Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא האם אתה מתייחס לרכב הזה כרכב כיף בלבד או שזה יהיה הרכב היום יומי שלך.

אם רכב כיף (ויש לך עוד אחד/של ההורים/של האישה/של החברה/של העבודה) - לך על זה, יש לך בסיס לא רע ומנוע זה באמת הבעיה הכי קטנה פה, פרט לעובדה הקטנה שהשתלה כזו היא לא חוקית (אם כי נפוצה).

תקרא היטב את מה שאופיר כתב, זה מנסיון.

אם זה רכב שישמש אותך ביום יום - אני לא אומר שתרד מזה, אבל תבין שיהיו תקופות שבהן הרכב יעמוד ויחכה לחלק מסויים. הרבה מוסכניקים לא ירצו בכלל לקבל אותך עם הרכב הזה, ויותר גרוע מזה - חשמלאים לא רוצים להתעסק, קרבורטוריסטים לא נוגעים בדל'אורטו הכפולים - צריך לעשות הרבה לבד או למצוא מישהו ספץ (איציק הללי למשל)

בספרינט הכי חשוב לטעמי הבודי - אם הוא טוב, כל היתר פחות משנה וניתן להחלפה ושיפור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נקודה נוספת - המכונית הזו היא מנוע 1350 סמ"ק בניירות. צריך כאן איזו קומבינה מפוקפקת כדי להכניס לה מנוע 1700. אני בכלל לא בטוח שמשרד הרישוי יאפשר כזו הגדלת נפח, ושאר האפשרויות הן לא חוקיות...

בנוסף - אני לא מומחה גדול לאלפות האלו, אבל יתכן שחוץ מהמנוע היו עוד הבדלים רבים נוספים בין ה-1350 ל-1700 - במתלים ובברקסים, לדוגמא.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

כפי שכתבתי גם אני - משרד הרישוי לא מאשר הגדלת נפח שכזו (רק מ 1200 ל 1350, 1350 ל 1500, 1500 ל 1700 וגם זה משמועות, אני לא בטוח)

יש הבדלים מכניים בין הגרסאות, אם אני זוכר נכון לגרסאות הבכירות יש מוטות פיתול עבים יותר ועוד כמה הבדלים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
כבר הסתבכתי כ''כ ואני לא יודע ממה להתחיל אז אנסה להתחיל פשוט!

אני כותב פה כי כאן בפורום הזה בפרט יש את האנשים שהכי שמחים לעזור וליעץ, אלפא ספרינט כידוע לכם היא לא רכב אספנות.

מדובר באלפא ספרינט, שנת 88, מנוע 1.3 שמת, כרגע גיליתי שהרשיונות מופקדים והאוטו עומד כ 4 חודשים.

הבחור רצה עליה 6, כבר ירד ל 5, הרב עבר פחחות וצבע לפני כשנה וחצי ובתמונות לפחות נראה מצויין, פנים הרכב מקורי, מנוע גם היה מקורי.

התקשרתי לאיציק ששמעתי עליו רק טוב בכל הנוגע לאלפות וקיבלתי הצעת מחיר של 4.5 אלף למנוע 1.7 כולל עבודה (אני מאמין 1.7 עם 8 שסתומים כי מנוע 1.7 עם 16 יעלה הרבה אבל הרבה יותר)

בכל מקרה מנוע עם 118 כ''ס על 900 וקצת ק''ג + התנהגות של אלפא נשמע לי הנאה של ממש, גם תאוצה, גם פניות (לא נזכיר את הבעיות :wink:)

עכשיו השאלות הן איך הולך התהליך של הפקדת הרשיון? איך הולך הביטול שלו? צריך לעבור טסט אחרי? כמה יעלה טסט והכנה בסיסית לטסט?

כרגע ברשותי במזומן כ 14 אלף ש''ח

5 מהם הולכים על האוטו

4 וחצי מהם הולכים על המנוע

500 ש''ח בטוח הולכים לגרר עד המוסך

הלכו 10K

עכשיו לעניין הטסט, הכנה בסיסית לטסט לאוטו שעמד 4 חודשים, כמה יעלה לדעתכם? מוערך?

