Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו מה חדש בכתבה ?

ולכל אלו שמתחסדים, אם מחר הייתם מקבלים רכב חברה, אני בטוח שעוד חודש הייתם מדברים אחרת...

כל אחד נוהג ברכב חברה ע"פ הערכים שלו. חלק יכסחו, חלק ישמרו. הרוב יזניחו.

למה אני לא מופתע? כי תראו איזו תעשיית מוסכים חאפרים משגשגת יש בארץ. אנשים מתים על זה - לשלם חצי מחיר על רבע עבודה. חושבים שהם "דופקים את המערכת". אני מדבר על טיפול ברכבים הפרטיים שלהם, כן ? :?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלאס להתחסד, הכל נכון ואפילו יותר גרוע.

שחכו את הסיבה העיקרית - "להחזיר" לעבודה על כל מה שהיא מעוללת לנו. לא שזה יפה ולא שזה טוב, אבל אין טעם להתעלם מהתופעה, היא קיימת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני משתדל להתנהג עם האוטו של הליסינג בדיוק כמו שהייתי מתנהג עם הרכב שלי.

למעט כמובן הקילומטראז'...

ברכב הנוכחי יש לי תקוה שאצליח לדחות את החלפת הצמיגים על לקראת סיום תקופת הליסינג.

תשאלו למה ?

כי העובדים בחברה בה אני מועסק יכולים לקנות את הרכבים שנסעו בהם בהנחה של 25% מהמחיר בלי להתחשב במצבן. ( כן, היתה לנו לא מזמן ניסן אלמרה שסיימה את תקופת הליסינג עם 12000 ק"מ ונמכרה לעובד בהנחה של 25% מהמחירון...)

את הרכב שלי אעביר בתום תקופת הליסינג לאבא של אשתי (כנראה)

אני חושב שזו שיטה מצויינת לגרום לאנשים לשמור על רכבי הליסינג שלהם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צודק ZVIT.... אכן שיטה מוצלחת לשיפור נושא מכוניות הליסינג.

אגב, בדיוק כפי שנרשם בפיסקאות האחרונות, גם אני חושב שרכב חברה צמוד לעבוד זה א,ב של תנאים לעובד.

כל הרעיונות המטופשים האלה של החזר הוצאות במקום רכב ליסינג זה בולשיט!

עובד של חברה, שמבצע את עבודותו כהלכה ולחברה יש אינטרס לשמר אותו , מקבל רכב תמוד כחלק מתנאי עבודה!! וזה תנאי בסיסי ברוב הפעמים לדעתי.

נ.ב- הדבר נכון כפליים לרכב צבאי... שם כבר אין שום ערך ל"חברה" עצמה..

תסכול ,עצבים ותחושת ה-"אני אזיין אותו על מה שהוא עושה לי" משחקים תפקיד חשוב בנהיגה!!!!

אמיר.

פורסם

זה נכון! אני נתקל בזה יום יום יש קיצור להרצליה ל סי אן סאן דרך כביש חול\חצץ ואני זוחל על 30 קמ"ש בטרייל בלייזר כי אני לא רוצה שהוא יתלכלך:-P ויש מלא מאזדה 3,פוקוס... שנוסעים 100 +-!! האבנים שהגלגל האחורי פולט שוברים את הפגוש וכל דבר שיש מאחוריו! אני נאלץ לנסוע בדיונות בכדי לשמור על האוטו :| אני לא סובל את הדבר הזה וזה צריך להיספק!

רק אני חושב ככה או שיש עוד ?

פורסם

חברה כולכם טועים! הרכב פרייבט הכי טוב בשטח זה רכב צבאי! (ואם כבר מדברים אז אופל אסטרה או מגאן tdi) כולם אומרים שקנגו אבל זה לא נכון כי הוא הרבה פחות יציב.

פורסם
די משעשע אבל גם די עצוב...

לי אישית אין בבית רכב חברה (אולי בקרוב יהיה :-P ) אבל גם אם היה לי כזה בטח שלא הייתי מתייחס אליו ככה...

