Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 132

השושנים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו 132 דור שני, אחרי מתיחת הפנים של 1977, כך שהיא אוטוטו אספנות, אך עדיין לא.

אתה מחפש מידע על 132 באופן כללי ? יובל (yuvk), מכיר פיאטים מהשנים הללו היטב.

פורסם

שלום.

הפיאט 132 היא היורשת של ה125 .

לדעתי מכונית מתקדמת בזמנה מבחינת טכנולוגיה.

מנוע בעל ביצועים מרשימים {שתי גלי-זיזים מערכת תיזמון מגומי}

היה מנוע נפוץ בהרבה מכוניות איטלקיות כמו 124 ספורט, לנציה בטה.

גיר רגיל 5 הילוכים נסעה יפה מאוד או אוטומטית.

שימשה כרכב של אלופי מישנה בצה"ל אחרי הוולו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

רן,

בשנת 84 היתה לי האפשרות לבחור לנסיעות בעיקר ארוכות, בין האוטו של אבי לאוטו של אבא של חבר טוב שלי.

לאבא שלי היתה סיירה 83 1600 הילוכים ולאבא של חבר שלי היתה 132 1978 2000 אוטומט.

בהשוואה בין השתיים ההגה של ה 132 היה די מעורפל ומנותק ממה שקורה בכביש והיו לא מעט בעיות חשמל (אור כבה באמצע הדרך וכד') גם האחיזה היתה נרפית ביחס לסיירה.

אך בכל אשר קשור לזמינות כח שהדהימה אותנו באותם הימים, הרי שהפיאט ניצחה בגדול.

למרות יתרונות הסיירה ההתלהבות ניצחה ולרוב הנסיעות מחוץ לעיר ואף בעיר נבחרה הפיאט.

לדעתי פיאט גדולות הן קלאסיקה במיטבה.

אילן

פורסם

ה 132 הוצגה בתערוכת טורינו 72'(ביחד עם ה 126 הגמדה)ויועדה להפוך ליורשת של ה 125.

מכנית היא היתה די דומה ל 125,למעט סרן אחורי שניתמך בקפיצי סליל ולא בקפיצי עלים כמו ב 125.

היא הוצגה בתחילה עם 2 סוגי מנועים;1.6 עם 105 כ"ס ו 1.8 עם 110 כ"ס.

התיבה היתה בת 5 הילוכים או אוטומטית מתוצרת GM דווקא(TH125),ההגה היה כמו ב 125 בשיטת הסבבת והיו לה 4 בילמי דיסק.

בשנת 77' עברה ה 132 מתיחת פנים די משמעותית במהלכה נוסף לה מנוע 2.0 אשר החליף את מנוע ה 1.8,עיצוב הפנים שודרג,נוספו אופציות איבזור(חלונות חשמל ונעילה מרכזית,מזגן מקורי ועוד)ובלמי הדיסק מאחור הוחלפו בבלמי תוף.

בשנת 82' עברה ה 132 מתיחת פנים נוספת ושינתה את שמה לארג'נטה.

ייצור הארג'נטה נמשך עד 84' ואז הוחלפה בכרומה,שהיתה חלק מפרוייקט טיפו 4,שכלל את האלפא 164,סאאב 9000 ולנצ'ייה תמא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המכונית הזו גיר רגיל, עומדת זמן רב, ללא חלודות מיותרות, נדיר בפיאט... ברת שיקום... רציתי לדעת נתוני מנוע, כ"ס, זמינות חלפים...והאם יצא למישהו לנהוג בדגם הרגיל ולא האוטומט, בהשוואה ללנציה או האלפא המקבילות? היתה אמש כתבה על פיאט, בערוץ האגו, והיא הוזכרה כרכב מהנה לנהיגה ומתקדם יחסית, ולכן עוררה את סקרנותי-תודה רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בדגם עם מנוע 2.0 אוטומטית, נהגתי מת"א לב"ש (בזמנו) בנוחיות רבה במכונית שהיתה עם הילוכים אוט' והגה כוח (הידראולי). המכונית שאתה מדבר עליה הנה, כנראה, עם מנוע 1.6 אך בדוק זאת.

