רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בקטע של סוף איילון קצת אחרי שעוברים את התחנת רכבת של תחנת הרצליה יש מצלמה על עמוד שם... האם מדובר במצלמת מהירות? או משהו אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת stifler1777, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול בערב הוזמנו חברי Carsforum בוגרי המחזורים הראשונים של הקורסים של Bosch לבית לדיקו בראשון לציון לשמוע הרצה מפיו של מר לוץ הופמן, מהנדס רכב בכיר של היצרנית. לוץ, בחור נחמד ומצחיק העביר הרצאה מצויינת (!!!) של 3.5 שעות שדיברה על טכנולוגיות חדשות בעולם הרכב ובין היתר כללה את הנושאים הבאים: הקטנת הנפח (Downsizing) של מנועים. כניסת מגדשי טורבו לעולם הרכב. מערכות Start-Stop ואופן פעולתן (וזה הרבה יותר מורכב ממה שנדמה לכם ) מנועי דיזל בעלי מסילה משותפת, מזרקי סולונואיד ופיזו-אלקטריים. פילטרים לרכב. מערכת ESP. ולקינוח איך עובד חיישן MAF. ההרצאה הזו הייתה פשוט אדירה, משולבת בהומור, קלה מאוד להבנה (במיוחד אחרי הקורס) ותרמה מאוד להעשרת הידע.…
הודעה אחרונה מאת hagay59, -
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
הגולף עם המנוע 140 כח תגיע?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז היום, לפני 3 שנים הלכתי לדואר להעברת בעלות. נכון שהיה ממש קשה בהתחלה ,כל מיני תקלות מעצבנות (פלוסים ומינוסים לא מחוברים כמו שצריך , אבנית על החיבורים).. אבל מאז היישור קו מכאני שעשיתי הרכב משרת אותי נאמנה , הרכב נקנה עם 175K ק"מ , והיום עומד על סביבות ה213K +- . תקלות שהיו : כבל גז נקרע - טורים שיחקו , הוחלף במקורי חדש . מנוע צעדים וחיישן מצב מצערת הוחלפו לחדשים מקוריים. חיישן אויר שמקבל לכלוך והאוטו נכבה ברמזור , נוקה עם שני מקלות אוזניים וספרי מגעים. אמנם לא תקלה , אבל הראלי קיבלה גם מאוורר + רדיאטור אורדונז מקורי . בשביל השקט הנפשי. עתיד : להנות עם האוטו , לשמור ולטפח . כמובן שגם צריך מכניקה פה ושם כמו בולמים , ברקסים צביעת טמבונים והורדת ה…
הודעה אחרונה מאת E.L, -
ביום שישי הקרוב יתייקר הדלק ב- 31 אגורות ויעלה 7.83 ש"ח בתדלוק עצמי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4338986,00.html
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עקב נסיעות מרובות עם הכלבה לים ואמא ציירת אני צריך המלצה לסט כיסויי מושבים איכותי. הרכב הוא סקודה אוקטביה אבל את הסט הקידמי נשים בפיאט פנדה של אחי מכיוון שבסקודה יש כריות אוויר (הקדמתי תרופה למכה) בברכה, ניצן בורק
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
ע"פ YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4338015,00.html אין ספק שהוא בעל צורה "מיוחדת" אבל אני עדיין חושב שדייטסו מאטרייה הוא רכב הרבה יותר מכוער, לפחות בארץ.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פשוט מדהים (וגם המוזיקה לא מאכזבת)! מספרים הזויים. (כדאי מאד לראות ב-HD) http://www.rtugroup.com/revolutionary-technologies/pseudo-adiabatic-technology
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
אני גר ומסתובב לא מעט באזור טלביה - רחביה בירושלים. די הרבה יוצא לי להתקל בשיירה המאובטחת של ראש ממשלתנו האהוב. השיירה נוסעת לה ברחובות צרים (אל/מרחוב בלפור - מעון רוה"מ) בסירנות זועקות ובמהירות מסחררת. במרכז השיירה , שמקדימה ואחורה ג'יפי לנד קרוזר V8 של שב"כ וניידות ביטחון אחרות , רועמים להם שלישיית רכבי פאר מסוג אודי A8 שעליהן כיתוב צנוע "W12". יופי ! חזק ובטוח ! הדבר שמפריע לי , מעבר לנסיעה התדירה במהירות גבוהה במיוחד ביחס לתנאי הדרך האמורים , הינה העובדה ששלושת הרכבים עם תריסר הבוכנות הרועמות הינם כולם עם לוחית רישוי זהה של סמל המנורה. אין שום זיהוי פרטני לרכב. גם חלק גדול מרכבי הליווי הינם בעלי לוחית זיהוי ציונית אך אנונימית כזו. …
