רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלה זו מופנת בעיקר לבעליי הרכבים שציינתי בכותרת, היכן אתם מחנים את רכביכם ביום יום כשהוא אינו בשימוש ? אני שואל מכיוון שרכבים אלו קצת יותר מושכים את העין של הציבור ולא מעט פעמים נתקלתי בוואנדליזם כנראה משיעמום או סתם מצרות עין.
הודעה אחרונה מאת shalomd15, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בערוץ 1. אני מקליט את זה ואעלה את זה לYOUTUBE.
הודעה אחרונה מאת danielfp02, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שבת שלום. אני מצרף מספר תמונות של רכב שהחליט להכנס בי ובלי חוצפה גם להשאיר את הרכב ככה, הנזק הוא שריטה קטנטנה שבקושי רואים. מה אתם ממליצים לעשות? יש לציין שאני גר במקום בלי מצוקת חנייה בכלל. אתם וודאי יכולים לנחש מי החליט לנשק את מי. השארתי גם בכוונה את מספר הרכב!
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למעט עיניין שמירת מרחק מרכב שלפנים, לא מסכים איתך לחלוטין. מצמד מיועד להפרדה רגעית של המנוע מהתמסורת. בכל מצב, בו נדרשת הפרדה ממושכת, יש לשלב לניוטרל ולשחרר את המצמד. ההיבט הבטיחותי שהצגת מוכר וידוע, אך קיים גם היבט נוסף - אם תייבש את הרגל דקות ארוכות על דוושת המצמד, הרגל יכולה להחליק ממנה, והרכב יקפוץ קדימה. כמו כן, כבל מצמד, שנשאר מתוח לאורך זמן, יכול להיקרע והרכב גם במקרה זה יקפוץ קדימה בפתאומיות. עייפות השירירם של הרגל היא לא עיניין זניח ושולי (בניגוד לבלאי מייסב לחץ), וכשאתה נוהג הרבה, ולשיטתך ממתין ברמזור קבוע עם מצמד מופרד - הרגל שלך תתעייף מהר מאוד. בכל מקרה, נהג מיומן משלב להילוך ומתחיל בתנועה תוך שבריר שניה. נכון, זה לוקח יותר זמן ממה שדרוש כ…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
שבת שלום! אני מחפש פנס קדמי ימני לקיה קרניבל שנת 2007. אולי מישהו יכול להמליץ על מקום שמוכר חלקים מפירוק? מצאתי ביד 2 אבל הבחור נמצא בלוד ולמען האמת לא כל כך בא לי להיכנס ללוד בשביל פנס תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת מגאן קבריו, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נועליי מכסה מנוע שבדר"כ נפוצים על רכביי שרירים אמריקאים ישנים תורמים למראה הכללי והקרבי של הרכב או שממש מיותרים ונראים לא קשורים/שייכים?
הודעה אחרונה מאת much, -
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
כן, יש מכוניות חשמליות רועשות לפי איגוד הצרכנים הבריטי: Which? Car has revealed the 10 noisiest cars on sale. And contrary to received wisdom on the subject, electric cars are among the most noisy of all. The Mitsubishi i-MiEV and Peugeot iOn, which are pure electric cars, both feature in the list due to very high recorded decibel levels in the cabin at motorway speeds. The 10 noisiest cars tested by Which? Mazda MX-5 Roadster-Coupe 2.0 - 76.6dB Fiat 500C 0.9 TwinAir - 76.4dB Hyundai i10 1.2 - 75.6dB Mini Cooper S Roadster - 75.3dB Renault Twingo 1.2 - 74.9dB Ford Ka 1.2 - 74.3dB Nissan 370Z Coupe - 74.3dB Mitsubishi i-MiEV/Peugeo…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
והרי עיקר החדשות; פולקסווגן התכוונו להפתיע בפאריז עם 'קונספט' GTI, שהוא 99% הדבר האמיתי. אלא מאי, מישהו הקדים אותם וחשף את הדבר האמיתי. GTI החדשה קלה יותר, חזקה בלפחות 10 כ"ס(ישנה אופציה ל-10 נוספים) ובגרסת 3 דלתות, משדרת קצת יותר attitude מהדור הקודם. כשמוסיפים לכך את עיצוב הפנים היוקרתי יותר, מתקבלת מכונית מסקרנת למדי, קל וחומר אם המחירים ישארו ברמתם הנוכחית. חדשות רעות לפוקוס ST המתקרבת למחוזותינו? כנראה שכן. http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/golf/60453/new-vw-golf-gti-leaked-online
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה נתיב חדש שלא נתקלתי בו לפני כן. היות ואני נוהג בנתיב הימני כחוק וכראוי נסעתי בנתיב זה, אבל רוחב הנתיב וחוסר השוליים בתוספת תמרור שמגביל את המהירות ל50 גרמו לי לחזור לנתיב שמשמאל אליו. אני מבין שהתמרור מגביל את מהירות הנסיעה בנתיב זה ל50 קמ"ש? מעניין אם זה מעוגן בחוק שניתן לנסוע בנתיב שמשמאל אליו.
