Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול בערב הוזמנו חברי Carsforum בוגרי המחזורים הראשונים של הקורסים של Bosch לבית לדיקו בראשון לציון לשמוע הרצה מפיו של מר לוץ הופמן, מהנדס רכב בכיר של היצרנית.

לוץ, בחור נחמד ומצחיק העביר הרצאה מצויינת (!!!) של 3.5 שעות שדיברה על טכנולוגיות חדשות בעולם הרכב ובין היתר כללה את הנושאים הבאים:

• הקטנת הנפח (Downsizing) של מנועים.
  • כניסת מגדשי טורבו לעולם הרכב.
  • מערכות Start-Stop ואופן פעולתן (וזה הרבה יותר מורכב ממה שנדמה לכם :wink: )
  • מנועי דיזל בעלי מסילה משותפת, מזרקי סולונואיד ופיזו-אלקטריים.
  • פילטרים לרכב.
  • מערכת ESP.
  • ולקינוח איך עובד חיישן MAF.

ההרצאה הזו הייתה פשוט אדירה, משולבת בהומור, קלה מאוד להבנה (במיוחד אחרי הקורס) ותרמה מאוד להעשרת הידע. רכישת ידע ממקור ראשון, מהחברה שמפתחת את המערכת זה הידע הכי טהור, מקצועי ונקי שאפשר לרכוש, לא פורומים, לא מוסכניקים ולא מ"אחד שיודע".

ההרצאה המקורית הייתה צריכה לארוך שעתיים וחצי אך עם ההתלהבות היא התארכה ל 3.5 שעות. אנחנו מצידנו היינו נשארים שם גם עד הבוקר, אבל היה צריך לסגור את הבניין :wink:

זה היה פשוט כיף לא נורמלי. חבל שהיינו שם רק עשרה אנשים, מי שלא בא פשוט הפסיד ובגדול.

ובנקודה זו הרשו לי לצטט משפט שנאמר על ידי א' שביקש להישאר אנונימי: "רק לשחקן פורנו יש עבודה יותר טובה מזו של Herr Hoffman", וכל מילה נוספת מיותרת :lol:

ובהזמדנות זו ארצה להודות גם לעובדי לדיקו שארגנו את הערב הזה מיוזמתם המלאה, לנורית נאור מתאמת ההדרכות, לארז מוצפי, מדריך בכיר בלדיקו שלקח חלק פעיל מאוד בהרצאה, לדוד לוי שאחראי על שיווק מוצרי החטיבה האוטומטיבית ולמר אריה טרנר מנהל החטיבה האוטומטיבית בלדיקו.

איתמר.

_____-_________ 001.jpg

_____-_________ 002.jpg

_____-_________ 003.jpg

_____-_________ 004.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני גם הייתי שם, ואני חותם על כל מילה של איתמר.

הרצאה מעשירה ומעניינת ביותר, ופשוט חבל שהרבה אנשים לא באו.

היה מקום לפחות לעוד 20 איש.

איתמר, הבטחת לעלות סרטון על הדיזלים המעשנים...איפה הוא?

נ.ב.

בניסף לנקודות שאיתמר הזכיר, המרצה דיבר בהרחבה על מערכת התנעה ישירה (חלק ממערכת start/stop)- המתנע רק מביא את אחד הצילינדרים לנקודה הנכונה ואז מתבצעת הזרקת דלק והצתה באותו צילינדר, והוא מניע את המנוע.

לי זה היה חדש לחלוטין.

פורסם

איזה פיספוס

כמה שרציתי לבוא, כבר פיניתי לי את הערב ברגע שאלירן דיבר איתי לפני כשבוע

אבל בסוף לא יכולתי לבוא:-(

פורסם

שלום לכולם,

מחזק את דברי איתמר; הרצאה מעולה ומעשירה ממרצה מקצועי, ידען ובעל אנגלית מעולה (!).

נהניתי מכל רגע ובהזדמנות זו אודה לראשי לדיקו שיזמו את האירוע.

כן ירבו :)

שחף.

פורסם

תוכלו אולי להרחיב קצת על מערכת העצור סע.

בפונטו שלנו יש מערכת כזו, וזה קצת מדאיג אחרי הכול המנוע מניע ונכבה בכול פעם=בלאי מואץ לסטרטר, למצבר הרכב שמחזיק את כול המערכות עובדות, ובטח לעוד דברים.

איך העסק הזה עובד, והאם באמת נגרם בלאי מואץ לכול המערכות?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מקנא.

ברגע שיהיה חופש זה הדבר הראשון שאני מתכוון לעשות

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בפונטו שלנו יש מערכת כזו, וזה קצת מדאיג אחרי הכול המנוע מניע ונכבה בכול פעם=בלאי מואץ לסטרטר, למצבר הרכב שמחזיק את כול המערכות עובדות, ובטח לעוד דברים.

הסטרור במערכת עצור/סע הוא לא סטרטר רגיל, אלא סטרטר מיוחד עם מייסבים מחוזקים, פחמים מחוזקים, בנדיקס מחוזק ועוד.

הוזכרו שם נתונים של כמות מחזורי התנעה ממוצעת שמסוגל להחזיק סטרטר רגיל וסטרטר יעודי לעצור/סע.

