Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מדברים פה בזמן האחרון כל כך הרבה על מנוע צעדים, שאני חייב להבין איך זה עובד.

עד עכשיו הבנתי שהוא יושב ליד פרפר המצערת, מקבל מתח ממחשב הרכב, והוא זה שגורם לסל"ד סרק להשאר קבוע.

אבל שאלתי היא איך הוא עושה את זה?

האם הוא גורם לפרפר המצערת לפתיחה מסויימת וע"י כך לסל"ד קבוע?

פורסם

זאהר כתב בקצרה ולעניין,

בכלל, הנושא נדון והוסבר למיטב זכרוני על ידי חברי הפורום לפרטים.

לגבי שאלת האם הוא גורם לפרפר המצערת, לפתיחה מסויימת, התשובה היא לא, אבל , שים לב, יש מקום לשאלה כי מנוע ייצוב סיבובי הסרק שמתקדם יותר ומחליף את פטנט מנוע הצעדים פועל בדיוק בשיטה שציינת!! אומנם בבקרת מחשב ניהול מנוע וחיישנים, אבל כן , זה מה שעושה המחליף החדש של מנוע הצעדים שבנו בצורה פשוטה , מנוע ותמסורת גלגלי שיניים בד"כ מפלסטיק ודומיו.

אני מקווה שאחד מחברי הפורום ימצא לך שרשור בנושא.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני חיפשתי, ומצאתי הרבה שרשורים על ניקוי, פירוק, אבל לא מצאתי הסבר לגבי דרך עבודה.

זאהר, אתה יכול קצת לפרט?

פורסם

אני אנסה לפשט לך את זה.

קח צינור מים , עם זרם לא חזק.

עכשיו שים עליו אצבע.

נכון שזורמים פחות מים?

עכשיו הזז , והחזר, ושוב הזז וחוזר חלילה.

עכשיו דמיין שהצינור זה מעבר אוויר בסעפת היניקה.

המים הם האוויר, והאצבע שלך מנוע הצעדים.

המחשב מזיז את האצבע (מנוע הצעדים) וע"י כך יש יותר/פחות אוויר - מה שמשנה את הטורים.

השינוי הרציף נועד כדי לשמור על סל"ד קבוע.

פורסם

אני חשבתי שזה בסך הכל מודד ומעביר נתונים למחשב והמחשב פותח בצורה אחרת... טוב סוף סוף אני יודע את זה... מנועי הצעדים שאני עובד איתם רק מודדים... והם בעצם לא מנוע בכלל...

פורסם

אוקיי הבנתי את העיקרון,

המנוע צעדים גורם למעבר אוויר עוקף, והוא עושה את זה לסירוגין.

אבל למה יש צורך בשינוי רציף כדי לגרום לסל"ד הזה? לא היה מספיק לאפשר מעבר אוויר בכמות קבועה?

או שזה נועד כדי לאפשר לשחק עם הסל"ד סרק בהתאם למתח שמגיע מהמחשב ניהול מנוע, כדי להתאים אותו למצבים שונים כמו התנעה קרה, הפעלת מזגן וכו'?

פורסם
אני אנסה לפשט לך את זה.

קח צינור מים , עם זרם לא חזק.

עכשיו שים עליו אצבע.

נכון שזורמים פחות מים?

עכשיו הזז , והחזר, ושוב הזז וחוזר חלילה.

עכשיו דמיין שהצינור זה מעבר אוויר בסעפת היניקה.

המים הם האוויר, והאצבע שלך מנוע הצעדים.

המחשב מזיז את האצבע (מנוע הצעדים) וע"י כך יש יותר/פחות אוויר - מה שמשנה את הטורים.

השינוי הרציף נועד כדי לשמור על סל"ד קבוע.

ואיפה מנוע הצעדים נמצא..?

אור.

פורסם
אוקיי הבנתי את העיקרון,

המנוע צעדים גורם למעבר אוויר עוקף, והוא עושה את זה לסירוגין.

אבל למה יש צורך בשינוי רציף כדי לגרום לסל"ד הזה? לא היה מספיק לאפשר מעבר אוויר בכמות קבועה?

או שזה נועד כדי לאפשר לשחק עם הסל"ד סרק בהתאם למתח שמגיע מהמחשב ניהול מנוע, כדי להתאים אותו למצבים שונים כמו התנעה קרה, הפעלת מזגן וכו'?

המנוע לא עובד בטמפ' קבועה , לא יונק תערובת גזים (אוויר בשבילך) בעלת הרכב קבוע , לא מקבל ניצוץ מדוייק במאה אחוז בכל פעם , ועוד משתנים רבים.