אולי הייתי שוטף אותו פחות מאשר את הרכב הפרטי (במקום פעם בשבועיים, פעם בשלושה שבועות או פשוט לוקח לשטיפה במכונה ומשקיע פחות בשטיפה), אולי גם הייתי עם רגל יותר כבדה על הגז, ועולה על פסי האטה לא ב10 קמ"ש אלא ב20 או 30, וגם נוסע בדרכי עפר מידי פעם (מה שאני לא עושה עם הרכב הפרטי אם המקום לא רחוק), ופחות מתרגש אם יש מכה קטנה או ציפור חירבנה על הרכב, ומרשה לעצמי להסתובב קצת יותר עם הרכב ולנהוג יותר בצורה אגרסיבית ולהרביץ פה ושם...

אבל, בטח שלא הייתי מתנהג עם הרכב כמו כל המקרים שתיארו... קודם כל בטוח שלא הייתי עושה טיול שטח, לא הייתי כל היום נוהג עם רגל על הגז (מילא אם זה כביש מהיר אז אפשר במקום 110 לתת 130 או אם יש כביש פנוי, אבל סתם ככה מרמזור לרמזור זה טיפשי), לא הייתי עולה על פסי האטה, מדרכות ושאר ירקות במהירות גבוהה ובטח שלא הייתי מזניח את הרכב והייתי בודק לחץ אוויר וגם מדי פעם שמן, מים וכל שאר הדברים (כמובן שאין אפילו מה לדבר על להשאיל לשכנים את הרכב)...

זה כבר פשוט התנהגות מגעילה, הרי מאנשי היי טק שחלק גדול מהם אקדמאים, מהנדסים וכדומה לא הייתי מצפה להתנהגות כזאת (כמובן אני לא מכליל אבל כנראה שגם חלק מהם מתנהג ככה)...

בכל מקרה אולי כדאי לחנך חלק מהם מחדש כדי שיתנהגו בצורה קצת יותר נורמלית...

תיארת בדיוק את אופן השימוש שלי ברכב החברה.

שוטף כל שבועיים-שלושה במכונה (לא מתאים לי להשקיע ימי שישי בצחצוח האוטו)

לא מתרגש משריטות ומכות קלות בפגושים

נוסע לפעמים אגרסיבי, עולה על במפרים גם ב-30-40 בלי רגשי אשמה, ונוסע לעיתים בטיולים בשבילי עפר - אבל כאלו שסבירים לרכב פרטי, לא מה שמתואר בכתבה!!! (למעט מקרה אחד של הר חורשן, אבל כמובן שלא ניסינו ממש לעלות למעלה, זה כבר הגזמה פראית)

צריכת הדלק אני מאמין קצת פחות טובה מאשר אם הרכב היה פרטי, אבל לא משהו דרסטי. לא מאיץ בפול גז מרמזור לרמזור ובבינעירוני גם אם יעלה לי דלק פרטי 8 שקל לליטר עדיין אני אסע 120 ולא 90.

לחץ אוויר אני בודק קבוע בגלל הבטיחות שלי.

שמן/מים לא ממש מעניין אותי (סומך על שעון החום ונורות האזהרה ברכב...)

פעם אחת בדקתי שמן גיר כי חשבתי שיש בעיה.

ממלא במיכל שטיפת שמשות נוזל שמשות ביתי (או יותר נכון משרדי :wink: ) מהול במי ברז.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם היה לי רכב חברה השינויים היחידים שהייתי מתייחס אליו חוץ מהרכב שלי...:

א. לא שם תוספים.

ב. מושך מעט יותר הילוכים ונוסע על 110 ולא על 90 (כי לא אני משלם דלק).

ג. מדליק יותר את המזגן (מאותה סיבה).

ד. שוטף במכונה ולא ביד.

כל השאר - אותו דבר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יש דרך למנוע את כל ההתעללות ברכב הליסינג והיא פשוטה מאוד, בסה"כ צריך להשאיר לעובד את הרכב כמו פלאפון סלולרי,הכוונה היא שהוא ישלם תשלום חודשי על הרכב וכאשר הוא מסיים את כל התשלומים הרכב נשאר אצלו וככה אנשים יפסיקו להתעלל במכונית מהעבודה.

בקשר לטיפולים אפשר לתת אחריות ל3 שנים שבאה מהחברה ואח"כ שבעל הרכב יטפל באוטו.

בדרך זו אני מאמין שיפסקו כל הנהיגות המטורפות באזורים ששום רכב לא יכול להגיע אליהם וגם כל הנסיעות הארוכות האלה מאחר שבעל הרכב יצטרך לשלם בעתיד על טיפולי בלאי

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

יש דרך למנוע את כל ההתעללות ברכב הליסינג והיא פשוטה מאוד, בסה"כ צריך להשאיר לעובד את הרכב כמו פלאפון סלולרי,הכוונה היא שהוא ישלם תשלום חודשי על הרכב וכאשר הוא מסיים את כל התשלומים הרכב נשאר אצלו וככה אנשים יפסיקו להתעלל במכונית מהעבודה.