לגבי חלפים תוכל לברר אצל 2 חנויות חלפים מתמחות פיאט:

1. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275 ובקש את אלי או אבי.

2. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052 ובקש את נחום או חזי או נמרוד.

פה ושם יתכן שתמצא חלפים בחנויות שונות המחזיקות חלפי רכבי אספנות כ"מאירמן" בפ"ת או "רפי" שבת"א.

לא נותרו הרבה מכוניות כאלו בארצנו כך שמכונית תהיה, לאחר שיפוץ ושיקום, דגם מעניין.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בואנה חן תפסתי אותך.....

tn_fiatgrille.jpg View Photo Gallery Fiat replaced its popular 125 model in 1972 with a new model, the Fiat 132. The 132 suffered with lack lustre styling and little in the way of handling improvements to entice sporting enthusiasts. Despite this the model offered reliable family transport, as was its intended market.

A range of engines were available to 132 buyers including 1.6, 1.8 and 2.0 litre petrol engines along with five speed manual gearboxes. In addition both a Diesel and powerful 2.0 litre engine were also available. In 1981 the 132 was rebadged as the Argenta during a mild facelift and continued until 1984.

Engines

CapacityConfigModelBore/StrokeCR1995cc S4 DOHC Fiat Twin Cam 84mm x 90mm 8.9 1592cc S4 DOHC Fiat Twin Cam 80mm x 79.2mm 1995cc S4 OHC 1585cc S4 DOHC Fiat Twin Cam 84mm x 72mm 1756cc S4 DOHC Fiat Twin Cam 84mm x 79.2mm 8.9

Fuel System

TypeNumberCommentWeber 1 Progressive twin-choke downdraught (2000GLS) Solex 2 Twin-choke down draught (1800S)

Performance

Top Speed0-60SQMMPGEngine PwrComment108mph 10s 18.1s 22mpg 112bhp @5600 2000GLS 104mph 10.6s 17.6s 23mpg 105bhp @6000 1800S

Brakes

FrontRearCommentDisc Drum Servo assisted

Dimensions

WheelbaseTrackLengthWidthWeight

(CWT)Turning CircleFrontRear8' 4" 4' 4" 4' 4" 14' 4" 5' 4" 21cwt

People who looked at this car, also looked at:

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הייתה לאמא שלי כזאת משנת 79 עד 93 יד ראשונה 1600 אוטומטית.

מכרנו אותה לרגל נסיעה, אני נולדתי ב 82 ותאכלס זה האוטו שגדלתי בו.

אחד הזכורנות שלי שאח שלי הגדול יום אחד לקח אותי לסיבוב ועשינו איתה כמה צלחות בשטח אני הייתי אז בן 8 .. האוטו הזה בהחלט הקדים את זמנו והיה נחשב למכונית מפוארת יחסית בערך כמו לנסוע היום על BMW חזשה

מה שכן הפח שלהן חרא !

פורסם

שלום, רן,

אולי אוכל להוסיף מעט.

בניגוד למה שמשתמע ממה שכתב אילן, ה-132 כבדה למדי וגם במנועי ה- 1800 וה- 2000

היא ממש לא זריזה. מה שכן, לאחר האצה, היא גם לא איטית מדי. מנוע ה-1800 נחשב עדיף על ה-2000 - יותר "אוהב סל"ד" וספורטיבי.

ההגה, כמו שנכתב, מעורפל מאוד (גם בגרסאות נטולות ההגברה). המתלים רכים למדי, מה שגורם

לזויות גלגול מפחידות למדי בסיבובים, ושקיעת הפרונט בבלימה. בכלל, המכונית רחוקה מספורטיביות.

