Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה,

מה קורה אם בתאור המוצר רושמים: "מצערת למכסחת דשא", האם זה לא יעקוף את משרד התחבורה?

ובכלל, על לא מעט חלקים ניתן להמציא שימושים מקבילים (לדוגמא, בולם זעזועים - לאופניים, משולשים - חלקי פח למנוף ידני, מיסבים - למכונת כביסה, מחשב מנוע/גיר - HTPC...) :wink:

ת'כלס זה מה שצריך לעשות, אין ברירה פה, מי שמנסה להיות ישר משלם על כך ביוקר!!! מאלצים אותך להיות קומבינטור ותחמן :twisted:

העיקר יצא "חוק" חדש בעקבות המחאה החברתית שניתן לייבא פריטים מחו"ל עד לשווי של 1,200 ש"ח ללא מכס והיטלים אחרים,

כמובן שפטור זה כנראה לא תקף על חלקי רכב :idea: (???)

יאללה שילכו ל :bad-word:

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שיטת מצליח, אל תוותר כולנו היינו שם.

בגדול אם זה חלק אוטו עשו בשבילך את העבודה של בירורים מול משרד התחבורה, אבל יש מה להתווכח במחיר.

תנסה להתפשר על 100-200 ש"ח (כן , לא להתבייש)

אם לא תגיד 'אוקיי תודה, תחזירו לשולח'

השולח יקבל את המשלוח בחזרה ותוכל לפתוח ב PAYPAL בקשה להחזר במידה והשולח יעשה בעיות אם הכסף.

רוב הסיכויים שהם יתקפלו, יעלה להם כסף להחזיר לשולח (אתה מתכוון שיעלה לשולח לקבל את החבילה שלו בחזרה) ולפעמים (כמו שקרה לי בכמה מקרים) הם יעדיפו לתת ללא חיוב נוסף מאשר להחזיר.

אחת הסיבות מדוע הרבה אנשים בעולם לא רוצים להתעסק עם לקוחות ממדינת ישראל. כל הפרוצודורה של ייבוא החלקים הוא כזה כאב ראש אחד גדול שהרבה עסקים לא רוצים להתעסק עם זה. אתה לא יכול לאלץ את המוכר לקבל את המוצר בחזרה. כאשר אתה קונה את המוצר באייביי אז יש שם את מדיניות החזרת החלקים למוכר. אם הוא לא רושם שהוא מקבל את החלק בחזרה באיזה זכות אתה רוצה להכריח אותו לקחת את המוצר? חוץ מזה, אם אתה מסרב לקחת את המוצר מה אתה חושב, שחברת השילוח שולחת אותו בחינם בחזרה למוכר? מה פתאום, הם שולחים את המוצר בחזרה למוכר ומודיעים לו שהחבילה שלו הוחזרה. אם הוא רוצה אותה, הוא צריך לשלם עבור המשלוח בחזרה. אז תתאר לך כזה מצב שבו מוכר מכר לך את החלק, שלח אותו לארץ, אתה מסרב לקבל את החבילה, היא מוחזרת לשולח ועכשיו הוא צריך לשלם בכדי לקבל את החבילה. אם זה לא מספיק אז לאחר שהוא הסביר ללקוח מישראל שהוא יחזיר לו את הכסף פחות דמי המשלוח הלוך וחזור אז מר ישראל ישראלי פותח לו דיספיוט שהוא רוצה את כל סכום הכסף בחזרה. עכשיו אתה מבין מדוע אנשים לא רוצים להתעסק עם ישראל?

אני הזמנתי חלק דומה מפחינת מחיר, שצויין עליו חלקי רכב.

מחיר החלק היה $109 פלוס $49 משלוח.

שזה היה 611 ש"ח.

משקל החבילה נחשב למאוד כבר יחסית, 5 ק"ג.

הגיעה אחרי חודש במשלוח רגיל (דואר), אחרי שבוע זה היה בארץ, עוד שלושה שבועות בארץ עד שזה היה אצלי.

עבר במכס ואישור תחבורה.

ונידרשתי לשלם רק 220 ש"ח מכס.

כניראה שבאמת צריך להימנע מחברות השילוח האלו.

