Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תראה בתרד הזה.

תקרא את תגובה מס' 24.

אם יש לך עוד שאלות , תעלה אותן ואני אשמח לעזור.

עזר לי מאוד אפילו

עוד בכלל שיש אפשרות לכרטיס אשראי (אפשר לגהץ להורים)

תודה רבה!!

השבוע אני כבר יעבוד על זה

זה לא אמור להיות תהליך של הרבה זמן(יותר מחצי יום נגיד)?

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם
1.כבל הארקה מהמנוע לשילדה??? מזה משהו חדש שהמצאת..?

2.אני מניח שהתכוונת כבל הארקה נוסף מהמצבר לשילדה /אלטרנטור לשילדה.

אז אני יחדש לך שאין צורך לעשות זאת היות והכבל מינוס המקורי מתחבר ישירות לשילדה ואורכו קצר ביותר . ככה שבהאקרה המקורית אין טעם לגעת . לגבי האלטרנטור הוא מחובר ע"י ברגים לתושבותיו שגם הן בעצם מחוברות לשילדה ובעצם הופכות להיות הארקה,גם פה אין צורך לגעת.

קדום כל זה משהו בכלל לא חדש שהמצאתי , אם אתה לא יודע שקיים כבל הארקה שמחובר מהמנוע לשלדת הרכב מצבך גרוע , לך תשאל כל חשמלאי רכב ותראה מה יגיד לך .

פורסם

גם אם כן דבילי מצידך להציע לשפר אותו היות והתושבת מנוע מחברת ישירות בין המנוע לבין הארקה ואין צורך להרחיק לכת כמשתמע מדבריך. הדבר מיותר ואינו יניב כלום בפועל,מלבד שיפור "פסיכולוגי"..[שכן מה לעזעזל "חיזוק הארקה של המנוע" כדברייך יועיל לשיפור החשמל ברכב?]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
גם אם כן דבילי מצידך להציע לשפר אותו היות והתושבת מנוע מחברת ישירות בין המנוע לבין הארקה ואין צורך להרחיק לכת כמשתמע מדבריך. הדבר מיותר ואינו יניב כלום בפועל,מלבד שיפור "פסיכולוגי"..[שכן מה לעזעזל "חיזוק הארקה של המנוע" כדברייך יועיל לשיפור החשמל ברכב?]
תושבות המנוע יושבות על השילדה והמנוע יושב עליהם באמצע ישנו גומי קשיח כך שאין הארקה ובגלל זה יש הארקה בין המנוע לשילדה , ואם תחבר עוד כבל הארקה אז יווצר מינוס טוב יותר למנוע וכך לא יהיה עומס במערכת החשמל של האוטו

פורסם

בין הגומי יש לך את החיבור , החיבור מתבצע בעזרת בורג עבה ומסיבי לא ניראה לי שיש לו בעיה לשמש כהארקה שוב אני לא רואה שום טעם לבצע את מה שאמרת זה חסר ערך. הארקות למצבר,אלטרנטור אין צורך להוסיף . חיווט [ישיר]בין אלטרנטור למצבר כן יש צורך להוסיף והדבר אכן תורם.

פורסם

כנראה שלא בא לך לנסות דברים שהם לא נשמעים לך הכי הגיוניים אבל לא כמה פעמים קראתי כאן על אנשים שעשו כבר את מה שאמרתי בת'רד הזה וזה השפיע להם משמעותית על מערכות החשמל ברכב , אני אישית עשיתי את זה לרכב של אחותי כי היו לה בעיות של חשמל וזה פשוט פתר הכל אם אתה רוצה אני מוכן אפילו להעלות לך תמונות .

ושוב פעם לגבי תושבות המנוע , בין המנוע לבין השילדה קיימות 3 תושבת בדרך כלל

ונכון שהן מחוברות עם בורג אבל יש הפרדה מוחלטת לגמרי בין המנוע לבין השלדה מבחינת הארקה , בתושבת עצמה ישנו גומי קשיח מאוד שתפקידו לספוג את המכות והויברציות של המנוע , אם היה קשר ישיר בין המנוע לתושבת ולשילדה כמו שאתה מתכוון עם הבורג , הוא מזמן היה נשבר והיית מוצא את המנוע שלך

" על הכביש " .

פורסם

אתה מסכים איתי שהבורג הנל חייב להיות מוברג להברגה מתכתית[הקשורה לשילדה אם נירצה או לא נירצה,לכן המונח "הארקה" תקף פה] ולא מפלסטיק הרי אנחנו לא מדברים פה על מכוניות על שלט.

