Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...המקומות הבטוחים ביותר במכונית לפי סדר יורד הם: המושב האחורי מרכזי ...

נמרוד

יש להדגיש שהמושב האחורי מרכזי הוא הבטוח ביותר רק במכוניות בהן החגורה האמצעית היא חגורה נגללת בעלת שלוש נקודות עיגון.

יש לא מעט מכוניות בהן החגורה האמצעית היא חגורה בעלת שתי נקודות עיגון בלבד. במקרה כזה, זהו המושב הכי פחות מומלץ לישיבה, כיוון שחגורה כזו מעגנת את הנוסע למקומו בעת תאונה, אך במחיר סיכון גבוה לפגיעות פנימיות.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ארנון, זה דווקא לא נכון.

לא תמיד אפשר להשוות בין מדינות כי סוגי המכוניות שונים, הכבישים שונים, הרגלי הנהיגה שונים וכו. וכו., אבל אנחנו מקבלים בד"כ את הספרות המערבית בתור המתאימה ביותר לנו. יש הררים של מחקרים בנושא, שמבוססים על ניתוח אלפי תאונות דרכים בארה"ב ובאירופה. המלצות של איגוד רפואי או של רשות בריאות ממלכתית, בד"כ נכתבת ע"י ועדת מומחים שסוקרת את כל המחקרים שנכתבו בנושא מסוים, ומגבשת המלצות על פיהן. כדי להבין למה המליצו כך או אחרת, יש לקרוא את המאמרים עליהם התבססו, וכדי לשמח אותך, בחרתי מאמר אחד (תמונת כותרתו מצורפת) שהתפרסם בעיתון שנקרא Injury Prevention מבית ה British Medical Journal - אכסניה מכובדת לכל הדעות. הם התבססו על נתונים אמריקאים שנאספו בין 1988 ל - 1995.

כמו שניתן לראות בטבלה שצירפתי, הסיכון הכולל להפגע במושב האמצעי מאחור הוא 9% פחות מאשר במושבים הצדדים, ואם הנוסעים משתמשים בכל סוג של התקן ריסון (כולל חגורות מותן), הסיכון הכולל במושב האחורי באמצע, נמוך ב 24% מאשר בצדדים.

אם משווים את הסיכון במושב הקדמי למושב אחורי כלשהו, כאשר בשני המקרים חוגרים חגורות 3 נקודות, הסיכון מאחור הוא 44% פחות מאשר במושב הקדמי. אם משווים חגורת 3 נקודות במושב הקדמי לחגורת 2 נקודות במושב האחורי, עדיין סיכון הפגיעה נמוך ב 32% במושב האחורי.

המקרה היחיד שנמצא כי המושב הקדמי בטוח יותר, הוא כאשר במושב הקדמי השתמשו בחגורת 3 נקודות, ובמושב האחורי לא חגרו כלל. במקרה זה הסיכון מאחור היה 11% גבוה יותר מאשר במושב הקדמי.

כמו שציינתי, יש הררים של מחקרים כאלה, כאשר בכל מאמר בדקו דברים מזויות שונות. ההמלצות הן ה"תכלס" של כל המידע הזה, ומי שנוהג לפיהן מוגן יותר מאשר מי שבוחר לנהוג אחרת.

נמרוד

position ip bmj title.jpg

position table3.jpg

פורסם
שנה טובה

אלו הן הדקות הקריטיות. צריך לכפות הרגל.

רוב התאונות קורות ברדיוס של 15 ק"מ מהעבודה או הבית. בגלל תחושת הביטחון עם הסביבה.

5 דקות? זה 10 דקות הלוך-חזור.

220 ימי עבודה בשנה זה יוצא 1100 דקות או כמעט 20 שעות במצטבר. כמו 5 נסיעות לאילת.

שעת נסיעה היא שעת נסיעה (=היא שעת סיכון) - ולא משנה אם היא מחולקת ל12 נסיעות קצרות בשכונה או נסיעה ארוכה של שעה ויותר.

ונסיים בבדיחה: בלונדינית אחת שמעה ש-40% מהתאונות קורות ברדיוס של 10 דקות מהבית. אז היא עברה דירה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
5 דקות? זה 10 דקות הלוך-חזור.

220 ימי עבודה בשנה זה יוצא 1100 דקות או כמעט 20 שעות במצטבר. כמו 5 נסיעות לאילת.

שעת נסיעה היא שעת נסיעה (=היא שעת סיכון) - ולא משנה אם היא מחולקת ל12 נסיעות קצרות בשכונה או נסיעה ארוכה של שעה ויותר.