וכמה עולה כל עניין הטסט?

הרכב בהחלט חלום, ואם מנוע חדש אני מאמין לא ישאר לי הרבה כ''כ מה להחליף.

לשאלתי למוכר מה עם כל מערכת המתלים, הבוקסות וכל השאר הוא אומר שאמור להיות בסדר, השאסי נקי ולכך הוא מתחייב.

מצד אחד אלפא עם מנוע חדש וחזק שאני אהנה ממנה ואני אדע יחסית מה הולך שם ומה נעשה, מצד שני כל התסבוכת וקצת בורות בעניין דוחים אותי.

ולגבי תחזוקה של אלפא, 2K בחודש אני מאמין יספיקו בשביל לאט לאט לשחזר אותה אחרי שהמנוע כבר חדש.

עמית.

אכניס קצת תובנות משלי.

ראשית, עניין המנוע מדאיג אותו כי זה לא ייגמר ב 4.5. תוסיף לפחות עוד 2000 ש"ח כי תמיד מתגלים דברים במיסביבים: כל החלפת מנוע מגלה דברים אחרים. אל תשכח שהאוטו עמד לא בגלל שהחותנת של בעל האוטו נפטרה. אם הכל היה טוב ויפה אז הבחור שהשקיע בפחחות וצבע היה נוסע עליו...

כל היתר, בולמים וכו' מורכב מדברים שצריך לעשות מיד ומדברים שניתן לחכות.

היות והרכב הוא מיושן אז אתה משלם טסט וביטוח (חובה וצד ג)מלאים שזה לפחות עוד 2000 ש"ח כולל הכנות וכו'.

תיקונים הכרחיים שיתגלו מיד לאחר שהאוטו ייסע, עוד 1000 ש"ח.

כלומר אתה צריך להוסיף לתחשיב שלך לפחות עוד 5000 ש"ח.

אז זה גבולי. וכמו שאמרו כאן, אחר כך לאט לאט תשפר.

בהצלחה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• אחראי פורום
פורסם
שאלו את איתי סמוראי ואת אליבבה כמה עולה להם לתחזק את הרכב מידי חודש? בטוח שפחות מ-2K.

(למי שלא מכיר, הסוד והספרינט עולות אותו הדבר לתחזק).

יש לי את הסוד קרוב לשנה , רוצים להפריך קצת סטיגמות ?

עוד לא הוצאתי 2000 ש"ח בכל התקופה הנ"ל!!

התקלה היחידה שממש עצרה את האוטו הוא האלטרנטור וזהו!

שאר ההוצאות (המועטות) היו בלאי שאני דואג לתקן ולהקדים תרופה למכה.

וזה אחרי 10,000 ק"מ שעשיתי.

עמית:

רכב שלא נוסע - הבדיקה, כל בדיקה - לא תהיה רצינית ולא תשקף את מצב הרכב.

רכב שלא נוסע שנה - מפתח בעיות לא קטנות, בלאי גדול...

כמו שאמרתי בה"פ- צריך להוריד אותו למחיר זנותי של ממש כדי איכשהו

להתחיל מנקודה טובה יחסית במסע השיפוץ הארוך.

בהצלחה בכל אופן,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• אחראי פורום
פורסם

צודק, מה אני מקשקש?....

שום על האגזוז דבר ראשון בבוקר....

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
יש לי את הסוד קרוב לשנה , רוצים להפריך קצת סטיגמות ?

עוד לא הוצאתי 2000 ש"ח בכל התקופה הנ"ל!!

התקלה היחידה שממש עצרה את האוטו הוא האלטרנטור וזהו!

שאר ההוצאות (המועטות) היו בלאי שאני דואג לתקן ולהקדים תרופה למכה.

וזה אחרי 10,000 ק"מ שעשיתי.

