Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל רכב יש לפחות דיפרנציאל אחד. בהנעה קדמית הוא בדרך כלל רכיב המשולב בגיר.

מצטער התרגלתי שמדברים על דיפרנציאל הכוונה למוגבלי החלקה על גירסאותיהם , אין לי מושג אם בדיפרנציאל פתוח הסיכון זהה (בסגור בפירוש יש סיכון גבוה לשבירה) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
אני חושב שברכב אוטומטי רוב הנזק יעשה לממיר המומנט , ולא דווקא לשאר הרכיבים , מהסיבה שהם לא חוטפים זעזוע (כמו שנעשה בזריקת קלאץ' ברכב ידני) - אלא הממיר מחליק .

זה לא לגמרי נכון כי בנוסף לממיר המומנט יש בתוך תיבה אוטומטית פלנטרית מספר מצמדים "רטובים" שמאוד מתחממים ונשחקים בגלל הרגלים כאלו. גם אם תעלה אל הסל"ד בסרק ואז תשלב דרייב תרגיש זעזוע דומה בתיבה. אם תנסה להחזיק את הרכב בעליה עם כוח המנוע אתה בכלל תרתיח את הנוזל בתוך הממיר והמצמדים ותהרוס אותם לגמרי.

לא מזמן הייתי בקורס לנהיגה מתקדמת של חברת "מסלולים" ובהדרכה לפני התחרויות שם אמרו לנו להחזיק טורים על 2.5-3 ורק אז לעזוב ברקס.

אז אמרו. מה לעשות שבחברה גדולה לא כל המדריכים מקצועיים באותה מידה. להחזיק סל"ד גבוה עם קלאץ' מופרד ברכב ידני זה הגיוני אבל להחזיק עם הבלמים, בטח שבתיבה אוטומטית (מדבריך לא הבנתי שהוציאו אותה מהכלל). חבל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם בא לך להרוס את הברקסים זה אפשרי ואף מומלץ.

בהצלחה.

תגיד פשוט שאתה רוצה לעשות פתיחות ותמנע מזה , כי העומס על הברקסים בלחיצה על גז תוך כדי שהם לחוצים הוא עצום והורס אותם

חבל על הברקסים.

אם היה לך ידני יכולת לזרוק קלאץ, היית מקבל תוצאה יפה ;)

פותח השרשור שואל לגבי האצה מעמידה. כולכם דיברתם על נזק לבלמים. מישהו יכול להסביר איזה נזק נגרם להם כאשר הרכב כלל אינו מצוי בתנועה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה לא לגמרי נכון כי בנוסף לממיר המומנט יש בתוך תיבה אוטומטית פלנטרית מספר מצמדים "רטובים" שמאוד מתחממים ונשחקים בגלל הרגלים כאלו. גם אם תעלה אל הסל"ד בסרק ואז תשלב דרייב תרגיש זעזוע דומה בתיבה. אם תנסה להחזיק את הרכב בעליה עם כוח המנוע אתה בכלל תרתיח את הנוזל בתוך הממיר והמצמדים ותהרוס אותם לגמרי.

אולי יצאת חומוס , אני חשבתי על לחיצה על הבלמים והעלאת סל"ד תוך כדי שהתיבה משולבת ל-D .

אם אתה כבר יורה לכיוון הזה , תמיד טעיתי אם בתיבה אוטומטית משנה איך הרכב "מוחזק" במקום בזמן שהוא עדיין משולב ל-D , למשל בלחיצה על בלמים , בלם היד , קיר בריא?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
בבקשה, המראה של 747 סילוני (ממש לא קל).

שים לב בבקשה למיקום המצערות

ובינינו, בין יוטיוב לויקיפדיה נחש למי אני מאמין יותר...

http://www.youtube.com/watch?v=huhtY2OryF0&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

במטוסי סילון בד"כ מאיצים את המנועים ל כ 85% מהיכולת בזמן ההמראה.

אבל זה משתנה מטיסה לטיסה וזה תלוי בעומס של המטוס, כמה דלק, כמה נוסעים, אורך המסלול.

פורסם
נ.ב. בויקיפדיה טוענים שהפעולה הזאת של האצת המנוע בעמידה למהירות מלאה נועדה לאתר כשל במנוע טרם ההמראה (במנועי בוכנה) וההאצה עד להמראה עצמה נעשית לרוב בחצי מהעוצמה המירבית.

זה לא נכון. הפרוצדורה היא כזו, העלאת מצערת ל20-30% לבדיקת יציבות מנועים, ואז לתת מצערת עד הסוף.

בהמראה המצערות תמיד יהיו על פול! בכל מקרה ישנו כפתור בMCP שזה הפאנל מעל המסכים שנקרא TOGA וN1 והוא בעצם נותן את הכוח למנועים ומעביר אותם לפול, אם נרד לעומק העניין לגבי ההמראה עצמה, וכוח המנועים הכל יוגדר בFMC (מחשב הטיסה) בהתאם לתנאים,אורך מסלול,משקל המטוס וטמפרטורה

ברוב ההמראות לא משתמשים בכוח המלא של המנועים מהסיבה שזה גורם לבלאי מואץ ואין צורך בכך

פורסם

מה ההבדל בין החזקה של רכב אוטומטי בשיפוע עם בלמים בנוסף למנוע (כשבמילא המנוע מחזיק והבלמים לא עושים משהו בנוסף) לבין החזקה ללא הבלמים? חוץ מתיבות כמו של הB4 שמוציאות לניוטרל לפי הבלם, אני לא מבין על מה אתה מדבר.

פורסם

^ אין בעיה להחזיק רכב אוטומטי במישור או בשיפוע בעזרת הבלמים (ללא גז, סל"ד סרק בלבד) לזמן קצר (מישור או עליה זה אותו דבר מהבחינה הזאת, אם משתמשים בבלמים, לזמן ממושך רצוי להעביר לN או P ולדומם מנוע)

הבעיה היא להחזיק את האוטו עם הבלמים או עומד במקום במעלה תלול וללחוץ על דוושת הגז תוך כדי כך!

בכל מקרה, גם אם D משולב ועוזבים את הברקס, האצה חזקה מהמקום לא תיטיב עם שום דיפרנציאל לאורך זמן, ואני חושב שזה נכון לכל המכלולים המעבירים את הכוח.

וכל מי שחושב שמה שרשום בוויקיפדיה אינו נכון, יותר ממוזמן לנסות לתקן את המידע השגוי.

זה בדיוק הרעיון בויקיפדיה!

כדאי מאוד להביא מובאות (לדוגמה: לא סרטים מיוטיוב. מסמכים של מנהל תעופה רב לאומי כלשהו כן יכולים להתקבל בברכה).

מה שרושמים פה בפורום הולך לאיבוד, בטח בנושאים שאינם קשורים לרכב.

שם הערך הוא: המראה (תעופה). אף אחד לא ערך אותו לאחרונה. (עברית ואנגלית המידע די מסונכרן)

בכל מקרה לא הבנתי למה הכוונה מצערת על פול ולא משתמשים בכל הכוח. המצערת שולטת בכמות האויר המוזרם למנוע (בוכנה, בדומה לרכב) ויש פרמטרים נוספים?

הסיבות המצויינות (בויקיפדיה) הן הפחתת שחיקת המנוע (בלאי, תחזוקה), והפחתת הרעש לסביבה (מאוכלסת ברוב נמלי התעופה)

• תוכן חדש...