ונסיים בבדיחה: בלונדינית אחת שמעה ש-40% מהתאונות קורות ברדיוס של 10 דקות מהבית. אז היא עברה דירה...

איזו השקעה. לא חשבתי על הסכומים בצורה כזאת. אתה צודק , צריך לרוץ לחיות !!!

עדיין עומד על הנתונים ואין לי כסף למשאית הובלות.

בקיצור שנה טובה וקשורה גם מאחור.

נב. אני שונא את אילת ..

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

לנמרוד - הורדתי את המאמר שציטטת, וקראתיו בעיון. ככל שהצלחתי להבין, הוא אינו משווה ספציפית את הסיכון בישיבה מאחור במרכז עם חגורה נחותה (ברכיים) לסיכון בישיבה מאחור בצדדים עם חגורה עדיפה (כתפיים\ברכיים).

התמקדותו היא בהשוואת הסיכון בישיבה מאחור במרכז עם חגורה נחותה (ברכיים) לסיכון בישיבה מלפנים עם חגורה עדיפה (כתפיים\ברכיים). במצב זה הוא אכן קובע שהמושב האחורי בכל מקרה בטוח יותר, בלי קשר לסוג העיגון.

יש שם התייחסויות לסיכון שבחגורת ברכיים בלבד:

Lap belts are more likely than lap/shoulder belts to result in injuries to the abdomen or spine, commonly known as seat belt syndrome.

דרך אגב, תוצאות המחקר הזה מגיעות מבחינת תאונות שהתרחשו בארה"ב. באופן טבעי, ככל ששכיחות תאונות הצד עולה, כך עולה הסיכון שבהושבת ילד במושב צד (לעומת המושב המרכזי).

לעומת זאת, ככל ששכיחות תאונות אלה קטנה, כך יכול להיות למושב הצדדי יתרון בזכות חגורה בטוחה יותר.

נדמה לי (וזו רק תחושה שאינה מגובה בנתון מדעי), ששכיחות תאונות הצד בישראל נמוכה יותר מבארה"ב, כיוון שכבישינו האדומים גורמים לעודף תאונות חזית (בהן ישיבה מאחור עם חגורה טובה יותר עדיפה)

פורסם

כנראה שלא קראת בעיון מספיק :wink: .

בעמוד 185 :

The benefit of rear seating was present and of the same magnitude whether or not children were using restraints. Significant benefits from rear seat positions also were observed for children aged 5–12 using only lap belts in rear seats compared with children using lap/shoulder belts in front seats. Therefore, the benefits of using lap belts in the rear seat in fatal crashes appear to outweigh the increased risks of seat belt syndrome.

כתבתי את ההודעה, כדי להעלות את המודעות לצורך בריסון נכון של ילדים במכוניות. אני לא רוצה להפוך את זה להתנצחות מיותרת על דקדוקי-עניות, כי אז המטרה העקרית מפוספסת. אם יש לך שאלות נוספות בענין - אשמח לענות.

חג שמח,

נמרוד

seating position 4.pdf

position 5.jpg

פורסם

סתם לידיעה,

לסיטרואן כסא בטיחות מקורי לילד. ניתן להזמין לפי מספר קטלוגי!!! בעוד הכסא יקר יחסית למצוי בשוק (כ - 1000 ש"ח לפני מע"מ), הוא מתאים לילד מגיל 0 ועד 18 קילו. לכסא, זוויות שונות ועיגון שונה (עם הנסיעה ונגד לה - בהתאם לגיל ולמשקל) ויתרון אחד עיקרי:

לכסא בסיס עם מנגנון קפיצים המתחבר לשלדת הרכב ובמקום חגורות מחסום בטן/חזה המתלבש מעל הירכיים של הילד והחגורה המקורית של הרכב עוברת דרכו.

בעת תאונה - הכסא כולו נע על מסילות הבסיס עם הקפיצים שסופגים חלק מאנרגיית התאונה ומשקל הילד מתחלק על המחסום (בטן/חזה) ולא רק על פס החגורה - כך יש פחות לחץ המופעל מהחגורה על שטח מצומצם. בקיצור - כסא מעולה לטעמי.... מלווה את בני מגיל שנה ועד היום (בן 3).

הדבר הכי יפה - הוא מתאים גם למיצובישי לאנסר 2006 ואני מעריך אם כך שכמעט לכל רכב חדש יש את התשתית המתאימה לחיבור כסא כזה.

סעו בבטיחות,

אלון

פורסם

מדהים איך שדווקא בתקופת החג , ראיתי לפחות 4 נהגים\נהגות נוסעים בפראות מטורפת וכשעצרתי ליידם ברמזור (כן בסופו של דבר הגענו לאותו רמזור) ראיתי תינוק במושב ליד הנהג..

