Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת התרשמות באלפא 159

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי אתם קצת מגזימים.

ה 156 רכב מצויין ודי מהנה לנהיגה, זה נכון שהוא פחות טוב לדעתי מבמוו סידרה שלוש אבל הוא עדיין טוב מספיק, בטח לא "זבל" או "קקה" כמו שקראו לו פה.

גם עם ה 147 זה בערך אותו סיפור.

הבעיה של אלפא שהיא לא פונה בראש ובראשונה לנהג אלה לחובב העיצוב , אמרתי את זה כבר בעבר, עד שהם לא יעברו להניע את הגלגלים הנכונים ובמחיר עממי , גם אם הם ימכרו מכוניות שנראות כמו מוניקה בלוצ'י זה לא יעזור להם.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה ששלומי אמר. כדי לומר שבאלפא GT אין כלום צריך ממש לשנוא מישהו. וגם כדי לחפש בנרות מבחן דרכים שאומר ש-159 טובה מסדרה 3 שהוא דווקא מגרמניה.

V6 היתה

147 2 ליטר היתה (נהגתי על GTA טרם קניית אוטו אחר והתאכזבתי קשות)

GTV - V6 היתה

75 טווין טורבו נהגתי.

חרא של מכוניות

חרא של מכוניות

אשפה

Yaheli אני חושב שאתה כלב, ואני אומר את זה רק מתוך קנאה תהומית שאני בטוח שכל קוראי השרשור חשים.

יסלחו לי מנהלי הפורום שאחראים על הצנזורה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
מה ששלומי אמר. כדי לומר שבאלפא GT אין כלום צריך ממש לשנוא מישהו. וגם כדי לחפש בנרות מבחן דרכים שאומר ש-159 טובה מסדרה 3 שהוא דווקא מגרמניה.

Yaheli אני חושב שאתה כלב, ואני אומר את זה רק מתוך קנאה תהומית שאני בטוח שכל קוראי השרשור חשים.

יסלחו לי מנהלי הפורום שאחראים על הצנזורה.

:)

אין ב-GT כלום. תנהג תבין.

יש כיסאות עור וכאלה, דיפומי אלומניום נחמדים, אין שום דבר שמזכיר מכונת נהיגה.

אוטו לזקנים, כרסתנים חובבי פוזה, במיוחד אלא שחושבים שהם בני 25. פשוט ככה.

מעיין ביואיק ספורטיבית. LOL

במה אתה מקנא בדיוק?

אלפא/ות כבר אין לי.

נטשתי לטובת נינג'ה שחורה, מכונפת ומכוערת מיפן, ומשהו גרמני עגול וכבד.

Down shift to drift

פורסם

Yaheli נשמע לי כמי שנכווה בשל ארוע בעברו (האם נדפקת במוסך המרכזי? קנית "לימון" ולא החליפו לך? גילית שהשכן קיבל הנחה גדולה יותר על ה-156 שלו?), תגובות קיצוניות כאלה אינן תוצאה של חווית נהיגה נטו.

אני רואה עצמי כאלפיסט בעל תודעה, הווה אומר לא עיוור לחסרונות. אני בוודאי לא קונה רק בגלל המותג, למרות שאני "נושא משרה במועדון"... באלפות לדורותיהן תמיד היו חסרונות, גם בקלאסיות ביותר. תמיד היו מוזרויות ודברים שגרמו לך לשאול "למה לעזאזל האיטלקים בנו את זה ככה". כל אחד רשאי היה להחליט אם מתאים לו או לא. קהל היעד היה אותם אנשים שמבחינתם השלמות איננה כשהכל מושלם, אלא כשהחסרונות חיים בהרמוניה עם היתרונות, זה מה שקוראים "נשמה", "אופי" וכו'. שלמות אבסולוטית לא נמצאת, צר לי לאכזב, גם לא במיטב התוצרת הבווארית.

