Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קיי אז ככה

יש לי 2 סאבים 12 אינצ' שיושבים כרגע בתיבה אטומה תיבה כפולה שמחולקת ל-2 על ידי פלטת עץ באמצע

עכשיו התיבה לוקחת לי את כל המקום בבאגז'

וחשבתי על לעשות בניה לסאבים.

אצלי בבאגז' בצדדים שלו יש מין חורים כאלו חשבתי לבנות שם סאב אחד בכל צד

ואז כל האמצע יהיה פנוי, עכשיו השאלה שלי עם אני עושה את הבניה והכל, איך אני מחבר אח"כ את הפיבר לגוף האוטו? איך אני יכול לקבע אותו בלי שיזוז

אם יהיה צורך אני יעלה תמונות של הבאגז' להמחיש את החורים בצדדים

ובנוסף כמה אמור לעלות לי חומר בשביל בניה כזאת?

זאת פעם ראשונה שאני עושה דבר שכזה ואני רוצה לעשות את זה לבד...

וראיתי כמה וכמה מדריכים שמסבירים על זה, הם לא ענו לי על כל השאלות

יש לי כמה דברים שנשארתי בסימן שאלה

Image(03).jpg

Image(04).jpg

Image(08).jpg

Image(09).jpg

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

מה שאתה מתאר נקרא תצורת "Stealth"... כלומר "חמקן"/"בלתי נראה".

אתה סובל מאותה בעיית מקום כמוני, ולכן אני שותף איתך לאותו הרעיון.

בעקרון, עד כמה שידוע לי, בשביל לחבר את כל העסק לגוף הרכב, אתה תצטרך להוריד את כל הריפודים מאחורה, ולהבריג בברגים את התיבה...

זה חתיכת תהליך (כל נושא ההתאמה, והבניות, והגודל, וההברגות), לכן לא הייתי ממליץ על לעשות את זה לבד במידה ואין לך נסיון קודם בזה.

מעבר לכך, קח בחשבון שתיבה מפיבר תהיה באיזה 30-40% יותר כבדה... וזה משקל עודף ל"תחת" של האוטו.

ומעבר לכך, שמעתי דיעות חלוקות בנוגע לאיכות הסאונד מתיבות כאלה... מישהו שיש לו את זה באוטו אמר לי שהאיכות עלתה, אך יחד עם זאת, אדם אחר (אודיופיל רציני מאוד), אמר שהעניין רק גורע מהאיכות... ועם כל הרצון שלי לחסוך במקום בבגאז', אני נוטה להאמין לחבר האודיופיל שלי. (אחרי שהוא כיוון לי את המערכת, הבנתי עד כמה הוא באמת רציני בנושא הסאונד!).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני גם חשבתי לעשות דבר כזה, אך ירדתי מהרעיון עקב הפגיעה הקשה בסאונד שהיה אמור להתקבל. הכיוון שהוא יפנה אליו והאקוסטיקה ברכב שלי לא ממש מתחברים... :?

מצ"ב תמונות להמחשת הרעיון (ויסלחו לי חובבי הפוטושופ, זה נעשה באמצעות צייר).

איתמר.

בנייה חדשה (Large).JPG

Picture 010 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה שאתה מתאר נקרא תצורת "Stealth"... כלומר "חמקן"/"בלתי נראה".

בעקרון, עד כמה שידוע לי, בשביל לחבר את כל העסק לגוף הרכב, אתה תצטרך להוריד את כל הריפודים מאחורה, ולהבריג בברגים את התיבה...

מעבר לכך, קח בחשבון שתיבה מפיבר תהיה באיזה 30-40% יותר כבדה... וזה משקל עודף ל"תחת" של האוטו.

.

או קיי אז כן אני יודע שבשביל לחבר את כל העסק אני צריך ל"הפשיט" את האיזור שאני רוצה לעשות שם את הבניה אבל עדיין איך ברגים? זה עדיין מה שלא מובן לי

איך אחרי שאני עושה את הצורה של הבניה אני מחבר את זה עם ברגים זה מה שלא מובן פה...

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם
אני גם חשבתי לעשות דבר כזה, אך ירדתי מהרעיון עקב הפגיעה הקשה בסאונד שהיה אמור להתקבל. הכיוון שהוא יפנה אליו והאקוסטיקה ברכב שלי לא ממש מתחברים... :?

מצ"ב תמונות להמחשת הרעיון (ויסלחו לי חובבי הפוטושופ, זה נעשה באמצעות צייר).

איתמר.

זה הקטע שאני לא רוצה לבנות תיבה מMDF לצד של האוטו זה ייה קטן ולא מועיל ולא ינצל את הקימור שיש שם

והאקוסטיקה לא חייבת לההרס תתן לסאבים כיוון לפנים האוטו וזה הכל בבניה עצמה של התיבה תפנה אותם לכסאות

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

אם אתה כל כך מתעקש, אתה יכול לעשות חיזוקים מעץ, ולצפות הכל מסביב בפיבר... או להוסיף לוח עץ עבה מקדימה, ומסגרת מאחורה, ולצפות הכל בפיבר...

