Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל תלוי לפי הגדרת האירוע

אם זה סטייג ראלי מוכר, המהירות הממוצעת לפי החוקים היא בין 110 קמ"ש ל120 קמ"ש תלוי באיזו מדינה

אם המירוץ מוגדר כ NOVICE (וכך הןא הוגדר) קיימת מהירות מירבית (שוב חוקי הביטוח)

המהירות המירבית בסטייג 120 קמ"ש , אני אסייג ואומר שהכוונה למירוצים המוגדרים ראלי.

הכל גם עיניין של טעם, פינלנד למשל מירוץ מהיר מאד ,קפריסין מירוץ איטי, אקרופוליס לשעבר ריסק

מכוניות על ימין ועל שמאל,כבר למעלה מ 3 שנים שהמסלול ביוון הפך ליותר ידידותי, המסקנה המתבקשת

לדעתי האישית יש לבחור בארץ בשלבי הבנייה מסלולים יותר טכנים,יותר איטיים, כי במסלול כזה

הנווט מתבטא,הנהג מתחיל לחשוב בצוות,המארגן שולט יותר טוב והמכוניות נשברות פחות.

אני מסכים שלא תמיד זה אפשרי,אני גם מודע למצב שהחוק עבר אך עדיין המשטרה חוששת מלתת אישורים רשמיים,עדיין אין ביטוח, ולכן צריך לחשוב על ב ט י ח ו ת לפני הכל .

אני מודע שזה נשמע נדוש ולכמה א" נשים זה נמאס לשמוע ,שמישל גדז יספר לכם איך הוא הרגיש

שפינו את אחד הנהגים לטיפול בבית חולים בעקבות התהפכות, בלי לטפול אשמה על אף אחד.

תחשבו על זה

מירוצי מכוניות

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשובה - הטעות היא שבזמן שהכנו את המצגת מישהו רשם בכתב יד בטעות תחת הרובליקה שכתוב בה 45 שזה מציין 45 ק"מ .

אז זהו שזה לא ,זה מציין 45 דקות כזמן קבוע מראש שעל הרכב להגיע מתחילת דרך הקישור עד לסיום דרך הקישור ,ואכן תראו שהמרשלים מילאו בזמנים (בכתב יד)

11,26,00 ל- 12,11.00 זה יוצא 45 דקות

הקיצר הנווט אמור לעשות חישוב זמן רק לזמן המוקצה לו להגיע מתחילה ועד לסיום דרך הקישור/תדלוק/שרות .

בסטייג' מהיר שזה התחרות עצמה אין לנווט צורך לעשות חישובים.

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

אריה

הנווט בהחלט עושה חישובים כשמדובר על ראלי MULTI STAGE ,זמן ההגעה לנקודת הסיום מלבד

(כמה עשיתי בסטייג) מצורף ל ROAD SECTION הבא, פרק הזמן הזה נותן לצוות אפשרות לפי התוצאות

לקבל שירות (אם זה מתאפשר לפי התקנון) או איזו מהירות לנסוע בקטע הקישור עד ל סטייג הבא.

זה בדיוק מסביר מהו או מהם התמרורים הצהובים בכניסה לאיזור הזמנים.

למי שהתקשה מההסבר

בראלי חייבים להכנס בזמן האמיתי שניתן לך לאיזור הTIMING ZONE על הדקה.

לא רק זה, אתה נקנס אם נכנסת לפני, או נכנסת אחרי לכן הנווט בהחלט עושה חישובים.

דוגמא למירוץ

בנסיעה לסטייג 15 באליפות העולם קטע קישור, היינו אמורים להכנס בשעה 11.04 ל TIME CONTROL ,הגענו בזמן ולפני השלט עצרנו לפי הוראות הנווט, למה לא נכנסים שאלתי?

