Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשותי רנו אקספרס 1993 מנוע אנרגי.

אתמול בערב נתקע הרכב בגלל דליפת מים ונגרר למוסך.

המוסכניק אומר שסעפת היניקה סדוקה, משאבת המים דולפת ויש גם להחליף צינור ועדין אין יודעים אם המנוע לא נפגע, לדעתו המנוע בסדר נשמע טוב.

עבור הסעפת במשופצת שיתקין ביקש 870 שח

עבור המשאבת מים ביקש 220 שח

ועבור צינור 70-100 שח

עבודה 300 שח

האם כל זה נשמע טוב?

מוסכניק שצלצלתי אליו אמר לי מעולם לא שמעתי על סעפת שצריך להחליף, משאבת מים עם טימינג ביקש 1000 שח וצינור....זה תלוי בצינור. - את זה אני מבינה.

ועל המשאבה אמר, מה קשורה המשאבה לסעפת.

בקיצור, אני מבולבלת , איך זה נשמע לכם, תוכלו קצת להאיר את עיני בנושא?

גם טכנית וגם המחירים.

בתודה גדולה מראש

חיה

פורסם

סעפת יניקה היא דבר נפרד לחלוטין ולא קשור למשאבת המים.

כנראה שתוך כדי הבדיקה הוא גילה שהסעפת סדוקה, וממליץ להחליף אותה. בכל מקרה - מדובר בתקלה נפרדת.

המחיר למשאבת מים סביר.

לגבי הצינור - באיזה צינור מדובר? בהנחה שמדובר בהחלפת צינורות המים הגמישים, המחיר גם נשמע סביר, ושווה לעשות את זה באוטו בן עשר.

המחיר לעבודה הוא בהתאם להערכת המכונאי של מספר השעות שייקח לו לבצע את זה. נראה כאילו הוא מניח שזה ייקח בסביבות שעתיים (לכל העבודה - סעפת+מים)ולפי זה התמחור.

בכל מקרה -

לעניין מערכת המים - בהנחה שבאמת צריך להחליף את המשאבה המחיר נראה סביר. וכנראה שהוא לא עושה טיימינג.

הסעפת לא קשורה, לדעתי, לבעיה שבגללה נגררת למוסך. אבל אם צריך להחליף אותה, מספיק לדעתי חלק במצב טוב מפירוק (תקנו אותי אם אני טועה). זו סה"כ חתיכת יציקת מתכת. שווה לשאול אותו מה המחיר לאופציה הזאת. אם את משקיענית - צלצלי למאגר או ליזדי (יש בדפי זהב) שעוסקים בחלפים משומשים, ותשאלי אותם מה המחיר לסעפת יניקה לרכב שלך. אין לי מושג מה המחיר הריאלי לחלק הזה.

בהצלחה!

פורסם

אין קשר בין הסעפת למערכת הקירור באוטו.

במידה וצריך לעשות טיימינג אז כדאי על הדרך עם החלפת המשאבה.

ולבדוק את תקינות הרצועה את תקינות המותחן של הרצועה.

ההיתי בודק בשבע עניים את הסעפת ומקבל חוות דעת נוספת במקרה ולא ניתן להגיע למסקנה לבד אם צריך להחליף או לא.

בקשר לצינור מים שיראה לך בדיוק למה צריך להחליף את הצינור ומה קרה לו.(סדקים,קרעים...)

סה"כ המחירים סבירים ולא יקרים.

בהצלחה

אייל

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

פורסם

תפקיד/מיקום הסעפת משתנה בין 3 מקרים עיקריים:

1. הזרקה רב נקודתית. הסעפת אחראית על יניקת אוויר אל תוך תאי הבעירה. כלומר כאשר הבוכנה יורדת למטה אחרי פעימת הפליטה היא שואבת אוויר האוויר נשאר דרך פילטר האוויר שעובר בסעפת היניקה ומשם לתאי הבעירה. בסעפת היניקה יש רק אוויר, למה רק? כי בהזרקה רב נקודתית ישנו מזרק לכל תא בעירה, ולכן הדלק מוזרק ישירות לתוך תא הבעירה.

2. הזרקה חד נקודתית. המיקום שלה זהה למיקום של סעפת היניקה מסעיף א', אגב מיקום זה נמצא בד"כ צמוד לראש המנוע - צמוד לתאי הבעירה, ומחובר לאזור שסתומי היניקה. בהזרקה חד נקודתית ישנו מזרק אחד בודד שמזריק את הדלק אל תוך סעפת היניקה שם הוא מתערבב ומתחלק לתאי הבעירה. בפעימת היניקה האוויר נשאב בדומה להזרקה רב נקודתית, ומשולב עם הדלק שמוזרק לו.

3. קרבורטור. פה אני כבר לא הכי בטוח במה שאני אומר, יש לי סברה שקרוב לוודאי שהיא נכונה אבל מפאת חוקי הפורום החדשים אני לא ארשום אותה, אחרת אני אסתכן בהטעיה.

תוספת לגבי 1 ו-2 - כמות הדלק וכמות האוויר נשלטים בצורה הבאה :

אוויר - נשלט על ידי לחיצה על דוושת ההאצה. מה שאתה עושה כשאתה לוחץ על דוושת הגז זה להגביר את זרימת האוויר.

דלק - ע"י 2 חיישנים עיקריים מודד מחשב הרכב כמה דלק הוא צריך להכניס - אחד בסעפת היניקה והשני באגזוז. החיישן הראשון מודד כמה אוויר נכנס ומוסר למחשב כמה דלק הוא צריך להזריק באחת משיתות ההזרקה. והשני בודק את גזי הפליטה ומתקן את כמות הדלק בהתאם לאם התערובת עשירה מדי או ענייה מדי, עני מדי - פחות מדי דלק , עשיר מדי - יותר מדי דלק.