אני עדין משוכנע שהדבר שהצעת מיותר לחלוטין ,אך אני יברר זאת יכול להיות ששכחתימשהו מתקופת לימודי לפני הבגרות שלי בחשמל.

פורסם

סלחו לי שאני מתערב בוויכוח שלכם, בד"כ אני לא נוהג לעשות כך. אבל עצה קטנה לכם אם אתם לא בעלי נסיון ואין לכם ידע בנושא מסויים על תעלו את התגובות שלכם בפורום כי אתם רק מבלבלים את האחרים, אני בטוח כי ניתן להשתמש בהו"פ בשביל הנושא!

בברכה גיא.

פורסם

לא

הוא אולי יכול להגיד לך במידה ומדובר על אלטרנטור מקורי מה הנתונים הראשוניים שלו, אל תשכח שעם הזמן האלטרנטורים הולכים ונחלשים.

בד"כ למי שמתעסק עם שיפוץ אלטרנטורים יש לו מכשיר מסויים שמתקינים עליו את האלטרנטור עם רצועה כמו ברכב, מותחים ומעלים סל"ד על מנת לראות מה הוולטאז' שהוא מספק, וכמובן כמה אמפרז' הוא מפיק.

אבל בשביל זה צריך לפרק אלטרנטור.

אם תאמר לנו באיזה רכב מדובר אני אוכל להגיד לך על איזה אלטרנטור מדובר.

בד"כ ברכבים סטנדרטיים האלטרנטורים נעים בין 70-90 אמפר, וברכבי דיזל בין 90-120 אמפר.

under construction..

פורסם
אתה מסכים איתי שהבורג הנל חייב להיות מוברג להברגה מתכתית[הקשורה לשילדה אם נירצה או לא נירצה,לכן המונח "הארקה" תקף פה] ולא מפלסטיק הרי אנחנו לא מדברים פה על מכוניות על שלט.

אני עדין משוכנע שהדבר שהצעת מיותר לחלוטין ,אך אני יברר זאת יכול להיות ששכחתימשהו מתקופת לימודי לפני הבגרות שלי בחשמל.

למדת חשמל רכב או חשמל תעשיה ובניין ?

פורסם

בקשר למינוס של מנוע, אני לא מבין גדול. אבל נירא לי שאסף צודק.

כי כמו שאני מבין כדי שאלטרנטור יטען את המצבר אז הם חייבים להיות מחוברים זה אם זה על ידי מינוס ופלוס. מינוס זה השילדה של הרכב נכון? אצלי ברכב מינוס מהמצבר אולך לשילדה באורך של איזה 15 ס"ם בעובי של 4 G. אז האלטרנטור מעביר את הזרם דרך התושבות שלו לשילדה לא?

בקשר למנוע והתושבות שלו פה אסף לא צודק כי אם המנוע היה מחובר ישירות לשילדה איך שהוא (יש קשר אם שילדה) אז אין טעם בתושבות כבר. אבל בקשר ל"מנועה על בכביש" זה לא נכון כי התושבות נועדו כדי לא כל הוויברציות של מנוע אתה והרכב שלך לא ירגישו אתם!

לא חושב שלפני 100 שנה במכוניות היו מורכבות תושבות מנוע אבל המנועים שלהם לא נפלו על הכביש!

זה דעה שלי אולי אני טועה.

פורסם

" מנוע על הכביש " זה מין פתגם זה לא הכוונה באמת רומן , גבר שני המינוס מהמנוע לשילדה הוא לא במטרה להטעין את המצבר , הרי המנוע עצמו צורך גם זרם אם אתה לא יודעים , יש לך פלגים בתוך המנוע שמקבלים פלוס , אז איפה המינוס ? בטוח שלא בתושבות מנוע אלא מינוס שמחובר מהמנוע לשלדה

סתם בשביל הכיף נסו לחפש את הכבלים שמחוברים כארקה מהמנוע לשלדה ונתקו אותם ( בכוונה רשמתי " כבלים " כי יש מכוניות שייש יותר מכבל אחד ) תראו אם אתם מצליחים להתניע את הרכב , אני מוכן להתערב איתכם שלא תצליחו .

פורסם

הבנתי אותך. אז אתה רוצה להגיד שמינוס מהמצבר אולך למנוע?

או קי יכו ליהיות. אז שאלה השניה שלי ארי המינוס של המגברים לכל הצרכנים באוטו באה מהשילדה כבר.

זאת אומרת שמהמצבר יוצא לנו שני מונוסים אחד אולך למנוע והשני אולך לשילדה כן?

אז מה יעזור להחליף חוט של מנועה בשיפור קבלת זרם למגברים ו לשאר הצרכנים באוטו? זה לא הבנתי!

• תוכן חדש...