רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,574 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתחם קארטינג מלא בתוך הקניון, ולא כמו שיש בארץ בחניון של הקניונים. בקרוב אצלנו?
הודעה אחרונה מאת plats, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 34.8 אלף צפיות
החלטתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי היום כאשר תידלקתי את רכבי בשירות עצמי ע"י כרטיס אשראי, בחברת סונול. על בסיס קבוע אני מתדלק בתחנה קבוע של סונול עם כרטיס אשראי בין לאומי והכל היה בסדר, היום בטעות שלפתי את הכרטיס אשראי הישן שלי מסוג "דירקט", העברתי אותו במכונת חיוב והתחלתי לתדלק, נכנסו 45ליטר והחיוב היה משהו כמו 357ש"ח, ובגלל תקלה במכשיר חיוב לא יצאה קבלה, אבל אני כבר התרגלתי לעניין שהמכשיר לא מדפיס קבלה תמיד, או יותר נכון נדיר שדואגים להטעין אותו בנייר. הגעתי לבית, וחשבתי להיכנס לחשבון הבנק שלי באמצעות האתר כדי להציץ מה קורה בתנועות החשבון כי מזמן לא הצצתי, ולהפתעתי גיליתי שחוייבתי שני חיובים צמודים על סך 400ש"ח (כפול 2=800ש"ח). לא הבנתי למה זה קורה, פניתי לתח…
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 3 תגובות
- 684 צפיות
השאלה שלי היא כזאת ודווקא לבעלי הרכבים היקרים יותר בפורום. יש לי חבר עם גולף GTI 2009 שרצה עד לאחרונה להחליף לברקסים כמו של הלאון קופרה,לאחר שהוא בירר לגבי הצעות מחירים בכל מיני סדנאות,צ'מפיון וקיבל מחירים של 5000 וצפונה הוא ירד מזה. השאלה שלי היא כזאת,יותר נכון השאלה שלי וגם שלו. במידה והיום נניח הולכים לי הברקסים/טורבו/קלאץ' ועוד כל מיני רכיבים שאפשר לקחת אותם במזוודה מכל מקום בעולם לארץ,האם אתם יודעים להיכן ניתן לטוס ופשוט לקנות את אותו החלק ולהגיע איתו לארץ?(כמובן שמדובר על אירופה) החלק השני בשאלה הוא כמובן האם יכולים לתפוס אותי במכס? אם כן מה ההליך? השאלות נובעות עקב העובדה שבארץ המחירים מגוכחים לעומת המחירים בחו"ל ובמחיר של כמה אלפי שקלים לאיזשהו חלק עדי…
הודעה אחרונה מאת dny, -
גריטת רכב - עצות 1 2
מאת SubaMan- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
טוב, כנראה שמת הדיפרנציאל בסובארו הקשישה שלנו. אפשר כבר לגרוט אותה מבחינת הגיל. שאלותי - איפה עושים את זה, אם הם משלמים על הגרירה לגריטה, וכו. מעניין אותי אם הם מוציאים צ'ק במקום, וכו... אז מי שעבר גריטה לרכב, אשמח לעצות...
הודעה אחרונה מאת gatito, -
- 1 תגובות
- 743 צפיות
בדקתי את שלושת האחים באתר KML.CO.IL ויש הבדלים בצריכת הדלק בפועל: פאביה עושה 13.8 ק"מ לליטר פולו מגיעה ל 14.8 ואיביזה 14.28 יש סיבה או שזה טעות סטטיסטית? מה המשמעות של ה"דור" שרשום במפרט? (פאביה - דור MK2, פולו דור MK5) האם אחת מחברות ההשכרה/ליסינג מוכרות את הרכבים האלו? תודה
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב? האם יש למישהו ניסיון עם דגם הליסינג? האם יש את התופעה של החלפת הילוכים מוקדמת מדי ורעידות במנוע \ חוסר כח,בזמן "זחילה" במהירות 60-80 קמ"ש
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היה כיף חלק ראשון :
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 951 צפיות
שלום לכולם, לאחר שחבר הזמין חיישני רוורס מהאייבי במחיר רצפתי החלטתי להזמין גם,הבעיה היא שלחבר יש זיוף של 20 ס"מ+- ומראה אצלו 0 בתצוגה אך באמת יש עוד מקום. מצאתי באייבי 2 ערכות של חיישני והנתונים שלהם שונים: הראשון: Detecting distance מתחיל מ0 Specifications: Rated voltage: 12V Operation Voltage range: 9-16V Rated Current: 20-200mA Detecting distance: 0-2.5m Ultrasonic frequency: 40KHz Working temperature: -30-+70â�� Display working temperature: -20-+60â�� Main control box size: 8.5 * 7 * 2.3cm Net weight: 376g השני: עם תשימו לך בDetecting distance זה מתחיל מ0.3 כנראה פה זה הזיוף. * Rate voltage: 12V DC * Rate operating range: 10.5V - 16V DC…
הודעה אחרונה מאת vo364, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
קראתי שועדת הכספים נתנה תקציבים לחדש את נושא הורדת הרכבים הישנים מהכביש - גריטה, אך באתר שלהם זה נראה לא פעיל, יש לכם מושג בקשר לזה?
