחלוטין,מהירות נסיע,משקל,עומס וכו',פרט לנפח המנוע.

איזה מהרכבים יצרוך יותר דלק בדרך המהירה,זה עם נפח המנוע הגדול יותר או להפך?

תודה.

sani

פורסם

ראשית: בעל נפח המנוע הגדול יותר שוקל יותר ( אז נניח תפרק לו מושב אחורי כדי להתאים משקל)

שנית בנהיגה רגועה ומהירות סבירה ברוב המקרים נפח קטן יותר (עד גבול מסויים) יהיה חסכוני יותר

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

זה תלוי בהרבה גורמים נוספים

כמו באיזה סל"ד הם נמצאים , אוירודינמיקה של הרכב , סוג מערכת ההזרקה

בוא נגיד שכל הגורמים הנ"ל זהים , צריכת הדלק של המנוע הקטן יותר תהיה טובה יותר

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

באיזה סל"ד הם נמצאים..

סל"ד- לא רלוונטי. ברור שרכבים זהים (פרט למנוע) הנוסעים במהירות זהה יראו סלד שונה!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
זה תלוי בהרבה גורמים נוספים

כמו סוג מערכת ההזרקה

באיזה סוג הזרקה,צריכת הדלק פחותה???

תודה

הכל יחסי בעולם...

פורסם

סל"ד נסיעה נקבע על ידי יחס העברה בגיר, יחס העברה בדיפרנציאל, וקוטר הצמיגים.

אם כל אלו זהים בין הרכבים (הגיוני שכן, אלא אם כן מדובר בנפחים מאוד שונים) הרכב יסע באותה מהירות באותו סל"ד כמו הרכב השני.

אם הצורה של הרכב זהה, וההפרש במשקל הוא לא מאות קילוגרמים (והוא לא, הגיוני שהוא 50-100 קילו בלבד) אז הרכב עם המנוע הקטן יותר יאכל פחות דלק.

אם כי ההפרש יכול להיות אחוזים בודדים בלבד.

ואם יש עוד הבדלים בין המנועים, למשל טכנולוגיה מודרנית יותר במנוע הגדול, יתכן וצריכת הדלק שלו תהיה יותר טובה. כמו כן מנוע שמכוון להוציא הרבה סוסים מנפח קטן עשוי גם לבזבז קצת יותר דלק.

פורסם

לפי דעתי שני המנועים לא יכולים להיות באותו סל"ד ובאותה המהירות בגלל שהמנוע בעל הנפח הגדול יותר יגיע למהירות שיוט של נאמר 100 קמ"ש בסל"ד נמוך יותר מאשר המנוע בעל הנפח הקטן יותר הוא יהיה גם זה שיצרוך פחות דלק, מה גם שנקודת תצרוכת הדלק הסגולית של המנוע הגדול יותר יושבת נמוך יותר על גרף ההספק.

פורסם

שני המנועים יהיו בדיוק באותו סל"ד ב 100 קמ"ש אם יחסי העברה בגיר ,בדיפרנציאל והצמיגים זהים. זה לא משנה אם זה מנוע של רכבת, או מנוע חשמלי של מכונית על שלט. מספר הסיבובים שיעשה המנוע כדי שהגלגלים יסתובבו ב 100 קמ"ש נקבע על ידי גלגלי השיניים שבדרך.

המנוע הגדול יסע עם סעפת יניקה שסגורה יותר (על ידי המצערת) כדי שלא ימשוך הרבה אוויר ודלק, כי אם יעשה זאת הרכב יגביר מהירות, ואילו אנחנו מדברים על שיוט במהירות קבועה.

שני המנועים ייצרו את אותם 15 כ"ס שהרכב זקוק להם כדי לדחוף מול הרוח ומול התנגדות הצמיגים.

ברגע שהמנועים מוציאים מספר קטן של סוסים יחסית ליכולת שלהם, ולא משתמשים במלוא המומנט (גז לחוץ ממש בקושי) הרי ששניהם רחוקים מנקודה האופטימלית של תצרוכת דלק סגולית.

במנוע גדול יותר יש יותר הפסדים של חיכוך וחיכוך ויסקוזי, והפסדי דחיסה למיניהם ולכן הוא מבזבז יותר דלק על "לסובב את עצמו".

פורסם

שראיתי את השרשור הזה תהיתי תוך כמה זמן תופיע...לא התבדתי :-) .

סל"ד נסיעה נקבע על ידי יחס העברה בגיר, יחס העברה בדיפרנציאל, וקוטר הצמיגים.

צודק! NISSAN אתה טועה.

