Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנת נכון רומן , מהמצבר יש כבל ארקה שמחובר לגוף הרכב , מהמנוע יש כבל ארקה שמחובר גם לגוף הרכב , כך המנוע ושאר מערכות החשמל מקבלים את המינוס שלהם זה הכל . ומאחר והמנוע הוא צרכן זרם גדול בגלל הפלגים ועוד יותר במנועים שייש להם הזרקה ממולץ לחבר בנוסף עוד כבל ארקה מהמנוע לגוף הרכב .

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא הבנת נכון רומן , מהמצבר יש כבל ארקה שמחובר לגוף הרכב , מהמנוע יש כבל ארקה שמחובר גם לגוף הרכב , כך המנוע ושאר מערכות החשמל מקבלים את המינוס שלהם זה הכל . ומאחר והמנוע הוא צרכן זרם גדול בגלל הפלגים ועוד יותר במנועים שייש להם הזרקה ממולץ לחבר בנוסף עוד כבל ארקה מהמנוע לגוף הרכב .

ידידי היקר, אתה טועה , מטעה את השאר ומוסיף דברים שלא קשורים.

אין שום צורך בהוספת כבלי הארקה ממזרקים,מהמנוע ומשאר המכלולים, אם זה עבד טוב לפני זה אין שום סיבה שזה לא יעבוד עכשיו, אני אתן לך משפט אחד שלומד כל טכנאי מתחיל:"אם זה עובד,לא נוגעים בזה!".

ועכשיו הדבר היחידי שמומלץ לעשות ברכב הוא חיזוק נקודות החיבור של האלטרנטור+מצבר+שלדה.

עושים זאת ע"י העברת כבלים חדשים ואו נוספים בעובי זהה.

"שלושת נקודות החיבור" או יותר נכון "THE BIG 3"

יש פה מס' קישורים ודובר רבות אודות הנושא הזה, אני מציע לך לקרוא אותם זה ישפוך לך קצת אור לגבי שאלות\השערות נוספות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=98878

http://www.sharks.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=68

under construction..

פורסם

צודק ב 100% , אם עובד לא נוגעים .

אבל מה קורה כשאתה מתחיל לחבר מערכת שצורכת לך זרם כמו מטורפת וכל הפנסים באוטו מתחילים להבהב לך ונהיה לך דיסקו באוטו ? אז עושים שיפור קטן של הוספת כבל ארקה מהמנוע לשלדה , מגדילים את עובי החוט מהאלטרנטור למצבר וזהו . לא סיפור יקר , יעיל מאוד ופותר המון בעיות .

משפט חמוד הבאת על טכנאי מתחיל " מה שעובד לא נוגעים " . אבל זה לטכנאי מתחיל כמו שאמרת , טכנאי מתקדם ומקצועי יגיד לך גם את מה שאני אמרתי לך .

פורסם

שוב, אתה טועה ומוסיף שטויות.

אין קשר כלל להארקה של מנוע שזה נוגע למערכת החשמל.

משיכה של מגברים היא מהמצבר,והעומס נופל על האלטרנטור, ולכן אילו נקודות החיבור אותן אתה נדרש לחזק.

תעשה ניסוי, תחזק רק את נקודות החיבור כפי שכבר ציינתי, אני רק אומר שלא אני המצאתי את זה ורבים חכמים לפני(או יותר נכון בערך שהייתי בחיתולים) חשבו על נושא זה.

ותיווכח שאין כלל צורך בשום דבר נוסף.

חבל שאתה סתם מתווכח ללא כל בסיס לעניין.

under construction..

פורסם
יכול ליהיות אבל העיקרון לא היה להגיד מאיפה בא החוט של המנוע. אני לא טכנאי (חשמלי) רכב בגלל זה אני לא בטוח בזה. נגיד וחוט של המנוע באה מהשילדה או מהמצבר זה לא משנה.

מה שרציתי להגיד זה ככה:

אנחנו מחפשים בשיפור קבלת חשמל של רכיבים ברכב כן?

