Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסעתי בארה"ב באימפלה 2012 מנוע 3600 עם 6 הילוכים ועשיתי 13 ק"מ\ליטר. איך זה?

malky
שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

עד עכשיו הייתי בטוח שמנוע כזה (ומשקל עצמי של 1800 בערך) יזלול דלק. אבל ב6 הילוכים קדמיים, בכל מהירות שיוט הייתי על פחות מ2000 סל"ד (120 קמ"ש ב1600 סל"ד בערך למשל), ועשיתי 13 מחוץ לעיר.

בארץ עם מנוע 2000 בעל 4 הילוכים אני עושה 11 מחוץ לעיר. ידעתי שיש הפרש אבל לא שיערתי לעצמי שניתן להגיע לצריכה כזו עם מנוע כל כך גדול! כנראה שהסטראוטיפ שהיה לי על מנועים גדולים לא נכון...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

יש לי מנוע 2500 מחוץ לעיר 15/1 ובתוך העיר 12/1 (עם מזגן או בלי מזגן). אני לא מבין למה אנשים חושבים שמנוע גדול אוכל יותר, בשיוט על 120 הטורים לא עוברים את 2,000

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן נפח מנוע מכובד לא מחייב צריכת דלק שערורייתית-

אני מציע לך לצפות בסרטון הבא-

http://www.youtube.com/watch?v=badoMjA_rW0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי קשר לנתונים שאני ראיתי, שהם אובייקטיביים, הסרטון הנ"ל מעט מטעה, מכיוון שכשאוטו נוסע כה קרוב לאוטו אחר הוא נהנה מגרר נמוך יותר ולכן צריכת הדלק תשתפר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מודע לעניין ובכל זאת ההבדל שם הוא משמעותי מאוד!!

קשה לי מאוד להאמין שזאת הסיבה,וההפרש שנגרם מעניין הגרר (סה״כ נסיע של עשר דקות) הוא אפסי.

הסיבה להבדל היא שהטויוטה הייתה צריכה מאוד להתאמץ והm3 הייתה צריכה לעבוד הרבה פחות קשה בגלל הספק גבוהה משמעותית.

בשורה התחתונה רכב בעל מנוע גדול לא תמיד יצרוך יותר דלק בשימוש יום יומי מכיוון שבשימוש סביר הוא יתאמץ פחות ממנוע צנום אותו צריך לסחוט בכל תאוצה.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה נכון שבנסיעה בינעירונית ההפרשים לא גדולים. אבל בעיר כאשר שתי המנועים עובדים בטורים נמוכים המנוע הגדול יצרוך משמעותית יותר.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכרתי והחזקתי המון מכוניות בחיי, וכן שמתי לב שיש מכוניות עם מנוע 5.7 ששותות כמו מכוניות כם מנוע 3.5, והקיימן עם המנוע הקטן שלה 2.7 שותה כמו סברבן ששוקל כמו 3 קיימן ויש לו V8 צמא.

זה הכל תלוי בסגנון הנהיגה, האינפיניטי בטנק הכי אופטימי עשתה לי כמעט 31 מייל לגלון, בדר"כ אני עומד על 17.4 מייל לגלון בממוצע.

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מציע לך לצפות בסרטון הבא-

הסרטון הזה מוכר, ידוע ומטעה. משפט המפתח, לקראת הסוף: "במהירות זו ה-M3 יותר חסכונית".

מה שהם עשו זה להפעיל את המנוע של הפריוס במאמץ מירבי, מצב שבו צריכת הדלק היא גרועה, ואת ה-M3 במצב של מאמץ קל - מצב שבו צריכת הדלק היא טובה.

אם היו נוסעים לאט יותר בשתי המכוניות, הפריוס היתה מנצחת.

דני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן לא יודע אם זה מפליא, האימפלה שלי 2005 עם מנוע 3.4L מיושן הרבה יותר מהחדשה ועם גיר ממלחמת העולם הראשונה (4 הילוכים) עושה מחוץ לעיר 1/12 בנסיעה בינעירונית (למשל נמדד ב"ש-אילת הלוך חזור, רכב עמוס עם כל המשפחה ותא מטען חנוק מזוודות, על 110 קבוע ועם המון קיק-דאון בעקיפות וכולל אפילו איזה 20 ק"מ של הסתובבות עירונית באילת). המנוע הגדול בשיוט נינוח כזה נמצא בטורים יחסית נמוכים והרכב כמעט לא מתאמץ, עוד משהו ששמתי לב שההבדלים בצריכה, למשל בין 110 ל 120 ל 130 הם הרבה יותר נמוכים מאשר אצל מנועים קטנים, כנראה זה בגלל שגם ב 130 המנוע נמצא עדיין בטורים יחסית נמוכים בעוד במנוע קטן ההבדל משמעותי הרבה יותר.

בנסיעה עירונית מנוע גדול בוודאי צורך יותר משמעותית, אני חושב שמבחינה הנדסית אפשר לומר שמנוע גדול צורך X דלק רק על זה שהוא מונע ומזיז את האוטו, וגם שמתי לב אצלי שההבדלים בין נסיעה עירונית רגועה מאוד לבין נסיעה פחות רגועה אינה כל-כך מורגשת בצריכת הדלק, כמו שזה היה בטח מורגש במנוע קטן יותר.