הנווט הביט בשעון הסטופר 11.03 ו 40 מאיות ואז הוא אמר לי ,לא שמת לב אבל המכונית שאמורה להכנס לפנינו נתקעה בצד אנחנו נמתין עד השנייה האחרונה אולי היא תספיק להגיע כי אם אנו נכנסים

לפניו והוא יגיע הוא נקנס.

אכן הוא הגיע בטירוף צפצף לתודה ,הוא נכנס ומייד אנחנו אחריו .

ולמה סיפרתי את כל הסיפור המייגע הזה?

כי נווט בהחלט עושה חישובים גם של זמן וגם גנטלמן.

מירוצי מכוניות

פורסם

הקיצר הנווט אמור לעשות חישוב זמן רק לזמן המוקצה לו להגיע מתחילה ועד לסיום דרך הקישור/תדלוק/שרות .

בסטייג' מהיר שזה התחרות עצמה אין לנווט צורך לעשות חישובים.

דני אין סתירה ביננו ,

סמוך עלי רק לפני חודשיים עשיתי את זה באיטליה ,בלי שום טעות וקנס

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

ולמה סיפרתי את כל הסיפור המייגע הזה?

כי נווט בהחלט עושה חישובים גם של זמן וגם גנטלמן.

איזי ארגמן = ריצ'ארד גיר:)

נ.ב:

דני קיבלת את המייל עם התמונות ששלחתי לך?

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

רוי שלום !

לדעתי יפה אמרת : ודאי לחכימה ברמיזה.

יש אנשים שלא יודעים לומר מילה טובה , רק השמצות קיטורים ורעל יש להם להביא.

אז אני ממש לא רוצה להכנס לזה.

מי שמבין שראלי זה לא מעבדה עטופת צמר גפן שיבוא מי שלא מבין יכול להשאר בבית או לעבור למקצוע אחר.

כמארגן שויתר על להתחרות רק לטובת הספורט ומגרד לי מאוד להגיע עם רכב מסודר לשטח ולנהוג.

הייתי מבקש גם קצת התחשבות והבנה למי שלא יודע! לארגן אימון ראלי זה לא פשוט, והערות ועיצות אחיטופל יש למכביר. אולי כדאי שאלו המלעיזים יביטו על עצמם וישאלו האם אני הייתי בסדר ?

האם אני נרשמתי בזמן , האם אני הגעתי לשטח בזמן האם נהגתי כראוי וכו כו.

יש המון נקודות למחבה.

מוכן לקבל בשמחה רעיונות לשיפור הערות והארות לארועים הבאים.

בכבוד רב רמי לימון

פורסם

הדברים כבר התחילו מבחינתי מלפני כשבועיים באותו אימון ראשון שלי כנווט עם מישל ואיש הצוות המהולל אלון :wink: .

שישי האחרון נפגשנו מוקדם בצומת קסטינה בדרכינו לקיבוץ גלאון לסדר למישל ואלון חדר לישון (וואי יצא לי חרוז :-D ) .

התארגנו מהר ואנחנו בדרכינו למערות חזן/יער אמציה , המקום היחידי נראה לי בישראל שאין בו קליטה בכל הרשתות!!!

מתחילים בדרך ה"מאורגנת" ע"י מועדון מירוצי ישראל למטרת רישום הNOTES עם רכב פרטי (לא רכב מירוץ! על פי חוקי המשחק!!) , ההתחלה נראתה טובה אפילו טובה מאוד . בהמשך הדרך הופתענו לראות קטעים משובשים שגם האמר צבאי יצטרך לבכות לתחנונים מהחייל המופרע , נו טוב , מה אפשר לעשות , אלפייה כבר שולמה למארגנים ואי אפשר לוותר על אימון מסוג זה.

רישום הNOTES לא היה קל עקב מסלול מאוד טכני(איך לא לפגוש את הסלע הבא...) וקשה וחלקו כלל סלעים וירידה מצלע הר (ושוב להזכירכם עם אימפרזה לא ג'יפ! ) ואפילו פנצ'ר קטן בטרנספורטר של מישל :-? .

