Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן ACDelco מה דעתכם עליו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם הכיתוב בגרמנית הוחלף, לא רק העיברי.

או שהיבואן החליף מדבקה (הקודמת לא כללה כיתוב בעיברית) או שמישהו ברגמניה קורא CarsForum.

אין לי ספק שהסיפור הזה כבר הגיע ליבואן וליצרן.

הסיפור הזה הפך כבר מזמן להיות מוזר ולא ברור. באתר של LM השמן עדיין מופיע תחת הקטגוריה של Mineral Based. למרות זאת בתיאור שלו:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_1317.html

רשום:

formulated according to the latest additive technology using the latest synthetic components.

איך הם רושמים שהוא חצי סינטטי כשהוא נמצא תחת הקטוגריה של Mineral Based?

משהו כאן מסריח לגמרי.

האם מישהו יודע אם יש הגדרה ברמת הסטנדרט ל-"חצי סינטטי"?

אם אין הגדרה כל אחד עושה מה שהוא רוצה ויכול להיות שיש שם גרם אחד של חומר סינטטי וזה מאפשר להם משפטית לרשום שהוא חצי סינטטי.

לעניין שציין פותח השרשור הנושא הזה עולה שוב ושוב. מלבד תחושות בטן ומעט משתמשים שהרגישו הבדל בין שמן כזה לאחר (ויש הטוענים לכאן ולכאן) כל עוד אף אחד לא שלח שמני לבדיקות מעבדה לפני ואחרי שימוש הכל מבחינתי בגדר שמועות/פנטזיות.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רשום:

formulated according to the latest additive technology using the latest synthetic components.

איך הם רושמים שהוא חצי סינטטי כשהוא נמצא תחת הקטוגריה של Mineral Based?

על פי ההגדרה זה שמן עם בסיס סינטטי ... לא רואה כל בעיה בהגדרה. זה לא חצי-סינטטי. מדובר על שמן על בסיס סינטטי של עד 30% של הבסיס מעורב עם שמן מינראלי.

האם מישהו יודע אם יש הגדרה ברמת הסטנדרט ל-"חצי סינטטי"?

כן, אני יודע.

זה שמן שמכיל קומפוננט סינטטי לא פחות מ-50%

אם אין הגדרה כל אחד עושה מה שהוא רוצה ויכול להיות שיש שם גרם אחד של חומר סינטטי וזה מאפשר להם משפטית לרשום שהוא חצי סינטטי..

לא נכון, כבר ציינתי כמה % (ולא גרם) צריך להיות בשמן שמוגדר "חצי-סינטטי"

הענין הוא די מסובך, פי כמה וכמה ללקוח מן השורה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

או שהתכוונת לרשום הפוך או שאני לא מבין אותך.

השמן נמצא תחת הקטגוריה של Mineral Based. להבנתי זה אומר שהוא מבוסס על שמן מינרלי ולא סינטטי כמו שרשמת.

מצויין שיש תוספים סינטטיים. על איזה 30% אתה מדבר?

אומר צביקה פיק שבתווית שלו רשום שהוא חצי סינטי. זה לא מסתדר עם זה שבאתר שלהם יש את הקטגוריות הבאות:

Mineral Based

Part Synthetic

Synthetic Thechnology

Fully Synthetic

למה לא הכניסו אותו לפחות לקטגוריה של Part Synthetic?

מאיפה הבאת את נתון ה- 50%??

פורסם

בורזום אתה טועה ומטעה!

אין שום תקן מחייב לכמות הבסיס הסינתטי בשמן מנוע ואפשר לראות שמני מנוע סינתטיים בחלקם שמוגדרים בתור שמן סינתטי. אם רוצים לדעת ששמן כלשהו הוא סנתטי מלא יהיה רשום עליו Fully Synthetic.

השמנים הסינתטיים בחלקם נוצרו אך ורק כדי להוזיל את עלותם אך מכוון שעם בסיס מינראלי קיים קושי להגיע לתכונות הנדרשות משמן מודרני ולהגיע לתקנים, מחזקים את תכונות השמן עם מרכיבים סינתטיים וכל יצרן מוסיף כמות לפי בחירתו ויעוד השמן אליו הוא מכוון.