כמו למשל אחד מהם שעקף 4 רכבים מהשולים על כביש 4 ... מטורפים אנשים .. אסור לתת להם להיות הורים ..

פורסם

יש גם מושבים של יצרנים אחרים שמתאימים לילד עד 18 ק"ג, כולל כל מה שהזכרת.

אני בהחלט בעד להשתמש בכסא בטיחות כזה, ולא להסתפק בסל-קל בשביל התינוק הטרי.

הסל קל פחות בטיחותי ממושב כזה. יש לו פחות נקודות עיגון, יש לו רצועות צרות יותר, והמבנה שלו פחות קשיח.

כעזבנו את ביה"ח עם הבת שלנו לא רצו לתת לנו לצאת כי לא היה לנו סלקל (יש להם כלל כזה לא לשחרר הורים אם אין להם סלקל לרכב). לקח זמן, אבל בסוף הצלחנו להסביר להם שאין לנו סלקל כי יש לנו מושב בטיחות יותר טוב שנמצא קבוע באוטו, ולא בגלל שאנחנו מתכוונים להחזיק אותה על הברכיים...

ולבחור שאשתו לא חוגרת את הילד בשביל הנסיעה לגן - סדרת חינוך ודחוף!!!!

אני מהמר שאת עצמה היא כן חוגרת, נכון? אז לילד לא מגיע?

וסתם סיפור קטן כדי להמחיש כמה לדעתי אסור לוותר אפילו בטיפה בעניין החגורות כשמדובר בילדים קטנים שמגבשים עכשיו את תפיסת עולמם ואת ההרגלים שהם יקחו איתם לבגרות: יום אחד לקחתי את הילדה לגן ובגלל העדר מקום חניה חניתי קרוב לצומת, ליד מדרכה שצבועה באדום לבן. הילדה פתחה את הדלת, ראתה אדום-לבן והעירה לי שאסור לחנות שם. אמרתי לה שהיא צודקת, חגרתי אותה בחזרה בבוסטר שלה, הנעתי, ונסעתי 25 מטר למקום חניה שהתפנה בינתיים בצד השני של הרחוב.

אין ויתורים.

התוצאה של החינוך שלה מגיל 0 זה שהיום אם אני מניע את האוטו והיא עוד לא חגורה, היא מזכירה לי שצריך לחגור אותה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אם זכור לך ג'רמי - דנו גם בזה כשנפגשנו בפעם האחרונה.. ואני אומנם משתמש בסל קל, אבל העיגון שלו הוא עיגון טוב ביחס לסל קלים אחרים. לגבי הגדול (3 וחצי) - הרי שכסא בטיחות מלא נמצא עבורו.

יש לציין שהחינוך במקרה זה למופת - והגדול לא חושב לרגע לא להחגר. לגבי אדום לבן - זה פשוט לא קורה איתו...

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם
כנראה שלא קראת בעיון מספיק :wink: .

בעמוד 185 :

The benefit of rear seating was present and of the same magnitude whether or not children were using restraints. Significant benefits from rear seat positions also were observed for children aged 5–12 using only lap belts in rear seats compared with children using lap/shoulder belts in front seats. Therefore, the benefits of using lap belts in the rear seat in fatal crashes appear to outweigh the increased risks of seat belt syndrome.

קראתי גם קראתי (למרות שהיתה שעת לילה מאוחרת, ואני הייתי מאוד עייף :sleeping: ).

לשורה הזו התייחסתי בהודעה הקודמת שלי. הם הגיעו למסקנה החשובה לפיה יתרונות השימוש בחגורת ברכיים במושבים האחוריים עולים על החסרונות הנובעים מהסיכונים לפגיעות פנימיות בגלל החגורה.

האמירה הזו נובעת מההשוואה לסיכונים בישיבה במושב הקדמי עם חגורת 3 נקודות.

מה שחסר לי הוא השוואה בין ישיבה במושב אחורי מרכזי עם חגורת ברכיים (על יתרונותיו בגלל המיקום וחסרונותיו בגלל סוג החגורה) לבין מושב אחורי צדדי עם חגורת 3 נקודות (על חסרונותיו בגלל המיקום, ויתרונותיו בגלל סוג החגורה).

השוואה כזו לא ראיתי במאמר.

כמו כן, מהמאמר (וההגיון) נובע שהסיכון בישיבה מאחור בצד נובע מתאונות צד, בהן היושב במרכז מוגן יותר. בתאוריה, אם כל התאונות היו חזיתיות, לא היה יתרון למושב האחורי המרכזי על אלה הצדדיים, ואז עדיפות סוג החגורה במושבים הצדדיים היתה ברורה.

