Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות ללא הבעלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה להעביר רכב ללא טסט ובגיל אספנות על שמי ללא צורך בבעלים שיבוא איתי, אני יודע שצריך תעודת זהות וייפוי כח על מנת להעביר בעלות, אבל האם אני אוכל להוציא רשיון חדש ולהעביר לאספנות ללא הבעלים ?

לגבי הייפוי כח, האם צריך חתימה של עורך דין או רק חתימה של הבעלים ?

תודה לעונים

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

היי אופיר,

קודם כל, ברגע שיש לך את טופס יפוי הכוח חתום ע"י המוכר ות.ז שלו, השמים (ומחסום ארז) הם הגבול.

בטופס של העברת בעלות אתה מציין את הנקודה: (אינני זוכר כיצד בדיוק היא מנוסחת) "לבצוע פעולה/שינוי ברישיון הרכב". אתה מסמן אותה ב-V

שאתה מגיע לפקידה, הסב לאספנות, בדוק שאין איזשהי חסימה על הרכב (חשוב שתבדוק את הנקודה הזאתי, כי לא נעים ללכת לדואר עם מחשבות וורודות, לעמוד חצי שעה בתור, ואז איזשהו פקיד (ש100% מעריץ את הווילג' פיפול)אומר לך בטון מתנשא של: יאללה יאללה תחזור לארגז החול - "אי אפשר להעביר בעלות. הרכב חסום". ברגע שאתה שומע את זה, גם האדם הכי צפוף פיגמנטים יחוויר,

ואז רוץ לדואר הקרוב להעביר בעלות.

העברת בעלות?

קח מהבעלים את הרישיון האחרון (במידה ויש לו),הצמד אליו את ספח העברת הבעלות ולך למשרד הרישוי. בו במקום תקבל רישיון חדש עם השם שלך (אפשר גם להתקשר ולבקש שישלחו לך, אבל אני מעדיף לבצע דברים בשטח.

בהצלחה!

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

קח את רשיון הרכב ות.ז של הבעלים (ושלך) כולל הספח של הכתובת (ולא שום תעודה מזהה אחרת!!). גש לדואר שקרוב למשרד רישוי. ליפני שאתה עומד בתור בקש מפקיד הדואר טופס יפוי כח להעברת בעלות לרכב. מלא אותו בצד (ההוראות פשוטות), כנס לתור בדואר ותנסה לבצע את ההעברת בעלות. אם ישנה חסימה קפוץ למשרד הרישוי הקרוב (בראשון זה באותו בנין. בחולון זה צריף צמוד לבנין משרד הרישוי). תבקש שיבטלו את החסימה ואז תחזור לפקידה (שמראש תבקש ממנה לחזור ללא תור) ותבצע את ההעברת בעלות.

אני עשיתי את זה ליפני שבוע לחבר בראשון ובמשרד הרישוי לא היה תור כך ששם לקח 2 דקות ובדואר איזה 20 דקות.

(אל תשכח להצטייד בעט על מנת לחסוך בזמן)

בהצלחה:

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אני עשיתי זאת שבוע שעבר, כמו שאמרו קודמי רק בלי הרבה בלאגן- משרד רישוי עם ת"ז של בעל הרכב ויפוי כוח, מהפקידה מבקשים העברה לאספנות (במידה והוא לא אספנות) והדפסה של רישיון חדש, ל הדרך שואלים על החסימה, דואר העברת בעלות וזהו, שים לב שכאשר אתה מבקש את הרישיון החדש שיקזזו את הזמן שעבר, הרכב שרכשתי עובר טסט בפבואר ובאוגוסט, ולכן קיזזו לי מחצית מסכום האגרה....

שיהיה בהצלחה.

haters will hate

פורסם

טוב, קיבלתי את התעודת זהות של הבעלים, את הרישיון הוא לא מצא, מאיפה אני משיג ייפוי כוח להחתים את הבעלים ?

בעבר היה מצורף הטופס הזה ברשיון.

אמרו לי שצריך רק תעודת זהות ללא צורך בייפוי כח האם זה יתכן ?