במבחן המציאות, מנועים קטנים יותר יצרכו פחות דלק, אבל...בתנאי שהנסיעה תהיה בכבישים פתוחים או עירוניים, בנסיעה בכבישים הרריים ועליות חזקות ומרובות, למנוע בעל הנפח הגדול יותר יש יתרון משמעותי בתצרוכת הדלק.

פורסם

תודה,קיבלתי את התשובות שרציתי.

אך עדיין משהו לא מסתדר לי מבחינה הגיונית.

לצורך העיניין,פיאט פונטו,אחת בעלת מנוע 1600 והשניה 1300.סטנדרתיות לחלוטין,כביום הוצאתם מהנמל.

כביש מהיר,מישורי,2 הרכבים משייטים על מהירות של 105 קמ"ש,ההיגיון הבריא אומר שהמנוע הגדול יותר יתעמץ פחות כדי לשייט במהירות הנ"ל,משמה סל"ד נמוך יותר,משמה צריכת הדלק שלו תהיה קטנה יותר,תקנו אותי אם אני טועה,ועפ"י המסקנות פה אני טועה.

sani

פורסם

אין כלל ברור בעניין הזה, אבל מנועים בעל נפח גבוה יותר לא תמיד משייטים בסלד נמוך יותר באופן מהותי ממנוע קטן יותר.

ככל שעולים בנפח המנוע זה נכון - אבל אם משווים 1300 ל 1600 או 1600 ל 1800-2000, ההבדלים קטנים יחסית.

על הנייר אם תקחו 2 מכוניות זהות עם מנוע שונה ויחסי העברה שונים, יש סיכוי שאולי על 4 בלוקים, ללא התנגדות לכביש וללא התנגדות אוירודינאמית - המנוע הגדול יצרוך יותר דלק - וגם זה לא תמיד בטוח.

כאשר מורידים את המכוניות לכביש ונותנים למנוע להתמודד עם התנגדות הכביש והתנגדות הרוח - למנוע בעל נפח גדול יותר יהיה קל יותר. עד כמה זה בא לידי ביטוי ? שאלה טובה;

לפחות מהמקרה האישי שלי, אני יכול לדווח על צריכת דלק בין-עירונית (נסיעות לאילת) של 3 מכוניות שהיו ברשותי:

12 ק"מ לליטר בלגאסי 1.8 אוטומטית 4 היל' הזרקה חד נקודתית.

כ 14-14.5 ק"מ לליטר (הנתון הכי טוב שהגשתי באוטו הזה) באימפרזה 1.6 ידנית - הזרקה רב נקודתית (רוב הפעמים הייתי משיג פחות - אבל הייתי קורע את האוטו).

13.5-14 ק"מ לליטר בלגאסי 2.0 אוטומטית 4 היל' - הזרקה רב נקודתית.

שימו לב לנתון היותר מעניין בהשוואה שלי: כל המכוניות (!) הנ"ל משייטות במהירות בין-עירונית באותו הסלד בדיוק !-!-! וזה אומר כ 3,000 סל"ד על 110-113 קמ"ש. (סביבות 2650-2700 סלד ב 100 קמ"ש) - כל זאת למרות ההבדלים בתיבות ובנפחים (שימו לב ששתים מהנ"ל אוטומטיות, אחת ידנית, והנפחים שונים).

אפשר להמשיך להתווכח ולהעלות טיעונים (נכונים) לכל כיוון - אבל התשובה - שהיא עובדה מוכחת, בסופו של דבר, לא תמיד תהיה הגיונית לכולם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בואו נסכם את זה ככה,

התשובה לא תמיד ידועה, הגורמים לצריכת הדלק הם רבים ואי אפשר לתת תשובה מדויקת, אם יש מכונית ספציפית שרוצי לבדוק אותה בצריכת הדלק לעומת אחרת פשוט תעשו את הבדיקה בצורה ריאלית ולא בצורה חשיבתית.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

כביש מהיר,מישורי,2 הרכבים משייטים על מהירות של 105 קמ"ש,ההיגיון הבריא אומר שהמנוע הגדול יותר יתעמץ פחות כדי לשייט במהירות הנ"ל,משמה סל"ד נמוך יותר,משמה צריכת הדלק שלו תהיה קטנה יותר,תקנו אותי אם אני טועה,ועפ"י המסקנות פה אני טועה.

אז הנה מתקנים, סל"ד נמוך יותר אבל בכל יניקה הוא שואב 1600 סמ"ק תערובת לעומת 1300 ברכב הקטן יותר אבל בסל"ד קצת יותר גבוה ומכאן הדמיון הרב בצריכת הדלק וכמו שנאמר, זאת לא דוגמא כ"כ טובה כי הנפחים קרובים מדי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...