אכן - מנקר אצלי חשש מסויים שה-159 הזו איבדה משהו מאותו "אופי". לא כל חסרון מייצר אופי... השומה של סינדי קרופורד (סתם דוגמא לחובבי סינדי, שאני דווקא לא מביניהם), ייתכן שאם היתה דווקא במרכז המצח ולא בצד הפה, לא הייתם שומעים על סינדי לעולם.

לגבי השוואה עם רכבים אחרים, אני חייב לומר שלא ראיתי רכב שמנצח את ה-159 בנוק אאוט. יש כאלה שינצחו אותה בנקודות, תלוי מי שופט ועל פי איזה קריטריונים הוא מחלק נקודות. מי שסבור שעיצוב ויופי הם זיוף, ונהג אמיתי הוא בן ספרטה העתיקה, יגזול ממנה בוודאי יתרון מהותי שלה. אבל עדיין - לגבי A3 למשל, שניתנה כדוגמא: היא לא סתם "פונה לקהל אחר". ההגה שלה נוראי. מבחינתי, הליקוי שלה ושל דומותיה בתחום הזה הוא לא סתם חסרון, הוא נכות, שאינה נופלת למשל מאכזבת ה-147 ב-NCAP, מחסרונות ה-SELESPEED או מנטיית ה-156 דור ראשון להתרסק לבורות. עניין סובייקטיבי, כמובן, כאמור כל אחד שופט אחרת, אבל אי אפשר לטעון שאלפא ייצרה בשנים האחרונות רכבים שאין להם שוק ושיתרונם היחיד הוא בעיצוב ובשם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

היי ערן,

אני שם את חווית השירות בצד למרות שזה קשה (מכוניות נוטות להתפורר ובמרכזי אף אחד לא יודע מה לעשות עם השברים) ומבסס את דברי על חווית נהיגה נטו. שפרט להגה מהיר וחד ומלא אינפורמציה אין שם כלום.

לימון לא מכרו לי.

Down shift to drift

פורסם
Yaheli א

באלפות לדורותיהן תמיד היו חסרונות, גם בקלאסיות ביותר. תמיד היו מוזרויות ודברים שגרמו לך לשאול "למה לעזאזל האיטלקים בנו את זה ככה". כל אחד רשאי היה להחליט אם מתאים לו או לא. קהל היעד היה אותם אנשים שמבחינתם השלמות איננה כשהכל מושלם, אלא כשהחסרונות חיים בהרמוניה עם היתרונות, זה מה שקוראים "נשמה", "אופי" וכו'. שלמות אבסולוטית לא נמצאת, צר לי לאכזב, גם לא במיטב התוצרת הבווארית.

. אבל עדיין - לגבי A3 למשל, שניתנה כדוגמא: היא לא סתם "פונה לקהל אחר". ההגה שלה נוראי. מבחינתי, הליקוי שלה ושל דומותיה בתחום הזה הוא לא סתם חסרון, הוא נכות

אני מסכים לחלוטין עם הפסקה הראשונה שלך, אבל מהתיאור שלך את ה-159 היא איבדה את היתרון היחסי. ה-156 היתה מכונית שכיף לנהוג בה. למרות התנהגות המתלים הדו שלבית (בהתחלה רכים, לאחר הרכינה עשויים מבטון) והרכינה המוגזמת היתה לה התנהגות כביש משעשעת בתחום הזנב ומנוע מצויין (דווקא על ההגה לא השתגעתי). זה יחד עם העיצוב עשה אותה למכונית עם ערך מוסף למחירה. זה שאישית הייתי מעדיף Accord Type R על פניה זו העדפה אישית, אבל לאלפא היה את השילוב הנכון שלה.

אם הה-159 היא צעד לאחור מבחינה דינמית זה כבר צעד אחד יותר מדי. כדי להצדיק את הקונטציות של המותג אלפא צריכה לתת ערך מוסף לחובב ההגה. אם אלפא מתנהגת ונוסעת כמו B4 רגילה או אקורד או פאסאט אז היא כבר הופכת למאוד יקרה ואוטופוזה נטו.

