Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז היום סיימתי פרק נוסף בפרשה המביכה "מי שיחק עם המונוג'ט שלי".

כמו שנאמר, היחידה של משה זר לא תקינה.

משה זר סירב להחליף לי את היחידה הלא תקינה בחדשה, לטענתו היא תקינה לחלוטין והבעיה אי שם במקום אחר ברכב ("החיישן חמצן שלך דפוק. הוא חדש? יש סיכוי של 1% שהוא הגיע דפוק מהחנות, סע סע תחליף אותו").

עברו להם יותר מחודשיים, בהם הרכב נסע גרוע ואכל דלק כמו אמריקאית מגודלת (1:5, וזה כשאני לא לוחץ. בלחיצות אפשר היה ממש לראות את מחוג הדלק צולל מטה מטה), וחזרתי אל דני זומרשטיין להחלפה של הראש.

דני לקח את הזמן, השיג לי ראש הזרקה (מונוג'ט) מעולה, והתוצאה?

שום זכר לבעיות הקודמות. אין רעידות, אין קרטועים בבוקר, אין התחרפנות - כלום!

אבל, הבונוס הגדול כאן - המנוע חזר לנעוריו האבודים. המנוע עולה ועולה בסל"ד במהירות, בקלות ובלי להניד עפעף. בסל"ד נמוך סוחב מצויין ובלי קפיצות מעצבנות. מרגיש כמו GTi :wink:

ותצרוכת הדלק? על 380 קילומטר (לא קלים, היה קשה לא להתפתות ולא ללחוץ את השלישי למהירות תלת-ספרתית :onfire:) - 32 ליטר. שזה, לטובת בוגרי אורט למינהם, 11.8 קילומטר לליטר.

אז מה היה לנו כאן?

ראש הזרקה תקול, שהוחלף בתקול אחר.

מערכת הזרקה מחורבנת, עם בריחות וואקום מכל חור אפשרי וחישן חמצן דפוק.

שאריות של תקלות שאני יצרתי במו ידי במערכת ההצתה.

וראש הזרקה בונבון שהגיע והורכב על הרכב, ועשה את העבודה.

וכמובן, דני זומרשטיין אחד, שבלעדיו עדיין הייתי מקרטע כל בוקר עד איילון.

:beerchug::king:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, אני מתכוון לפנות למשה זר באופן ישיר בימים הקרובים, בתקווה להסדיר את ההדורים ביננו ללא בוררות חיצונית כלשהיא.

אם לא יסתדרו העיניינים לרוחי - איגוד המוסכים ובית המשפט יהיו הכתובת הבאה עבורי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

צריך גם לפרגן ולתת מילה טובה כשמגיע.

יצרתי קשר עם משה זר, ולהפתעתי הרבה משה הציע לי זיכוי על עלות העבודה שנעשתה אצלו (עבודה, ללא חלקים. את החלקים אין להשיב) ללא כל ויכוח או בעייה.

אז נכון שמרוצה לא יצאתי משם, אבל משה עושה רושם של בעל מקצוע הגון, וזה חשוב לא פחות. טעויות כל אחד עושה, החוכמה היא לתקן.

פורסם

תודה על העדכון צביקה. משה זר הוא בעל שם בתחומו, והוא יצא הגון ובסדר

גמור איתך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
צריך גם לפרגן ולתת מילה טובה כשמגיע.

יצרתי קשר עם משה זר, ולהפתעתי הרבה משה הציע לי זיכוי על עלות העבודה שנעשתה אצלו (עבודה, ללא חלקים. את החלקים אין להשיב) ללא כל ויכוח או בעייה.

אז נכון שמרוצה לא יצאתי משם, אבל משה עושה רושם של בעל מקצוע הגון, וזה חשוב לא פחות. טעויות כל אחד עושה, החוכמה היא לתקן.

יופי שהוא מוכן להחזיר את הכסף על העבודה, אבל מה עם החלק הפגום שהוא מכר לך ?!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי את החלק המקולקל, ואי אפשר לאתר אותו בחזרה ולכן הזיכוי היה על עלות העבודה, בניכוי עלות החלק כפי ששילם לסוכן.

פורסם
אפשר לדעת מה זה ראש הזרקה? פעם ראשונה שאני נתקל במושג הזה.
"ראש הזרקה" זה כל מכלול הבית מצערת - שבמערכות ישנות (הזרקה חד נקודתית - TBI) האינג'קטור, עם חיישן מצב המצערת, טמפ' אויר ומנוע סרק נמצאים על המכלול הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עכשיו אחרי שאני כבר כמעט על תקן "מומחה להזרקות פיג'ו 205", אשמח להסביר :smile:

תסתכל בתמונה. ראש ההזרקה הוא החלק שנמצא מעט שמאלה מעיגול מספר 1

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=34276

ראש ההזרקה הוא למעשה המחליפה של הקרבורטור במערכות הזרקה חד-נקודתיות. בתוכו נמצא המזרק (היחיד, כי זאת הזרקה חד-נקודתית), חישן המצערת וחישן (הTPS) , חישן הטמפרטורה וכמובן מנוע הצעדים. . הראש הזה הוא למעשה קרבורטור חשמלי, שמזריק תערובת של דלק ואוויר בפיקוד מחשב המנוע וזאת עפ"י המידע שמתקבל משלושת החיישנים (יש גם חישן חמצן, אי שם במורד סעפת הפליטה, אבל הוא לא קשור לראש ההזרקה).

יופי - איציק הקדים אותי :razz:

פורסם

אז מה יש לשפץ שם? זה בטח אחד החיישנים שם לא תקין וזה מה שיצר לך את הבעיה, אני מניח חיישן טמפרטורת אויר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

החיישן הבעייתי הוא בדרך כלל חישן המצערת שנשרט עם הזמן ומונע פעולה סדירה. בגלל מיעוט החיישנים ברכב (שלושה בלחץ) החשיבות לשמור על כל חיישן וחיישן במצב אופטימלי גבוהה.

חיישן מצערת חדש עולה ה-מ-ו-ן, ואף אחד לא טורח לקנות כזה. מה שכן עושים, זה מקמבנים מכמה ראשי הזרקה מפירוק ראש תקין. בסך הכל מדובר ביחידה נפוצה יחסית, ואין בעיה למצוא כמה ראשים ולהפוך אותם במעבדה לכדי ראש אחד שעובד "בסדר". הבעיה היא למצוא ראש שעובד יותר מסתם בסדר.

פורסם

חברה - אני צריך עזרתכם ולבהר משהו.

בהזרקה חד נקודתית יש מזרק אחד. נכון? איך מגיע הדלק לחלל הבעירה?

הבנתי שהשסתום יניקה נפתח. מה - המזרק הזה פשוט מציף את חוץ השסתום ואז כשזה נפתח נכנס הדלק?

ובהזרק רב נקודתית יש מזרק שנפתח לתוך חלל הבעירה? זאת אומרת העירבוב בין הדלק והאויר נתבצע בחלל השריפה?

סליחה על ההתעלקות על הת'רד אבל זה משהו שעוד לא הבנתי אף פעם.

אודה מאוד להסבר או מראה מקום.

תודה רבה.

• תוכן חדש...