אז מה ההבדל בין זה לעיסקת מימון?

ההבדל הוא שאתה מקבל אוטו פחות מאובזר..

וחוץ מזה, אם הרעיון שלך יצא לפועל, התשלומים יהיו הרבה יותר גבוהים, או על גבי תקופה ארוכה הרבה יותר..

אור.

פורסם
אז מה ההבדל בין זה לעיסקת מימון?

ההבדל הוא שאתה מקבל אוטו פחות מאובזר..

וחוץ מזה, אם הרעיון שלך יצא לפועל, התשלומים יהיו הרבה יותר גבוהים, או על גבי תקופה ארוכה הרבה יותר..

אור.

אכן אתה צודק,הרעיון שאני העלתי היה כדי למגר את תופעת ההתעללות ברכבי ליסינג ולכן ככל שיצטרכו לשלם יותר כך פחות אנשים ירצו רכב מליסינג ויפסיקו למכור מכוניות שנת 05 או 06 בלי abs!! (יונדאי גטס GLF)

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם
תיארת בדיוק את אופן השימוש שלי ברכב החברה.

שוטף כל שבועיים-שלושה במכונה (לא מתאים לי להשקיע ימי שישי בצחצוח האוטו)

לא מתרגש משריטות ומכות קלות בפגושים

נוסע לפעמים אגרסיבי, עולה על במפרים גם ב-30-40 בלי רגשי אשמה, ונוסע לעיתים בטיולים בשבילי עפר - אבל כאלו שסבירים לרכב פרטי, לא מה שמתואר בכתבה!!! (למעט מקרה אחד של הר חורשן, אבל כמובן שלא ניסינו ממש לעלות למעלה, זה כבר הגזמה פראית)

צריכת הדלק אני מאמין קצת פחות טובה מאשר אם הרכב היה פרטי, אבל לא משהו דרסטי. לא מאיץ בפול גז מרמזור לרמזור ובבינעירוני גם אם יעלה לי דלק פרטי 8 שקל לליטר עדיין אני אסע 120 ולא 90.

לחץ אוויר אני בודק קבוע בגלל הבטיחות שלי.

שמן/מים לא ממש מעניין אותי (סומך על שעון החום ונורות האזהרה ברכב...)

פעם אחת בדקתי שמן גיר כי חשבתי שיש בעיה.

ממלא במיכל שטיפת שמשות נוזל שמשות ביתי (או יותר נכון משרדי :wink: ) מהול במי ברז.

כמעט אותו דבר כמוני (למעט זה שאני משקיע בנוזל ניקוי שמשות ייעודי ולא יורד כלל לשבילי עפר, אלא אם מוכרח - בדיוק כמו עם רכב פרטי שלי). אה, ואני גם גורר איתו עגלה עם אופנוע שטח. גם בעליות לגולן, הילוך שני כל הדרך... אבל לא יורד לשטח עם האוטו, כמובן.

אפשר לומר שלמעט קוסמטיקה (שריטות קטנות וכו'), אני שומר על האוטו בדיוק כפי שהייתי שומר לו זה היה האוטו שלי.

אני חושב שזה די משותף לכל חברי הפורום הזה. לכולנו יש סימפטיה מכאנית ואף אחד מאיתנו לא ירצה לראות מכונית נהרסת, לא משנה מי הבעלים שלה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

"היום: מתלוננים על אלו שמקבלים אוטו צמוד, כי אנחנו לא..."

במדינה ישראל נהוג לתת הטבה שנקראת רכב צמוד.

זה מסתכם בכסף, כלומר:

העובד מרוויח (מקבל רכב חוסך לו כסף)

המעביד מרוויח (בעלות לא גבוהה הוא מפנק את העובד, וזה הוצאה מוכרת)

המדינה מרוויחה (כי קונים רכבים חדשים ומשלמים עליהם שויי שימוש ברכב צמוד לבעלי הכנסה גבוהה)

ובאים החברים מהפורום ומתלוננים שהם נוסעים בשטח? שנוסעים מהר? שלא שומרים על הרכב?