הקפה שניה למטרת הNOTES החלה ותיקונים מחודשים על המחברת , אלון מאחור מצלם את הדרך בשביל השיעורי בית של הערב (ללמוד טוב טוב את הNOTES) .

סיימנו , קצת כעסנו על התואי קצת ריחמנו על מתחרי ה"2*4" וקיווינו לטוב!

חזרה לקיבוץ ,להזכירכם "גלאון" הגענו ודוקא אני הלכתי לישון לפני אלון. שעה של שינה ומישל מטריד אותי לעבור על הNOTES . קצת שטויות מחוץ ל"צימר" ואנחנו מתחילים לסגנן את הNOTES עוברים 10 פעמים על הוידאו של המסלול ומתכוננים למחר.

עוד בלילה נסענו לבית ג'וברין הצוות שלנו וצוות אוקראיני (סיטרואן ZX נהוגה ע"י מרק) לארוחת גורמה בתחנת דלק נטושה שברקע מוזיקה ערבית ומונית מסוגננת "משופרת" ע"י סטיקרים ואולטרות של "אביר על גלגלים" .

אני נסעתי לחברה שגרה כרבע שעה משם - לילה טוב , ממש טוב.

התעוררתי קצת עייף - בכל זאת 6 בבוקר והיה לילה טוב.

בדרכי ליער אמציה האדרנלין כבר הוצף ע"י כביש לא מוכר ודיי מהנה ותודה ל 106.:-D

אנחנו מגיעים והמקום מתחיל לאט לאט לצוף במוטוריקה משובחת ואנשי הגה שלא מוותרים על האירוע גם כשהוא קרוב לחברון והם יאכלו הרבה אבק!

מקבלים תדריך קצר , תוך כדי מזכירים את התאונה משישי ע"י נער שהשתולל וגרם למוות של חברו בסוג של מירוץ דראג באיביזה מטורבטת ונותנים לכולם נקודה למחשבה.

מקבלים זמני הזנקות ,הלחץ גובר והמתח בפתח.

מזניקים רכב ראשון שחוזר בשלום , רכב שני , רכב שלישי ואנחנו נחכים לתורנו בעוד מספר מועט של דקות .

פתאום הכל מתעכב עקב תאונה "קשה" על המסלול , לא אומרים לנו דבר ואמבולנס מוזנק לדרך כאשר אחריו גרר גדול - השמועות מתחילות לצוף ונשמע כמו סוף המירוץ ופגיעות בנפש וברכוש.

לחץ , מתח ואחרי כשעה הדברים חוזרים להמשך המירוץ כאשר הגרר מוציא שני אימפרזות שניזוקו קשה יחסית - רכב התהפך על רכב , כן כן ,גג על גג ! - איך? עוד סיפור ארוך ולא לעכשיו .

אנחנו מוזנקים בעוד שני רכבים , נכסים מתהדקים למושב , קסדה , קשר , ומחברת של NOTES בידיי והגה אצל מישל.

רמזור בצד שמאל וטיימר גדול צמוד אליו , סל"ד גבוה , 5 4 3 2 1 קלאץ מורם באכזריות והרכב טס קדימה לסיבוב ימין 3 (בינוני) ארוך , האצה מהירה מאוד העצים מסביב נהפכים לחומה ירוקה אחת גדולה וסיבוב שמאלה 5 (חזק ) החלקת כוח מרגשת וממשיכים לטוס קדימה ...