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן לכולם, קודם כל אציין לכולם שבחור מהפורום שעובד ב UMI שעונה לכינוי "גיא משברולט" אכן ניסה לעזור לי ואני מודה לו מאוד על כך. העניין הוא כזה,יש לי 2 קאוואלירים בבית אחת מודל 2000 והשניה 2003. לאותה אחת ממודל 2000 יש מידת צמיגים בגודל 195/70/14 - אם זאת נמכרו רכבים זהים עם מנוע 2400 עם מידה 195/65/15 כאשר ביקשתי מ UMI לשלוח לי אישור למידה הנ"ל הם פשוט לא אישור בטענה שהמהנדס לא מאשר וזהו. אך עם זאת במכון טסטים אין לו מידות של קאוואליר ולכן אמר לי "אחי מה שיש ברשיון" זה מה אני מוכן להעביר. שלי בעלת מנוע 2200 ברמת גימור CS רכב זהה אך ברמת גימור LS עם מנוע 2400 נמכר עם צמיגי 15". למה לא מאשרים לי? בחו"ל אותם רכבים נמכרים גם עם צמיגי 16". בקאווא…
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
שיפוץ מנוע לרכב חדש ? 1 2
מאת semca-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום וברכה למומחי הפורום, ברשותי רכב מסוג טיוטה יאריס ,שלוש שנים על הכביש חדשה יד ראשונה ,לקראת סיום האחריות,הסתבר שיש צורך (על פי חוות דעת מומחי טיוטה)בשיפוץ המנוע,(אווורול)החברה מוכנה לבצע את כול השיפוץ על חשבונה, שאלתי היא: האם אני יכול לדרוש\לבקש שיחילפו את כול מכלול המנוע ,כלומר מנוע חדש,וזאת בטענה שהרכב חדש,שתיתכן ירידה בערכו,וכן הלאה. אודה לכם ,ואשמח לקבל חוות דעת שהיא גם משפטית,עינינית. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4339423,00.html לצחוק או לבכות?... לבכות.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מגיע מתחום הטיסנים,והשאלה שלי מופנת לפיסיקאים שבניכם. לי יש מנוע 2 פעימות בנזין בנפח 85 סמק SINGAL CILINDER לשאלתי :איזה מנוע מוציא כח שמתפרש בסופו של דבר למומנט,מנוע עם צילינדר 1 בנפח 85 ,או מנוע עם 2 צילינדרים בנפח 85 ?? בא נניח לרגע שמהלך הבוכנה וגודל גל הארכובה שוים כך שהם יוצרים את אותו יחס בן מהלך הבוכנה בגליל ליחס שבו עושה הקראנק חצי סיבוב אני מחפש בGOOGLE נוסחה שתיתן ל F שהוא כח בעצם ביחידות של [N] כתלות בנפח המנוע כי בסופו של דבר הפיצוץ בחלל הצילינדר הוא שגורם לבוכנה לרדת. השערה שלי היא שמנוע SINGAL נותן כח גדול יותר בציר מחברו הTWIN .
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 52 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אני פשוט בהלם.... הזמנתי בית מצערת לרכב - מחו"ל, עלות החלק 72$ + משלוח פדקס בעלות של 65$ סה"כ = 137$ שהם 511 ש"ח. סבבה, סביר, שמח וטוב לב אני ממתין למשלוח והנה הגיע המשלוח ועוקב במכס התקשרו אלי מפדקס ואמרו שהגיע משלוח ללא הצהרה, תיאור, מחיר וכו' וביקשו שאשלח הצהרה על מהות הטובין והערך - שלחתי. (משתמע שבגין חוסר תיאור והצהרה עוקב המשלוח במכס - 5 ימים) טוב, ראיתי הבוקר ששוחרר המשלוח והתקשרתי לבדוק מתי יגיע. על הדרך ביקשתי לדעת עלויות נוספות וכאן חטפתי שוק מע"מ בגין מכס - 89 + מס קנייה - 84 + דמי איכסון - 47 + עמילות מכס - 244 + אישור תחבורה - 140 = סה"כ 605 ש"ח!!! למה ככה??? פעם ראשונה שאני מזמין חלק "גדול" מחו"ל (1.5 ק"ג שוקל סה"כ) לא ד…
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
- 4 תגובות
- 893 צפיות
שלום חברים. האם ניתן לבטח נהג חדש ברכב של הוריו בביטוח שיחול רק בימים שישי ושבת? האם זה מקובל? מה לדעתכם יהיו העלויות? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Fixesss, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם למישהו יש מושג מדוע מופיע איסור על התקנת וו גרירה ברנו לוגאן? האם האיסור ניתן לשינוי בדרך חוקית כלשהי? פשוט ראיתי מספר רכבים דומים עם וו גרירה מותקן!!!
