Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

יש אצלי בעיה מאז שקניתי את הרכב פיזו 205 שנת 93 1400קרבורטור.

כאשר הרכב קר לגמרי , אין שום בעיה בהנעה הוא מניע אפילו בלי צ'וק כשיש מזג אוויר קייצי.

גם כאשר הרכב חם , ונניח אני מכבה אותו ואחרי שתיים שלש דקות מניע, הוא נדלק בנגיעה קלה במפתח .

אבל כאשר אני מנסה להניע מנוע חם לאחר 20 דקות בערך או יותר, אני צריך לתת שני סטארטרים ארוכים כדי שידלק.

מעיון בספר הרכב מצאתי שהיצרן ממליץ להניע רכב חם כך :"לחץ על דוושת המאיץ במלואה בעת הפעלת המתנע".

האמת היא שכשאני לוחץ על פול גז בעת ההתנעה החמה הוא נדלק יותר מהר אבל עדיין לא כמו כשהוא קר.

האם ייתכן שזו "בעיה" ידועה ב 205 והרכב מגיע כך כשהוא חדש ?

אני יודע שמשחררים הצפה עם פול גז ,האם הייצרן לקח בחשבון שהרכב יציף כל הזמן?

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הנעה קלה יותר תתאפשר עם ליטוף עדין של דוושת התאוצה, עם הנעת הרכב.

האם בהתנעה בבוקר , או בהתנעת מנוע קר,הינך משתמש בצוק?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היתה לי 309 מאותה שנה, עם אותה "בעיה".

כפי שציינת, גם בספר הרכב של ה- 309 הופיעה אותה הוראה: כשהרכב חם יש להניע עם גז לחוץ.

גם לי זה פתר את ה"בעיה", אז כנראה שזה נורמלי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

באר 72 ,הפזו 309 היא בעלת קרבורטור שונה, הוא בעל צוק אוטומט , ובפזו 205 הצוק הוא ידני.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה לשניכם.

לשאלתך צביקה, אני משתמש בצ'וק המכני רק בחורף , מהניסיון של שני הקייצים האחרונים לא הייתי זקוק לו. למרות שבתקופה זו אני נעזר בו ממש לכמה שניות.

מה שכן יש אצלי קצת ריח של דלק בשמן , אני חושב שזה עוד מהתקופה של החורף שבה הייתי משתמש בו הרבה בבוקר(כנראה יותר מידי).

נדמה לי שעזרת לי בעבר בנושא זה , אבל עדיין לא החלפתי את השמן.

לפי מה שרשמתי יש לדעתך בעיה בקרבורטור או שהכל נורמלי?

תודה

* ליטוף קל של הדוושה עוזר רק כאשר אני מניע ששתי דקות לאחר כיבוי, אם אני מחכה 20 דקות נניח ,לפי הרגשתי זה מחמיר את המצב מעט.

פורסם

אם המכונית מניעה בקלות כאשר היא קרה ללא עזרת המשנק,ובנוסף מניעה קשה כאשר היא חמה,כנראה שהתערובת עשירה מידי.

הסיבות העיקריות הן מאייד מלוכלך שזקוק לניקוי או מצוף שזקוק לכיוון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מישהו זרק לי פעם שזה כיוון הצתה, יכול להיות?

אם היה לי שעון טורים הייתי יכול לבדוק את הסל"ד בסרק, ואז לדעת אם התערובת עשירה מידי? או שזה שני דברים שונים?

פורסם

התופעה מוכרת גם לי.

הפול גז עוזר אך לא פותר.

לאחר החלפת סטרטר 4 הבעיה קטנה.

אך עדיין קיימת :-(

פורסם
מישהו זרק לי פעם שזה כיוון הצתה, יכול להיות?

אם היה לי שעון טורים הייתי יכול לבדוק את הסל"ד בסרק, ואז לדעת אם התערובת עשירה מידי? או שזה שני דברים שונים?

עמית לצערי אתה אכן מבלבל בין תערובת עשירה, לבין כוון סלד, שהם שני דברים שונים, הפרטים הנוספים שהבאת, לגבי כך שאתה משתמש רק בחורף בצוק ובקיץ לא, מחדדים את דברי חברי , חן פרלחי על כך ששהקרבורטור שלך זקוק לשיפוץ במיידית, משום שהוא מספק תערובת עשירה שמדללת את השמן בדלק(ומכאן ריח הדלק בשמן), מפייחת את המצתים, מעלה את תצרוכת הדלק,וגורם להתנעה קשה של מנוע חם.

רכב בעל קרבורטור , שלא זקוק לשימוש בצוק ברוב המקרים, הקרבורטור ברכבו לא תקין ומספק תערובת עשירה, שבאה במקום משיכת צוק, אך גורמת לתופעות הלוואי שהזכרתי.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה.

איך ניתן לדעת אם זה כיוון או ניקוי? יש בכלל אפשרות לכוון את התערובת לכזו שתהיה פחות עשירה? או שזה רק ניקוי כללי?

פורסם

עמית שלום רב!

הקרבורטור שלך זקוק לניקוי שיפוץ וכוון , אשר יצדיק את עצמו כבר למחרת , עם הדלקת מנוע חם תורגש

הקלות של התנעה, יצוב הסלד, הגברת התאוצה. ומכאן יבוא גם החיסכון בדלק.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...