לגבי מדד איכות של שמן, איך הצרכן הממוצע יכול לדעת כי הוא עומד לרכש שמן איכותי? יפה.

שמני מנוע פרימיום עומדים למבחני מנוע ומבחני ביצועים שונים אשר הצלחה בהם מעידה על איכותו האמיתית של השמן.

מפרט מבחני מנוע יופיע על גבי המוצר ומפרט מבחני ביצועים יופיע בדף המוצר של השמן אותו ניתן לקבל מיצרן השמן.

דוגמאות למבחני מנוע:

VW501 01

Mercedes-benz 229.3

ראה דוגמאות של שמן מנוע של AGIP שאתה אולי משתמש בו שבו מצויינות הדוגמאות שהעלתי.

דוגמאות למבחני ביצועים סטנדרטיים:

ASTM D-4172 מבחן שחיקה וחיכוך גבולי.

ASTM D-92 מבחן עמידות בטמפ' גבוהות לפני גזירה או התלקחות.

עכשיו, זה לא ששמן מנוע שלא עבר מבחני מנוע הוא שמן לא איכותי אלא פשוט איכותו לא נבחנה ע"י היצרן במבחנים סטנדרטיים של יצרני רכב, שאגב עלותם גבוהה מאוד ולוקחת זמן רב ונשארנו עם מבחן המציאות כדרך היחידה לדעת עד כמה השמן איכותי.

פורסם
בורזום אתה טועה ומטעה!

אין שום תקן מחייב לכמות הבסיס הסינתטי בשמן מנוע ואפשר לראות שמני מנוע סינתטיים בחלקם שמוגדרים בתור שמן סינתטי. אם רוצים לדעת ששמן כלשהו הוא סנתטי מלא יהיה רשום עליו Fully Synthetic.

כן, אין מחלוקת להבדיל בין שמן סינטטי מלא ולא.

המחלוקת היא לגבי כיצד להגדיר שמן מינראלי, שמן על בסיס סינטטי ושמן חצי-סינטטי.

לפי הידע שלי שמן חצי-סינטטי הוא שמן שבו בסיס סינטטי הוא לא פחות מ-50%.

שמן על בסיס סינטטי (SYNTHETIC BASED / SYNTHETICALLY FORTIFIED) יקרא השמן שבו בסיס סינטטי פחות מ-30%

שמן מנוע אשר נופל בין שני השמנים שציינתי ובו בסיס סינטטי הננו בין 30% ל-50% יקרא SYNTHETIC TECHNOLOGY בלבד.

כפי שאתה רואה יש כמה סוגים שמנים שהם לא מינראליים נטו, אך כמות קומפוננט סינטטי בהם הוא פחות מ-50% ואף פחות מ-30%. כאשר האחוז יכול להיות גם רק 2%. בשמן מנוע "חצי-סינטטי" כמות קומפוננט סינטטי איננה יכולה להיות פחותה מ-50%. כאשר היא יכולה להיות גם 99% ועדיין זה שמן חצי-סינטטי.

שמן מנוע סינטטי מלא הוא שמן אשר מכיל קומפוננט סינטטי של 100%

השמנים הסינתטיים בחלקם נוצרו אך ורק כדי להוזיל את עלותם אך מכוון שעם בסיס מינראלי קיים קושי להגיע לתכונות הנדרשות משמן מודרני ולהגיע לתקנים, מחזקים את תכונות השמן עם מרכיבים סינתטיים וכל יצרן מוסיף כמות לפי בחירתו ויעוד השמן אליו הוא מכוון.

נכון מאוד, אך גם פה יש קדמה. ישנם שמני מנוע מינראליים באיכויות גבוהות מאוד ולא נופלות משמנים מתקדמים יותר, כגון ADVANCED MINERAL, וגם שמן מינראלי רב קומפוננטים שנקרא MULTIGRADE

מפרט מבחני מנוע יופיע על גבי המוצר ומפרט מבחני ביצועים יופיע בדף המוצר של השמן אותו ניתן לקבל מיצרן השמן.

כן, זה ברור. אך זה עדיין לא עוזר לי כאשר אני רוכש שמן למאזדה או מיצובישי. זה שמרצדס אישרו יפה מאוד, אבל לא אומר שמזראטי תאשר, נכון? :wink:

שאגב עלותם גבוהה מאוד ולוקחת זמן רב ונשארנו עם מבחן המציאות כדרך היחידה לדעת עד כמה השמן איכותי.