יפה מאוד, היו צריכים לחייב אותך מקסימום ב 305 שקל מיסים. כנראה שמישהו החליט שעל החלק הספציפי שלך לא היה צריך לשלם 50 אחוזים מכס אלא 36 אחוזים.

FedEX ידועים בתור גנבים

על משקפי שמש שעלו לי 200 שקל שילמתי 100 שקל עמלות פדקס

על בגדים שעלו 600 שקל שילמתי עוד 350 שקל לפדקס היקרים

בקיצר, להתרחק מחברות שילוח כמו מאש בשדה קוצים

וואלה? יצאת בזול, אני הזמנתי קפקפים עלובים מסין. עלו לי כולל משלוח לארץ 20 דולר שזה היה אז כ 80 שקלים. EMS רצו עמלת שיחרור (גאזים כנראה) 260 שקל. איך? אני ממש לא יודע. סירבתי לקחת את החבילה, עכשיו דואר ישראל הם מאוד חמודים. למרות שהדואר הגיע באקספרס הם שלחו אותו בצורה הכי זולה שיש, קרי דואר ים. החבילה מעולם לא הגיעה בחזרה ליעדה. אני מעולם לא קיבלתי את הזיכוי עבור הקפקפים האומללים האלה.

ת'כלס זה מה שצריך לעשות, אין ברירה פה, מי שמנסה להיות ישר משלם על כך ביוקר!!! מאלצים אותך להיות קומבינטור ותחמן :twisted:

העיקר יצא "חוק" חדש בעקבות המחאה החברתית שניתן לייבא פריטים מחו"ל עד לשווי של 1,200 ש"ח ללא מכס והיטלים אחרים,

כמובן שפטור זה כנראה לא תקף על חלקי רכב :idea: (???)

יאללה שילכו ל :bad-word:

לא קומבינה, לא תחמנות ולא נעליים. אני אומר לך חד וחלק. הזמנתי כבר המון חלקים לארץ. הכאב ראש היחידי שהיה לי זה אישורי משרד תחבורה. חוץ מזה הכל הלך חלק. תזמין חלקים, תאמר למוכר שישלח את הפריט\ים לארץ בדואר הרגיל הרישמי של המדינה ממנה הוא שולח. זה יכול להיות באוויר וזה יכול להיות בים. לעולם אבל לעולם אל תסכים שישלחו לך בדואר אקספרס של 3 ימים כי גם עם זו משרוקית שעולה 1 דולר אתה תקבל צינור. לא שילמתי עד היום שקל אחד שחוק בעבור עמלת שיחרור. גם אם זה באויר וגם אם זה דרך הים. הכל טוב ויפה בתנאי אחד שזה לא דואר אקספרס. מי שיכול לחכות, הרוויח. מי שלחוץ בזמן וצריך את החלק נואשות שיתכוון לקבל צינור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש סיבה הגיונית להצהיר שמדובר בחלק לרכב \ מנוע? בשביל מה, בשביל אישור תחבורה ועוד שטויות?

צריך לבדוק איזה מוצרים נכללים בפטור של עד 1,200 ש"ח ולהצהיר בהתאם.

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם
אני פשוט בהלם....

הזמנתי בית מצערת לרכב - מחו"ל, עלות החלק 72$ + משלוח פדקס בעלות של 65$ סה"כ = 137$ שהם 511 ש"ח.

סבבה, סביר, שמח וטוב לב אני ממתין למשלוח והנה הגיע המשלוח ועוקב במכס :shock:

התקשרו אלי מפדקס ואמרו שהגיע משלוח ללא הצהרה, תיאור, מחיר וכו' וביקשו שאשלח הצהרה על מהות הטובין והערך - שלחתי.

(משתמע שבגין חוסר תיאור והצהרה עוקב המשלוח במכס - 5 ימים) טוב, ראיתי הבוקר ששוחרר המשלוח והתקשרתי לבדוק מתי יגיע.

על הדרך ביקשתי לדעת עלויות נוספות וכאן חטפתי שוק :mad2: מע"מ בגין מכס - 89 + מס קנייה - 84 + דמי איכסון - 47 +

עמילות מכס - 244 + אישור תחבורה - 140 = סה"כ 605 ש"ח!!! למה ככה???

פעם ראשונה שאני מזמין חלק "גדול" מחו"ל (1.5 ק"ג שוקל סה"כ) לא דמיינתי לעצמי שיהיו עלויות נוספות כ"כ גבוהות ובלתי הגיוניות.