אופיר

פורסם
אמרו לי שצריך רק תעודת זהות ללא צורך בייפוי כח האם זה יתכן ?

בכל סניף דוארו או משרד רישוי אפשר לקבל טופס כזה.

מי שאמר לך את המשפט האחרון, כנראה לא רוצה שתעביר בעלות על הרכב. :lol:

לכל פעולה (בחוק), כאשר הבעלים לא בנמצא, חובה להציג ת.ז וטופס יפוי כוח שמולא על-ידו.

פורסם
בכל סניף דוארו או משרד רישוי אפשר לקבל טופס כזה.

מי שאמר לך את המשפט האחרון, כנראה לא רוצה שתעביר בעלות על הרכב. :lol:

לכל פעולה (בחוק), כאשר הבעלים לא בנמצא, חובה להציג ת.ז וטופס יפוי כוח שמולא על-ידו.

O.K הבנתי, אבל צריך גם ייפוי כח כדי להוציא רשיון חדש ולהעביר לאספנות ? האם זה טופס ייפוי כח אחר ?

אני פשוט מנסה כמה שפחות להטריד את הבעלים.

אופיר

פורסם

אופיר, כפי שרשמתי לך בהודעה הראשונה בדיון - אתה משתמש באותו טופס יפוי כוח גם להעביר לאספנות. וגם כדי להעביר בעלות. אין צורך להטריד את הבעלים. מה עוד, שהטופס נשאר איתך ולא נגרס או מושלך לפח הזבל של ההסטוריה.

מצאתי את הטופס של היפוי כוח בזמנו שהשתמשתי בו להעביר בעלות על האסקורט.

ישנן שלוש קוביות למעלה בצד שמאל העליון של הטופס שצריך לסמן ב-V :

למכירת הרכב (מטעם בעל הרכב)

לקניית הרכב (מטעם הקונה)

לפעולה אחרת במשרד הרישוי (מטעם בעל הרכב)

(בזמנו, אני סימנתי את כל השלושה. אני מציע לך גם).

לך למשרד הרישוי, תציג ת.ז שלך ושל המוכר, ואת טופס יפוי הכוח.

דבר ראשון כפי שצוין כבר: תעביר קודם כל לאספנות. לאחר שסיימת עם זה, תברר עם הפקידה אם ישנה איזשהי חסימה על הרכב שאפשר לבטל (עדיף לעשות את זה עכשיו). במידה ואין, אחלה.

במידה ויש - ברר מה עליך לעשות כדי לבטל אותה.

אני מאחל לך שלא תגיע לנקודה הזו ותדלג ישר לנקודה הבאה. "ז'ה לא נעים לי!" :puppydoge (מרוקאית)

לאחר שסיימת עם "הגועל נפש" הזה, לך לדואר, הצג בשנית ת.ז שלך ושל המוכר, ואת הטופס יפוי כוח. (אל תתן לפקידת דואר שלא בקיאה בחוקים לייאש אותך לפני במשפטים כמו: "אין לרכב טסט, זה לא יעבור" או: "אני לא יודעת, אין טסט כבר עשר שנים, זה יהיה על האחריות שלך", תבקש ממנה לנסות להעביר בעלות לפני שהיא מתחילה בסיפורים על חורבן בית שני ואומרת לך שזה בלתי אפשרי..)

העברת בעלות? מזל טוב! :beerchug:

עכשיו כל מה שנותר הוא לחזור למשרד הרישוי, ועם הטופס של העברת הבעלות (קבלה לרוכש), בקש שיוצאו לך רישיון חדש.

בהצלחה אופיר!

פורסם

באתר אנטרנט של משרד הרישוי אפשר להדפיס טופס העברת בעלות.

למרות שזה טופס שונה מהדואר, מדובר בטופס חוקי לחלוטין. אם איזה פקיד בדואר אומר לך שזה לא טופס חוקי או שהוא לא מכיר את הטופס הזה, תתעקש ותדרוש שיברר עם הממונים עליו. זה טופס חוקי לחלוטין.

שום יפוי כוח על טופס אחר לא מתקבל גם לא של נוטריון. או הטופס מהאינטרנט או הטופס מהדואר

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...