Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה הרכיבים שיש לי ברכב הם:

רדיו דיסק..פיוניר דולפינים 7750

מגבר: JBL GTO 75.0 (דגם דיוטי פרי)

קומפוננט:מוראל פלוס

רמקולים מאחורה 6/9 : פיוניר 350W

סאב:. JBL 1000W

רציתי לשדרג קצת..בעוצמה ובאיכות..

ודרך אגב המגבר מחזיק לי את הרמקולים מאחורה ,קומפוננט וסאב.

ועוד דבר..יש לי גם מקום להשים רמקולים/קומפוננט בדלתות מאחורה אם זה יעזור לכם לייעוץ.

תודה מראש. :-)

הייתי רוצה כוכב ברקע שיזכיר לי להיות זהיר שיהיה שם כדי לומר לי : " עדיף להפסיד רגע בחיים ולא את החיים ברגע",

כדי שאגיע בשלום לכל מקום.

פורסם

אם אתה חש שאתה רוצה יותר באס מקדימה רק אז לך על עוד קומפוננט ...

אבל אם אתה רוצה בכל האוטו באס עמוק וגבוה מאוד .. פשוט תכפיל את הסאב שלך..

ו

1.או שתקנה עוד מגבר לקופוננט ורמקוליים האחוריים שלך ..(מומלץ)(אם תקנה מגבר הרבה יותר חזק ממה שיש לך שים אותו לסאב הכפול..ותשים את מה שיש לך עכשיו לקומפוננט ורמקולים אחוריים..)

2.או שתחבר את הרמקולים האחוריים על הרדיו דיסק..

אך תלוי מה התקציב שלך?

פורסם

אתן לך עיצה . תנסה למשך יומיים לשים את הפדר במערכת כך שתשמע רק את הקדמיים ואת הסאב . ואז תבוא ותגיד מה אתה רוצה לשפר . מאוד יתכן שזה יתן לך את השיפור שאתה רוצה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אתן לך עיצה . תנסה למשך יומיים לשים את הפדר במערכת כך שתשמע רק את הקדמיים ואת הסאב . ואז תבוא ותגיד מה אתה רוצה לשפר . מאוד יתכן שזה יתן לך את השיפור שאתה רוצה

בברכה יהודה

ודרך אגב המגבר מחזיק לי את הרמקולים מאחורה ,קומפוננט וסאב.

:-)

הוא אינו יכול ,השליטה הזו אינה קיימת אצלו כיוון שגם הקומפוננט וגם האובלים מחוברים יחדיו על אותם 2 ערוצים [כל קומפוננט ואובלי בחיבור מקביל]הוא עובד ב2 אוהם לערוץ בודד עם 2 אלמנטים עליו.

במצב כזה אין לפאדר משמעות הוא לא זמין כפונקציה מבוקרת.

מה שהוא כן יכול זה לנתק את האובלים מההגברה לתת ל2 ערוצים במגבר להזין רק את הקומפוננט , לחבר את האובלים להגברה הפנימית בHו כדי לקבל "רקע תמונתי" ברכב .

ושוב הכל בכללי כי גם פותח הדיון ביקש שידרוג"כללי" בלי להגדיר צרכים ,תקציב וכו'..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
הוא אינו יכול ,השליטה הזו אינה קיימת אצלו כיוון שגם הקומפוננט וגם האובלים מחוברים יחדיו על אותם 2 ערוצים [כל קומפוננט ואובלי בחיבור מקביל]הוא עובד ב2 אוהם לערוץ בודד עם 2 אלמנטים עליו.צודק לא שמתי לב . האמת היא שזו הפעם הראשונה שאני שומע על סטאפ כזה שבו האובליים והקומפוננט יושבים על אותו ערוץ

במצב כזה אין לפאדר משמעות הוא לא זמין כפונקציה מבוקרת.

מה שהוא כן יכול זה לנתק את האובלים מההגברה לתת ל2 ערוצים במגבר להזין רק את הקומפוננט , לחבר את האובלים להגברה הפנימית בHו כדי לקבל "רקע תמונתי" ברכב .

ושוב הכל בכללי כי גם פותח הדיון ביקש שידרוג"כללי" בלי להגדיר צרכים ,תקציב וכו'.. כן זה נכון רק שבמקרה הזה העיצה שלי יותר נכונה, הוא יקבל תוספת איכות גדולה יותר ממה שחשבתי

תודה על התיקון , בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

השאלה פה לא האם הרמקולים יכולים לעבוד בהיתנגדות כזו.

אלא האם המגבר יכול "לראות" במוצא שלו עומס בעכבה כזו,התשובה היא כן מגבר התומך בגישור יכול לראות בכל ערוץ בודד שלו עכבה של 2 אוהם [יש הגברות שמסוגלות לעבוד ב1 אוהם יציב לערוץ].

