Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 ומחיר הטכנולוגיה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.

קיצרתי את המגילה שכתבת,

בוא אני אגלה לך סוד קטן, אבל קטן קטן קטן. ככה ממש פצפון.

אולי אתה עוד לא מכיר את המושג/שם: "רובוט".

אבל.

הוא קיים, ואף צרפתי לא מרכיב בעבודת יד את המכוניות של סיטרואן.

סתם ככה שתדע.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חבר של המשפחה סיפר לי שהוא היה בחופשה ביפן והם עשו סיור במפעל ניסן , הוא אמר לי שזה נראה פשוט מדהים , האיכות , אבטחת האיכות , הכל .

הם אמרו שבמידה ומוצאים איזשהי תקלה באחת המכוניות שיורדות מהפס יצור הם עוצרים את כל הפס , מרכזים את העובדים ולא חוזרים לעבודה עם שיש להם מסקנות : למה זה קרה ? , מי גרם לזה , איך עושים שהתקלה לא תתרחש שנית .

.

אה, ו.... אני מבין שאתה ממש לא מבין כלום בכלכלה... כי אחרת לא היית אומר דבר כזה.

אם רק היה לך מושג מה המשמעות של לעצור פס ייצור, מה ההשלכות של זה הלאה, אתה חושב שפס ייצור של רכב זה כפתור ON\OFF?

פורסם
אה, ו.... אני מבין שאתה ממש לא מבין כלום בכלכלה... כי אחרת לא היית אומר דבר כזה.

אם רק היה לך מושג מה המשמעות של לעצור פס ייצור, מה ההשלכות של זה הלאה, אתה חושב שפס ייצור של רכב זה כפתור ON\OFF?

מה שאני אומר זאת עובדה,

ברגע שמתרחשת תקלה הם עוצרים את כל הפס , כן עוצרים את זה .

הפסד של תקלה כרונית במספר רב של מכוניות הינו גדול מהפסד של עצירת הפס לכמה שעות .

נ,ב : אתה לא מכיר אותי ולא במעט שתגיד שאני לא מבין בכלכלה, אני מאחל לך את ההצלחה הכלכלית של העסק הפרטי שלי שאני מנהל .

פורסם

אתה יודע מה הנזק הכלכלי לדוגמא, אם משאית שמביאה את הכסאות לרכבים מאחרת בשעה בגלל משהו???

אתה יודע בכלל מה זה אומר?!?!?!?

לא עוצרים פס ייצור ככה סתם כדי לעשות שיחה!!!

עוצרים אולי לתקן תקלה, אבל לא שותים קפה בזמן שפס ייצור עומד!!!

וכל (לדוגמא, אל תתיחס למספר כנתון) 500 רכבים, רכב אחד מפורק לגמרי או נבדק באופן מלא, כדי שידאו איפה נמצאים, ואם אז נמצאת תקלה, לוקחים את כל 500 הרכבים האחרונים ומסדרים מה שצריך.

פורסם

לא מסכים אתך ,

במידה ונמצאת תקלה רצינית הם אכן עוצרים את הפס.

הבן אדם שסיפר לי את זה היה המפקד שלי בצבא , אל"מ.

בן אדם ישר שלא מספר סתם אגדות.

הוא מאד התלהב מהנושא כי זה נושא שנוגע לו אישית .

* נ,ב : מאז כל הרכבים המשפחתיים שלו הם ניסאן .

פורסם
זה הכל עניין של איכות ההרכבה ובקרת האיכות ,

בצרפת מי אתם חושבים הם הפועלים שבונים את המכוניות : האלג'ירים / ערבים למינהם ,

הצרפתים עצמם כבר מזמן לא עובדים בעבודות " שחורות " כגון אלו.

וככה נראות המכוניות שלהם .

ההנדסה סבירה , הרעיון מעולה , ההרכבה הכי גרועה שקיימת בשוק הרכב.

* תשימו לב שיונדאי לדוגמא לא סובלת מבעיות אמינות כרוניות כמו הצרפתיות , למרות שעד לפני כמה שנים הם נחשבו כמותג נחות .

לא יודע מה אתכם , אני לא מוכן לשלם 140K על רכב שתוך כמה שנים יתחיל להתפרק ולעשות בעיות חשמליות .

