Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאב בתיבה שיש לה יציאה של אוויר (פתח כזה).

כשאני סוגר את הפתח עם היד שלי הסאב "נחנק" ומפסיק לעבוד.

ברגע שאני מוציא את היד הוא חוזר לעבוד.

למה?

Peugeot 206 XT 1.4 5-Speed

שונא את צרפת אבל אוהב את הצרפתיות...

פורסם

התיבה שלך נקראת תיבה עם פורט. פורט זה החור הזה שיש לך שדרכו עוברת מין תעלה או פשוט פורט :D

speaker-bass-reflex.gif

מה שאתה רואה זה בעצם דרך פעולתו של הסאב בתיבה הזו. החיצים מסמלים את תנועת האוויר, כי זה מה שסאב (וכל רמקול אחר..) עושה - דוחף ומושך חלקיקי אוויר שיוצרות גלי קול. תסתום לו את יציאת האוויר ותסתום לו את תנועת האוויר ומכאן שתסתום לו את הקול. הסאב עצמו לא נחנק או משהו, הוא פשוט נסתם.

ראלימן,

תודה ל- http://www.howstuffworks.com

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
ראלימן, לא שמעת על סאבים שעובדים מצוין בתיבה אטומה?!

מה הקשר??

הבחור שאל שאלה על סאב עם פורט, עניתי לא.

תיבה שבנויה עם פורט ושסותמים לה את הפורט תשמע כאילו היא נחנקת מהסיבות הנ"ל.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

הסאב לא "נסתם".

מה שיותר סביר להניח קורה הוא קודם כל, עצם סתימת הפורט יביא לעוצמה נמוכה יותר ולכן אולי ישמע כאילו הסאב נחנק.

תלוי לאיזה תדר התיבה מכוונת ככל שהיא מכוונת יותר גבוה ככה סתימת הפורט תשנה יותר את אופי הצליל מכיוון שאתה עובר מתיבה עם גרף הענות מאוד פיקי (PEAK) לגרף מאוד שטוח מכיוון שתיבה PORTED היא כמעט תמיד גדולה יותר מתיבה SEALED לאותו הסאב לכן כשאתה אוטם אותה תתקבל תיבה עם QTC מאוד נמוך. לכן השינוי הזה, ממצב שבו הוא שומע תדרים מסויימים בצורה מאוד חזקה למצב שהוא שומע טווח תדרים רחב יותר בעוצמה שווה אולי גם יתפרש באוזנייו כ"סתימה" של הסאב.

פורסם

תודה לכולכם...

אז בואו אני אתקיל אותכם עם עוד משהו:

כאשר זה היה קורה (החניקה הזו) המגבר היה על BASS BOOST של 6db.

א"כ הורדתי את הBASS BOOST וניסיתי את זה שוב והסאב לא נחנק.

איך זה?

Peugeot 206 XT 1.4 5-Speed

שונא את צרפת אבל אוהב את הצרפתיות...

פורסם
תודה לכולכם...

אז בואו אני אתקיל אותכם עם עוד משהו:

כאשר זה היה קורה (החניקה הזו) המגבר היה על BASS BOOST של 6db.

א"כ הורדתי את הBASS BOOST וניסיתי את זה שוב והסאב לא נחנק.

איך זה?

כל תיבה עם פורט מכוונת לתדר מסויים בו היא תשמע הכי חזקה. במקרה שלך כנראה שה Bass Boost מגביר בתדר דומה לתדר הכיוונון של התיבה ועל כן אתה מקבל "עוצמה מקסימלית".

ברגע שסתמת את הפורט שינית את הפרמטרים של התיבה , הפסדת את הגברת העוצמה של הפורט באותו התדר וגם ה Bass Boost הפך להיות פחות אפקטיבי.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...