לגבי 132 כרכב אספנות: כמעט לא ניתן להשיג חלקים יחודיים ל- 132. החלקים המכניים ברובם

משותפים לדגמים אחרים (כמו ה- 124) וניתנים להשגה. חלקי הפלסטיק הפנימיים נוטים להסדק

ולהתפורר ולא ניתנים להשגה. כמו כן, כמעט בלתי ניתן להשיג פנסים ובקליות, ניקלים למיניהם,

מפסקים וכו'.

הפח של ה- 132 נוטה לחלודה, יותר מהממוצע ב"משפחה". ל- 132 יש הרבה פח, מה שאומר,

הרבה חלודה... חשוב לבדוק חלודה בסילים, חיבורי מתלים אחוריים, רצפה ומסגרות של חלונות,

כנפיים פנימיות - מאחורי גלגלים קדמיים ולפני אחוריים, בית גלגל רזרווי, מאחורי הפנסים הקדמיים

והאחוריים, ואפילו בתקרה.

מערכת החשמל, כפי שנכתב בעייתית. בעיקר בעיות מגעים - אבל אלו הבעיות הכי מעצבנות.

האיבזור בדגמים המפוארים (מזגן, חלונות חשמל וכו' איננו עמיד) ככה שעדיף דגם "פשוט".

מבחינה מכאנית, המנועים אמינים מאוד (בעיות עיקריות - קריעת רצועת טיימינג, ונזקים

מהתחממות יתר) - הגיר הבקאקס רגישים, ויקרים במיוחד לתיקון. נזקים - קפיצה מהילוכים,

ושריקה רמה (בהתאמה).

הדגמים המועדפים הם דור ראשון - ומנוע 1800, או ארג'נטה עם מנוע 2000 מוזרק. אני בספק

אם שרדו כאלו - או כאלו במצב נסיעה בארץ.

:turn-l:
פורסם

היו לי שתיים כאלה אחת 78 ואחת 79 (שתיהם עם מנוע 2000 ואטומטיות ואחת אפילו היתה בצבע כחול כהה.)נסעתי אתן לפחות מאה אלף ק"מ. הבעיה שהיתה, ולא ידעו להתגבר עליה היתה שזו אחת המכוניות הראשונות בארץ עם הצתה אלקטרונית. וכאשר הפקד היה מתחיל לעשות בעיות לא ידעו מה לעשות.

אני קראתי כתבה בחוברת רכב מחו"ל ושם נאמר כי כאשר יש בעיות של הצתה צריך,כמה פשוט, להחליף את האלמנט.

רק שבפיאט בארץ לא ידעו כי יש חלק כזה והוא לא הופיע בשקפים שהיו להם.

גיליתי כי האלמנט הוא של "מגנטו מארלי ג'י.מ." והלכתי לסוכן של ביואיק והוא שלף לי חלק ואמר לי "זה של טרקטור... ןאם זה לא מתאים לך אני לא מקבל בחזרה."

-הוא התאים.

כך הייתי מחפש בשעתו מי שמוכר פיאט בזול ואז אם היה קרבורטור נקי, חוטי הצתה חדשים, משאבת דלק חדשה, ידעתי כי ניסו להחליף הכל והייתי רוכש בזיל הזול מתקן ומוכר ברווח יפה.

אחרי שנתיים כבר ידעו שיש הצתה אלקטרונית.

למעשה ה 132 היא המכונית הגדולה האחרונה של פיאט .

אני לא שותף לחוויות הנהיגה השליליות של החברים.

אם הבולמים היו בסדר לא היתה בעיה בהגה.

הקפיצים והבולמים היו יושבים על "מגש" פלסטיק שהיתה נשחקת והפתרון היה פירוק המתלים והחלפת הדיסק והבולם זה לא היה זול ואנשים לא טיפלו בזה.

המכונית היתה מאוד מפוארת ומפנקת. לא היו לי בעיות חשמל.

כיף של מכונית.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...