2002-intake-manifold.jpg

אם תרצה עוד מידע רק תבקש.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

סעפת יניקה ברכב עם קרבורטור:

הקרבורטור נמצא בד"כ צמוד לפילטר האויר (מתחתיו, או לידו - תלוי איזה קרבורטור זה).

והסעפת היא ה"חנוכיה" שמחברת בין הקרבורטור לראש.

לרוב היא עשויה יציקת מתכת.

זורמת בה תערובת של דלק ואויר (וניטרו, אם יש...) שהשינוי בהרכבה נקבע על ידי פרפר המצערת ופרפר הצ'וק בקרבורטור.

פורסם

הקרבורטור נמצא בד"כ צמוד לפילטר האויר (מתחתיו, או לידו - תלוי איזה קרבורטור זה).

זורמת בה תערובת של דלק ואויר (וניטרו, אם יש...) שהשינוי בהרכבה נקבע על ידי פרפר המצערת ופרפר הצ'וק בקרבורטור.

טוב שסתמתי :wink:

אני חשבתי שהסעפת נמצאת לפני הקרבורטור ומספקת לו אוויר בלבד...

נושוין, למדתי משהו :D

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן

ברכבים עם קרבורטור / הזרקת דלק חד נקודתית, עוברת בסעפת יניקה תערובת של דלק + אויר.

ברכבים עם הזרקת דלק רב נקודתית (או ישירה), עובר בסעפת יניקה רק...אויר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראלימן

ברכבים עם קרבורטור / הזרקת דלק חד נקודתית, עוברת בסעפת יניקה תערובת של דלק + אויר.

ברכבים עם הזרקת דלק רב נקודתית (או ישירה), עובר בסעפת יניקה רק...אויר.

איציק

בסעפת היניקה יש רק אוויר, למה רק? כי בהזרקה רב נקודתית ישנו מזרק לכל תא בעירה,

מה אתה מחדש יא עז? :wink::lol:

איש טוב אתה יאצק, ולא משנה מה אומרים עליך.

ראלימן

:wink:

קורס 154 RESTEPA.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
תתפלאו, אבל יש מכוניות בהן בסעפת היניקה זורם גם נוזל קירור.

צודק, אך אתה עלול להטעות באם אתה לא מבהיר את עצמך.

ברשותך ארחיב בנושא:

קימים סעפות יניקה רבות, אשר מחובר אליהן צנרת מים לשם חימום הסעפת בימי החורף, כדי למנוע התאידות טיפות דלק,

על דפנות הסעפת,ולשם הזרמת מי קירור חמים לצוק האוטומטי,ברכב בעל קרבורטור עם צוק אוטומטי,היציאות למי קירור

הם במעבר נפרד כמובן, ולא באים כמובן במגע עם הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא נשבר פה שיא ההקפצה של כל הזמנים? :lol:

(4 שנים ו-9 חודשים :shock: )

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

נא לא להאשים אותי, בהעלאת האוב,המידע שסיפקתי, הוא להשכלה כללית בלבד, ואת האשמה על העלאת שרשורים ישנים, ולא אקטואלים, נא להאשים את קודמי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום לחברי הפורום.

ברשותי רנו אקספרס 1993 מנוע אנרגי.

אתמול בערב נתקע הרכב בגלל דליפת מים ונגרר למוסך.

המוסכניק אומר שסעפת היניקה סדוקה, אין כזה דבר סעפת סדוקה! מה שקרה צינורית מתכת שמחוברת לשעפת נירקבה וצריך לפרק את הסעפת ולהחליף את הצינורית מתכת בחדשה והמחיר שביקש מוגזם! משאבת המים דולפת ויש גם להחליף צינור ועדין אין יודעים אם המנוע לא נפגע, לדעתו המנוע בסדר נשמע טוב.

עבור הסעפת במשופצת שיתקין ביקש 870 שח

עבור המשאבת מים ביקש 220 שח אמנם משאבת מים עולה +- 220 ש"ח אבל בשביל להרכיב אותה צריך לפרק טימינג והעלות

הכללית היא בערך +- 1000 חלקים ועבודה כולל רצועת טימינג ומותח

ועבור צינור 70-100 שח צינור מתכת שמורכבת מתחת לסעפת הפליטה מבית משאבת המים לראדיאטור מחיר החלפה +- 200 ש"ח

עבודה 300 שח

האם כל זה נשמע טוב?

מוסכניק שצלצלתי אליו אמר לי מעולם לא שמעתי על סעפת שצריך להחליף, משאבת מים עם טימינג ביקש 1000 שח וצינור....זה תלוי בצינור. - את זה אני מבינה.

ועל המשאבה אמר, מה קשורה המשאבה לסעפת.

בקיצור, אני מבולבלת , איך זה נשמע לכם, תוכלו קצת להאיר את עיני בנושא?

גם טכנית וגם המחירים.

בתודה גדולה מראש

חיה

שלום.

חברה שיגעתם את חיה לגמרי היא לא ביקשה ללמוד מכונאות רכב היא בסך הכול רצתה להבין מה יש לצרפתיה שלה.

אני אכניס הערות בתוך הכיתוב שלך וכך יהיה יותר ברור.

יש לי שתי דברים להעיר . האחד הנזק ניגרם עקב הוספה אינטנסיבית של מי ברז ולא של נוזל קרור וזה התוצעה.

דבר שני המוסך שהרכב אצלו אני לא היתי בוטח בו כי הוא מוכר לך לוקשים והמחירים אין להם אחיזה במציאות וכאשר תגיעי לגמר חשבון יש לי הרגשה ששערותיך יסמרו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...