איתי ידידי משחזר הפלסטיקים - בוא נעמיד דברים על דיוקים:

האלפאשוס שלך (שגיעת הקטיוו במקור) נקנתה כאשר היא כבר משופצת לגמרי. כמה שלמת עליה? לא מעניין אותי ואין לי שום אינטרס להכנס לך בכיס. צרות עין זה לא התחום החזק שלי.

אני מאמין שהסוד הייתה במצב נסיעה תקין, עם טסט תקף, מכלולים שרובם המכריע תקין (יכול להיות שהיו תקלות קטנות פה ושם, אבל לא משהו שיצריך הפיכת עולמות). אם אני לא טועה (ובאלפאסוד קשה לטעות בנוגע לפחחות) היא גם עברה פחחות וצבע לא מזמן, שהקדימו - איך לומר זאת במושג משובב נפש - וואחד תרופה למכה.

והספרינט?

מדובר באלפא ספרינט, שנת 88, מנוע 1.3 שמת, כרגע גיליתי שהרשיונות מופקדים והאוטו עומד כ 4 חודשים.

מה עם מנוע? (בוא נגיד שאיציק שם לך 1.7... אפרופו - בהגיעך למשרד הרישוי, תצטרך "לשמן" כמה פינות כדי לאשר. ואני לא מדבר על שימון עם wd40... לידיעתך)

עוד לפני שבכלל החלפת מנוע.

מה עם ברקסים?

בולמים (אלפות שונאות לנסוע עם בולמים גמורים. כל הכיף הולך)

אה כן, והרכב גם עמד המון זמן. אתה יודע שדלק נרקב במיכל ויוצר כל מיני "איכסה פיכסה"? (במילותיו של אחי הקטן בן ה-5 בכל פעם שהוא עוזר לי לעבוד על האוטו ומתלכלך) אז גם צריך לפרק את מיכל הדלק, לרוקן, לשטוף טוב טוב, לבדוק מעברי דלק. אני סתם מעלה לך דוגמא אחת מיני רבות ברכב שעמד הרבה זמן. אבל זו דוגמא שעולה לך כסף. ושום מצב חיצוני מושלם לא ישנה את זה. את הרכב תמיד אפשר לשטוף, לשים קצת סקאיי ויאללה ביי.

אז נכון, לומר שאחזקה של אלפא זה יקר כי: "אלפא זה חרא, לא אמין, מחליד, אף אחד לא רוצה להתעסק ומסובך טיכו" (כמה זמן לא אמרתי את המילה הזו) זו שטות גמורה, כי יש כמה אלפאיסטים שמוכיחים אחרת (כמוך איתי, לדוגמא). אבל יש להעמיד את הדברים על דיוקים ולבחון על איזה אקזמפלר מדובר. האם מדובר בשדה בצבע בז' שהייתה בשימוש.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה עם הבחירה שלך (ואני אומר את זה בשיא הכנות).

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

בעקרון אין לי מה לומר, האוטו באמת מושך, לאט לאט אני אברר, העיקר שלא אהיה פזיז! לא להדלק ולקנות אלה להדלק ולחשוב.

הייתה כבר הדלקות קטנה כמו שכבר סיפרתי מקודם, הזדמנה לי מודעה של אביזה מהישנות שנת 88 דגם SXI

מי שיודע על מה מדובר יודע ומי שלא אז זה דגם ספורטיבי לאביזה הרגילה של אותן שנים, היו לה כמה שינויים, הרחבות וחצאיות מקוריות, פנסי ערפל, 2 ספויילרים, מנוע 1.5 מוזרק עם 100 כ''ס, ח''ח ודברים שאני לא זוכר.