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עכשיו שהטמפ' נמוכה ויש הרבה גשם, החלונות ברכב כל הזמן מלאים במים מבפנים. גם בתחילת הנסיעה וגם במשך הנסיעה עם מזגן פועל. אפילו כשמחממים את הרכב עם מזגן ונהיה חם בפנים, החלנות עדיין מלאים במים. הרכב חדש - בן כמה חודשים. האם זה אצל כולם ככה או שיש בעיית אטימות ברכב?
הודעה אחרונה מאת andrey12341, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
"מעצב הולנדי תכנן פסי סימון שנטענים באור השמש במהלך היום ומשחררים אותו בלילה, כך שנהגים יכולים לנסוע בחושך מבלי להזדקק למנורות" http://www.haaretz.co.il/news/science/1.1916516
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 883 צפיות
אני מעוניין להתקין קיט קסנון ברכב שלי. רשום שהטמפרטורה של המנורות היא בין 40 ל105 מעלות. החשש שלי או שהמנורה תגיעה לטמפרטורה המקסימלית שלה היא תשרוף לי את הרפלקטור בפנס. זה נורמאלי או שזה יותר גבוהה ממנורת הלוגן רגילה?
הודעה אחרונה מאת The Coolest, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 465 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_298.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 4 תגובות
- 856 צפיות
חברים, האם קיימת מצלמת מהירות ביציאה מאיילון צפון במחלף גלילות, חוצה דרך כביש 5 ועד כביש 2(סינמה סיטי)? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 800 צפיות
שלום נסעתי לפני כמה ימים וערס התעצבן עלי שאני מאט שיש עבודות בכביש א ברמזור שאני והוא פנינו שמאלה צהנתיב השמאלי, בסוף הפניה הייתי צריך את הימני והוא פתאם שם גז כמו מטורף ואני מאז כדי להיכנס אחריו והוא מאט בכוונה כדי לא לתת לי להיכנס ועושה לי סימנים כאילו אני הדפוק פה. טוב אני מגיע ופניית פרסה שמאלה וזה רמזור כזה שמספיק ל3 מכוניות. בגלל שהוא קצר והפניה צרה אז נאלצתי לעשות רוורס וכבר היה אדום שמכוניות אחרות מגיעות וצופרות לי. מבחינה טכנית בפניית פרסה יש סיכוי שעברתי עבירה? דנכנסתי לצומת היה ירוק ואז התחיל ישר כתום. החוק אומר שצריך להיכנס לצומת רק בירוק ולפנות אותה במהירות ומה לעשות שזה פניה בעיית. לדעתכם הייתי מקבל בכל זאת דוח על רמזור אדום למה חיפשתי ברשת וראי…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 963 צפיות
לפניי כמעט חודש הזמנתי חלק מסוים לרכבי, השבוע קיבלתי בתיבת הדואר "קבלה" חתומה מהמכס שבו מצוין שהחלק פטור ממיסים, עכשיו השאלה היא מהיכן עליי לאסוף את החלק? רשות המיסים צריכה לשלוח את החלק לסניף הדואר הקרוב לביתי ומשם אני צריך לאסוף אותו או שעליי להגיע עם "הקבלה" שקיבלתי אל רשות המיסים בת"א לאסוף אותו?
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
לא ידעתי איפה לפתוח את השרשור, פה או בדיני תעבורה. אם טעיתי תעבירו בבקשה בקשר לשאלה עצמה: לצערי גיליתי שאבא שלי צריך לעבור קטיעת רגל ימין. השאלה שלי היא האם לאחר זמן מסוים בו הוא יתרגל לרגל תותבת, הוא יוכל לנהוג רגיל או שצריך משהו מיוחד? תודה
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
פיאט פנדה, הדגם היוצא, במבצע. 57990 ש"ח במזומן, לא כולל אגרת רישוי. http://fiat.wee.co.il/fiatpanda/?ref=FACEBOOK&BID=27420
