Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אמרו לך לא נכון.

נוסעים הרבה יותר מ 100 ק"מ בכדי לגלות צריכת דלק אמיתית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אמרו לך לא נכון.

נוסעים הרבה יותר מ 100 ק"מ בכדי לגלות צריכת דלק אמיתית.

איתמר.

+1

נוסעים עד שהנורה אומרת שכדאי לך לתדלק כבר.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

דווקא ברכבים בעלי משאבת דלק חשמלית מומלץ לא להגיע להדלקות הנורה. המשאבה עלולה להתחמם יתר על המידה ולהתקלקל.

לדעתי, יש גורמים קטנים שמשפיעים על הצריכה, האוטו בסדר.

משכנתא זה קל

פורסם

שבת שלום.

יכול להיות שהגיר(הקלאץ') לא מאה אחוז הוא הגורם לצריכה המוגברת?

שבת שלום.

עוז.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

פורסם

קודם כל, יישם את השיטה שהציעו לך - סע מעל ל 100 ק"מ במדידות האלה.

לא כדאי להגיע למצב של התרוקנות מיכל. נורית ההתראה נדלקת כאשר נשארים כ5 ליטרים של דלק במיכל - מצב קיצוני ביותר. במצב זה, משאבת הדלק ששקועה בדלק אינה מקוררת כראוי (ע"י הדלק) וסביר להניח שלאחר מספר מקרים כאלה תשרף, עם עלות החלפה גבוה יותר מהתועלת שהבדיקות האלה יביאו לך...

דבר שני, צריכת דלק צריכה להחשב כממוצע ומומלץ לסכם אותה אחרי בדיקות מרובות ולא אחת מכיוון שישנם תנאים שונים המשפיעים על הצריכה. קודם כל הסל"ד - לא משנה רגל כבדה, או ורודה, וכו'. משנה תכלס אם אתה מחליף הילוך בסלד נמוך או מושך. זה גם משנה אם הקלאצ' שלך מחליק, אתה תיסע בלד גבוה יותר רוב הזמן... אם אתה סוחט את הגז ביציאות מצמתים או נותן לאוטו להתחיל בקצב שלו וכו'. אם אתה נוסע הרבה בתחום ה 4K סיבובים אל תצפה לצריכה נמוכה. משנה אם אתה נוסע עם מזגן. משנה אם זה בעיר, בפקקים, עם עליות, וכו'. משנה אם יש לך הרבה התנעות קרות.... בגלל שיש ככ הרבה גורמים שונים עליך לבצע את המדידה שהוצעה כאן כמה פעמים, לרשום את התוצאות, לחשב נתון ק"מ ליטר ע"י חלוקה של הק"מ\ליטר ואז לחשב ממוצע של הנתונים האלו !

טיפים לנסיעה חסכונית: העברת הילוכים מוקדמת (בד"כ יש הוראות יצרן, משהו כמו 20, 35, 50 קמ"ש העברה לשני שלישי רביעי...), המנעות מהאצות ובלימות תכופות (נסיעה חלקה ולא "מנענעת"), המנעות ממאמץ עד להגעה לטמפרטורת עבודה (כאשר המנוע קר הוא מזריק תערובת עשירה לחימום המנוע ואם "לוחצים" מוזרקת כמות אדירה של דלק מה שיוצא הצטברות פיח ודלק חצי שרוף ומבזבז נורא), לא להשאיר את המנוע רץ המון זמן בסרק אם אתה יודע שאתה הולך לעמוד הרבה זמן...

היו פה בפורום עוד הרבה עצות וטיפים, רק לחפש.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני נוסע לרוב בסל"ד 25 30.

לא נוסע עם מזגן(לפעמיים בחורף חימום).

מחליף הילוכים כשאני שומע את המנוע מעוניין בהחלפת הילוך.

יש לי טיפול 75 אלף ק"מ עוד כ-900 ק"מ בלי נדר ב"ה אני יעשה אותו בצ'מפיון.

הם יבדקו את העניין אפילו אם אני לא יגיד להם לא?

פורסם
תבדוק את חיישן החמצן , כמה קילומטרים עשה האוטו ? , האם הוא עבר החלפת חיישן חמצן פעם ?
מה התפקיד של חיישן החמצן? לא בדקתי אותו כי אין לי מושג איפה הוא ומה הוא עושה.

הרכב עשה בערך 74100 ק"מ פחות או יותר.

אני יבדוק בהקדם אם החליפו חיישן חמצן.

פורסם

בדקתי, החליפו ה\וה חיישן למבדא ב-33,000 ק"מ.

כתוב פה מחיר 24 ש"ח וכמות 15 (אין לי מושג למה).

פורסם

24 ש"ח לחיישן למדה?

לא הגיוני. ממש לא הגיוני.

השאלה היא למה החליפו? בהחלט כאן עלולה להיות טמונה הסיבה לצריכת דלק גבוהה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ממש הגיוני שהחיישן התעצל כל כך מהר אבל יכלה להיות איזושהי תקלה , כנראה שעוד פעם יש צורך בבדיקת החיישן ...