במצב הנוכחי לא שווה לי הגיונית וכלכלית לקבל את המשלוח ואני חושב לסרב לקבל אותו.

עצות מועילות ממישהו? חוץ מזה שפעם הבאה אבדוק טוב לפני שאני מזמין....

קודם כל אני לא עובד אצל פאדקס ולא אצל אף חברת שילוח אחרת. אין לי שום קשר כזה או אחר אליהם.

לאחר שבדקתי את העובדות אני דווקא אומר לך שלא דפקו אותך כל כך כמו שאתה חושב. בוא ואסביר לך למה.

קנית מוצר בסך 511 שקלים. בגלל שזה חלק לרכב אז צריכים לחייב אותך 50 אחוזים מיסים שזה כולל מכס, מע"מ ומס קנייה בסך הכל בשווי 255 שקל. חייבו אותך 605 שקל סה"כ. מתוכם 255 מיסים כלומר אחרי ניכוי המיסים העמלה שלהם הייתה 350 שקל. לא סיפקת אישור משרד תחבורה אז הם עשו זאת בשבילך. אם היית הולך לכל מוסך בארץ לבקש אישור בחיים מוסך לא היה נותן לך כזה אישור בחינם מטוב ליבו. דבר שני. אם אתה לא יודע אז יש לך אפשרות לנסוע למסוף של פדקס עם אישור משרד התחבורה (שלא היית מקבל בחינם) ואז היית אוסף את המשלוח בעצמך. אבל אז, היית מפסיד יום עבודה וגם משלם על הדלק. בקיצור חביבי, כאחד שאכל הרבה מרור בעבר עד אשר למדתי את כל הפרוצודורה אז היה לך שווה לשלם 350 שקל ולקבל את החלק עד הבית. אני יודע שהיית אמור כבר לקבל את החלק עד הבית כי שילמת את דמי המשלוח אבל בגלל שזה חלק לרכב זה בלאגן. בקיצר בגדול אם חושבים על זה שיש חלקים שבחיים לא היו מקבלים אישור משרד תחבורה אז לא יצאת בנזק גדול כל כך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
קודם כל אני לא עובד אצל פאדקס ולא אצל אף חברת שילוח אחרת. אין לי שום קשר כזה או אחר אליהם.

לאחר שבדקתי את העובדות אני דווקא אומר לך שלא דפקו אותך כל כך כמו שאתה חושב. בוא ואסביר לך למה.

קנית מוצר בסך 511 שקלים. בגלל שזה חלק לרכב אז צריכים לחייב אותך 50 אחוזים מיסים שזה כולל מכס, מע"מ ומס קנייה בסך הכל בשווי 255 שקל. חייבו אותך 605 שקל סה"כ. מתוכם 255 מיסים כלומר אחרי ניכוי המיסים העמלה שלהם הייתה 350 שקל. לא סיפקת אישור משרד תחבורה אז הם עשו זאת בשבילך. אם היית הולך לכל מוסך בארץ לבקש אישור בחיים מוסך לא היה נותן לך כזה אישור בחינם מטוב ליבו. דבר שני. אם אתה לא יודע אז יש לך אפשרות לנסוע למסוף של פדקס עם אישור משרד התחבורה (שלא היית מקבל בחינם) ואז היית אוסף את המשלוח בעצמך. אבל אז, היית מפסיד יום עבודה וגם משלם על הדלק. בקיצור חביבי, כאחד שאכל הרבה מרור בעבר עד אשר למדתי את כל הפרוצודורה אז היה לך שווה לשלם 350 שקל ולקבל את החלק עד הבית. אני יודע שהיית אמור כבר לקבל את החלק עד הבית כי שילמת את דמי המשלוח אבל בגלל שזה חלק לרכב זה בלאגן. בקיצר בגדול אם חושבים על זה שיש חלקים שבחיים לא היו מקבלים אישור משרד תחבורה אז לא יצאת בנזק גדול כל כך.

אתה קצת טועה בחישוב, שים לב לקובץ שצירפתי פה - כל העלויות מפורטות. סך המוצר הוא לא 511 ש"ח - עלות החלק 72$ + משלוח פדקס בעלות של 65$ סה"כ = 137$ שהם 511 ש"ח.