זה כל הקטע של השרשור ושאר שרשורי ה"שמן" :wink:

פורסם
או שהתכוונת לרשום הפוך או שאני לא מבין אותך.

השמן נמצא תחת הקטגוריה של Mineral Based. להבנתי זה אומר שהוא מבוסס על שמן מינרלי ולא סינטטי כמו שרשמת.

מצויין שיש תוספים סינטטיים. על איזה 30% אתה מדבר?

אומר צביקה פיק שבתווית שלו רשום שהוא חצי סינטי. זה לא מסתדר עם זה שבאתר שלהם יש את הקטגוריות הבאות:

Mineral Based

Part Synthetic

Synthetic Thechnology

Fully Synthetic

למה לא הכניסו אותו לפחות לקטגוריה של Part Synthetic?

מאיפה הבאת את נתון ה- 50%??

אני חושב שהשמן שנמכר בארץ שונה מהשמן שמופיע באתר של LM, או - לפחות התווית שונה:

השמן שבאתר נקרא "Leichtlauf 10W-40" בישראל זה "Super Leichtlauf 10W-40".

דירוג האיכות של הראשון הוא ACEA A3-02/B3-02, כלומר תקן A3 שיצא בשנת 2002. דירוג האיכות של ה-"Super" הוא ACEA A3-04/B3-04, כלומר תקן A3 שיצא בשנת 2004.

אז או שהאתר לא מעודכן, או ש...

צילום, חם מהבגאז':

5o703s.jpg

פורסם
שמן מנוע אשר נופל בין שני השמנים שציינתי ובו בסיס סינטטי הננו בין 30% ל-50% יקרא SYNTHETIC TECHNOLOGY בלבד.

לפי התמונה ומה שרשמתי קודם השמן מכיל לפחות 30% ולכל היותר 50% רכיבים סינטטיים והיננו שמן מנוע על בסיס סינטטי.

פורסם

בורזום כל ההסבר טוב ויפה אך מהיכן הסימוכין?

לי זה נשמע כמו פרי המצאתו של איש מכירות כזה או אחר וכמו שאתה יודע מידע לא מבוסס לא מתקבל יפה בפורום.

דניאל כתב בפירוש שאין שום תקן או התחייבות לכמות הרכיבים הסינטיים לשמן שאיננו מוגדר כסינטטי מלא. לא 30% ולא 50%

נא ציין מהיכן המידע ורצוי להביא סימוכין.

פורסם

אני למדתי את זה מהאתר הישן של COMMA OIL שהם היצרנים של MOBIL באנגליה ובכלל חברה ענקית לשמנים ונוזלים אחרים. הם נתנו פרשנות מדויקת לכל הטכנולוגיות ושמות השמנים המיוצרים כיום.

למשל זה מה שהם רושמים לגבי שמן "חצי סינטטי": combination of conventional and synthetic baseoils

"חצי - סינטטי": תערובת של מינראלי ושמן על בסיס סינטטי

פורסם

את זה שחצי סינטטי הוא תערובת כולם יודעים.

יחס המרכיבים ולשאלתי האם קיים תקן לזה, נתת תשובה שעדיין לא הבאת לה סימוכין.

פורסם

אין סימוכין וחבל על הזמן לחפש, אם יצרן מסויים מצהיר על כמויות התערובת זה רק לצורכי שווק.

השוק של השמנים פרוץ לחלוטין ללא תקנים מחייבים וזה נכון בכל העולם המערבי.

פורסם

או קיי, תודה על הדיוק.

בחזרה לנושא.... מה נסגר עם ACDELCO 5W/30 סינטטי מלא? :?: יש מידע מי מייצר בשבילהם את השמנים?

פורסם

מקווה שזה יפתור את הויכוח סופית:

אגב היבואן של לקווי-מולי בארץ החל לשווק את ה10W-40 הצהוב באריזות של 4 ליטר מקום 5 ליטר. כלומר הקפצת מחיר של 25%. אגב השמן הנ"ל הוא מינרלי ע"פ הגדרת האתר של היצרנית ואני מאמין יותר ליצרן מאשר ליבואן.

oil.JPG

• תוכן חדש...