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
-
לכתבה המלאה : http://www.mako.co.il/news-money/economy/Article-14dc4ef347fd931017.htm?utm_source=fxp&utm_medium=referral&utm_campaign=fxp הנהגים, שספגו בתקופה האחרונה לא מעט מכות בכיסיהם, יכולים סוף כל סוף לנשום לרווחה: לפי הערכות, תחול באוקטובר הוזלה משמעותית של הבנזין - בזכות שחיקת הדולר מול השקל ומחיר תזקיקי הנפט באזור אחרי שורת ההתייקרויות האחרונה, שהותירה את הדלק במחיר שיא של 8.25 שקלים לליטר, צפויה סוף כל סוף בשורה חיובית לנהגים: לפי ההערכות, צפויה בתחילת אוקטובר ירידה ניכרת במחיר הדלק עד לכדי הוזלתו בכ-30 אגורות.
הודעה אחרונה מאת Apple, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שאלה פשוטה - מה יותר חם, הבגז' או פנים הרכב?
הודעה אחרונה מאת roeelo, -
הרבה נאמר פה ש"ככל שיש לרכב יותר כוח סוס, ככה הוא מהיר יותר". אני וחבר רצינו לראות עד כמה זה נכון, אז עשינו ניסוי קטן. הלכנו למגרש חניה ריק עם 3 רכבים: 1.טויוטה קורולה 1.6 2006 אוטומטית (110 כ"ס תקנו אותי אם אני טועה) עשתה 152K 2.פולקסווגן גולף 2.0 2001 אוטומט (115 כ"ס) עשתה 134K 3.סיאט איביזה 1.6 2002 גיר רגיל (75 כ"ס) עשתה 149K העמדנו את הטויוטה בקו ישר עם הגולף, הזנקנו, והטויוטה קורולה בהתחלה נשארה מאחור, אך תוך כמה שניה תפסה תאוצה ועקפה את הגולף ללא בעיה והמשיכה עד לקו הסיום כשהגולף מאחוריה. לאחר מכן עשינו את אותה הבדיקה עם הטויוטה והאיביזה. העמדנו את הטויוטה באותו קו עם האיביזה, הזנקנו, והאיביזה פשוט "עפה" לעבר קו הסיום, והשאירה את הטויוטה הר…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אני שואל בכל זאת - זה מטאלי, לא? והאם זה קריטי לשנות את זה ברישיון או שזה לא משנה ממש?
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
נחשפה: פרו סיד 2013 1 2 3
מאת ch2856-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
תמונות ראשונות של קיה פרו סיד החדשה. אין עדיין פרטים טכניים על הדגם.
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
בקרוב תחל בנייתה של אחת ממכוניות המירוץ המהירות ביותר שנבנו בארץ, אם לא ה... קצת נתונים: משקל: 220 ק"ג+- הספק: 80-90 כ"ס שלדת צינורות כרומולי חיפוי מסיבי פחמן מערכת פליטה טיטניום (!!!) תכנון עצמי הגה מבנייה עצמית, חיווי סל"ד והילוכים משולב העברת הילוכים פניאומטית באמצעות ידיות מאחורי ההגה, העברה במצערת פתוחה (ניתוק הצתה עם העברת ההילוך) דיפרנציאל מוגבל החלקה מתכוונן 4 בולמי זעזועים משולבי קפיץ (קוילאובר) מתכווננים אוהלינס חישוקים קלים תוצרת OZ עם אום נעילה בודד (סינגל נאט) מסרק הגה ייצור עצמי, 280 מעלות מנעילה לנעילה מחשב ניהול מנוע מוטק M400 משולב מערכת איסוף מידע: חיישני תאוצה שלושה צירים חיישן הגה חיישני מהירות לכל הגלגלים מערכת בק…
הודעה אחרונה מאת $DRAGSTER$, -
אנוכי, כהמוני ישראל שאינם נהנים מדלק ע"ח מקום העבודה ומשלמים הון תועפות על כל ליטר החלטתי לבצע ניסוי.... הניסוי מבוצע בנהיגה בסגנון שהסבתא הייתה נוהגת....הנסיעה הכי חסכונית, הכי מתונה, בלי האצות ובלימות תכופות, בלי קיק דאונים ובלי לחיצות חסרות פשרה על דוושת הדלק.... המטרה: להוציא מקסימום ק"מ ממיכל דלק (אוטוטו ישודרג לכספת). מרכיבי הניסוי: סקודה פאביה TSI1200 שנת 2012 משודכת לתיבת DSG7 עם נסועה של כ7500 ק"מ. צריכת הדלק נמצאת במעקב מהיום הראשון בו הרכב עלה לכביש כאשר המדידות נעשות עפ"י ספירת ק"מ ע"י מונה מתאפס של הרכב אל מול נפח הדלק במיכל עד לקפיצה של מפסיק הזרימה במשאבת הדלק, הרכב מתודלק דרך קבע באותה התחנה ולרוב באותה המשאבה כך שהמדידות מדויקות עד כמה שאפשר…
הודעה אחרונה מאת darkmanxxx, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 27 אלף צפיות
לפני שעה בערך יצאתי לקניון וראיתי את הרכב הזה בחניה. רציתי לדעת אם יש איזשהו יבואן לדברים האלו בארץ והאם מישהו בכלל יכול לאשר רכב בסגנון הזה.