למדינה מגיע ועל זה אי אפשר להתווכח (רק לתחמן במשלוח הבא) מע"מ בגין מכס - 89 + מס קנייה - 84 ש"ח.

לממ"ן משלוחים על האיחסון - 5 ימים 47 ש"ח. סה"כ 220 ש"ח על "ביורוקרטיה" .

פדקס דורשים עוד עמלות מנופחות - עמילות מכס - 244 + אישור תחבורה - 140 ש"ח סה"כ 384 ש"ח, נטו עוד כסף לפדקס בנוסף למשלוח ששילמתי על סך של 65$.

אז פדקס יכולים לחלום שאשלם להם עוד עמלות בנוסף למחיר המשלוח מצידי שיזרקו את החלק לים.

כבר בשיחת צעקות איתם הם היו מוכנים לתת 50% הנחה על העמלת "עמילות מכס - שקר כלשהו" שלהם,

אבל הם יכולים ללכת לחפש - אני אשלם להם רק את המיסים ולא, שיעשו מהמשלוח שלי חביתה :fist:

פורסם
יש סיבה הגיונית להצהיר שמדובר בחלק לרכב \ מנוע? בשביל מה, בשביל אישור תחבורה ועוד שטויות?

צריך לבדוק איזה מוצרים נכללים בפטור של עד 1,200 ש"ח ולהצהיר בהתאם.

בפטור נכללים כל הפריטים חוץ מטבק, אלכוהול וחלקי מכוניות\ אופנועים. אולי עוד דברים אבל זה מה שידוע לי. כל פריט ולא משנה מה הוא (עדיין אני לא נעול על טבק ואלכוהול) שסכום המחיר שלו פלוס עלות המשלוח לארץ לא עברה 75$ פטור ממס. גם אם זה חלק לרכב וגם אם למשהו אחר. עד היום לא שילמתי שקל שחוק אחד לכל חבילה שעמדה בתנאים הללו.

אתה קצת טועה בחישוב, שים לב לקובץ שצירפתי פה - כל העלויות מפורטות. סך המוצר הוא לא 511 ש"ח - עלות החלק 72$ + משלוח פדקס בעלות של 65$ סה"כ = 137$ שהם 511 ש"ח.

למדינה מגיע ועל זה אי אפשר להתווכח (רק לתחמן במשלוח הבא) מע"מ בגין מכס - 89 + מס קנייה - 84 ש"ח.

לממ"ן משלוחים על האיחסון - 5 ימים 47 ש"ח. סה"כ 220 ש"ח על "ביורוקרטיה" .

פדקס דורשים עוד עמלות מנופחות - עמילות מכס - 244 + אישור תחבורה - 140 ש"ח סה"כ 384 ש"ח, נטו עוד כסף לפדקס בנוסף למשלוח ששילמתי על סך של 65$.

אז פדקס יכולים לחלום שאשלם להם עוד עמלות בנוסף למחיר המשלוח מצידי שיזרקו את החלק לים.

כבר בשיחת צעקות איתם הם היו מוכנים לתת 50% הנחה על העמלת "עמילות מכס - שקר כלשהו" שלהם,

אבל הם יכולים ללכת לחפש - אני אשלם להם רק את המיסים ולא, שיעשו מהמשלוח שלי חביתה :fist:

שום פעם, אני חוזר ומדגיש אין לי שום קשר אליהם. אני בסך הכל מנסה להראות לך שדווקא לא נדפקת איך שאתה חושב.

בוא ואתן לך דוגמה. נגד שאתה רוצה להזמין מחו"ל חלק למאזדה 2009, לדוגמה מסרק הגה. פריט בטיחותי. אתה צריך אישור תחבורה. בשביל לקבל את אותו אישור אתה צריך לגשת למוסך מאזדה מרכזי של היבואן. כלומר, לא להביא אישור ממוסך מורשה משרד תחבורה אלא אישור ממוסך מרכזי יבואן. המוסך חייב להתחייב באישור הזה שהחלק מתאים לרכב וגם להתחייב שהוא ולא אחר ירכיב לך את החלק. עכשיו תסביר לי בבקשה למה המוסך ייתן לך כזה אישור. קדימה, אני מקשיב.