אז נפלה בהזדמנות מודעה של רכב כזה לידיי ואמרתי לעצמי נשמע טוב, צבע חדש, פלסטיקים מחודשים, ראש מנוע חדש וכו' וכו'

בטלפון גם היה נשמע טוב, אני בא לראות את הרכב וכל ההתלהבות מה זה נפלה לי! דבר ראשון הוא אסף אותי ונסענו לחפש מקום לעצור... עצרנו ויצאנו מהאוטו, דבר ראשון שהוא עשה תוך כדי הסיבוב מסביב לאוטו זה לסדר את הוינקר שיצא ממקומו, הפלסטיקים נראו זווע,האטימה של כל האוטו ברמה של ילד בן 5, תא מנוע מוזנח מאוד וכו' וכו'

אמרתי לעצמי מחיר שאני מוכן לשלם עליה וידעתי כמה אני אצטרך לעבור בפירוקיות ובכלל בשביל רק לאטום את הרכב בצורה טובה.... נתתי לעצמי מחיר שאני מוכן לשלם אותו.

הבחור ירד ב 1K לפני שהתראנו ובעוד 1K אחרי שכבר הייתי בבית וויתרתי על הרכב...

הסכום שאני הייתי משלם עליה זה במקרה והיה מוריד עוד אלף וחצי.

מה שאני בא לומר בכללי שאולי אני נשמע פה כאילו אני קופץ, ונדלק ומתלהב אבל כשזה מגיע לרגע הרציני אני שם לעצמי גבולות...

עוד משהו שהיה לא מזמן, התקשרתי לבעל ספרינט ודיברתי איתו, שאל בן כמה אני ועניתי ש 17, כנראה נדלקה לו נורה של ''או הנה נער, יראה את האוטו, יתלהב ויקנה בלי בעיות'' והוא היה מוכן להגיע לאריאל להראות לי את הרכב, או לפ''ת כאשר הוא גר רחוק... הבנתי את המצב כמה דק' אחרי השיחה ואמרתי לעצמי שאין מצב בכלל יהיה לי עסק עם מישהו כזה!

וכמה תשובות לדברים שנאמרו פה, יש הרבה תגובות ומצטער אם אני מתייחס למעט! קראתי הכל אבל להגיב להכל בבת אחת וב 8 בבוקר קצת קשה.

הרכב הולך לשמש לנסיע יומיומית, אבל באריאל... מה ז''א? מקסימום 6 ק''מ ליום ונראה לי גם זה מוגזם, סופי שבוע לפ''ת אם כבר.

לגבי הבולמים הגמורים, אני מאמין ניתן להחליף ממשכורת ראשונה, הלא כך? בולמים, אז קפיצים ולאט לאט.

כשיגיע חופש גדול ניתן יהיה לשים על האוטו איזה 8 אלף.

בנתיים העיקר שיסע ואז כבר צריך להתחיל איך הוא יסע. זאת דעתי!

מנוע חדש זאת בכ''ז התחלה טובה לא?

ולחברי הפורום, בטח נראה שאני מתגונן ושולל, בכל מקרה אני מעריך כל תגובה ותגובה רצינית שנכתבת פה! אני מקבל את רובן (כן כן לא את כולן) ואני מאמין שלכם בטח ובטח יש יותר נסיון ממני, בגלל זה גם פניתי לפורום הזה בפרט ולא לפורום אחר שבו באמת היו אומרים לי.

נער בן 15: ואללה אח שלי תשמע אחלה אוטו, נראה פיגוזים, הייתה לי אחת כזאת בשכונה שלי, אוטו מדהים, שים לו אגזוז ובכלל אתה תהיה בשמיים.

עוד אחד אבל זה מנסה להשמע בוגר: שמעתי שיש הרבה בעיות איתן (גם אני שמעתי אז?), חרא אוטו, הכל מתקלקל, צריך מוסך בבית.

שונא את שני סוגי התגובות :wink:

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

חברי פורום היקרים, תודה רבה לכם!

כנראה שקצת שכל נכנס בי מכל מה שאמרתם, הלכתי, דברנו עם חבר, חשבתי עוד לא מעט לבד ואמרתי לעצמי ''מה אני צריך עכשיו את כל הסיבוכים האלה''?