חבר של המשפחה סיפר לי שהוא היה בחופשה ביפן והם עשו סיור במפעל ניסן , הוא אמר לי שזה נראה פשוט מדהים , האיכות , אבטחת האיכות , הכל .

הם אמרו שבמידה ומוצאים איזשהי תקלה באחת המכוניות שיורדות מהפס יצור הם עוצרים את כל הפס , מרכזים את העובדים ולא חוזרים לעבודה עם שיש להם מסקנות : למה זה קרה ? , מי גרם לזה , איך עושים שהתקלה לא תתרחש שנית .

ובהתאם לכך המכוניות היפניות פשוט נוסעות , נוסעות , ונוסעות , ונכנסות למוסך בד"כ רק לטיפולים .

יש משהו דפוק עם המנטליות הישראלית שבכלל מאפשרת לקנות רכב צרפתי , הרי אתם שומעים מכל עבר " בעיות חשמל , בעיות איכות " וכו' ועדיין קונים את המכוניות האלו , למה ? , מהרגל ?

תכניסו את זה לעצמכם לראש : רכב חדש ( ספורטיבי או משפחתית רגילה ) לא אמור להיכנס למוסך בשנים הראשונות שלו בכלל מלבד טיפולים - זה הסטנדרט .

צא לביקור קצר בביח"ר BMW ליד מינכן ונראה אם תמצא גרמני אחד ליד פסי הייצור. מרבית עובדי פס הייצור הם ממוצא טורקי ומכל מקום מרבית העבודה מתבצעת ע"י רובוטים, כך שהערתך פשוט אינה רלבנטית. לא שמעתי שמישהו מטיל ספק באיכות התוצר הבווארי הנזכר. כמו כן אולי תופתע ללמוד שחלק גדול מהייצור היפני נעשה באירופה. כך שהטיעון שלך פשוט לא " מחזיק מים ". חוץ מזה מאיפה הקביעה בדבר הנסיעה היפנית הרציפה.יש לא מעט יפניות עם מחלות ילדות בדיוק כמו האירופיות. הגיע הזמן להנתק מהדעות הקדומות הללו.
פורסם

כל הנושא של איכות ואבטחת איכות קשור למנטליות , לתרבות .

אצל היפנים יש הערכה רבה לאיכות ויש להם תרבות עבודה גבוהה ביותר.

גם בגרמניה זה קיים .

האם אצל הצרפתים זה באמת קיים ? .

הבא דוגמאות לבעיות כרוניות ברכבים יפנים מובילים : הונדה / טויוטה / דייהטסו וכו' .

לא זכורה לי שום בעיה כרונית.

שום בעיה כגון ה - " הרכב נכבה באמצע הנסיעה " ( פג'ו 307 ) וכו' ...

פורסם
יש משהו דפוק עם המנטליות הישראלית שבכלל מאפשרת לקנות רכב צרפתי , הרי אתם שומעים מכל עבר " בעיות חשמל , בעיות איכות " וכו' ועדיין קונים את המכוניות האלו , למה ? , מהרגל ?
אתה בעצם מתיימר להגיד למאות אלפי (אם לא מיליוני) ישראלים מה טוב בשבילם?

הרי זה שאנשים קונים שוב ושוב רכב צרפתי, חדש או משומש, מוכיח שיש אנשים רבים שהשילוב של התכונות הטובות והרעות שיש לרכבים אלו קוסם להם. אנשים שמעריכים נוחות נסיעה, התנהגות כביש והנאה, כסאות נהדרים ותא נוסעים אירופאי ומוכנים, בידיעה מראש, לבקר במוסך או אצל החשמלאי קצת יותר, לשלם בסעיף התיקונים קצת יותר ולשלם בסעיף ירידת ערך קצת יותר.

פעמים רבות ביטוח ליפניות עולה יותר מכיוון שהם מבוקשות אצל הגנבים, ואם מדובר על רכישת משומש- כאן כבר תמורת אותו סכום תצטרך לרכוש יפנית ישנה יותר בכמה שנים, דבר שמגדיל את יתרון ה"נעימות" לטובת הצרפתיות, ומבטל את יתרון האמינות שהיה ליפניות.

לכן, אין מציאות בשוק. יפנית חדשה אולי תהיה מעט חסכונית יותר לאחזקה, דבר שקוסם לרוב האוכלוסיה שרוצה להגיע ממקום למקום במינימום הוצאות. אך יש מספיק אנשים שמוכנים לשלם מעט יותר אחזקה עבור מוצר נעים ואיכותי יותר.