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
אני רוצה להתקין צ'יפ שמתחבר מאחורי הפאנל של המערכת המובנת באוטו, שקורא כרטיסים,יואס בי .. מחפש מישהו באזור הקריות חיפה, בדקתי בשני מקומות בקריות, המחיר היה מחיר גניבה... המוצר עצמו ראיתי באיביי עולה כ 150 שקלים. רצו יחד עם ההתקנה שלוקחת כ 15 דקות , 850-900 שקל מצחיק באמת..
הודעה אחרונה מאת קובי777, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. מפעם לפעם אני נוהג לשוטט ביד2 ולחפש פנינות חן בדמות רכבים כאלו ואחרים שמוגדרים עממים אך יש בהם מן העניין והשוני. כך נתקלתי באופל אסטרה, דור קודם, משנת 2004, ידני דיזל. על פניו רשום שהמוכר נמצא בסביבת עכו ושהמחיר 6500... הפאנצ', הרכב נמצא ברומניה, והמחיר הוא 6500 יורו. למה בעצם מתכוון המשורר? האם יש איזשהו סידור מתוחכם להביא רכב כזה לארץ שישתלם איכשהו לקונה? האם באמת יש פה רכב ששווה לרכוש? או שזו מודעת מכירה הזויה לחלוטין שלא משתלמת בשום סיכוי (הרי שאם מחירון הרכב הוא X ועלויות היבוא יהיו יקרות, איזו סיבה יש לאדם להכנס להרפתקה ולקנות רכב במחיר סופי רב יותר משוויו?) תהיתי לי.
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 937 צפיות
הייתי היום ביום המיונים הראשון לפורמולה ישראל 2012. כבעל רישיון נהיגה ספורטיבי נרשמתי לקטגוריית ה'מקצוענים' (אין ברירה אחרת, הם יכולים לבדוק את זה). יצרו שני מסלולים סימטריים במגרש החניה של איצטדיון פתח תקווה, נוהגים ברכבי סקודה פאביה 1.2 TSI גיר ידני. המיונים נעשים בשיטת ראש בראש. מחלקים את כל המשתתפים לזוגות לפי הגרלה אקראית. ההגרלה גם קובעת באיזה צד כל אחד יתחרה. מכל זוג המנצח עולה לשלב הבא. מהמפסידים עושים זוגות חדשים שהמנצח ביניהם גם עולה לשלב הבא (SECOND CHANCE). במקרה של מספר אי זוגי - המפסיד הראשון שהיה לפני זה שחסר לו בן זוג - יעלה לעוד סיבוב מולו, וזה ייחשב לו כSECOND CHANCE. עושים הליכה על המסלול (כל אחד במסלול שהוא הגריל). אחרי זה עושים…
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני לא יודע עד כמה זה מעניין כאן אנשים, אבל גוף ציבורי בישראל עורך מכרז לליסינג לרכבים לעובדים. המסמך שאלות ותשובות שהתפרסמו מציג בדיוק את כלה מקומות שבהן חברות הליסינג מרוויחות: http://che.org.il/wp-content/uploads/2012/09/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%96-%D7%9C%D7%97%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F.pdf למי שרוצה לראות את המכרז כולו: http://che.org.il/?mihraz=%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%96-%D7%A4%D7%95%D7%9…
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במקרה יוצא לי להיות בפריז ביום בו נפתחת תערוכת הרכב הידועה שלהם, השאלה היא האם שווה לטרוח וללכת? הבנתי שמדובר בתעורכה שמציגים בה חידושים רציניים מדי שנה. מישהו היה?