דבר שני, אני יודע שזה אולי לא מקובל וקשה לנו לקבל את זה אבל המדינה מחשיבה עלות של פריט לפי ערך הפריט פלוס המשלוח שלו לארץ. כלומר, עם הפריט עלה לך 72 דולר ולשלוח אותו לישראל עלה לך 65 אז ערך הפריט הוא 137 דולר. לא מקובל עלייך? אין בעייה, לך תגיד לכל עסק שכאשר הוא מתמחר את המוצר שלו הוא לא צריך לחשב את עלות המשלוח של הפריט מהיצרן אליו לחנות. יצחקו עלייך בפנים. לכן, תרצה או לא תרצה אם אתה גר באילת וקונה מקדחה מקריית שמונה והיא עלתה לך 100 שקלים, המשלוח עלה לך 50 שקלים. שהחבר שלך ישאל אותך כמה עלתה לך המקדחה, מה תגיד לו? 100 שקלים או 150 שקלים? בקיצור הפריט עלה לך $137 דולר.

מכס, מע"מ ומס קנייה צריך לצאת לך על חלק לרכב עד 50 אחוזים. כלומר 68.5 דולר. כלומר 255.5 שקלים (חצי מ 511 שקלים).

דמי איכסון? וואלה גבר, בעייה שלך. אתה סמכת על המזל שהחבילה לא תתיפס אבל היא נתפסה. לא היה לך את האישור, הם השיגו לך את האישור ולקח להם 5 ימים. אז שילמת את דמי האכסנה. בקיצור, שילמת עוד 605 שקלים סך הכל אקסטרה בנוסף למחיר הפריט פלוס משלוח. מתוך ה 605 הללו 255.5 שקלים הלכו על מיסים. משאיר אותנו על 349.50 על תשלומים. 47 שקל על איכסון (באשמתך), נגיד 50 שקלים זה מוריד אותנו ל 300 שקל. נחזור לדוגמה הקודמת. אני רוצה לראות איך אתה מביא אישור מאותו מוסך בעבר מסרק הגה בלי לשלם לו שקל על האישור. בקיצר, נכון מאוד, אני מודה ששילמת עוד 300 שקל אקסטרה אבל באורגינל, הם חסכו לך כאן הרבה כאבי ראש.

בוא ואגלה לך סוד קטן ככה בנינו, בשושו, אני יכול לתת לך שמות של הרבה אנשים שהיו מעדיפים לשלם 300 שקל "ולהחליק" הרבה חלקים שבחיים הם לא היו מקבלים אישור להכניס אותם לארץ.

נגיד שיש לך רכב אספנות ואתה רוצה להביא לו הגה חדש קומפלט. אין כזה דבר בארץ. בחיים לא תקבל על זה אישור ממשרד התחבורה. שאל את מי שאתה רוצה. כמה הצליחו להכניס כזה דבר לארץ? מעטים מאוד או אפילו 0. נראה אותך מביא הגה קומפלס עם המסרק והציר הגה ומקבל עליו אישור.

לגבי מה שרשמת והדגשתי באדום, לא פלא שבמכס כבר לא מאמינים יותר לקבלות. היום אם אתה לא מראה עוד מסמכים שמאשרים את מה שרשום בקבלה אז אין לך קייס.

בקיצור, כל מה שאני מנסה לומר לך הוא שלא ממש דפקו אותך איך שאתה חושב. אומנם שילמת יותר ממה שהיית צריך אבל בגדול חסכו לך כאן הרבה כאב ראש, ריצות וטירטורים.

כמו שאמרתי, אני לא עובד אצלם, לא עובד מדינה ולא נעליים. רק רוצה לגרום לך להסתכל על חצי הכוס המלאה. זה הכל.

פורסם

תעזוב רגע את החישובים שלך.

הבעיה פה היא אחרת, אתה בודק כמה עולה החלק בארץ ובודק כמה הוא עולה באיביי.

אבל דרך איביי וחברות השילוח אתה לא יודע אף פעם איך זה יגמר מפחינת מחיר.

לדעתך חברת השילוח חסכו לבחור כאב ראש.

אבל מפחינתו הוא הזמין מאיביי חלק שעולה 511 ש"ח ונעלץ לשלם עוד 605 ש"ח בדרך.

