Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשמתי, הפנדה החדשה היא המיני הטובה ביותר, בהינתן המחיר המתאים. האוטו עושה את צעדיו הראשונים איתי אז עוד מוקדם לומר... אחח, הריח של חדש. :-)

בכל אופן, מבחינת איכות, אין מה להשוות בין הישנה לחדשה. החדשה כבר מסוגלת לזנב בכמה היבטים בסופר-מיני עכשוויות ואף לעבור אותן (אני מדבר על הזולות וה"מיושנות" יותר מביניהן).

:idea:
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז למה לקנות רכב גדול יותר אם אתה נוסע למשל לבד ברכב רוב הזמן? ובתוך העיר? לא עדיף לך להסתדר יותר עם חניה ולחסוך על הדרך גם בדלק? הגישה של כמה שיותר גדול אף פעם לא היתה ברורה לי...

הבעיה המשותפת לרוב הרכבים הקטנים - נוחות, המתבטאת לרוב בחרא של שיכוך מהמורות, חרא של בידוד מפני רעשי רוח/כביש, מנוע רועש כשכן מחליטים לצאת מהעיר ולעלות על הכביש המהיר. בסופר-מיני/משפחתיות יש קצת יותר דגש על הקטע הזה.

פורסם

אני משום מה מאוד מתחבר לעיצוב של הפנדה הישנה, יותר מלזה של החדשה למשל.

לכל המתלוננים, היא לא ממש מיני, היא גדולה ומרווחת יותר.

נכון שהיא מיושנת, אבל מצד שני יש לה רקורד אמינות מוכח.

את המחיר של החדשה הם חייבים להוריד כדי שנראה אותה על הכביש, כמו שעשו עם ה500.

אגב, הייתי אתמול בסוכנות אבארט' השכנה עם חבר שעשה נסיעת מבחן אז נכנסנו גם לפיאט. מהסוכן שם התברר שאין 500 במלאי, מאז שהורידו מחירים הן די נחטפות.

פורסם
כל הזמן אתה רושם "שקטגורית המיני לא רלוונטית", תסלח לי אבל אולי תפסיק לז**ן את המוח?

מעל 10% הבדל במחיר זה בקטנה? למישהי שקונה את המכוניות הכי זולות שיש?

ההבדל בצריכת דלק שהוא גם לא זניח בכלל?

העובדה שאנשים קולטים כבר שחלקם לא באמת צריכים יותר ממיני והגודל הנוסף רק מפריע להם (חניות, כסף וכו') ופשוט מעדיפים להיות יעילים?

ובקשר לפנדה, אוטו מצויין, מרגיש חזק ששמים אותו ליד פיקנטו ידנית. נוח, שקט, נראה טוב, אבזור (חוץ מבטיחות) סטנדרטי+, אמינות מצויינת... אבל באמת הייתי קונה סיטיגו עכשיו ולא פנדה. 57 זה לא רע וכנראה שאם זה חיסול מלאי אז זה המחיר הכי מאוזן שבו הם לא ייתקעו עם מלאי אבל ירוויחו כמה שיותר.

כן, מדובר בתוספת מאוד זניחה בשביל הרבה יותר רכב, הרבה יותר נוחות, הרבה יותר פרקטיות והרבה יותר בטיחות. הפער במחיר בין רכב בסיסי וספרטני כמו פנדה/פיקנטו/סיטיגו לרכב סופר מיני אמיתי כמו פיאסטה/סוויפט עומד על 15 אלף שקל. אם נניח שמשך האחזקה הממוצע עומד על שלוש שנים מדובר בתוספת 5,000 שקל בשנה. אם ניקח בחשבון שרוב האנשים גם ככה קונים רכב חדש בהלוואה התוספת להחזר החודשי זניחה. אם מחזיקים ברכב יותר משלוש שנים אז התוספת לשנה מצטמצמת ל-3,000 - 2,000 שקל תלוי במשך האחזקה. בנוסף רכב סופר מיני יכול לענות על הצרכים של משפחה קטנה ורוב הצעירים יוכלו להמשיך להחזיק ברכב ברגע שהמשפחה תתרחב. מכונית מיני תמצא את עצמה בלוח יד 2.

הבדל בצריכת דלק מאוד זניח כי המנועים הקטנים לא מצליחים להתמודד עם מהירות בינעירונית. סוויפט עם מנוע 1.2 94 כ"ס בנסיעה רגועה תצרוך דלק כמו פיקנטו 1.0 בנסיעה רגועה. אבל לסוויפט יש הרבה יותר כוח זמין.

מי שמחפש מכונית עירונית נטו קטגוריה מיני יכולה לתת מענה. מי שמחפש רכב רב תכליתי שיוכל להתמודד בכבוד גם עם נסיעה בינעירונית עדיף שילך על מכונית סופר מיני.

הבעיה המשותפת לרוב הרכבים הקטנים - נוחות, המתבטאת לרוב בחרא של שיכוך מהמורות, חרא של בידוד מפני רעשי רוח/כביש, מנוע רועש כשכן מחליטים לצאת מהעיר ולעלות על הכביש המהיר. בסופר-מיני/משפחתיות יש קצת יותר דגש על הקטע הזה.

מכונית סופר מיני מודרנית נוחה ונעימה כמו מכונית משפחתית מודרנית. ההבדל הוא בגודל וכמובן במחיר. במכונית מיני החסכון הרבה יותר משמעותי בבידוד רעשים, בולמי זעזועים, אבזור וכוח.

• תוכן חדש...