בברכה!

יונתן.

פורסם

כאילו הלו... הבן אדם לא בא ואמר "אמממאאאא אני הולך לעשות שטות, שמישההההווו יעצור אותי"...

הוא שאל איך עושים את זה!

יש לך את האופציות הבאות:

1. לפרק את הריפודים של הצדדים ולדגום מהם את תחתית התיבה ואז להמשיך הלאה ביצירת התיבה עצמה.

2. לפרק את הריפודים של הצדדים ולהקשות אותם בפיבר ולהפוך אותם בעצמם לתחתית של התיבה ואז להמשיך הלאה - הכי קל אבל לא מומלץ למי שעושה זאת פעם ראשונה... חבל שתהרוס משהו שיהיה לך מאוד יקר להשלים...

3. בלי לפרק - לדגום את הצדדים לפיבר גלאס - להוציא מהרכב ולהמשיך.

בגדול - ממליץ לך או על שיטה 1 או על שיטה 2 - עדיף שיטה 1 כי היא יותר נוחה לעבודה.

אתה מפרק את הריפודים - מכסה אותם או בנייר כסף או במסקינגטייפ - שלוש שכבות לאורך לרוחב לאורך (או ההפך) ואז הריפודים מוגנים מפני הדבקה של השרף.

מערבב את השרף ומתחיל להניח חתיכות חתיכות של בד ספוג או שתשתמש במברשת - אחרי שעשית לפחות 3 עד 4 שכבות כאלה - יש לך תחתית מוכנה (אחרי השכבה השניה אתה כבר יכול בבטחה להחזיר את הריפודים לרכב ולהמשיך לעבוד...)

יצרת תחתית - אתה לוקח טבעת עץ אחרי שעיצבת אותה כמו שרצית - מדביק אותה על תומכות (מעץ או ממתכת) לתחתית ומסביב לכל הצורה מותח בד... - תיקח הרבה חול ותמדוד עכשיו את נפח התיבה שנוצר לך - תראה שהנפח נכון. אחרי זה תכניס את התיבה (בלי החול) לרכב ותראה שאין לך בעיה לסגור את תא המטען.

הכל בסדר? תתחיל לצקת 3 עד 4 שכבות של פיבר על הבד העליון, שכבות של חומר פחחים כמה שדרוש ואז שיוף עד גימור לצבע או שיוף עד גימור לבד...

לגבי ההדבקה - אתה לא חייב ברגים - גם דבק מגע יעשה את העבודה

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה אח שלי ! זה עזר לי !

גם חשבתי על ללכת לנגר ולשהוא יבנה לי הכל לבד מMDF

במקרה יש לנו עסק של נגרים במשפחה, וזה כמעט ולא יעלה לי כסף

השאלה עם הוא יוכל לעצב את העץ כמו שאני רוצה לצדדים

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

ממש לא - MDF עשוי משבבי קרטון - הוא יישר ובלתי ניתן לקיפוף - גם עם עץ אחר זה לא יתקבל בברכה

מה שאתה כן יכול לעשות זה לדגום רק את התחתית עד לשלב שבו אתה יכול להתאים לה לוח עץ ישר - כך קרטון ביצוע ותחתוך אותו למידות ככה שהוא יכנס ישר מהגומיה בצד של הבאגאז' עד הרצפה ואז את כל שאר השטח בין התחתית לקרטון - תיצור מפיבר - חצי מהעבודה חסכת הבעיה היא שהתהליך הוא מאוד מסובך.

היה עדיף לך בצורה כזו לדגום את הצד של הבאגאז' ע"י מתיכה של חתיכה ענקית של בד - איך עושים את זה - אתה מפרק לרגע את הגומייה של תא המטען ותופס אותה בחזרה על הבד עצמו ואז אתה מותח את הבד לפי הצורה של תא המטען ויוצק עליו את הפיבר - אבל אתה צריך קודם לרפד את כל האזור במסקינגטייפ ואחרי זה להדביק במקומות הקריטיים - סיפור מאפטרה ולעבודה ראשונה ממש לא כדאי לך לנסות אפילו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואלה זה באמת נשמע סיפור מורכב לאללה

למרות שאני אוהב לעבוד ולעשות את העבודה הזאת לבד

עדיף שבפעם הראשונה אני אלמד מבעל מקצוע

כמה אמור לעלות דבר כזה?

ואיפה אני יכול לעשות?

אני גר בצפון ( כרמיאל)

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

תשמע אולי התרד הזה יעזור לך: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=100696.

אם יהיו לך שאלות אתה מוזמן לשאול,אני גם גר קרוב אליך כך שאתה גם מוזמן לבוא ולהיתיעץ.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אחי נכנסתי לטרד הזה, וזה לא ממש עזר לי, וכן יש לי עוד הרבה שאלות

עשית עבודה יפה ונקייה על הרכב שלך.

מאיפה אתה? אם כמו שאמרת אתה גר קרוב אני יקפוץ אליך נשב תסביר לי איך כל העיניין של הפיבר עובד

אם זה נוח לך...

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

• תוכן חדש...