מגיעים לשלב היותר קשה במסלול - שדה ראייה לוקה בחסר והפתעה של הבור - כ60 ס"מ (אנחנו מכירים אותו מהרישום הNOTES) ואני מתריע להיצמד לימין ( שביל צר שמופיע בפתאומיות - רואים אותו 5 מטר לפני שמגיעים אליו , המהירות גבוהה ואין סיכוי לקלוט אותו ולהיכנס אליו ) , נכנסנו לבור תוך כדי הצמדות לימין כאשר מסביבנו שדה קוצים יבש וגם במרכז של ההצטלבות הקטנה יש שיחים וקוצים אשר מסתירים את הסלע שהשבית לא מעט!

אנחנו קופצים את הבור ופתאום חוטפים בומבה שמסובבת לנו את הרכב לכיון ימין - לא הבנו מה זה היה , המשכנו עוד כחצי ק"מ והרגשנו שמשהו מוזר . מישל החליט לעצור בצד ולבדוק - הבולם נשבר וכל הגלגל האחורי נכנס פנימה לבית גלגל! .

הדלת שלי הייתה תקועה עקב המכה ויצאתי מהחלון , ממש כעסתי והתעצבנתי ( אפילו לא סיימנו הקפה אחת) , מישל שהוצאות המירוץ עולות לו כמו סט בולמים של קוני בשבילי נשאר רגוע (הניסיון עושה את שלו ) .

חזרנו ברגל לאותו איזור מקולל ואיך שאנחנו מגיעים גבי סרוגו נבהל מהפתעת הבור ושובר שמאלה היישר לסלעים שלא נראים לעין , כמעט התהפך ובסוף נתקע באלכסון על הסלעים ללא יכולת לחזור למסלול ( יצא עצבני ומבואס מכיון שהרכב לא שייך לו והוא דפק לאלבג [בעל הרכב] את המירוץ - לא נעים!) .

מישל החליט להציל את השאר מאותו איזור מקולל ובהחלט הוא הציל נזקים עצומים של רוב המתחרים . יש כאלו שלא התייחסו לסימניו (ע"ע צבי לייט) ואכלו אותה כמונו - צבי לייט שבר את הסרן האחורי תוך כדי שהוא ממשיך לנסוע עם גלגל עקום לחלוטין!

אנחנו ממתינים בשטח לסוף המירוץ , מתים מחום ואין לנו קליטה להסביר מה קרה לקרובים שלנו..

הידיעות בינתיים מגיעות אלינו דרך המרשלים - ניצן התהפך , קובי גמר מנוע , גמליאל שבר סרן קידמי , שניים בהתחלה התהפכו ממש DESTRUCTION DERBI .

אחרי כשעתיים הגרר מגיע אלינו עם רכבו של ניצן עליו , משחררים את רכבו של אלבג מהסלעים ( יצא ללא נזקים למזלו - לפחות כך נראה..) ומעלה אותנו על הגרר .

כך הסתיים אותו היום בשבילי , יום ארוך , מרגש , מותח ,שמח ומבאס .

כתבתי דיי הרבה , נראה לי ההודעה הכי ארוכה בימיי , הגיע זמן לתמונות . . .

תודה ענקית למישל ואלון - צוות נהדר .

לאמא שדאגה לאוכל , לאבא שהביא את האוכל וצילם ואחי הגדול שמפרגן :wink: .

נ.ב: אני חושב שמגיע למישל תודה גדולה מרוב הנהגים אשר "חולצו" מאותו הסלע הארור והבור המפתיע! לדעתי בקטע הנ"ל המארגנים היו צריכים לסמן אותו או לפחות להעיף את הסלע משם , אני הבנתי שאנחנו ,גבי סרוגו , צבי לייט וגם קובי (שבר קרטר) יצאו מהאימון רק בגלל אותו הסלע הלא נראה לעין!

net5.JPG

z7.JPG

net22.JPG

kibutz.JPG

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

לרמי וברוך היקרים שלום

לפי התגובות שלכם לנדב ראלי ולדני לוי

אתם גם עוד 50 שנה לא תמדדו את הזמנים נכון

במקום להתלהם עם הערות שנותנים לכם בקשר למדידת הזמנים

לכו תלמדו ותלמדו את המרשלים כיצד למדוד את הזמנים נכון (ומהר ככול האפשר)

