Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שחזור של ההודעה הקודמת למי שפספס:

מדובר בפיאט אונו 45, שנת 92 המנוע הוא FIRE 999CC. לפני כחודש התפוצץ מיכל הרדיאטור, הרדיאטור כולו הוחלף לחדש , הותקן ע"י אבא שלי. לפני כמה ימים האוטו התחיל לקרטע קצת, יותר נכון המנוע פשוט נשמע לא כהרגלו. גילינו מין בשמן ורסיסים מזעריים של מים מן המפלט, הבנו שמדובר בראש מנוע ונסענו למוסך.

האוטו נכנס למוסך בחמישי בצהריים, וחזר אתמול (שני) בצהריים. התהליכים שבוצעו:

ניקוי המנוע

שיפוץ ראש מנוע (שאכן נפגע)

החלפת טיימינג

החלפת שמן ופילטר שמן

החלפת אטמים ורפידות שונים שהתבלו במנוע

החלפת צינור מים אחד מהרדיאטור (העליון)

החלפת טרמוסטט

החלפת מצתים

כיוונון של ההצתה ופעולת השסתומים השונים במנוע (אחרי הרכבה, לא ידוע בדיוק מה עשו שם אבל..)

כמובן החלפת נוזל קירור, ברור מאילו...

האוטו עכשיו עובד אחלה. כל העסק עלה כ 2700 שח, או משהו באזור, מצטער על חוסר הדיוק.

לדעתכם מחיר סביר לתהליכים שצוינו ? אבא שלי לא דואג כ"כ, אותי כן מעניין אם המחיר הזה הגיוני.

שאלה הבאה:

הקלאצ' מגיב קצת מוזר, שנינו שמנו לב לזה וגם המכונאי. עד כמה שהבנתי, כנראה הקלאצ' נשחק ולכן אין תגובה מיידית שלו. זתומרת, ברוב הרכבי םכשעוזבים קצת את הקלאצ' ישר מרגישים את פעולת המנוע , האוטו מתחיל לרעוד והכל.. אצלנו התגובה לעזיבת הקלאצ' לא מיידית כמו במכוניות אחרות. המכונאי אמר שעדיין אפשר לנסוע ככה אבל לא דאי למשוך את זה יותר מידי, ולהחליף מתישהו. האם התופעה מוכרת ? האם מישהו יכול להסביר לי בדיוק מאיזה חלק זה נובע, ואולי אף כמה אמור לעלות התיקון\החלפה הדרושים ?

(אני בנתיים נחלתי עוד הצלחה קטנה ולא משמעותית. הצלחתי לתקן רדיו-טייפ מקולקל לרכב, עכשיו סוף סוך אפשר גם לשמוע מוזיקה. לא אמור באמת לעניין מישהו P: )

אודה על תשובות ומודה שוב על התשובות שקיבלתי בהודעה הקודמת !!

שיהיה ערב מצוין והמשך שבוע נעים :)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
אני חושב שקיבלת מחיר מעולה.
ואני משום מה שהמחיר גבוה מאד, לא משתלם, והיה עדיף להחליף מנוע במחיר הזה,

שיכלול קלאטץ חדש, שעלותו אקטנה יחסית, כשהמנוע בחוץ, לעומת זאת , במידה וחששותי שהקלאטץ מחליק,פרוק תיבת הילוכים, והחלפת מצמד קומפלט + מיסב לחץ, תנוע בין 1000-1500 שקל, שיתווספו למחיר ששולם, היום על שפוץ הראש, את החשבון תעשו בעצמכם!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה. צביקה, אתה בעצם אומר שהיה משתלם יותר להחליף את המנוע בשלמותו + הגיר, מאשר התיקון שבוצע כעת והתיקון שעלול להדרש בעתיד ?ואם לא היתה הבעיה בקלאץ, לגבי העבודה שבוצעה הפעם נטו האם המחיר סביר ?

פורסם

נראה לי שהוחלף גם שמן ופילטר שמן, ואבוי אם לא.

נקודתית המחיר טוב, אם בוצעה עבודה באיכות מעולה.