הודעה אחרונה מאת ofiros1, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 712 צפיות
האם יש הגבלה על מספר רשיונות רכב שמותר להחזיק? יש כרגע שני רכבים רשומים על שמי
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלה שדיי מעניינת אותי - הדלק שאנחנו שמים במכוניות, מאיזה מדינה מגיע? הבנתי שהמדינות הערביות בחרם עלינו ומפה ההתעניינות מאיפה זה יכול להגיע. תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברה. האם אפשרי במכונית לצורך האצה חזקה לעלות את הטורים לערכים גבוהים במקביל לברקסים שמחזיקים את המוכנית במקום (הרכב עומד) כדי להאיץ יותר חזק בעת שיחרורם? כפי שמקובל במטוס.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 4 תגובות
- 850 צפיות
הטיפול הוא 90 אלף, לפי הספר רכב רשום שצריך להחליף נוזל לרדיאטור , שאלתי למה לא מחליפים נוזל אז ענו לי שלא צריך, שהם בודקים אם צריך וזה לא הכל לפי הספר במדויק. בקשר לתוסף דלק.....למה הוא דחף לי את זה? אולי זה קשור להחלפת מסנן דלק? איך לדעתכם המחיר? הטיפול ערך כשעה...
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 1 תגובות
- 790 צפיות
שלום לכולם חשבתי שזה יכול לעניין משהו אז החלטתי לכתוב יטי 1.2TSI דגם מפואר גיר DSG שעלתה על הכביש באוקטובר שנה שעברה נכנסת מחר לטיפול 45,000 ק"מ, כן קראתם נכון זה כבר הטיפול השלישי שלה מחר אחרי 2 קטנים שעלותם היתה 660 ש"ח לכול טיפול. מבחינה טכנית 0 תקלות. הכל עובד חלק וללא שום בעיה וכמו שהבנתם הרכב נסע לרוב באזור מכרז הארץ וגם מחוצה לו.רק רציתי לספר ואולי לאזן לכיוון חיובי את המאזן על מנועי 1.2TSI וגיר DSG. נכון עברה כולה שנה אבל אני אנסה לעדכן גם שנה הבאה ונקוה לטוב.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 0 תגובות
- 632 צפיות
מחר אני בת״א וחשבתי על הדרך לפנק קצת את הרכב, תכלס אני מחפש ביפר במחיר זול (ללא התקנה) ואולי על הדרך אני יפנק את הרכב בכל מיני דברים, אתם מכירים חנות עם מבחר גדול ומחירים זולים בת״א (אני מסתובב באיזור שוקן ומתנייד בתח״צ)
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שכן שלי, בנקאי, בריטי חביב שנוהג ברכב לא בולט במיוחד (מרצדס סטיישן). בכלל מי נוהג במרצדס סטיישן? שואלת אותי אישתי. "מה היא בכלל מבינה" חדי עיין כמוני הבחינו מזמן בסמלי BRABUS ויודעים להעריך את המרצ'י השחורה. מהון להון, לפני מספר ימים אני מגלה שרכבו הסולידי הפך לפרסומת ממונעת למותג. הרכב ישמש כרכב בטיחות במירוץ שמתחיל בעוד קצת יותר משבוע. בנתיים כמה תמונות לשטוף את העין. מבטיח תמונות וחוויות מהמרוץ https://www.facebook.com/firstautomobile#!/media/set/?set=a.10151032409116795.423067.288423791794&type=1
הודעה אחרונה מאת SpinDr, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 979 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4715/2572500 באמצע הכתבה התיאשתי מלהבין מי מכר למי.
הודעה אחרונה מאת yoni_y93, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אני מעוניין להוציא רשיון לאוטובוס ציבורי זעיר ומתלבט מה הלאה. האם לרכוש רכב הסעות בסיוע הלוואה ולעבוד כעצמאי/תחת חברת/ות הסעה או לעבוד כנהג שכיר תחת אחת החברות. מהן רמות השכר בכל אחת מהאפשרויות? אני יודע שהדבר לא קל, אבל זה עדיף על לשבת בבית. אם כבר רכב הסעות, הבנתי ששברולט סוואנה הוא הרכב היחיד שמשקלו הכולל מעל 4.5 טון ולכן אין לו שווי מס וכל ההוצאות עליו מוכרות. האם זה הופך אותו לרכב ההסעות המושלם?