אתה בטוח שאתה רוצה לתת לו כמות אוויר קבועה ?

פורסם
אני חיפשתי, ומצאתי הרבה שרשורים על ניקוי, פירוק, אבל לא מצאתי הסבר לגבי דרך עבודה.

זאהר, אתה יכול קצת לפרט?

אוקיי הנה לך מידע יותר מורחב:

המנוע מבקר את תוספת האוויר בסיבובי סרק וממוקם ליד המצערת או בצינור המעקף.

תפקיד המנוע לשמור על יציבות סיבובי הסרק ללא תלות בעומס המנוע.

עכשיו פעולת המערכת ככה:

יחידת הבקרה משווה את מהירות הסרק הרצויה של המנוע עם מהירות הסרק המעשית. בהתאם להפרש היא מספקת אות חשמלי לשסתום הסולונואיד , אשר תדר האות הוא הגורם הקובע אם זרימת האוויר העוקף את המצערת תהייה גדולה יותר או קטנה יותר. כאשר מהירות הסל"ד המעשית היא גבוהה יותר ממהירות הסל"ד המתוכננת, תדר האות הוא קטן יותר וכך מעבר האוויר העוקף הממוצע הוא קטן יותר. שמירת מהירות הרצויה מבוצעת רק כאשר מתג המצערת נמצא במצב סרק.

מערכת ייצוב מסוג זה פועלת ב "לולאה סגורה". סגירה ופתיחה של המעבר העוקף נעשית באמצעות "מנוע פסיעה", אשר תנועתו הסיבובית גורמת לתנועה קווית (עקרון בורג ואום) של שסתום קוני. עוגן המנוע עשוי ממגנט קבוע, ועל שני גרעיני ברזל מלופפים שני סלילים , היוצרים 4 קטבים אלקטרומגנטיים.

הסלילים מחוברים ליחלידת הבקרה ומעגל משולב מיוחד בתוך היחידה מספק פלוס ומינוס מתאים לכל זוג סלילים.

מקווה שעזרתי תודה מראש זאהר :-)

פורסם

זהאר ידידי,

עשית מישמש בהסבר שלך, ערבבת בין שני סוגי מנועי יצוב סרק:

תדר האות הוא הגורם הקובע אם זרימת האוויר העוקף
זה הסבר למנוע PWM?)DUTY CYCLE)

עוגן המנוע עשוי ממגנט קבוע, ועל שני גרעיני ברזל מלופפים שני סלילים , היוצרים 4 קטבים אלקטרומגנטיים.

וזה הסבר למנוע צעדים.

תפקידם זהה אך אופן פעולתם שונה מאוד.

מציע שתעיין שוב בכתובים מהם לקחת את ההסבר, ותנסח מחדש.

פורסם

עכשיו פעולת המערכת ככה :

מערכת מס' 1:

יחידת הבקרה משווה את מהירות הסרק הרצויה של המנוע עם מהירות הסרק המעשית. בהתאם להפרש היא מספקת אות חשמלי לשסתום הסולונואיד , אשר תדר האות הוא הגורם הקובע אם זרימת האוויר העוקף את המצערת תהייה גדולה יותר או קטנה יותר. כאשר מהירות הסל"ד המעשית היא גבוהה יותר ממהירות הסל"ד המתוכננת, תדר האות הוא קטן יותר וכך מעבר האוויר העוקף הממוצע הוא קטן יותר. שמירת מהירות הרצויה מבוצעת רק כאשר מתג המצערת נמצא במצב סרק.

מערכת מס' 2:

ייצוב מסוג זה פועלת ב "לולאה סגורה". סגירה ופתיחה של המעבר העוקף נעשית באמצעות "מנוע פסיעה", אשר תנועתו הסיבובית גורמת לתנועה קווית (עקרון בורג ואום) של שסתום קוני. עוגן המנוע עשוי ממגנט קבוע, ועל שני גרעיני ברזל מלופפים שני סלילים , היוצרים 4 קטבים אלקטרומגנטיים.

הסלילים מחוברים ליחלידת הבקרה ומעגל משולב מיוחד בתוך היחידה מספק פלוס ומינוס מתאים לכל זוג סלילים.

מקווה שעזרתי תודה מראש זאהר :-)

דניאל צודק עכשיו זה מתוקן פשוט שכחתי לכתוב שישנם 2 דגמים

תודה דניאל על ההערה במקום

• תוכן חדש...