אז נכון שההגה של ה-A3 זוועתי, אבל הוא זוועתי רק אם אתה רוצה להנות מהמכונית כשאתה תוקף פניות בהסתמך על המיומנות שלך. אחרת הוא לא מפריע. יש לו משקל (מלאכותי) והוא מדוייק ואם רק היו מחברים אותו למכונית זה היה בכלל טוב. אז ב-A3 לא תתקוף פניות בשביל הכיף בגלל ההגה וב-159 בגלל התנהגות הכביש. בכל מקרה לא קמת מוקדם לנס הרים בשבת כך או כך.

אם כך מה שנשאר זה מה מביא אותך יותר בכיף מ-א' ל-ב' וה-A3 המטורבתת עושה את זה מצויין ומאוד מהר ובטוח. אם לא לנהוג לשם נהיגה אז לפחות שהמנוע יבעט אותך כשצריך. גם זה משו בימינו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מילים לסיכום:

FALOU צודק.

אלפא כבר לא אלפא.

וגם מה שהיה לא משהו.

תנצב"ה :)

(מה שכן, פנסים מ-ג-נ-י-ב-י-ם ואחלה פס קול שאת זה אי אפשר לקחת מהן)

Down shift to drift

פורסם

Yaheli

ראשית כל , אני חושב שנהגת במכוניות שהזכרת ,עם "ל " מודבק או על הרכב :wink:

לומר על ALFA 147GTA "קקה", זו הגזמה. :evil:

אין אתה נוטה לפרט , ויורה לכל הכיוונים, זה לא רציני, בדומה לדיבורי סרק .

והולך סחור סחור...

מאחר ולא נהגתי באלפא 159, כמו רבים שהגיבו כאן בת'רד (חוץ מ ערן ידידי שנהג בה)

אך על ה 147GTA נהגתי, וכן ב ALFA GT 2.0 selespeed (דר"א לאן נעלם הת'רד?)

איפה נכנסות כאן GOLF GTI ו/או AUDI A3 :?: אינן באותו הקטגוריה

והבנתי, כי המחיר פחות או יותר קורץ,אך הסיגמנט שונה.

סובארו B4 ככל שתהיה "מהוללת" בעיני רבים, ומעלותיה בהחלט מכובדות

הנעה כפולה, איכות החומרים, ניהוג וכו'. כפי שהזכרתם אלפא זה ראשית כל עיצוב

דבר שסובארו יכולים רק לחלום עליו(אם יש להם חלומות כאלה :shock: )

אלגנטיות, דבר זר בסובארו. (כן גם בחדשות).

הנעה

אכן כפי שהזכרתם הנעה אחורית ו/או כפולה מסנוורת רבים כאן.

מתחרות (נתוני יצרן)

אאודי A4 1.8T- בעלת 163 כ"ס, 8.6 ש', 223 קמ"ש - מחיר : 260,000 ש"ח.

אופל וקטרה 2.2 - בעלת 147 כ"ס, 10.8 ש' , 210 קמ"ש-מחיר : 170,000 ש"ח.

ב.מ.וו 3 2.0 - בעלת 150 כ"ס, 9.7 ש', 215 קמ"ש - מחיר: 305,000 ש"ח.

הונדה אקורד Type S - בעלת 190 כ"ס, 9 ש', 227 קמ"ש -מחיר: 230,000 ש"ח.

יגואר X-Type 2.5 - בעלת 194 כ"ס , 8.9 ש', 220 קמ"ש - מחיר: 305,000 ש"ח.

מרצדס C 200K - בעלת 163 כ"ס, 9.7 ש', 227 קמ"ש- מחיר : 270,000 ש"ח.

סאאב 3-9 2.0 וקטור- בעלת 175 כ"ס, 9.7 ש', 220 קמ"ש - מחיר: 290,000 ש"ח.