1 אבל פנסים מהבהבים.

2 אור של הדשבורד.

3 אור פנימי של הסלון.

4 בקיצור כל מה נימצא ברכב פרט למנוע, ואולי גיר אוטומט, ואולי מזגן. אולי כי אני לא בטוח בזה וזה לא משנה.

כל זה מקבל חשמל מהמצבר נכון? מצבר מקבל חשמל יותר נכון מטעין את עצמו בעזרת אלטרנטור. אז מה יעזור לנו להחליף ארקה של מנוע מהשילדה?

מנוע מושכת את החשמל X שלה נגיד כן. אז מה אם נדליק מערכת אם צריכת חשמל Y אז חוט העבה יותר של הארקה של מנוע יעזור לו? מה הוא יעזור לו? לימשוך יותר חשמל? יכול ליהיות אבל זה לא יהיה קשור למערכת אודיו אם צריכת חשמל גבוה. הכל קשור לאטרנטור, למצבר, ו חיווט בין האלטרנטור למצבר. שדרך אגב הפלוס של האלטרנטור באה ממנו עד למצבר ובדרך הוא מיתחבר למנוע. אבל מחליפים את החוט לא ביגלל המנוע אלה ביגלל האלטרנטור-מצבר!

בקצרה - מה שציינת לעשות זה כמו להחליף חוט עבה יותר מהמצבר למנורה אחד באוטו, פשוט מנוע קצת יותר גדול מהמנורה.

פורסם

נראה לי כבר שהיה עדיף לכם לנסות את מה שאמרתי במקום להתווכח כבר שלושה ימים ,

בכל מקרה אני יודע מה אני אומר ואני כבר ניסיתי את מה שאמרתי אצל אחותי באוטו ואצל חברים

אתם רוצים תנסו אתם לא רוצים אל תנסו אני לא אמשיך להתווכח איתכם , פרשתי .

פורסם
נראה לי כבר שהיה עדיף לכם לנסות את מה שאמרתי במקום להתווכח כבר שלושה ימים ,

בכל מקרה אני יודע מה אני אומר ואני כבר ניסיתי את מה שאמרתי אצל אחותי באוטו ואצל חברים

אתם רוצים תנסו אתם לא רוצים אל תנסו אני לא אמשיך להתווכח איתכם , פרשתי .

אולי כדאי שתחשוב שניה שאומרים לך 3 אנשים שאתה טועה?

וגם 3 אנשים שגם "יודעים על מה הם מדברים"...

אני רק מציין בפניך שלא המצאנו את זה , וגם אתה לא גילית את אמריקה מחדש, ולהיפך, זה אתה שמתווכח, אנחנו פשוט מנסים להראות לך שאתה טועה.

וזה לא קשור לדעה שאתה יכול לקבלה או לא, זו לא דעה אלא עובדה.

under construction..

פורסם
1.כבל הארקה מהמנוע לשילדה??? מזה משהו חדש שהמצאת..?

2.אני מניח שהתכוונת כבל הארקה נוסף מהמצבר לשילדה /אלטרנטור לשילדה.

אז אני יחדש לך שאין צורך לעשות זאת היות והכבל מינוס המקורי מתחבר ישירות לשילדה ואורכו קצר ביותר . ככה שבהאקרה המקורית אין טעם לגעת . לגבי האלטרנטור הוא מחובר ע"י ברגים לתושבותיו שגם הן בעצם מחוברות לשילדה ובעצם הופכות להיות הארקה,גם פה אין צורך לגעת.

תן לי לחדש לך קיים דבר כזה הארקה מהמנוע לשלדה וזה דבר שקיים ב90 אחוז מהמכוניות היום

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם
למדת חשמל רכב או חשמל תעשיה ובניין ?
למדתי 3 שנים ועשיתי בגרות במערכות חשמל ובקרה אם זה כזה מעניין אותך.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...