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

תקשיב . הרכב שלך צריך לעשות בנסיעה חסכונית (90 קמ"ש במישור נהג בודד תא מטען כמעט ריק) בערך 1 ל 16 ק"מ לליטר. אולי אפילו טוב יותר.

יום שבת בבוקר - רוקן תא מטען כמעט לגמרי. מה שלא ממש נחוץ למצב חרום כמו מי קרור שמן מנוע ומים לשתיה ואולי כלי עבודה - החוצה.

אח"כ תמלא אויר בצמיגים (רצוי להוסיף 1 - 1.5 יחידות על מה שרשום לך כי ממילא לא הגעת עם צמיגים קרים,כלומר במקום 30 תמלא 31.5 תבדוק בספר רכב הוראות יצרן כמה בדיוק אחורי וכמה קידמי).

אח"כ תמלא מיכל דלק מלא עם ידית איטית (הדרגה הראשונה) תאפס מונה וצא ל דרך 50 ק"מ מישורים (לא מישור הרוחות... למי שמכיר) . רצוי בלי הפסקה. רצוי שלא יהיו רוחות חזקות ושהתנועה בכביש תהיה דלילה. בלי עקיפות מיותרות בלי לחיצות ובלי בלימות. פשוט רגוע 90 קמ"ש במישור עם מנוע חם. כמעט בלי ללחוץ על הדוושה. נהג בודד בלי מזגן וחלונות סגורים. זה קשה !

(אפשר לפתוח קצת חלון לאיוורר במחצית הנסיעה ולסגור מיד)

אח"כ תחזור לאותה תחנת דלק ותמלא מיכל מלא שוב. רצוי למלא לדעתי בידית האיטית העדינה יותר. אבל חשוב למלא באותה משאבה ובאותה תחנת דלק. לדעתי יצא לך 3 ליטר בערך ל 50 ק"מ.

3 ליטר עולים היום 18 ש. חצי שעה . זה שווה את זה.

זכור !! כל סטיה הכי קטנה משמעותית מאוד. אם בנסיעה כזו אתה עושה 1 ל 13 זה אומר 20 - 30 אחוז פחות ממה שאתה צריך. וזה מתבטא אח"כ בעיר....במקום 1 ל 8 אתה תקבל 1 ל 11 בעיר בלי מזגן.

אם תקזז את עלות ההתנעה אחרי המילוי הראשון בתחנת דלק, ההגעה לכביש המהיר ואיזה רמזור או שניים בדרך , תוכל אפילו להוסיף 5 - 10 אחוז לצריכת דלק שהיתה אמורה להיות בתנאי "מעבדה" של 90 קמ"ש לאורך מאות ק"מ. (כלומר תיאורטית 1 ל 18 בנסיעה נניח ארוכה מאוד בלי הפסקה)

זה יתן לך אינדיקציה טובה. אגב אולי אתה צריך ניקוי בית מצערת. (200 שח )

אגב ראיתי את השרשור הענק שהיה פה על צריכת דלק - אי אפשר להסיק ממנו כלום. כל אחד בודק אחרת ותאמינו לי רק בגלל מחסור באויר בצמיגים יש שינויים עצומים שלא לדבר על מזגן ותא מטען.

יש מה לדבר על שרשור אמיתי ומדויק יותר לפי ההוראות לעיל ?

פורסם

עוז,

אני חושב שבמנוע שלך צריך אוקטן 98 או 99. בדוק את הנושא עם צ'מפיון (צור קשר עם שירות הלקוחות שלהם בבני ברק) יכול להיות שזה אחד הגורמים לצריכת הדלק.

בפולו שהייתה להוריי אמנם היה לנו מנוע 75 כ"ס אך בתוך העיר היינו מגיעים בקלות ל- 11 ק"מ/ל' עם מזגן,

ובלי מזגן בסביבות 12.5 ק"מ/ל' ושוב, אפשר פחות. זכור שכל האצה מעלה את צריכת הדלק לכן כל פעם שאתה בולם או מאיט ולאחר מכן מאיץ שוב אתה מבזבז דלק. הרכב צורך המון דלק במיוחד בתאוצה!

לדעתי הכי טוב שתבדוק בנסיעה מחוץ לעיר ללא מזגן ומרחק גדול כמו שאמרו לך פה מעל 100 ק"מ ותשתדל שזה יהיה בשעות שהכבישים ריקים במהירות 90-100 קמ"ש אבל שתהיה קבועה, וחלונות סגורים (לכן עדיף בלילה ולהפעיל איוורור)

אם הצריכה לא יוצאת תקינה, גש למוסך של צ'מפיון! לא יתייחסו אלייך ברצינות כמו שכתבת פה בעבר? גש למוסך המרכזי בבני ברק ותהפוך להם את המוסך! שיבדקו במחשב מתי החליפו לאחרונה פילטר דלק/פלאגים/פילטר אויר וכד'.

ולדעתי תבדוק את הצריכה לאחר הטיפול, כי אני מאמין שלאחר הטיפול הצריכה תרד.

בהצלחה,

איתמר ג'ורג'

• תוכן חדש...