הודעה אחרונה מאת cs2, -
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
ממה שהרבה פה אומרים, כמה ימים לפני התערוכה עיתונים נכנסים לתערוכה ,יש איזה מקום אתר שאפשר לצפות בתמונות מהתערוכה . ועוד שאלה קטנה למי שמבין ,ברגע שרכב מופיע בתערוכה ,והוא מופיע ברשימה שגם הוא יגיע לישראל ,תוך כמה זמן בערך רכב מגיע לישראל . תודה רבה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת cs2, -
- 3 תגובות
- 874 צפיות
סרטון FULL HD שלי מהטיול האחרון בריביירה הצרפתית, מכיל שלל של רכבים אקזוטיים כגון : SLR Mansory Vantage Mansory Avendator KTM X-bow Matte blue LP640 ועוד... מקווה שתהנו : בונוס קטן, שניי רכבים אקזוטיים מצפון הארץ :
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
- 2 תגובות
- 825 צפיות
שלום לכולם, יש לי סרטון באורך של דקה של תאונה קלה שתיעדתי עם מצלמת הרכב שלי. גודל הסרטון בערך 20 MB. איך אני יכול להעלות אותו לפורום? ניסיתי לצרף קובץ אבל הוא כתב שנכשל, כנראה כי זה גדול מידי תודה
הודעה אחרונה מאת דרור ע, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב . לפני מספר ימים דיברתי עם כמה מורי נהיגה באזור חדרה והתייעצתי איתם לגבי תחילת למידה לקבלת רישיון נהיגה לרכב פרטי. שאלתי אותם לגבי החוק החדש והם טוענים שהחוק הוא כגדר המלצה והוא לא ניכס לתוקף. ולפי מה שאני קורא בפורומים מאנשי מקצוע החוק אכן ניכנס לתוקף ב 1.1.2013 . כרגע אני אובד עצות ולא יודע יודע אם להתחיל ללמוד נהיגה מכיוון שאני בן 16.5 ומתכוון לגשת לטסט בחודש ינואר ולהשתייך לחוק החדש עם שישה חודשי מלווה . כל עצה תתקבל בברכה, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Danix60, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם! איך זה הגיוני שבקלאץ' הגלגלי שניים מגביהים את המומנט ומקטינים את המהירות? איך זה הגיוני מומנט גבוהה במהירות קטנה? סחיבת הילוך גבוהה(מומנט גבוהה)אומרת גם מהירת גבוהה לא?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 0 תגובות
- 682 צפיות
קניתי סט חדש של נועלי גנטים McGARD שהומלצו פה.. כנראה שנפלתי על זבל ממש רציני הבוקסה נחרשה כבר בסגירה הראשונה (בכוח יד) עכשיו יש לי בורג תקוע על הגלגל מחפש מישהו באיזור ב"ש שיכול לעזור לי שניה רק לפתוח את הבורג הזה ולזרוק אותו לפח בתודה מראש אבי
הודעה אחרונה מאת avvvi, -
עד עכשיו הייתי בטוח שמנוע כזה (ומשקל עצמי של 1800 בערך) יזלול דלק. אבל ב6 הילוכים קדמיים, בכל מהירות שיוט הייתי על פחות מ2000 סל"ד (120 קמ"ש ב1600 סל"ד בערך למשל), ועשיתי 13 מחוץ לעיר. בארץ עם מנוע 2000 בעל 4 הילוכים אני עושה 11 מחוץ לעיר. ידעתי שיש הפרש אבל לא שיערתי לעצמי שניתן להגיע לצריכה כזו עם מנוע כל כך גדול! כנראה שהסטראוטיפ שהיה לי על מנועים גדולים לא נכון...
הודעה אחרונה מאת d30DK, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כתבה על פניות למוקד העירוני של עיריית חיפה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4284839,00.html ציטוט: "על תואר הפנייה ההזויה ביותר מתחרה פנייתה של תושבת העיר, שהתקשרה למוקד העירוני והתלוננה כי בכל פעם שהיא נוסעת בקטע כביש מסוים, מתקשה הרכב בנסיעה. היא העלתה את ההשערה שמקור התקלה בקרינה אלקטרו-מגנטית בכביש, ודרשה כי המוקד יטפל במקור הקרינה וינטרל אותו." מוכר לכם מאיפשהו?
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 360 אורחים (הצג רשימה מלאה)