סובארו B4 SPEC B - בעלת 245 כ"ס, 6.2 ש', 243 קמ"ש -מחיר: 285,000 ש"ח.

סקודה אוקטביה RS - בעלת 200 כ"ס, 7.3 ש', 240 קמ"ש - מחיר: 205,000 ש"ח.

פולקסווגן פאסאט 2.0FSI - בעלת 150 כ"ס, 10.2 ש', 208 קמ"ש -מחיר: 200,000 ש"ח.

פורד מונדיאו 2.0 -בעלת 145 כ"ס, 10.4 שניות , 200 קמ"ש - מחיר: 160,000 ש"ח.

פיז'ו 407 2.2 - בעלת 160 כ"ס, 12.1ש', 211 קמ"ש- מחיר: 210,000 ש"ח.

עכשיו צאו תנהגו ותביעו דעה- לדעתי האלפא יפה מכולן.

ערן נהניתי לקרוא.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אילן,

איש גדול ומצחיק.

הפאנטיות שלך וחוסר האוביקטיביות המופגן כלפי המותג הנ"ל גובלת בשגעון.

תבלה.

:)

ואם כבר נשאר עניין המראה אז גם הוא בעיניי המתבונן מה לדעתך הכי יפה ברור לכולם.

לדעתי:

יגואר,

מרצדס,

אודי

ואפילו הפאסט יותר יפים

Down shift to drift

פורסם

Yaheli

רוב האנשים כאן יסכימו שכאשר אתה רוכש/נוהג על אלפה אתה מקבל משהו שהוא מעבר לנהיגה על סתם מכונית,בדיוק אותה תחושה שאני מקבל שאני רואה אלפה(ולא משנה איזה סוג/שנה)חולפת לידי.אין עוררין שהמותג מצרף משהו עמוק יותר מסתם רכב.

לא ניתן לבטא את התחושה.

מספיק עם הביטויים הטפשיים האלו "קקה מייקה"

לא נראה לך אלפה?

למה רכשת?

אני חוזר על השאלה כי לא סיפקת תשובה עניינית לרכישות,ואני לא מאמין שהכריחו אותך לנהוג על אילו שלא היו בבעלותך.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
Yaheli

מאחר ולא נהגתי באלפא 159, כמו רבים שהגיבו כאן בת'רד (חוץ מ ערן ידידי שנהג בה)

איפה נכנסות כאן GOLF GTI ו/או AUDI A3 :?: אינן באותו הקטגוריה

והבנתי, כי המחיר פחות או יותר קורץ,אך הסיגמנט שונה.

כפי שהזכרתם אלפא זה ראשית כל עיצוב

דבר שסובארו יכולים רק לחלום עליו(אם יש להם חלומות כאלה :shock: )

אלגנטיות, דבר זר בסובארו. (כן גם בחדשות).

אילן,

ה-A3 נכנסת כאן בתקציב. שים שנייה בצד את המיצוב של מחלקת השיווק ותחשוב שאתה מחפש מכונית ספורט-אלגנט בתקציב של האלפא ואין לך דרישות של גודל מינימלי. בהקשר הזה ה-A3/GTI נכנסת (רק בגלל שהמחיר שלה שערורייתי, אבל זה נושא אחר). זה שמדובר בסיגמנט שונה לא אומר שהן לא פונות לנישות זהות בשוק.

לגבי מה שכתבת על הסובארו, אנחנו מסכימים אם כך. כל מה שנשאר לאלפא למכור זה עיצוב, קרי, פוזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היי ערן,

אני שם את חווית השירות בצד למרות שזה קשה (מכוניות נוטות להתפורר ובמרכזי אף אחד לא יודע מה לעשות עם השברים) ומבסס את דברי על חווית נהיגה נטו. שפרט להגה מהיר וחד ומלא אינפורמציה אין שם כלום.

לימון לא מכרו לי.

האוטו נוטה להתפרק?