הודעה אחרונה מאת Multivan, -
- 0 תגובות
- 623 צפיות
ניסיתי באתר של משרד האוצר , ניסיתי חיפוש בפורום ובגוגל. לא מצאתי משהו ברור. ספציפית, מדובר בחלק הזה : http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Golf_VI--2.0T/News/Volkswagen_VW_20T_Turbo_Electronic_Piston_Diverter_Valve_Upgrade_Upgraded_MKV_MK5_Golf_Jetta_MKVI_MK6_CC_EOS_Passat_B6_B7_GTI_GLI/ES263879/ שעולה 65$ + 50$ משלוח לארץ. אפשרות שנייה, לשלוח את החבילה לארה"ב (11$) , ולקבל אותה עם חבר שמגיע לארץ בקרוב. מעבר לחיסכון הכספי, מה יקרה כשהחבילה תגיע לארץ ישירות מחו"ל? ומה קורה אם מנסים להעביר אותה במסלול הירוק? באופן תיאוריטי עד 200$ לא משלמים מיסים, זה חל גם על חלקי חילוף לרכב? תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
פשוט נמאס לי מההתנהלות שלהם עד כדי כך שאני כבר שוקל לשלם את קנס היציאה ולברוח מהם. לא יתכן שאקח רכבים בליסינג כגי לא להתעסק איתם ובפועל אני מתעסק בהם יותר מאשר ברכבים שאני קונה לבד. כרגע אחרי שאתמול היה חסר נוזל בלמים באחת המכוניות וחיכינו לגרר שלהם משמונה בבוקר עד 4 אחר הצהריים (שתמיד עוד שעה הוא אצלנו ולמרות שהרכב היה מטר ממוסך מורשה שאלבר עובדים איתו אבל הם לא נתנו אישור להיכנס אליו) ואחרי שקיבלנו רכב שלא מתאים לעבודה (זקוקים לסטיישן וקיבלנו רגיל) מהבוקר אי אפשר לקבל אפילו תשובות מה קורה ומה הצפי. אחרי הרבה מאמץ והתערבות אישית שלי הצלחתי לקבל את שם המוסך בו האוטו נמצא אבל המוסך מסרב למסור פרטים אלא לאלבר שמסרבים משום מה לבקש אותם. לי כבר ברור שעוד פעם ע…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
שלום לכולם. מישהו יכול לתת לי חוות דעת על מכון "גיר-און" ברחוב בן אביגדור בתל אביב? אני זקוק לשיפוץ גיר למאזדה 323 - 1997 אוטומט. בברכה, ותודה שאול
הודעה אחרונה מאת yosir2d2, -
כדי שנוכל להמשיך להפגש ולאכול אחד לשני את הראש. חג שמח!
הודעה אחרונה מאת odedos, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000788038 "הייבוא מארה"ב ארה"ב היא שוק רכב ענק שהמחירים בו הם מהנמוכים בעולם. לפיכך סברו במשרד התחבורה שהקלות משמעותיות על הייבוא מארה"ב, כולל מתן אפשרות לייבוא כלי רכב שאינם מיוצרים בצפון אמריקה, יגדילו משמעותית את ההיצע בארץ ויורידו את המחירים. התקנות החדשות נכנסו לתוקף לפני חודשים רבים אבל אנחנו עדיין לא רואים כאן דגמים אמריקנים חדשים מתוצרת יפן או קוריאה. ... למה זה קורה? מחסומי תקינה והעדר כדאיות כלכלית. מכוניות עממיות, כמו למשל הונדה סיביק, אמנם עולות בארצות הברית סכומים מצחיקים (החל מסביבות ה-14 אלף דולר בסיטונאות) אבל אחרי שמוסיפים להם מיסים, עלויות הובלה, אופציות אבזור משודרגות שמתאימות לשוק הישראל…
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי קיה פורטה שנת 2009, וברכב אין תאורה לתא כפפות. אני מקווה שאני שואל בפורום הנכון כי כאן זה נראה לי הכי מתאים. איך אני יכול לחבר תאורה לתא כפפות שתידלק כשאני פותח אותו? חשבתי על למתוח כבל מהחיבור של המצת (מאחורה) לעבר מפסק לחיצה רגעי, שיילחץ כאשר אני פותח את התא כפפות (למצוא לו מיקום מתאים), ואת המפסק לחבר לפס לדים לאורך התא מבפנים. השאלה היא האם הפתרון הזה יעבוד? איפה אני קונה מפסק כזה? או אולי יש בכלל פתרון קיים שאפשר לקנות בפשטות ולחבר? תודה מראש לעוזרים, זיו.