מה זה עינינו של מישהו פה??? אתם משלמים על זה?? אתם נפגעים מזה בצורה כלשהי?

למה יש פה אנשים שחושבים שצריך לבטל את השיטה הזו?

אולי גם להוריד להם את השכר לחצי? כדי שלא יהיה למישהו יותר כסף...

בקיצור,

מה שאני מתכוון לומר- שאל תתבלבלו,

מי שנתנו לו רכב צמוד חייב דין וחשבון למנהליו, ולא לאיש מאיתנו.

כי בנו זה לא פוגע בשום דרך.

ואולי הקנאה היא שמפריעה....

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
נו מה חדש בכתבה ?

ולכל אלו שמתחסדים, אם מחר הייתם מקבלים רכב חברה, אני בטוח שעוד חודש הייתם מדברים אחרת...

כל אחד נוהג ברכב חברה ע"פ הערכים שלו. חלק יכסחו, חלק ישמרו. הרוב יזניחו.

לא נכון! בשירות הצבאי שלי נהגתי לא מעט על הקנגו ששייכת למדור שלי. היו ימים שלמים שהיא היתה אצלי. אז מה? כיסחתי לה את הצורה? נסעתי איתה בשבילים לא לה? לא עשיתי איתה דבר שלא הייתי עושה עם הרכב הפרטי שלי. בעצם כשאני חושב על זה, עם הרכב שלי אני עושה יותר (ואני לא מכיר אדם אחד שמכיר את הרכב שלי ויגיד שהוא לא מטופל או מוזנח).

במילואים האחרונים שלי היה איתי אחד שעובד במוטורולה יחד עם אקסנט מליסינג (איך לא?). באחד הימים ירדנו משמירה והחלטנו לצאת לטייל קצת באיזור (אי שם בדרום הרחוק). התחלנו לנסוע ואני מרגיש שהרכב כאילו חנוק, ממש נעצר עם כל הרפיה מהגז. שאלתי את אותו אחד: "תגיד, האובר דרייב שלך מבוטל?"

הוא פותח עלי שתי עיניים ועונה: "לא יודע. מה זה אובר דרייב?"

אני מנסה להגניב מבט ללוח השעונים לראות אם המנורה דולקת, אבל לשווא. כל לוח השעונים מכוסה בפתקאות, משקפיים ושאר דברים שלא משאירים סיכוי לראות אם יש חוסר שמן, אין טעינה או אם האובר דרייב מבוטל.

אני מחליט להמר ולוחץ לו על הכפתור של האובר דרייב. פתאום הרכב נרגע, הטורים יורדים והכל לפתע נהיה נינוח.

"נסעת עם אובר דרייב מבוטל", אמרתי לו.

"מה באמת? ומה זה עושה?" הוא שאל.

"זה סתם מאמץ את המנוע ומעלה את צריכת הדלק, משתמשים בזה בעיקר לכבישים הרריים".

(בחיוך קל) "צריכת דלק? זה לא מעניין אותי".

ושתבינו, מדובר בבחור טבעוני שדוגל בשמירה על איכות הסביבה והחי בעולם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה כנראה הטבע האנושי - מה שאתה מקבל חינם, אתה מעריך פחות וגם מתייחס אליו בפחות כבוד. למרות שכמובן יש גם כאלה שדואגים ושומרים על המכוניות הרי הרוב כנראה מתנהג לפי המתואר בכתבה. ניתן כמובן לשפר התנהגות זו ע"י חלק מההצעות שהועלו כאן קודם אך לא פחות חשוב מדיניות החברה בה נמצא העובד. בחברה שיודעת לאכוף מדיניות של "שכר ועונש" - הטבות לשומרים מול קנסות והעברת עלויות הנזקים לאלו שגרמו להם (כאילו היה זה רכבם הפרטי) לא תמצאו דוגמאות להתנהגות פראית אלא במקרים ספורים והרבה יותר מעודנים.

כללית, ההתלהמות על נהגי הליסינג (שלא לדבר על בעלי הרכב הצמוד שאפילו לא נדרשים לשלם עליו תשלום חודשי אלא רק בזקיפת ההכנסה (ויש כאלו שמגלמים להם גם את זה)) נובעת בעיקרה מקנאה של "הוא קיבל ואני יצאתי פראייר". צריך לקבל את זה כמו שזה באמת - זו הטבת שכר בדרך עקיפה.

• תוכן חדש...