דרך אגב סתם מסקרנות, מגניב לשמוע, איך האימפלה הזו עם 300 כ"ס (ובאזור ה 36 קג"מ אם אני זוכר נכון), איך הפתיחה שלה מהמקום, בטח גם הגיר 6 הילוכים נותן לה תאוצה טובה משמעותית מהגיר המיושן. האם הנסיעה שלה יותר אירופאית ביחס לדגם הקודם? ז"א האם היא עדיין מרגישה ספינתית או שכבר הקשיחו את המתלים?

אומרים שה 2013 כנראה הולכת להפוך את התדמית העממית של האימפלה עם המון שכלולים בסביבת הנהג, מעניין אם המחיר שלה יהיה גבוה משמעותית מהקודמת ואם עדיין ימשיכו להשתמש בה שם בתור ניידות משטרה או מוניות:

2013-Chevrolet-Impala-interior-1024x640.jpg2014-Chevy-Impala-Reveal-New-York-01.jpgImpala_05_620x413.JPG

בתוך העיר עושה 12 קילומט לליטר?

אתה נוהג בפיקה לא?

אולי התכוונת 12 ליטר ל 100 קילומטר?

יצא לי לנהוג על הרכב במקרה.

כן גם אני בספק, 1/12 עם רכב מעל מנוע 2000 נשמע לי הזוי, אני חושב שאפילו רכבי מנהלים "קטנים" יחסית כמו ניסן פריימרה עושים בעיר הכי טוב באזור ה 1/10 בנהיגה רגועה, אין מצב שהאפיקה עושה 1/12. האוואו החלופית שהייתה לי עשתה ביומיים 1/6.7 בעיר, טוב אבל באמת קרעתי אותה (מה אני אעשה היא לא זזה אחרת :lol:)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מיצובישי לנסר חדשה עם מנוע 1800 ואותה כמות הילוכים צורכת צריכה דומה.

אחת הסיבות היא הטורים הנמוכים. בשאר הסיבות אני לא בקיא, אך לא מופתע.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל שהיא לא תגיע לכאן. UMI מעדיפים את הביואיק החדשה על פניה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב סתם מסקרנות, מגניב לשמוע, איך האימפלה הזו עם 300 כ"ס (ובאזור ה 36 קג"מ אם אני זוכר נכון), איך הפתיחה שלה מהמקום, בטח גם הגיר 6 הילוכים נותן לה תאוצה טובה משמעותית מהגיר המיושן. האם הנסיעה שלה יותר אירופאית ביחס לדגם הקודם? ז"א האם היא עדיין מרגישה ספינתית או שכבר הקשיחו את המתלים?

היא לא מרגישה כמו אניה, יותר כמו רכב אירופאי. לא ניסיתי "לפתוח" מהמקום, אבל יש לה הרבה כח, לא מרגישים שהיא שוקלת 1800 קילו (ואצלי עם רכב מלא ובגאז' מלא). תאוצות ביניים טובות מאד, המעבר בין 80-100 ל120-140 מתבצע כאילו שמדובר ב50-80 באוטו אחר. באיזו מהירות שהיא (0-120), אם לוחצים מרגישים תאוצה "חזקה" יחסית לרכב רגיל (לא ספורט או יוקרה...) בארץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי מנוע 2500 מחוץ לעיר 15/1 ובתוך העיר 12/1 (עם מזגן או בלי מזגן). אני לא מבין למה אנשים חושבים שמנוע גדול אוכל יותר, בשיוט על 120 הטורים לא עוברים את 2,000

די, נו...

הכותב לא הוסיף שמדובר גם בגיר אוטומטי. בהנחה וזו השברולט בתמונה, ספק אם מדובר ביותר מארבעה הילוכים.

בארה"ב עם כבישים ארוכים, התוצאה של פותח השרשור בהחלט נראית אמינה בעייני.

לי יש מנוע 1800 עם ארבעה הילוכים (כמה שהייתי רוצה חמישה, זה לא ייאמן) והצריכה המשולבת שלי היא 1/13-14 או 1/11.5-12 עם מזגן. מהבחינה הזו, אני ממש לא בא בטענות למכונית. אני יודע שהמכונית שלי היא לא מיני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היא לא מרגישה כמו אניה, יותר כמו רכב אירופאי. לא ניסיתי "לפתוח" מהמקום, אבל יש לה הרבה כח, לא מרגישים שהיא שוקלת 1800 קילו (ואצלי עם רכב מלא ובגאז' מלא). תאוצות ביניים טובות מאד, המעבר בין 80-100 ל120-140 מתבצע כאילו שמדובר ב50-80 באוטו אחר. באיזו מהירות שהיא (0-120), אם לוחצים מרגישים תאוצה "חזקה" יחסית לרכב רגיל (לא ספורט או יוקרה...) בארץ.

תודה. אכן התאוצה החזקה קיימת גם בגרסה שאצלי, מהמקום היא לא כזו מהירה אבל קיק דאון באמצע נסיעה בד"כ נותן "בעיטה" לא רעה.

כנראה האמריקאיים אכן משנים פאזה בקטע של הספינתיות... באסה אני דווקא אוהב את הקטע אבל כפי שאני מבין, הרוב לא. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...