Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ד. מכיוון (שלדעתי) לאחר בחירת המושב המתאים, אופן חיבורו הנו החשוב ביותר, הרי שקיום ISOFIX מבטיח חיבור נכון וקיומו רק במושבים הצידיים אינו מותיר אלטרנטיבה אחרת (מושב אמצעי).
מקריאת מבחני ריסוק לכסאות בחירת המושב מושפעת מאופן החיבור ולהיפך, אבל לא תמיד חיבור ISOFIX/LATCH מבטיח בטיחות טובה יותר (אבל סביר שמבטיח חיבור אמין יותר בכל פעם).

הערות לגבי ISOFIX/LATCH:

-לא קראתי את התקנים, אבל מניסיון בפיג'ו 307 ובהונדה ג'אז ספר הרכב מתאר את הטבעות כמתאימות לשניהם, אם כי סביר שרכב שתוכנן ל LATCH בלבד לא יתאים ל ISOFIX (ההיפך לאו דווקא נכון).

-מנסוי קצרצר עם ISOFIX בסוכנות הונדה מדובר בשיטה מאד נוחה לתפעול גם למי שמעביר כסא מרכב לרכב, לעומת זאת LATCH (זה מה שיש לי עם הכסא האמריקאי שלי) לא ממש נוחה לתפעול אבל עדיין מבטיחה חיבור בטוח.

-בארה"ב נמכרים קיטים של הסבה ל LATCH, בסה"כ מדובר בחגורת עם שני קליפסים בקצה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מזכירה שאלה שלא נענתה מהעמוד הראשון -

האם ישנם התקני ריסון לכלבים?

הכלב שלי שוקל 40 ק"ג ומדי פעם נוסע אתי ברכב, אני רוצה להגן עליו כמה שאפשר. מה לעשות שהכלב הוא כמו הילד שלי ואין שום סיבה שאני אחסוך בביטחון שלו.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אני מזכירה שאלה שלא נענתה מהעמוד הראשון -

האם ישנם התקני ריסון לכלבים?

הכלב שלי שוקל 40 ק"ג ומדי פעם נוסע אתי ברכב, אני רוצה להגן עליו כמה שאפשר. מה לעשות שהכלב הוא כמו הילד שלי ואין שום סיבה שאני אחסוך בביטחון שלו.

קבלי דוגמה אחת. יש עוד. הריצי בגוגל חיפוש על המלים Dog restraint car

פורסם
מקריאת מבחני ריסוק לכסאות בחירת המושב מושפעת מאופן החיבור ולהיפך, אבל לא תמיד חיבור ISOFIX/LATCH מבטיח בטיחות טובה יותר (אבל סביר שמבטיח חיבור אמין יותר בכל פעם).

אכן הסיבה העיקרית להכנסת תקני LATCH ו ISOFIX זה תוצאות מחקרים שהראו שבאחוז גדול המקרים נהגי הרכב פשוט לא מתקינים נכון את התקני הריסון.

אני מניח שמכאן ניתן להסיק שמושב בטיחות שהותקן על פי ההוראות לא יהיה בהכרח פחות בטוח ממושב שמחובר לעיגון תקני.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אכן הסיבה העיקרית להכנסת תקני LATCH ו ISOFIX זה תוצאות מחקרים שהראו שבאחוז גדול המקרים נהגי הרכב פשוט לא מתקינים נכון את התקני הריסון.

אני מניח שמכאן ניתן להסיק שמושב בטיחות שהותקן על פי ההוראות לא יהיה בהכרח פחות בטוח ממושב שמחובר לעיגון תקני.

אני לא בטוח לגבי ההנחה הזאת, לאור העובדה שעיגון בהתקני ISOFIX הנו קבוע בניגוד לזה שבחגורת בטיחות אשר סומך על המנגנון האינרצי (נעילה בתנועה מהירה). המנגנון האינרצי לא פועל במצבים שונים או נכנס לפעולה לאחר שאיפשר תנועה מסויימת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכם...

מכונאי נוסף עומד להיצטרף לפורום בעוד 3 חודשים... בינתיים, אין לו רישיון והוא אמור ליסמוך עליי ועל אישתי שנסיע אותו לכל מקום. במושב בטיחות כמובן.

אני מאמין שיש לאנשים כאן טיפה ניסיון עם מושבים כאילו. והם יותר ערים לנושא הבטיחות.

במלצות יתקבלו בברכה.

(אני מעלה כאן את השאלה הזו ולא בפורום הורים כי בפורום הורים קיבלתי הרבה תשובות כמו "הכיסה הזה והזה מאוד יפה" או "אין את הצבע הזה והזה"...)

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

כמה עיצות-

1. חפש מבחני ריסוק לכסאות בטיחות

2. בדוק את הכסא המיועד פיזית ברכב שלך, נתקלתי בכסאות שלא נכנסו בכלל, החגורה לא הקיפה אותם או שלא היו יציבים.

3. העדף כסאות שילוו אותך לכל גיל- נגד כיוון הנסיעה, עם הכיוון ובוסטר

3.ב. ג'רמי טוען שהוא העדיף כסא על פני סל קל, אני לא מסכים איתו לגבי תינוקות קטנים אם כי העברנו מהסל קל לפני הזמן הרשמי.

4. אם יש לך אפשרות העדף חיבור ISOFIX או LATCH

5. קרא היטב את הוראות ההתקנה ואל תסמוך על המוכרת בשילב...

הנבחר שלי ?

קוסקו אלפא אומגה עלית Cosco Alpha Omega Elite

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אוך כמה רע נהיה לי כשאני רואה את האמא מדברת בטלפון והילדה בת ה4-5 שלה מאחורה נצמדת למושב הקדמי בלי חגורה בלי כלום....