פורסם
השאלה פה לא האם הרמקולים יכולים לעבוד בהיתנגדות כזו.

אלא האם המגבר יכול "לראות" במוצא שלו עומס בעכבה כזו,התשובה היא כן מגבר התומך בגישור יכול לראות בכל ערוץ בודד שלו עכבה של 2 אוהם [יש הגברות שמסוגלות לעבוד ב1 אוהם יציב לערוץ] אם תוכל בבקשה להאיר את עיני , איזה מגבר 4 ערוצים ראית שיכול לעבוד בעכבה של 1 אוהם ? אני אישית לא ראיתי והייתי שמח לדעת .

בתודה מראש ובברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

באמת לא חסר מגברים שיציבים ב 1 אום סטריאו

פניקס גולד קסנון וטיטניום , רוקפורד פאוור, DLS, אריון HCCA - ה"אולד סקול"...

מגברים שבנוים לפעול בזרם גבוה (= התנגדות נמוכה) היו נפוצים מאוד במהלך אמצע שנות ה-90 כתוצאה משיטת דירוג המגברים של הIASCA שהיתה לפי 4 אום ו-12V. כתוצאה משיטה זו הפכו להיות פופלריים מגברים שכונו CHEATER AMPS אלו היו מגברים שהפיקו הספקים של 25-50 לערוץ ב-4 אום ב-12V אך השתמשו בהם על התנגדויות נמוכות של שברי אום ובהבספקים עצבניים.

רוב המגברים האיכותיים מהתקופה ההיא (אמצע שנות ה-90) היו עמידים בהתגדויות נמוכות. כיום רואים מגברים כאלה פחות ופחות אך עדיין קיימים לא מעט כאלה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

יהודה ,מצטער רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך אבל ככל הניראה oogee השיג אותי ונתן לך תשובה לעניין.

פורסם

אוגי - לפי התשובות שלך בכל הפורום הזה אני מבין שאתה לא סתם חובבן בנושא של אודיו לרכב.

אני מאוד התרשמתי מהנוסח של התשובות והפירוט.

עכשיו לענינינו אנו.. - שאלה הזו מטרידה אותי כבר מזמן ! -

למה לא מייצרים את כל הרמקולים למיניהם של 1 או 2 אום? וכל המגברים יציבים ב 2/1 אום?

הרי העניין קיים, אבל במיעוט הייתי אומר.

מה דעתכם?

פורסם

יש לאימג' דיינמיקס וגם לאינפיניטי קומפוננטים בהתגדות 2 אום, הסטים האיכותיים של בוסטון הם ב-3 אום (יש בטוח עוד... אפשר לחפש ברשת).

קודם כל, זה לא כל כך פשוט מבחינה חשמלית (= עולה הרבה יותר) לאפשר למגבר לפעול בהנגדויות נמוכות כלכך עקב דרישות הזרם הגדולות. יש גם חיסרון לעבודה בהתנגדות נמוכה, ירידה ב-DAMPING FACTOR, קיים ויכוך עד כמה הדמפינג פקטור משמעותי לאיכות הקול. מה שבטוח זה שמגבר שהפקטור שלו סביר ב 4 אום הפקטור הזה יהיה נמוך ויתכן גם נמוך בירידה ל-1 אום לצורך הגברה איכותית של סט קומפוננט. בנוסף, זרם גבוה גם גורם לעומש על מכלולים רבים בתוך המגבר מהחיווט הפנימי ועד לספק הכוח - ומן הסתם יש צורך ברכיבים עמידים מספיק (=מחיר גבוה).

הכל עניין של היצע וביקוש. המחיר הגבוה של המגברים הללו הינו גורם בעל השפעה מכרעת על הביקוש (הנמוך) למגברי זרם גבוה וזאת הסיבה להיצע להיצע הנמוך הקיים היום בשוק. כמו שכתבתי קודם, היו תקופות שמגברים כאלו היו הרבה יותר נפוצים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תודה לשניכם , לאוגי ולאספי על האינפורמציה ולפותח התרד עדיין תנסה מה שהצעתי , זה גם יעזור לך להבין משהו כשננסה לעזור לך . אז תעשה את "שיעורי הבית האלו" ותחזור עם תשובה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אתן לך עיצה . תנסה למשך יומיים לשים את הפדר במערכת

האמת אני לא כל כך מבין בזה..

מה זה "פדר"..?

ואולי אני רוצה להביא איזה מגבר..יענו שיהיה בנפרד..

מגבר אחד לסאב ומגבר אחד לקומפוננט ולאחורה..

מה אתה מציעים?..

איזה משהו טוב שיחזיק את הסאב כמו שצריך..

?..

הייתי רוצה כוכב ברקע שיזכיר לי להיות זהיר שיהיה שם כדי לומר לי : " עדיף להפסיד רגע בחיים ולא את החיים ברגע",

כדי שאגיע בשלום לכל מקום.

• תוכן חדש...