יש לי תחושה שבישראל היחס בין תאונות חזית\צד הוא גבוה יותר מאשר בארה"ב, ולכן גם אם למחקר היתה מסקנה בשאלה איזה מושב אחורי עדיף (בהנחה שסוגי החגורות מאחור שונים בצד ובמרכז), המסקנות היו שונות כשמדובר בישראל.

בכל מקרה, חג שמח ושנה טובה. :-)

פורסם
הבעיה הרצינית היא עם האישה , בבוקר שהיא לוקחת אותו לגן,נסיעה של 5 דקות , בלי לחגור אותו ,היא טוענת שזאת נסיעה של 5 דקות ולא יקרה כלום?

כמה שתסביר לא עוזר.

תסביר ע"י זה שתעלים את המפתחות של הרכב איתך לעבודה.

יש דברים שאינם פתוחים למשא ומתן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הבעיה הרצינית היא עם האישה , בבוקר שהיא לוקחת אותו לגן,נסיעה של 5 דקות , בלי לחגור אותו ,היא טוענת שזאת נסיעה של 5 דקות ולא יקרה כלום?

כמה שתסביר לא עוזר.

אתה עוד במצב טוב.

שני מקרים שאני הייתי עד אליהם:

1. אאודי TT חדשה ונוצצת נוסעת בנתיב האמצעי בכביש החוף במהירות נמוכה יחסית (כ-85 קמ"ש), כמובן שהנהג לא עוקף אף אחד. אני מתקרב מהנתיב הימני ומגלה שהנהג נ-ו-ר-א עסוק: הוא בעיצומה של שיחה ערה בסלולארי (דיבורית?! פחחחח.... הצחקתם אותו. דיבורית זה ללוזרים). כנראה שבלהט השיחה הוא שכח לחגור את עצמו, ואף גרוע מכך: את שני (כן, שניים!) הילדים שנסעו איתו, האחד במושב הקדמי והאחר במושב האחורי.

והילדים, כדרכם של ילדים עשו חינגה ברכב. קפצו, צחקו... הילד במושב הקדמי אף עמד על המושב.

תזכירו לי להפגיש את אותו נהג עם זה שהגה את הסלוגן "אאודי מדברת אל השכל שלך".

2. עוד יום רגיל. יצאתי לעשות הליכה בשכונה. בפיז'ו 306 שעוברת נוהגת גברת נחמדה, שיצאה "רק לחמש דקות" עם שני הדרדקים. כנראה שהיה לה עצוב לבד במושב הקדמי, אז פשוט היא הכניסה אותם למושב הימני מקדימה, בעמידה.

מי נתן לך רישיון, ילדה? :2gunfire:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המחקר מעניין, אבל:

א. בשנים שבוצע, ציוד הבטיחות היה שונה באופן מהותי מהקיים היום (כמות כריות האויר, גודלן ודרך פעולתן, חגורות עם קדם מותחנים, התקני ISOFIX ועוד...)

ב. במרבית המכוניות (שאני מכיר) התקני ISOFIX קיימים במושבים הקרובים לחלון ולא באמצעי, ובחלק קטן במושב שליד הנהג.

ג. במרבית המכוניות למרות קיום חגורת בטיחות עם 3 נקודות עיגון, עיצוב המושב האמצעי אינו מאפשר חיבור יציב של מושב התינוק/ילד בגלל קיום "גבעה" בריפוד על המושב.

ד. מכיוון (שלדעתי) לאחר בחירת המושב המתאים, אופן חיבורו הנו החשוב ביותר, הרי שקיום ISOFIX מבטיח חיבור נכון וקיומו רק במושבים הצידיים אינו מותיר אלטרנטיבה אחרת (מושב אמצעי).

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אם זכור לך ג'רמי - דנו גם בזה כשנפגשנו בפעם האחרונה.. ואני אומנם משתמש בסל קל, אבל העיגון שלו הוא עיגון טוב ביחס לסל קלים אחרים. לגבי הגדול (3 וחצי) - הרי שכסא בטיחות מלא נמצא עבורו.

יש לציין שהחינוך במקרה זה למופת - והגדול לא חושב לרגע לא להחגר. לגבי אדום לבן - זה פשוט לא קורה איתו...

נמרוד

אני חושש מהיום בו הילדה תגלה שאסור לעקוף מימין.... אני לא יודע מה אני אעשה אז...

זה החוק היחיד שעוד לא גיליתי לה.

מה שלום העולל הטרי? שלי כבר סוגר כמעט 8 ק"ג, והתחיל להתהפך לבד השבוע :-)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...