בברכה

דני ממצתאור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
תודה. צביקה, אתה בעצם אומר שהיה משתלם יותר להחליף את המנוע בשלמותו כן!+ הגירלא!, מאשר התיקון שבוצע כעת והתיקון שעלול להדרש בעתיד ?ואם לא היתה הבעיה בקלאץ, לגבי העבודה שבוצעה הפעם נטו האם המחיר סביר ?
וגם לגבי העבודה שבוצעה היום נטו, המחיר לא סביר, ולא כלכלי, במחיר הזה היית מחליף מנוע עם קלאץ חדש!

בברכה

צביקה

פורסם
נראה לי שהוחלף גם שמן ופילטר שמן, ואבוי אם לא.

דני ממצתאור בחיפה

כתבתי בהודעה שהוחלף. עד כמה שאני רואה כל החלקים מקוריים של פיאט.

אגב הוחלפו גם כמה חלקים מינוריים כאלה כל מיני גומיות והפקק של השמן על ראש המנוע שהיה סדוק וכו'. הכל נראה הרבה יותר טוב עכשיו.

תודה על התגובות, נקווה לטוב בעתיד

פורסם
ואני משום מה שהמחיר גבוה מאד, לא משתלם, והיה עדיף להחליף מנוע במחיר הזה,

שיכלול קלאטץ חדש, שעלותו אקטנה יחסית, כשהמנוע בחוץ, לעומת זאת , במידה וחששותי שהקלאטץ מחליק,פרוק תיבת הילוכים, והחלפת מצמד קומפלט + מיסב לחץ, תנוע בין 1000-1500 שקל, שיתווספו למחיר ששולם, היום על שפוץ הראש, את החשבון תעשו בעצמכם!

בברכה

צביקה

צביקה צודק, אמת , היה עדיף להחליף מנוע קומפלט במחיר הנ"ל.

פורסם

איפה ניתן למצוא מנוע יבוא תקין עם מצמד קומפלט במחיר הזה? אני אומר יבוא, מפני ומנוע מפירוק מקומי , גם עלול להיות עייף וגם תהליך רישוי כבד.

אישית ,, אני חושב כי הוא קיבל מחיר סביר, בתנאי , כמו שדני אמר, עבודה טובה. באשר למצמד, אם הדוושה גבוהה, הייתי רואה אפשרות לכוונו.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

בחיפושי אחר מנוע לפיאט שלי (1100) הגעתי למוסך מסוים באזור המרכז ושם הציעו לי מנוע משופץ קומפלט +קלאץ +הרכבה ב3800 כולל מע"מ.

לדעתי המחיר שהבחור שילם מעט גבוהה.

פורסם

חברי פורום יקרים,

לא נוח לי עם זה, חבר אומר כי כבר הוציא את כספו והוא גם מרוצה מהתוצאות. אז מה ?.. חייבים להכניס לו, ככה שיידע בפעם הבאה??

לו היה אומר כי העבודה לא בוצעה כראוי ואינו שבע רצון, אז אפשר לעזור , לעודד, לתמוך..

קצת "פירגון" לא יזיק פה..

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

לחבר שלי י בדיוק כזו

המחיר מעולה וכל הכבוד על ההשקעה אתה מבין גם בפזו?

פזו 205 שנת 94 ...חסכוני אמין פשוט סוס

פורסם
בחיפושי אחר מנוע לפיאט שלי (1100) הגעתי למוסך מסוים באזור המרכז ושם הציעו לי מנוע משופץ קומפלט +קלאץ +הרכבה ב3800 כולל מע"מ.

לדעתי המחיר שהבחור שילם מעט גבוהה.

אם כך אתה החלפת מנוע דומה למוזרק, מה המחיר שאתה שלמת?

על מנת שנקבל תמונת כדאיות כלכלית, מבלי לפסול כמובן את איכות העבודה שבוצעה,

אלא להפך אני בהחלט מפרגן, ההרגשה הטובה שהבחור מרגיש מביצועי הרכב שווה זהב,

לגבי המחיר זה נתון לוויכוח, שכבר לא אקטואלי, אחרי שהעבודה בוצעה כבר!

בברכה

צביקה

פורסם

המחיר לא מופרז -פשוט זה המחיר לזמן לתיקון כל התקלות ברכב ..

כמובן שהיה עדיף לשקול החלפת מנוע וזאת במידה וכל החלקים בו תקינים לחלוטין ...

תתחדש !

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

• תוכן חדש...