Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לקחת רכב לבדיקה. לצורך העניין לא משנה באיזה רכב בדיוק מדובר, נניח והוא 1600 הזרקה (סתם דוגמא).

לבדיקות מקיפות כמו מכוני קומפיוטסט וכו' אני לא נכנס עקב ניסיון אישי לא טוב. איך הכי טוב לבדוק מנוע, גיר (ידני) וקלאצ' ?

האם מבחינת מנוע בדיקת קומפרסיה מספיקה בכדי לקבל אינדיקציה למצבו או שיש עוד בדיקה שכדאי לבצע ?

מה לגבי גיר וקלאצ' ? פשוט לנסוע ולהרגיש ?

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
מה זה בדיקת לחץ הפוך ? אני כנראה מכיר את זה בשם אחר...
בדיקת קומפרסיה= בדיקת הדחיסה של כל צילנדר, רצוי שתיהיה מעל 150 ושווה בכל הצילנדרים!

בדיקת לחץ הפוך(ליקייז), חיבור ניפל אוויר המוברג במקום הפלג, בראש המנוע והכנסת לחץ אוויר ,

ובעזרת שעון בדיקה האם המנוע מאבד לחץ( דחיסה), במקרה של אבוד דחיסה משסתום פליטה שרוף, הלחץ יברח מהאגזוז, ויראה כמובן בשעון!

במידה וקיימת בריחה בטבעות דחיסה, הלחץ יברח לעוקת/ אגן השמן!

במקרה של אטם ראש פרוץ, הדחיסה תברח לרדיאטור / מיכל עבוי!

במקרה של שסתום יניקה שלא אוטם ,הלחץ יברח לקרבורטור/ סעפת יניקה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדיקת לחץ הפוך ,היא כלי עזר חשוב מאוד למוסך המחשיב את עצמו, ושגם לקוחתיו חשובים בעיניו, ולא רק כספם!

הבדיקה משמשת כלי עזר לאבחנה, ללא פירוק מנוע, על מצב הדחיסה במנוע, ועל מצב אובדן הדחיסה

במנוע, אשר כמדומני, נבדק גם במכוני בדיקה לרכב, ונמדד באחוזים, בעזרת מחשב וגרך המראה

באם הגובה אחיד ושווה בכל הצילנדרים, אך מטרתו לא להצביע מהיכן נובעת בריחת הלחץ!

לחובב רכב מצוי קשה הבדיקה בבית ללא ניפל שבצידו האחד הברגה , במקום הפלג, ובקצהו השני ניפל

חיבור לצינור אוויר!

הערה: מכונאי וותיק ובעל גיסיון יכול להגיע לאותם מסקנות , שבבדיקת לחץ הפוך, על ידי שעון וואקום בלבד, המחובר ליציה בסעפת יניקה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה בעיקרון תלוי כמה אתה רוצה להשקיע

וכמה הבחור מרשה לך להתעסק לו ברכב.....

בעיקרון אתה יכול להוציא את הפלאגים ולבדוק את מידת הרטיבות שלהם.

בדיקת עשן הפליטה.

שלמות כל המיכלולים.

חופשים במערכת ההינע או המתלים שכל הבוקסות בסדר משולשים וכו כי אני לא יודע על איזה רכב אתה מדבר

בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך בעיקר כדי לבדוק שלמות אטם ראש כי נפילת לחץ בדר"כ רואים בקומפרסיה לדעתי

נזילות חובה אתה לא רוצה להתחיל להתעסק עם זה!

שלמות אגן השמן וכל החלק התחתון לגילוי מכות או דפיקות חזקות או בכלל סימני תאונה כולל גם את הבאגז לחפש קורות עקומות או משהו

הרמה של הריפוד לבדיקת שלמות המרכב ולגילוי תאונות שהוסתרו ע"י הבעלים הקודמים.

לגבי גיר בעיקר תבדוק אם שאתה נותן טורים גבוהים בניוטרל ואז משלב אין קושי או חריקות

כמו כן אתה חייב לבדוק בנסיעה!

קלאץ אני מאמין שאתה יודע לבדוק

והבדיקה הכי חשובה

כשהבעלים הולך להביא את הרשיונות

להריץ חיפוש זריז ביותר במחסן ובפח הזבל השכונתי למציאת אריזות שמן דבש תוספי דלק למיניהם.

האינדיקציה הכי טובה

פורסם

או שיש לך מישהו תותח שיבדוק עבורך את האוטו, או שתמצא מכון בדיקה אמין ואיכותי, ובטוח שנותרו כאלה במדינתו הקטנטונת והמצטמצמת.

אם תרצה עזרה באיתור מכון כזה, שאל את רפי לין, ואת חברי הפורום.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בדיוק מה שצביקה אמר

תעשה אצל איציק(שלנו:wink:)

ידעתי שאני מכיר את זה, מה שקרוי "ירידת לחץ משסתומים" או כל גירסה אחרת...

ואכן דיברתי עם איציק. לפני שקניתי את ה-205 ראלי בדקתי אצלו והייתי מאוד מרוצה (כמובן שביצע בדיקת קומפרסיה וגם לחץ הפוך).

עכשיו השאלה היא כמה אחוז ירידת לחץ היא נורמלית וסבירה ?

ועוד שאלה יותר קשה ופחות חשובה, למה בעל מוסך מורשה פיג'ו-סיטרואן גדול מאוד מאזור המרכז (אחד משלושת המוסכים הגדולים במרכז לדעתי) אמר לי בפרוש שב-205 1.4 הזרקה (נאמר פוראבר) קומפרסיה של 125 בצילינדרים זה תקין לחלוטין :conf:

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...