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השבוע החלפתי צמיגים לאחד הטנדרים שיש לנו בחברה, ולפני שהחלפתי הסתכלתי על הצמיגים כדי לראות אם יש באמת צורך להחליף או לא. כמובן שראיתי על הצמיג עצמו שצריך להחליך ואחרי המלצות של הפנצ'ריה שמטפלת לנו ברכבים שמתי לב שאין תאריך יצור על הצמיג. אני יודע שבדר"כ התאריך נמצא על הדופן של הצמיג, עם 4 ספרות של השבוע והשנה שבו יוצר הצמיג וזה מוקף. משום מה אין תאריך על הצמיג. יש את היצרן (ברידג'סטון) המידה ועוד כל מיני כיתובים. יש מצב שהתאריך נמחק מהצמיג? או שאני פשוט מפספס משהו? כי עברתי על כל ארבעת הצמיגים כמה פעמים כדי לוודא שאני לא מפספס ולא היה תאריך. כל הצמיגים אותו הדבר ובכולם אין תאריך. יכול להיות שזה רשום בצורה אחרת? הצמיגים הוחלפו כבר, אני פשוט סקרן לדעת מה התאריך של אותם צ…
הודעה אחרונה מאת matansab, -
הסיפור הוא כזה. אני כבר חודש וחצי בלי רכב אחרי שמכרתי את המטחנת דלק (גטס ידנית שהתחפשה להאמר). אני מחפש רק ידני ולכן נתקל במציאות האיומה של מציאת רכב ידני בגלל תופעת העדר והעצלנות של תושבי מדינת ישראל. (כמובן שגם ליבואן יש חלק בזה) . אוסיף ואומר שגם לי יש חלק לא מועט בבעיה מכיון שאני לא ממש מתפשר. מה הכוונה ? יש המון מכוניות ידניות חלקם ישנות יותר וחלקן חדשות יותר אבל לא כולם מתאימות לי. נתחיל בפלח הזול יותר 206 ,ספייס . ראיתי כמה רכבים , מתחלק לרכבים גמורים שהבעלים רוצים מחירון או בעלים שמתפשרים אבל הרכב בעל שאסי או סובל מתחלואים אחרים. אז עליתי בכמות מזומנים ועברתי לסגמנט יותר רציני - פונטו גרנדה . הבעיה כאן שהשוק מוצף בגרסאות 1.2 שפחות מוצלחות ונדיר למצוא 1.4 . כאשר נמ…
הודעה אחרונה מאת itamar_vtec, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ללמוד מקצוע "הוראת נהיגה" במילים אחרות רוצה להיות מורה נהיגה על רכב פרטי עד 4 טון. יש לי וותק נהיגה של בערך 13 שנים, אבל יש לי לצערי עבר לא כל כך טוב מבחינת תיקי בעבורה, השטויות שהייתי עושה בשלוש השנים הראשונות של היותי נהג, הביאו אותי למשפטים ודוחות וגם לשלילות. אבל בעשר השנים האחרונות יש לי רק עברת חנייה אחת או שניים. האם העבר שלי יכול להשפיע לרעה, ובכלל האם אני יכול לגשת ללימודי הוראת נהיגה עם עבר רחוק לא נקי? אם מישהו יוכל לעזור לי לקבל קצת מידע על המקצוע, האם יש ביקוש, איך לעבוד, רכב לימודי פרטי ולעבוד עצמאי, או כשכיר, או לעבוד אם בית ספר לנהיגה או לבד. יש לציין שיש לי משיכה לנהיגה, ואני מאמין שאני יצליח ללמד למופת את הנהגים ל…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, שמתי לב שיש שני סוגים של מספרי רישוי - הארוך המלבני ומרובע יותר קטן כזה עכשיו לי יש את המלבני והוא ממוקם למטה (כמו בכל הרכבים), הבעיה היא שכל טיול שטח הוא חוטף מכות פסיכיות ואני צריך לחבר אותו חזרה, וזה כבר כל כך קרוע שם שאין כל כך איך להחזיק אותו.. חשבתי אולי למקם אותו על הדלת של הבאגז (ניסן טרנו), אבל הוא לא נכנס שם, אבל ראיתי שהמספרים היותר קטנים (כמו שראיתי שיש ללנדקרוזר), כן נכנסים.. יש אפשרות להדפיס את הסוג השני? אם כן מה התהליך? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 7 אלף צפיות
היי, עכשיו חזרתי מהמוסך לאחר טיפול ראשון לריו - סיבה טובה לסכם 11 חודש ו 14000 ק"מ בחברת של הריו הלבנה שלי. ברשותכם אתחיל את הסקירה דווקא מהסוף. לאחר התלבטות החלטתי לבצע את הטיפול (הפשוט יחסית) במוסך קיה צפון בחיפה. נכון שיש מוסכים מורשים באיזור כרמיאל, אך עוד מימי הפיקנטו התרשמתי מרמת השירות שם. את פני קיבל יועץ שירות בשם דורון ומיד התחיל תהליך פתיחת כרטיס העבודה. מכיוון שמדובר בטיפול קטן ולא מסובך אציין רק שהשירות שקיבלתי היה אדיב, מהיר יחסית ומשביע רצון למרות שגעתי למוסך בהתראה קצרה של חצי שעה. המחיר יצא 480 ש"ח לאחר הנחה וקיבלתי גם מתנה -גלון מים לווישרים. מומלץ בחום. הריו החליפה לפני שנה את הפיקנטו שהיתה ברשותי כמו שכתבתי בשרשור הזה. אז על הריו יש מה…
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)