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, אני סטודנט בבן גוריון וכותב סמינר על מועדונים העוסקים בתרבות מוטורית בישראל. בכל ראיון שערכתי עלתה בעיית המכס, התעריפים הגבוהים ומיסוי הלא אחיד. מאוד יעזור לי אם מישהו יסכים לשלוח לי אישור שיחרור חלקים מהמכס שידגים עם מה אתם צריכים להתמודד (כלומר להראות מחיר בקבלה מקורית, מול מה המחיר הנוסף שנאלצתם לשלם במכס). במידה ומישהו יסכים לשלוח לי דוגמה- אני מבטיח לא לחשוף את שמו (אם יבקש להישאר בעילום שם). תודה מראש, רובי ריזל 0545-917866
הודעה אחרונה מאת PrinceT, -
-
תגידו מה נהיה היום ? חניתי את הרכב ברחוב בו אני גר בשעה 12:00 לערך חזרתי בשעה 14:00 לאוטו ומה אני רואה? גנבו לי את הפקקים של הונטילים בצבע כסוף ניקל שקניתי עם הג'אנטים כאילו מה נסגר עם אנשים מה ?!?! גונבים פקקים של ונטילים ? ועוד תוך שעתיים ועוד בשעת צהריים שברחוב עוברים מלא אנשים! אם הייתי רואה מי זה באותו רגע אני לא יודע מה הייתי עושה והייתי גומר בתחנת משטרה קיביני** כולי עצבים, מה אני צריך לעמוד ליד האוטו 24 שעות ?!
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
קניתי לא מזמן מאיביי מצלמה F900LHD סיני ודיי התבאסתי ממנה בעקבות האיכות ,כמובן שהמחיר לא גבוהה ,אבל ראיתי סיקורים ווידיאו ביוטיוב והאיכות נראה ממש לא רע ,ובסוף החלטתי שאני מעוניין להחזיר אותו ,הייתי רוצה לדעת אם יש מישהוא שמכיר מצלמות איכותיות ברמה שאפשר לראות ל.ז ופרצופים מהרכב ,ובאיכות כמובן ,אני דיי מתלבט אולי לנסות את GO PRO 2 מאוד איכותי. :? מה אתם חושבים ?
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום וחג שמח, אתמול בלילה כאשר תידלקתי את הרכב , פתאום עלתה לי המחשבה בראש איך מכונת התדלוק בתחנות הדלק יודעת לעצור מתי שצריך- כמובן שישנו חיישן אני מאמין שעושה את הפעולה, השאלה היא איך?הרי אין סיכוי שיש את אותו החיישן בכל סוגי הרכב, ואוסיף עוד שאלה שעלתה לי לאחר כמה דקות, כמה מרווח הוא משאיר במיכל דלק, אסביר את עצמי: הרי כאשר המכונה עוצרת באופן אוטמטי (כמובן מדובר על מילוי מיכל מלא),עדיין נותר מקום במיכל דלק עדיין אפשר להוסיף עוד דלק למיכל. כמה ליטרים נותר במיכל שאפשר להוסיף?והאם זה משתנה מרכב לרכב. אשמח אם למישהו יהיה תשובה לשאלותיי.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
שלום רב הבנתי שקודם עלי לפנות למשרד הרישוי וולהוריד את הרכב מהכביש ואחר כך למכור אותו לפרוק סוחרי הרכב לפרוק טוענים שיתנו לי אשור שהרכב מיועד לפרוק ולכן אני יכול לגשת למשרד הרישוי ולהוריד את הרכב לאחר מכן - האם זה נכון? האם יש בהליך זה סיכונים עבורי? בתודה מראש אברהם17
הודעה אחרונה מאת אברהם17, -
- 1 תגובות
- 664 צפיות
אני קם בבוקר, מגלה שקוו הבזק נדפק. (מקודם סודר, פילטר ADSL תקול) מסתכל בחלון, רואה את האוטו עם גלגל אחורי מפונצ'ר (מקודם החלפתי, בורג שנתקע) אך כמו שאומרים, צרות באות בשלשות: אז מתברר לי מקודם שרשיון הרכב נעלם. פשוט לא מוצא אותו, והפכתי את האוטו. מה הפרוצדורה? אתר משרד הרישוי אינו זמין.
הודעה אחרונה מאת Black Joker,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 541 אורחים (הצג רשימה מלאה)