בקשר למסלול אני מסכים עם המארגנים שהנהגים צרכים לבוא בתלונות רק לעצמם

לסיכום

ברוך רמי והמרשלים משקעים הרבה מאוד מאמצים להוציא אירוע כזה לפועל ועל זה כול הכבוד

אבל אם לא תבינו ומהר כבר לאימון הקרוב (ולפי התגובות שלכם אתם לא מבנים)שבלי זמנים נכונים ומדויקים

(בזמן אמת )לצערי לאירוע כזה אין כול טעם

פורסם

NadavRally כתב

4. ניצן הוא באמת יוצא דופן, אבל אוטו קומותיים, זה לא היה קורה אם הרכב הראשון לא היה נעמד על המסלול מלכתחילה ויוצר הפרעה שצריך לעקוף אותה מהשדה הלא נודע (רווי האבנים כפי שלמדנו)

נדב, הרכב הראשון נעמד על המסלול כדי למנוע מצב שכל השדה מסביב נשרף וביחד איתו גם הרכב.

כשקרתה התקלה ירדנו עם הרכב לשדה. כדי להשאיר את המסלול פנוי. ריח שרוף אילץ אותנו לחזור למסלול עצמו כדי לא להעלות את כל השיחים והקוצים באש וביחד איתם את המכונית.

פתחנו מכסה המנוע ואכן התחילה לצאת להבה מהאיזור. אחד מאיתנו כיבה את האיזור עם מטף והשני רץ לאחור על מנת להאט את הרכבים שמגיעים.

אם אני לא טועה משהו כמו ארבעה רכבים עקפו אותנו בשלום.

הרכב שהגיע אחרון ראה אותי ואף סימן לי עם היד שהוא קלט אותי והכל בשליטה. שנייה לאחר מכן קבלנו פרשנות חדשה למושג 4X4.

אני לא בא בטענות לנהג אבל בכל מקרה כאשר נהג רואה רכב תקוע ונדרש לעקוף אותו האחריות המלאה היא עליו גם אם המחיר שעליו לשלם זה לעקוף את הרכב ב0.1 קמ"ש.

שיהיה סוף שבוע נעים.

יניב מינק

פורסם

נדב

בראלי ,שטח לא צריך להיות מסומן ואם יש מכשולים נווט צריך להתריע על כך ,זהו אופיו של מירוץ ראלי

מכיוון שאין מיומנות לנווטים בארץ בפרט, ולראלי בכלל, עלינו לבחור מסלולים יותר קלים נקודה!

לו נדב דותן היה מגיש תלונה נגד הנהג הפוגע (שגם למכוניתו נגרם נזק רב) הדבר היה נבדק

ואם אחד הצדדים היה נמצא אשם הוא היה משלם את המחיר.

כך בכל אופן נהוג בעולם ,אנו פה בתחילת הדרך ונשתדל לתקן תוך כדי תנועה.

השלב הדחוף הבא שלנו זה קורס נווט שנערוך בקרוב

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
...לו נדב דותן היה מגיש תלונה נגד הנהג הפוגע (שגם למכוניתו נגרם נזק רב) הדבר היה נבדק

ואם אחד הצדדים היה נמצא אשם הוא היה משלם את המחיר.

....

דני

אני לא חושב שיש מקום לדבר כזה , גם אם זה נהוג בכל העולם .

בכל מקרה , אנחנו עוסקים בספורט מוטורי וזה חלק מהספורט , גם כאשר זה נובע מרשלנות של גורם זה או אחר .

...השלב הדחוף הבא שלנו זה קורס נווט שנערוך בקרוב

עד כמה שהבנתי , בחודש יוני , ישנה יוזמה של אתר MARSHALS לקורס כזה , יחד עם זלמן דגן ...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...