ובכלל יכול להיות שהמחיר של החלק במוסך הקרוב לביתו הוא 800 ש"ח.

ואז הוא קיבל גם כאב ראש, גם הוציא יותר כסף וגם המתין לא מעט זמן.

פה הבעיה, אתה פשוט לא יודע איך זה יגמר.

באותה מידה זה היה יכול להמתין אצלם עוד שבוע שבועיים (והיו כאלו מקרים) ואז מחיר האיכסון היה פי 3-4.

חבר שהזמין שלושה מוצרים בנפרד, כולם מאותו מוכר, אותו מוצר ובאותו מחיר, כל חודש מוצר אחד.

ועל כל מוצר היה תשלום אחר, זה פשוט לא הגיוני.

פורסם
אני הזמנתי חלק דומה מפחינת מחיר, שצויין עליו חלקי רכב.

רק בגלל שאתה חוזר על אותה טעות כתיב בפעם השלישית אני מרגיש מחוייב לתקן, אומרים וכותבים "מבחינת".

מעבר לכך נותר רק להזדהות עם תסכולו של פותח השרשור, גם לי הצליחו פעם אחת ככה להשחיל את הצינור, מאז אני מזמין רק דרך דואר רגיל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מחיר הזוי לכל הדעות.

יצא לי לשלם כ-250 ש"ח (לפני כ-5 שנים) על חומרת מחשב שעליה בכלל לא לקחו ממנו מכס אבל FEDEX (אם אני לא טועה) חייבו אותי על שחרור החבילה והובלה עד הבית. מה שמפגר לגמרי כי זה ששלח לי עשה את זה דרך החברה שבה הוא עובד ולכן בטוח ששולם המשלוח במלואו (והיה נורא יקר).

סחטנים ממעלה ראשונה.

לפני חצי שנה הזמנתי בשביל בחור 10 גוז'ונים לגלגלים, עלות סופית (כולל משלוח) הסתכמה בכ-600 ש"ח.

מאחר והמשלוח התבצע באמצעות דואר אוויר רגיל ולא נדרש אישור ממשרד התחבורה נאלץ הבחור לשלם "רק" מכס וכל מני עמלות הזויות ויצא סה"כ בערך 250-300 שקלים שהלכו במשרד הדואר הראשי.

פורסם
תעזוב רגע את החישובים שלך.

הבעיה פה היא אחרת, אתה בודק כמה עולה החלק בארץ ובודק כמה הוא עולה באיביי.

אבל דרך איביי וחברות השילוח אתה לא יודע אף פעם איך זה יגמר מפחינת מחיר.

לדעתך חברת השילוח חסכו לבחור כאב ראש.

אבל מפחינתו הוא הזמין מאיביי חלק שעולה 511 ש"ח ונעלץ לשלם עוד 605 (350)ש"ח בדרך.

ובכלל יכול להיות שהמחיר של החלק במוסך הקרוב לביתו הוא 800 ש"ח.

ואז הוא קיבל גם כאב ראש, גם הוציא יותר כסף וגם המתין לא מעט זמן.

פה הבעיה, אתה פשוט לא יודע איך זה יגמר.

באותה מידה זה היה יכול להמתין אצלם עוד שבוע שבועיים (והיו כאלו מקרים) ואז מחיר האיכסון היה פי 3-4.

חבר שהזמין שלושה מוצרים בנפרד, כולם מאותו מוכר, אותו מוצר ובאותו מחיר, כל חודש מוצר אחד.

ועל כל מוצר היה תשלום אחר, זה פשוט לא הגיוני.

אני חוזר ואומר. מתוך ה 605 שקלים הללו 255 שקל היו מיסים. את המיסים הוא היה משלם בכל מקרה בכל מקום כי מדובר בחלק של רכב וזה לא פתור ממס(מכס בלבד) כמו שנעליים או חולצה עד סכום של 1200 פטורים. אם מישהו מזמין חבילה, בונה שהיא לא תעצור במכס ואחרי זה לאכזבתו מגלה שהיא כן נעצרה ושהוא נאלץ לשלם מיסים אז סליחה, המישהו הזה חי באשליות. כמו שאני תמיד אומר לכולם, צריך לצאת בהנחה שהיא כן תיעצר ואז יגבו מיסים. רק ככה אפשר להחליט עוד לפני שלוחצים על כפתור התשלום האם עדיין שווה להזמין? לגבי האקסטרה של ה 350 שקל, זה כבר משהו אחר. לפי מה שלמדתי ממקרים של אחרים כאן שעברו תהליך דומה יש אפשרות לשחרר את החבילה עצמאית ואז לחסוך את כל העליות. הבעיה שאת כל האישורים הם רוצים מקורי אם אינני טועה ולכן צריך להפסיד יום עבודה ולנסוע עד אליהם. האם שווה? כל אחד יעשה לעצמו את החושבים.