נראה שהצרפתים שואפים להשתוות לאמינות היפנית (ההצהרה של רנו) והיפנים מנסים לחקות את סביבת הנוסעים וההתנהגות האירופאית (מהפכת הזום-זום של מזדה). מי שיצליח ראשון יהיה להיט מכירות אמיתי, ובזכות.

פורסם
אתה בעצם מתיימר להגיד למאות אלפי (אם לא מיליוני) ישראלים מה טוב בשבילם?

הרי זה שאנשים קונים שוב ושוב רכב צרפתי, חדש או משומש, מוכיח שיש אנשים רבים שהשילוב של התכונות הטובות והרעות שיש לרכבים אלו קוסם להם. אנשים שמעריכים נוחות נסיעה, התנהגות כביש והנאה, כסאות נהדרים ותא נוסעים אירופאי ומוכנים, בידיעה מראש, לבקר במוסך או אצל החשמלאי קצת יותר, לשלם בסעיף התיקונים קצת יותר ולשלם בסעיף ירידת ערך קצת יותר.

פעמים רבות ביטוח ליפניות עולה יותר מכיוון שהם מבוקשות אצל הגנבים, ואם מדובר על רכישת משומש- כאן כבר תמורת אותו סכום תצטרך לרכוש יפנית ישנה יותר בכמה שנים, דבר שמגדיל את יתרון ה"נעימות" לטובת הצרפתיות, ומבטל את יתרון האמינות שהיה ליפניות.

לכן, אין מציאות בשוק. יפנית חדשה אולי תהיה מעט חסכונית יותר לאחזקה, דבר שקוסם לרוב האוכלוסיה שרוצה להגיע ממקום למקום במינימום הוצאות. אך יש מספיק אנשים שמוכנים לשלם מעט יותר אחזקה עבור מוצר נעים ואיכותי יותר.

נראה שהצרפתים שואפים להשתוות לאמינות היפנית (ההצהרה של רנו) והיפנים מנסים לחקות את סביבת הנוסעים וההתנהגות האירופאית (מהפכת הזום-זום של מזדה). מי שיצליח ראשון יהיה להיט מכירות אמיתי, ובזכות.

איך בדיוק רכב צרפתי הוא מוצא " נעים ואיכותי יותר " - הוא לא איכותי , ותאמין לי שביקור במוסכים של לובינסקי זה ממש לא נעים .

נ,ב : אחת הסיבות שאני יוצא חזק נגד רכבים צרפתיים הם השירות הפשוט הנוראים , השירות של לובינסקי פשוט בושה.

שאני משווה את זה לשירות של הונדה אני מבין עד כמה זה קיצוני,

אומנם בהונדה אתה משלם יותר אבל איכות שווה את המחיר.

פורסם

זה הכל עניין של איכות ההרכבה ובקרת האיכות ,

בצרפת מי אתם חושבים הם הפועלים שבונים את המכוניות : האלג'ירים / ערבים למינהם ,

הצרפתים עצמם כבר מזמן לא עובדים בעבודות " שחורות " כגון אלו.

וככה נראות המכוניות שלהם .

ההנדסה סבירה , הרעיון מעולה , ההרכבה הכי גרועה שקיימת בשוק הרכב.

* תשימו לב שיונדאי לדוגמא לא סובלת מבעיות אמינות כרוניות כמו הצרפתיות , למרות שעד לפני כמה שנים הם נחשבו כמותג נחות .

לא יודע מה אתכם , אני לא מוכן לשלם 140K על רכב שתוך כמה שנים יתחיל להתפרק ולעשות בעיות חשמליות .

ובהתאם לכך המכוניות היפניות פשוט נוסעות , נוסעות , ונוסעות , ונכנסות למוסך בד"כ רק לטיפולים .

תכניסו את זה לעצמכם לראש : רכב חדש ( ספורטיבי או משפחתית רגילה ) לא אמור להיכנס למוסך בשנים הראשונות שלו בכלל מלבד טיפולים - זה הסטנדרט .

וכל מילה נוספת פשוט מיותרת.

או כמו שאומרים:

פראיירים לא מתים ...הם רק מתחלפים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...