תלוי איך אתה מקבל את זה. בתור סטיגמה או בתור חלק מאלפא רומיאו. שאני שואל את אבא שלי על הג'ולייטה שהייתה לו הוא אף פעם לא שוכח להזכיר לי על החלודות ועל האמינות המפוקפת,של אלפא ושל איטלקיות בכלל. מצד שני , הוא תמיד מספר על ההגה, תגובות המנוע, ההילוכים וכל השאר. בהחלט גורם חשק שגם לי תיהיה בעתיד אלפא. לא יודע עד כמה ה159 מעבירה את ה"אלפיסטיות" בדור הזה, לפי העיצוב וכתבות הבנתי שהבררה דווקא כן.

בכל מקרה, מי שבוכה על האמינות של אלפא, שייקנה מאזדה..

ד"א, שמעתי על איציק אחד שהיה מתקן אלפות ידוע בארץ. אם מישהו מוכן לשפוך קצת אור ופרטים עליו, יותר ממוזמן[גם בה"פ]

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אני חושב שיעלי קצת נסחף

העיצוב של אלפא בהחלט יוצא דופן, בצורה החיובית של המילה.

האמת כמו בהרבה מקרים, איפה שהוא באמצע. כי בסוף, על אף כל הביקורות לכאן או לכאן - לא יודעים בדיוק למה בן אדם א' יקנה אלפא ובן אדם ב' יקנה אודי A3.

לכותב המאמר, מאוד נהניתי מהכתיבה.

התמונה ממש יפה! (האוטו כמובן...) . הייתי שמח לראות תמונות של צידי האוטו. אם יש, וניתן להעלות אותן לפה..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אילן,

ה-A3 נכנסת כאן בתקציב. שים שנייה בצד את המיצוב של מחלקת השיווק ותחשוב שאתה מחפש מכונית ספורט-אלגנט בתקציב של האלפא ואין לך דרישות של גודל מינימלי. בהקשר הזה ה-A3/GTI נכנסת (רק בגלל שהמחיר שלה שערורייתי, אבל זה נושא אחר). זה שמדובר בסיגמנט שונה לא אומר שהן לא פונות לנישות זהות בשוק.

לגבי מה שכתבת על הסובארו, אנחנו מסכימים אם כך. כל מה שנשאר לאלפא למכור זה עיצוב, קרי, פוזה.

אהלן FALOU, צר לי להשבית שמחה אבל גם זה בלירה, בכל מקרה מסכים עם שאר תגובותיך בשרשור הנ"ל במאה אחוזים.

כל יגואר במוו או מרצדס (שאינני מבין איך הן מוזכרות באוטו משפט עם אלפא) תעשה את העבודה עשרות מונים טוב יותר ועם ערך מוסף הרבה יותר גבוה.

בעניין שאר תגובות הילדודס (ומי שלא אז סליחתי אליו) שמבבל"טים על ירקות כמו:

"תגובות מנוע", "חדות הגה", תגובות שלדה... בלה בלה.

מה נסגר אתכם?! משפחתית יוקרתית עם יומרה ספורטיבית בלירה הפכתם אותה לפרארי עם בגאז'.

יותר חד וקריספי מבמוו בתחום של ספורט סלון לא קיים.

כשתגדלו ותנהגו קצת, תבינו כמה בבל"ט היה השרשור הזה בדיוק כמו המכונית שעליה מנהלים דיון.

לילה טוב ילדים :)

-אמא אווזה

Down shift to drift

פורסם

לאמא אווזה.

אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאלפא אלו קקה של מכוניות. לא בשבילך ? לא אוהב ? אל תאהב אל תקנה לא מכריחים אותך ברוך השם (או שכן כי היו לך כל כך הרבה).

לא מוצא בהם כלום זה עניין שלך אבל לבוא ולהגיד שזה חרא אוטו זאת הגזמה. זה כמו שאני יצהיר כי סובראו חרא של מכוניות כי אני לא אוהב אותם.

אוהב במוו ? סבבה תסע אתה ב180 ואני בבררה.

GTA זה הכי אחי .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...