אייני זוכר את המספרים, אך בסטרטר יועדי לעצור/סע הכמות גדלוה יותר בכמה סדרי גודל. כך שעל פניו לא אמורה להיות שום בעיה.

כמו כן, יש מערכת טעינה חכמה, שמנצלת את כוח האינרציה של הרכב בזמן בלימה וטוענת את המצבר בטעינה חזקה מאוד, כשהרכב בולם.

פורסם

איתמר, מאסטר שמני המנוע. חבל שלא שאלת לגבי נושא השמנים. רק לסגור את זה פעם אחת ולתמיד. לי אישית אין ספקות בידע שלך אבל לא כולם כאלה. על כל פנים נראה שהיה ערב מרתק. יפה מאוד שיש כאלה דברים בארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היה ערב מעניין, מהנה, וקצר מדי :-)

לוץ העביר הרצאה מרתקת, בשפה רהוטה ובהירה במיוחד, וענה בשמחה לכל שאלה.

תודה לאנשי "לדיקו" על היוזמה, האכסניה, הכיבוד, ובכלל - על היחס החם לו אנחנו זוכים מהם.

בתקווה לעוד מפגשים כאלה ...

פורסם

אכן הוא אמר שהדבר אינו מזיק למנוע, אך מתבטא בבלאי מואץ לסטרטר, לאלטרנטור ולמצבר.

לגבי הסטרטר הוא אמר שהוא מתוכנן לאורך חיים של כ-80,000-100,000 התנעות, לעומת כ-10,000-20,000 בסטרטר קונבנציונלי, ושהמצבר הוא מסוג (AGM (Absorbed Glass Mat (אחד מסוגי המצברים ה"יבשים", אלה שאנחנו קוראים להם בטעות מצברי ג'ל), שיש לו עמידות גבוהה יותר. כמו-כן, הוא אמר שבעת בלימה מתח הטעינה מועלה ל-15V* (תוך שמירה של שאר מערכת החשמל ב-14V באמצעות ממיר מתח) כדי לנצל את האנרגיה הקינטית של הרכב לטעינה מואצת של המצבר ע"י האלטרנטור, אבל אני לא יודע אם זה קיים בכל רכב עם מערכת Start-Stop.

* האמת שעכשיו אני לא בטוח אם הוא אמר fifteen או fifty. מחד, 50V נשמע לי גבוה במידה לא סבירה, מאידך, 15V לא יוצר טעינה מואצת בהרבה מאשר במצב הנורמלי, כאשר המתח הוא 14.2-14.5V.

פורסם

אכן הייתה הרצאה נפלאה. טרחתי לפנות את הערב (מאמץ לא פשוט, אבל אפשרי בשל ההודעה זמן רב מראש) אבל היה שווה הרבה יותר מכל הציפיות.

כל הכבוד למארגנים, לקבל בחינם הרצאה שבשמחה הייתי משלם עליה כסף. בכל זאת חוויה אחרת לשמוע את על הטכנולוגיות החדישות ישירות מאנשי החברה המפתחת ולא רק באמצעות קריאה של חומר.

הוא דיבר על הטענה במתח 15V.

כן ירבו אירועים כאלה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אכן היה מפגש ערב מהנה מעניין ומעשיר במיוחד.

חבל רק שפיתחו לנו את התאבון עם רשימה של כל כך הרבה נושאים על הפרק ובסוף (עם תוספת זמן לא מבוטלת) הספקנו פחות מחצי :lol:.

מה שבטוח, עושה רושם שרשימת הנושאים השלמה שהיתה על הפרק יכולה להספיק למלא קורס שלם.

מקווה לעוד מפגשים מעניינים כאלה בעתיד

פורסם

לצערי לא יכולתי להגיע עקב בלת"מ בריאותי, אבל לפי התמונות בהחלט מגיע ח"ח רציני לאנשים הטובים בלדיקו על הקשר עם הפורום ועל ההשקעה והארגון.

פורסם
איתמר, מאסטר שמני המנוע. חבל שלא שאלת לגבי נושא השמנים. רק לסגור את זה פעם אחת ולתמיד. לי אישית אין ספקות בידע שלך אבל לא כולם כאלה. על כל פנים נראה שהיה ערב מרתק. יפה מאוד שיש כאלה דברים בארץ.

אני לא מומחה ובטח שלא מאסטר, די רחוק משם למען האמת. ככל שאני נובר בתחום הזה אני רק מגלה כמה הוא מסובך וכמה יש עוד ללמוד.

כשדיברנו על מערכת ה ESP התקלתי אותו (התקלתי עאלק, הבחור אינציקלופדיה מהלכת) בשאלה על צמיגות נוזל הבלמים אותו דורשת מערכת ה ESP, שכן על פי רוב מדובר בנוזל בלמים בעל חצי מערכי הצמיגות של נוזל DOT 3 או 4 רגיל (סביבות ה 700 cSt למערכות ESP בעוד DOT3-4 רגילים נעים סביב ה 1,400-1,800 cSt). הסיבה לכך היא שבגלל אופן עבודתה המהיר של המערכת יש צורך בנוזל הרבה יותר "נזולי" שיוכל לזרום בקלות במערכת.

אין לי צל של ספק שאם היינו פותחים דיון על שמני מנוע היינו נשארים שם עד החודש הבא :lol:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...