בכל מקרה, תמיד שמזמינים מוצר לבקש רק בדואר רגיל של אותה מדינה. אם זה ארה"ב אז USPS, אם זה אנגליה אז ROYAL MAIL. ככה לא יהיו שום הפתעות בדרך. וכמובן לא EMS ולא שום דואר אקספרס אחר.

פורסם

Cerebral Cortex, כתבת הרבה. הרבה מדי והמון דברים לא רלוונטיים :roll:

לא מדובר בחלק בטיחותי, אז כל הדוגמה של המסרק הגה וכו' לא רלוונטית. בכל מקרה על כל חלק לרכב צריך אישור תחבורה ואפשר להוציא אישור כזה לבד דרך האתר של משרד התחבורה, ללא שום עלות - חינם ובלי שום אישור מוסך. פדקס לוקחים על השירות הזה 140 ש"ח - הגיוני, סביר והם חוסכים לך ככה פרוצדורה של כמה ימים עד שתנפיק את האישור - הם עושים את זה במקום ובאופן מיידי. מה שכן אני לגמרי מסכים איתך לגבי משלוח בדואר רגיל ולא דרך חברת שילוח \ שנור וכו'...

פלג +1

מה בסוף יצא: אחרי צעקות עם פדקס הם הסכימו להוריד לגמרי את "העמילות מכס" שלהם ע"ס 244 ש"ח (זה אחרי שאמרו לי שאין שום מצב ליותר מ-50% הנחה על העמלה הנ"ל) והמשלוח בדרך אלי. לא היה לי כח יותר להתווכח איתם, אבל אם הייתי ממשיך, גם את העמלה ע"ס 140 ש"ח עבור אישור תחבורה אני מאמין שהייתי מוריד, אבל ניחא - הם הוציאו את האישור במקומי :?

לסיכום: 511 ש"ח עבור החלק והמשלוח + 361 ש"ח למדינה ולפדקס = 872 ש"ח + עצבים, כאב ראש, זמן המתנה וכו'.

לצורך השוואה הבית מצערת בארץ של מותג VOD עולה 1,600 ש"ח. שימו את זה מול מותג סיני עלום שאיני בטוח לגבי טיבו ואיכותו והפרש של כ-700 ש"ח....:idea: לא בטוח אם כל הסיפור היה שווה את זה - ימים יגידו אם הבית מצערת הזה יתפקד כמו שצריך. אני את הלקח שלי למדתי, היה פה "שכר לימוד" והיה פה אחלה לימוד להזמנה הבאה :!:

פורסם
FedEX ידועים בתור גנבים

על משקפי שמש שעלו לי 200 שקל שילמתי 100 שקל עמלות פדקס

על בגדים שעלו 600 שקל שילמתי עוד 350 שקל לפדקס היקרים

בקיצר, להתרחק מחברות שילוח כמו מאש בשדה קוצים

גנבים? זו העבודה שלהם אחרי הכל. זו חברה פרטית שעבודתה העיקרית הוא לקחת משלוח ולהעביר אותו ממקום למקום בX זמן לפי דרישת הלקוח.

מי שלא רוצה, שישתמש בדואר ישראל או דומיהם לקבלת חבילותיו.

מפה ועד לומר גנבים משום שהם לוקחים את העמלות על משלוח האקספרס יש דרך ארוכה.

מצחיק שאנשים בוחרים לקבל מהר יותר את המשלוח אבל לא רוצים לשלם את העמלות על כך.

את כל האישורים , המע"מ , אישורי משרד התחבורה והמכס יכולת לבצע בעצמך אחרי הכל, אבל היות שקיבלת את המשלוח דרכם הם מבצעים זאת כחלק מהתהליך.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...