בהתחלה כשביררתי על האוטו הייתי בטוח שמת לו המנוע והוא פשוט דחף אותו לאיז חניה, איכשהו הגעתי לזה וככה זה היה נשמע, פשוט הבחור גר במקום אחד והרכב עומד בכלל במקום אחר!

משיחה איתו הוא אמר שהרכב אצלו כשנה וחצי ושהאוטו עומד כבר 3-4 חודשים, הוא אמר את זה בכלל כי שאלתי מה מצב של כל מכלולי הרכב והוא ענה שהוא לא יודע, תשובה עיקפית גם וכו'

עכשיו עוד גיליתם לי שהאוטו בכלל עומד שנה, זה כבר הרבה זמן בשביל שהאוטו יצטרך טיפול דחוף ולא רק למנוע.

בכל מקרה לא ממהר, לאט לאט ואני אמצא!

סופשבוע כנראה אפגש עם בעל אלפא 33 (הרבה פחות בעייתית ומנוע ששמו לא מזמן עם 70 אלף ק''מ!)

היום עוד דיברתי עם בחור אחד בקשר לאסקורט קבריולט שנת 90, כל מילה שניה של אותו בחור הייתה ''אחי'' ואני שונא את זה, במצב הזה אני שונא את זה כ''כ, אבל לא פוסלים רכב ככה ושאלתי אותו אם הוא מתחייב בבדיקה, קיבלתי תשובה הכי לא צפויה והיא ''לא'' (פשוט תמיד שמעתי ''כן''

הוא בעצמו לא יודע מה מצב הרכב והרכב אצלו חצי שנה

שאלתי לאן הוא יכול להגיע לפגישה והוא ענה שאני אבוא אליו, ישר ויתרתי, לא מתחייב בבדיקה, ולבוא לחיפה? אני לא משוגע.

קיצר לאט לאט

שלא תחשבו שזאת עוד הדלקות, עם הבחור דיברתי כבר לפני כמה ימים ועוד לפני כל עניין הספרינט (נדמה לי דיברתי איתו יום רביעי או חמישי) והוא היה אמור להחזיר לי תשובה מתי אפשר להפגש, בעיקר תכננו לאתמול או היום אבל הוא לא יכול אז נדחה לסופשבוע...

תודה רבה לכם!

לא תתנגדו לאלפא 33 במפגש אספנות? :wink: (בצחוק בצחוק, מקווה שאיתה יהיה הכל בסדר, על המוכר שמעתי דברים טובים מצד ג' כמו כן על הרכב).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שיהיה בהצלחה, "הפזיזות מן השטן".

ובעצם אם כבר אז "אלכסון הוא אסון"

יום טוב

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

סתם לידע כללי,אני השבוע הולך לראות את האוטו וכנראה שגם יש לי מנוע בשבילו.

אחד החלומות שלי זה אלפא ספרינט.

אעדכן בהמשך...

פורסם

תעדכן!

אגב הבחור סיפר שבא אליו היום מישהו אם אני לא טועה מנהריה לראות את הרכב... במקרה אתה?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא,אני מזכרון.זה מנהריה נשמע מאוד רציני ואני מקווה מאד שהוא לא ייקח את האוטו(עשיתי כמה בירורים,אני מכיר מישהו שמכיר את הרכב הזה טוב מאד).

יום שישי אני הולך לראות את האוטו וכבר יש לי שני מנועים בשבילו.אחד 1500 ואחד 1700.

נעדכן בשישי!

פורסם

אכן נשמע רציני ואולי זה סתם סיפור בשביל הקפצת המחיר או בשביל לזרז?! אי אפשר לדעת פה...

בכל מקרה תנסה להוריד את הבחור מתחת ל 5, אני הצלחתי להוריד ל 5 כשדיברתי איתו.

תן לו ניסוח יפה שהרכב עומד הרבה זמן ושיהיה קשה לשקם אותו ותסביר לו שעם כל יום שעוברהרכב מאבד מערכו...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...