מסקינטייפ עבה בדרגת חוזק 5 ירסן אותה.........

אכן יש לרסן את האישה, ואז הילדים יסכימו........:wink:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
שלום לכם...

מכונאי נוסף עומד להיצטרף לפורום בעוד 3 חודשים... בינתיים, אין לו רישיון והוא אמור ליסמוך עליי ועל אישתי שנסיע אותו לכל מקום. במושב בטיחות כמובן.

אני מאמין שיש לאנשים כאן טיפה ניסיון עם מושבים כאילו. והם יותר ערים לנושא הבטיחות.

במלצות יתקבלו בברכה.

(אני מעלה כאן את השאלה הזו ולא בפורום הורים כי בפורום הורים קיבלתי הרבה תשובות כמו "הכיסה הזה והזה מאוד יפה" או "אין את הצבע הזה והזה"...)

תודה מראש,

גילי

תוצאות מבחני ריסוק לכסאות בטיחות:

http://www.aatrust.com/files/reports/01062003_seat_crash_tests.pdf

אני אישית קניתי לילד HTS besafe IZI comfort בגיל שנה, ו kiddy life בגיל 3.

(את שניהם לא ניתן להשיג בארץ, רק באירופה) ושניהם מצויינים.

פורסם

הבעיה האמיתית שהילד לא מוכן להיות חגור, החגורות מלחיצות אותו, יש פטנט אחר?

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

כן. לחנך אותו מגיל 0 שבאוטו לא יושבים בלי חגורה.

אם לא מתחילים מגיל 0 ודואגים תמיד לחגור את הילדים, התוצאה תהיה כמו שאתה מתאר.

תפעיל סמכות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אחרי שניסיתי כבר כמה כסאות, אני רוצה לתרום כמה הערות וטיפים.

קודם כל, יש הרבה סל-קלים וכסאות שסומכים רק על מנגנון החגורה הקפיצי. בחלקם הגדול אי-אפשר בכלל להגיע למצב שהכיסא מרותק כראוי למקומו.

בעיה גרועה יותר היא שהצירוף של כיסא מסוים עם רכב מסוים ומיקום ברכב, לעתים פשוט לא מתאים. לא משנה מה תעשו, הכיסא יהיה משוחרר לחלוטין. זו ממש הזנחה של הילדים. הראיתי כבר לכמה הורים איך בתנועה מהירה אני הופך או תולש את הכיסא של הילד. אני בטוח שסקר אקראי בדרכים יראה שרוב הכיסאות אפילו לא יכולים להתחבר כראוי לרכב, או לפחות לא מתאימים למיקום הנבחר.

לדוגמה, לי יש עכשיו סל-קל מצוין שנקרא

Evenflo Portabout

מאד נוח, ונשלף מהבסיס שנותר מחובר ברכב. אמנם בחלק מהדגמים היה פגם כלשהו בייצור, ובחנות הזהירו אותנו שיש בעיה כזו, אבל התברר שהבעיה היתה רק בסדרה ישנה יותר.

בכל אופן, לגבי הסל-קל הזה, שהוא מאד פופולרי, יש לי כמה אבחנות. גיליתי שבהרכבה מאחור ברכבים שלי, רצועת הבטיחות והאיזופיקס ביחד לא מצליחים למנוע התהפכות של הסל-קל. נראה לי שבכלל לא היה ניסיון כזה, אלא מלכתחילה הוא מיועד שלא לעוף לפנים במקרה של תאונה מהצד או מהחזית. לעומת זאת, בחיבור למושב ליד הנהג, בניטרול כרית אויר, החיבור מושלם. ודרך אגב, החגורה הרגילה אז מספיקה. המתקן מגיע עם נועל לחגורה, כך שהמנגנון הקפיצי כלל לא בתמונה. בנוסף, אני מרכיב הכל כשמושב הרכב מונמך, ואז מגביה קצת, כך שהחגורה נמתחת באופן מלא. זה טריק מצוין שאין כמובן במושבים האחוריים.

בעיה חמורה מצאתי באופן הכנסת הסל-קל לבסיס. מסתבר ששומעים קליק אחד בהכנסה גם אם רק נועל אחד נתפס, אבל יש שלושה. אם אחד לא נתפס, הסל-קל בעצם משוחרר. יש לבחון את חיבורו מיד אחרי כל הכנסה, ולמשוך כלפי מעלה בשלושת הכיוונים. מספיק שאיזה ביסלי שזרק האח הגדול יותר נתקע במנגנון לפני ההכנסה, והסל-קל משוחרר לגמרי.

למה חשוב להעיר על כך ? כי גם אני בדיעבד יודע שבהתחלה נסענו בביטחון שהכל מחובר, אך זה לא היה כך. ובמיוחד צדה את עיני תמונה מזעזעת אחרי תאונה שהיתה השנה. ברכב היתה תינוקת שנהרגה, כי הסל-קל הזה בדיוק עף מהרכב. ראו בפירוש בתמונה בעיתון שזהו אותו דגם וצבע שיש לנו. בוחני התאונה אמרו מפורשות שהם בודקים למה זה קרה, כי הסל-קל היה אמור להישאר במקום ולהציל את הילדה. עם כל הצער, נותר רק להמר שמדובר בעוד מקרה של חיבור לא טוב.

פורסם

קודם כל, יש הרבה סל-קלים וכסאות שסומכים רק על מנגנון החגורה הקפיצי. בחלקם הגדול אי-אפשר בכלל להגיע למצב שהכיסא מרותק כראוי למקומו.לא מדויק, בכל המושבים שראיתי שהסתמכו על חגורת הבטיחות צורף לכסא locking clip שאמורים לחבר לרצועה והופך אותה לבלתי קפיצית.

נסה לבדוק בהוראות שמצורפות לכסא.

• תוכן חדש...